قهرمان کيک بوکسينگ نفتي:

دوست دارم سرمربي تيم ملي شوم

حسين آزادي-  ورزشکاران کشورمان طي سال هاي اخير در عرصه ورزش هاي رزمي، توانسته اند در ميادين مختلف بين المللي، افتخارات درخشاني را براي کشورمان رقم بزنند. يکي از اين ورزشکاران که در مسابقات جهاني، پرچم پرافتخار کشورمان را به اهتزاز درآورده، مهدي اميري فر از کارمندان بهداشت و درمان صنعت نفت جنوب است که علاوه بر کسب مدال قهرماني جهان، با روحيه پهلواني خود، اين مدال ارزشمند را به سيل زدگان خوزستاني اهدا کرده است. گفت وگوي مشروحي با اين ورزشکار خوزستاني انجام داده ايم که خواندن آن خالي از لطف نيست.

    از خودتان برايمان بگوييد و اينکه از چه زمان نفتي شديد؟

در شهرستان ايذه متولد شدم و با توجه به اينکه فرزند ارشد خانواده بودم، پس از فوت پدرم، وظيفه تامين امرار معاش خانواده به عهده من بود. به همين دليل در کنار درس و ورزش، يک مغازه سوپرمارکت، نزديک منزل اجاره کردم و مخارج خانواده شش نفره مان را از اين راه تامين مي کردم. سپس در سال 1383 جذب صنعت نفت شدم و هم اکنون نيز داراي مدرک کارشناسي ارشد مديريت ورزشي هستم و به عنوان معاون و مسؤول دفتر رياست حراست بهداشت و درمان صنعت نفت ماهشهر مشغول به فعاليت هستم و در دانشگاه نيز تدريس مي کنم. علاوه بر اين، عضو شوراي اسلامي شهر چمران و رئيس شوراهاي اسلامي شهرستان ماهشهر هم هستم.

    کيک بوکسينگ را در چه سالي و از کجا شروع کرديد و مشوق شما در اين زمينه چه کسي بود؟

فعاليت ورزشي در رشته کيک بوکسينگ را از سال 1387 و زير نظر استادان گرانقدري چون فرشاد زيلايي، زال احمدي و روح اله چراغ سحر در شهرستان ايذه شروع کردم. مشوق اصلي من در ورزش، مادرم بودند؛ البته برادرم نيز با توجه به اينکه خود از قهرمانان آسيايي و جهاني اين رشته هستند، يکي از حريفان تمريني من است.

    ورزش حرفه اي را از چه زماني دنبال کرديد و اولين مدالي که در عرصه بين المللي به دست آورديد، چه بود؟

 ورزش حرفه اي را از سال 1383 آغاز کردم و با توجه به هيجانات بازي و ترکيبي بودن آن، علاقه زيادي به تلاش و تمرين در اين رشته داشتم. پس از کسب قهرماني در مسابقات کشوري، در اولين تجربه بين المللي در مسابقات جهاني باکو به عنوان نايب قهرماني و مدال نقره دست يافتم.

     مهمترين عناويني که در دوران فعاليت در رشته هاي رزمي کسب کرديد، چه بوده است؟

 قهرماني در مسابقات جهاني فرانسه، نايب قهرماني در رقابت هاي جهاني آذربايجان، کسب عنوان نايب قهرماني در رقابت هاي جهاني ترکيه، کسب مقام سوم مسابقات جهاني هندوستان، قهرماني در مسابقات آسيا، نايب قهرماني در مسابقات آسيايي تهران، کاپيتان تيم ملي در مسابقات پاراالمپيک ساحلي ويتنام و 9 دوره عنوان قهرماني در مسابقات کشوري و گرفتن کمربند طلايي قهرمان قهرمانان ايران از مهمترين عناويني است که از ابتداي فعاليتم تاکنون در ورزش هاي رزمي به دست آورده ام.

    به مربيگري علاقه داريد؟

مربيگري را هم دوست دارم و در حال حاضر، سرمربي تيم استان خوزستان هستم و يک سال نيز سرمربي تيم صنعت نفت آبادان بودم. جالب است به شما بگويم تاکنون 15 نفر از شاگردانم به تيم ملي کيک بوکسينگ دعوت شده اند. چند نفر را هم به تيم ملي اين رشته معرفي کرده ام. ما در اين رشته استعداد هاي خوبي داريم و مي توانيم در سطح جهاني، هميشه جزو بهترين ها باشيم.

