معاون اول رئيس جمهوري:

ظرفيت پتروشيمي ايران تا سال 1400 به 90 ميليون تن مي رسد

معاون اول رئيس جمهوري گفت: با بهره برداري از 18 طرح پتروشيمي که در کشور در حال اجراست، ظرفيت توليد صنايع پتروشيمي ايران از 64 ميليون تن به بيش از 90 ميليون تن خواهد رسيد.

به گزارش ايرنا، اسحاق جهانگيري روز سه شنبه (18 تيرماه) در نشست بررسي توسعه اقتصادي جنوب استان فارس که در شهرستان لامرد برگزار شد، افزود: به طور معمول با تغيير دولت ها، روند تکميل برخي طرح هاي نيمه تمام دستخوش تغييرات مي شود و ممکن است تعدادي از پروژه ها و سرمايه گذاري هاي مهم متوقف شوند يا گاهي تکميل آنها سال ها به طول بينجامد.

وي با اشاره به اينکه از اکنون تا اوايل سال 1400 زمان جهش صنعت پتروشيمي است، اظهار کرد: اگر 18 طرح مهم پتروشيمي که در کشور در دست اجراست، به اتمام و بهره برداري برسد، ظرفيت پتروشيمي ايران از 64 ميليون تن به بيش از 90 ميليون تن خواهد رسيد که اتفاقي کم سابقه در کشور خواهد بود.

معاون اول رئيس جمهوري ادامه داد: هدف آمريکايي ها از اعمال تحريم ها فروپاشي نظام و ضربه زدن به ايران بود که به فضل الهي در رسيدن به اين اهداف موفق نشدند.

 

نماينده مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي:

تخريب وزارت نفت با اهداف سياسي و دشمن شادکن دنبال مي شود

نماينده تهران در مجلس شوراي اسلامي گفت: هجمه ها به وزير نفت و تخريب اين وزارتخانه موفق با اهداف سياسي و دشمن شاد کن دنبال مي شود. محمدرضا بادامچي، نماينده تهران، ري، شميرانات، اسلامشهر و پرديس در مجلس با بيان اينکه هجمه هاي اخير به وزير موفق نفت بي سابقه است، گفت: سابقه نداشته است که متهمي در زندان، وزيري را تهديد کند يا برخي براي بازگشت وي تلاش کنند.

وي افزود: هجمه ها به وزير نفت با اهداف سياسي دنبال مي شود و افرادي هم که چنين تخريب هايي را انجام مي دهند، بدون شک در مسير دشمنان حرکت کرده اند. عبدالکريم حسين زاده، نايب رئيس فراکسيون اميد مجلس شوراي اسلامي نيز با بيان اينکه ردپاي حاميان بابک زنجاني کجاي ماجراست؟ گفت: واقعا مشخص نيست پشت پرده هجمه هاي اخير به وزير نفت چيست؟

 

با قيمت پايه 57 دلار و 66 سنت

بورس انرژي ميزبان 2 ميليون بشکه نفت خام سنگين

2 ميليون بشکه نفت خام سنگين شرکت ملي نفت ايران در رينگ بين الملل بورس انرژي با قيمت پايه 57 دلار و 66 سنت براي هر بشکه عرضه مي شود. اطلاعيه عرضه 2 ميليون بشکه نفت خام سنگين شرکت ملي نفت ايران در رينگ بين الملل بورس انرژي با قيمت پايه 57 دلار و 66 سنت براي هر بشکه و براي روز سه شنبه (18 تيرماه) منتشر شد. اين چهارمين عرضه نفت خام سنگين در رينگ بين الملل از زمان آغاز عرضه نفت در بورس انرژي است؛ دهم ارديبهشت امسال در نخستين عرضه نفت خام سنگين 70 هزار بشکه معامله شد. خريداران مي توانند تا سه ماه پس از انجام معامله محموله را تحويل بگيرند و تحويل محموله در ديگر مناطق منوط به تائيد شرکت ملي نفت ايران امکان پذير است. بر اساس اين گزارش، عرضه نفت خام در بورس انرژي ايران در همسويي با تحقق سياست هاي اقتصاد مقاومتي مبتني بر ايجاد تنوع در روش هاي فروش نفت و استفاده از ظرفيت هاي بخش غيردولتي به منظور صادرات نفت خام در دستور کار قرار گرفته است.

 

عرضه سهام پتروشيمي نوري در بورس

عرضه اوليه سهام پتروشيمي نوري در بورس روز شنبه (22 تيرماه) انجام شد. جواد گلي، مدير روابط عمومي و امور بين الملل اين شرکت با اشاره به سياست هلدينگ خليج فارس مبني بر عرضه سهام شرکت هاي تابعه اين هلدينگ به بورس گفت: بر اساس همين سياست، تلاش ها براي عرضه سهام پتروشيمي نوري به بازار بورس از پارسال آغاز شد. وي افزود: پس از برطرف شدن موانع و با تلاش معاونت مالي و سرمايه گذاري شرکت صنايع پتروشيمي خليج فارس، مديران پتروشيمي نوري و سازمان بورس و اوراق بهادار، روز شنبه سهام نوري به بورس عرضه شد. تعداد 300 ميليون سهم معادل 10 درصد از سهام شرکت پتروشيمي نوري به عنوان پانصدوبيست وچهارمين شرکت پذيرفته شده براي نخستين بار پس از پذيرش و درج نام شرکت در فهرست شرکت هاي پذيرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران در بخش «محصولات شيميايي» گروه «توليد مواد شيميايي پايه» و طبقه «توليد مواد شيميايي پايه به جز کود» در فهرست نرخ هاي بازار دوم و در نماد «نوري» به شيوه ثبت سفارش براي کشف قيمت عرضه شد.

 

معاون سياسي وزير امورخارجه:

هيچ قانوني اجازه توقيف نفتکش ايراني را نمي دهد

معاون سياسي وزير امورخارجه با بيان اينکه توقيف نفتکش ايراني از نظر ما راهزني دريايي است، گفت: هيچ قانوني اجازه توقيف نفتکش ايراني را نمي دهد.

به گزارش ايرنا، سيدعباس عراقچي، معاون سياسي وزير امور خارجه، روز يکشنبه (16 تيرماه) در نشست خبري مشترک با علي ربيعي، سخنگوي دولت و بهروز کمالوندي، سخنگوي سازمان انرژي اتمي در پاسخ به پرسشي درباره اينستکس (ابزار حمايت از مبادلات تجاري ايران و اروپا) گفت: اگر اروپايي ها از طريق اينستکس و غير از آن توانسته بودند خواسته هاي ما را برآورده کنند، امروز در اين نقطه قرار نداشتيم. علت اينکه ما امروز گام دوم کاهش تعهدهاي خود را آغاز مي کنيم اين است که اروپا و بقيه اعضاي مشارکت کننده در برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) نتوانستند خواسته ما را برآورده کنند و به ويژه در حوزه فروش نفت و بازگشت درآمدهاي نفتي اقدام قابل توجهي صورت