     از تاريخچه رشته کيک بوکسينگ، نحوه مسابقه و مبارزه در اين رشته بيشتر بگوييد.

کيک بوکسينگ، ترکيبي از رشته هاي رزمي مواي تاي، کاراته، تکواندو، کونگ فو و بوکس است. در کيک بوکسينگ ضربات مشت، لگد، زانو، آرنج و گرفتن همديگر آزاد است؛ اما زدن حريفي که روي زمين افتاده، ممنوع است. به طور کلي هدف از تمرين هاي کيک بوکسينگ دفاع از خود و به دست آوردن آمادگي جسماني است.

    ريشه اصلي اين رشته ورزشي از کجاست؟

 ريشه اصلي کيک بوکسينگ به 2 هزار سال پيش در آسيا برمي گردد. کيک بوکسينگ ژاپني در دهه 1960 ميلادي ايجاد و رقابت هاي آن از همان دهه شروع شد. بنيانگذاران آن اوسامو ناگوچي و تاتسو ياماداست. کيک بوکسينگ آمريکايي در دهه 1970 ميلادي به وجود آمد. بنيانگذار کيک بوکسينگ درغرب، جو لوييس است که پدر اين رشته در آمريکا ناميده مي شود. کيک بوکسينگ را مي توان ورزش رزمي چندرگه تصور کرد که در آن از عناصر و هنرهاي سبک هاي مختلف رزمي استفاده شده است. اصطلاح کيک بوکسينگ از سوي اوسامو ناگوچي ژاپني براي نامگذاري رشته اي رزمي که از مواي تاي و کاراته الهام گرفته شده بود، استفاده شد. او اين رشته را در سال 1958 معرفي کرد. کيک بوکسينگ در واقع از دو کلمه (کيک = ضربه پا) و (بوکسينگ = مشت زدن) تشکيل شده که تکنيک هاي اصلي آن هم در مشت و ضربه پاست.

    مبارزه در اين رشته مثل کاراته و تکواندو است؟

 تقريبا شبيه به هم هستند؛ اما تفاوت هايي با هم دارند. روش مبارزه اينگونه است که مسابقات در يک زمين مربع شکل 16 تا 20 فوتي که با طناب محصور شده، برگزار مي شود. زمان بازي معمولا سه راند سه دقيقه اي است که ورزشکاران بين هر راند، يک دقيقه استراحت مي کنند. هر مسابقه از سوي يک داور و يک پزشک کنترل مي شود و در هر راند، سه قاضي به مبارزان امتياز مي دهند. گرفتن حريف در مسابقه خطاست و اگر در طول مسابقه بيش از سه خطا داشته باشيد، بازنده اعلام مي شويد. در مسابقه يک داور وسط، سه داور کنار و يک قاضي وجود دارد. در بعضي از مسابقات که سطح آن پايين است، زمان مسابقه دو راند دو دقيقه اي است. به افرادي که کيک بوکسينگ کار مي کنند، جنگنده (FIGHTER) مي گويند.

    رتبه بندي در اين رشته به چه شکلي است؟

کيک بوکسينگ مانند تمام رشته هاي رزمي، داراي کمربند و دان است و مسابقات رزمي کاران نيز بر اساس وزن هاي مختلف برگزار مي شود.

    گويا مدال هايتان را به موزه امام رضا(ع) تقديم کرده ايد؟

بله مدال هايم را به موزه بين المللي امام رضا(ع) و سيل زدگان خوزستان اهدا کردم. همانطور که اميرالمومنين(ع) فرموده اند: «بخشش، خصلت مردان بزرگ است.» من در سن کودکي به همراه خانواده ام به زيارت آقا امام رضا(ع) مشرف شدم. مادرم مرا با امام رضا(ع) آشنا کرد و از همان کودکي علاقه خاصي به ايشان پيدا کردم و بعد از قهرماني در مسابقات کشوري، آسيايي و جهاني، 11 مدال از مدال هايم را به نيت خودم و مرحوم پدرم به موزه بين المللي امام رضا(ع) اهدا کردم. يک مدال هم به نيت مادرم به بارگاه اميرالمومنين(ع) اهدا کردم و از آنجا که موزه اي در آنجا وجود ندارد، يک خشت طلا به نام مادرم گرفتم و آن مدال را نيز به موزه امام رضا(ع) مي برم. يک مدال جهاني ديگر هم داشتم که با توجه به اتفاقات اخيري که براي هم استاني هاي عزيزم در خوزستان در بحث سيل افتاد، به نشانه دلگرمي و حمايت از مردم اين منطقه و براي جبران گوشه اي از دردهاي تحميل شده بر آنها به شريعتي، استاندار خوزستان اهدا کردم که از طريق مزايده به فروش برساند و هزينه آن به مردم سيل زده اين استان تقديم شود.

     در آخر اگر حرفي باقي مانده، بفرماييد.

خدا را بي نهايت سپاسگزارم و تمامي موفقيت هايم را مديون دعاهاي مادرم هستم. به عنوان ورزشکار به تمامي اهدافم دست پيدا کرده ام و دوست دارم سرمربي تيم ملي شوم تا بتوانم تجربياتم را در اختيار ورزشکاران عزيز بگذارم. همانطور که مولايمان حضرت علي(ع) مي فرمايند: زکات علم، آموختن آن است.

 

قهرماني فرزند نفتي در تنيس روي ميز

فرزند يکي از کارکنان شرکت ملي مناطق نفت خيز جنوب موفق شد، قهرمان مسابقات تنيس روي ميز جوانان دختر خوزستان شود.

زهرا ميراب زاده، تنيسور جوان باشگاه مناطق نفت خيز جنوب که در مسابقات تنيس روي ميز قهرماني جوانان دختر استان خوزستان شرکت کرده بود، موفق شد با درخشش در اين رقابت ها و پشت سر گذاشتن رقيبانش به مقام قهرماني دست پيدا کند. همچنين تينا زلکي نژاد و مليکا باشت باوي از ديگر فرزندان نفتي نيز عناوين سوم و پنجم اين رقابت ها را به خود اختصاص دادند.

مسابقات تنيس روي ميز جوانان دختر خوزستان در سالن انقلاب مجموعه ورزشي تختي اهواز برگزار شد و نفرات برتر اين مسابقات به عنوان تيم منتخب استان، به رقابت هاي کشوري اعزام مي شوند.

 

صعود کوهنوردان نفت مسجدسليمان به قله کلار

گروه کوهنوردي نفت و گاز مسجدسليمان موفق شدند به قله 3700 متري کلار در استان چهارمحال و بختياري صعود کنند .

 تيم کوهنوردي نفت و گاز مسجدسليمان در يک برنامه موفقيت آميز و با هدف توسعه ورزش همگاني و نيز تقويم مصوب شده ورزشي اين شرکت، توانستند با بيش از 5 ساعت کوهپيمايي قله 3700 متري کلار واقع در منطقه چغاخور شهرستان بروجن در استان چهارمحال و بختياري را فتح کنند .

 کوهنوردان نفت مسجدسليمان که دراين صعود حضور داشتند، عبارتند از: ارسطو داراب پور، رضا نوذري، يوسف باقري، مهرداد آقابيگي، مريد اسدي، داريوش حسن پور، عسکر عاليوند، وحيد رستمي، حسينعلي طهماسبي، حسين قنبري، فرج قنبري، حسن ميرنام، نورعلي ورناصري، ابراهيم محمدي، حميد عسکري، محمدباقر عليجاني، عبداله شيرازي، ابراهيم شريفي و رسول رعيت پيشه (پزشکيار).

 

گلفرهاي نفت مسجدسليمان در اردوي تيم ملي

با دعوت فدراسيون گلف کشور، سه گلفر تيم نفت مسجدسليمان براي حضور در اردوي تيم ملي بزرگسالان کشورمان دعوت شدند .

 هيات گلف خوزستان با ارسال نامه اي به تيم گلف نفت مسجدسليمان، سعيد براتي، مريد قنبري و سجاد سليماني را براي حضور در اردوي آماده سازي مسابقات آسيا پاسيفيک دعوت کرد .

اردوي آماده سازي تيم ملي بزرگسالان گلف کشورمان در مجموعه ورزشي انقلاب تهران و با حضور نفرات منتخب از سراسر کشور برگزار مي شود.

تيم گلف نفت مسجدسليمان، قديمي ترين تيم گلف کشور است که ساليان متمادي يکه تاز قهرماني در اين رشته مفرح ورزشي بوده و گلفرهاي اين تيم از ديرباز تاکنون شاکله و اسکلت اصلي تيم ملي کشورمان را تشکيل داده اند.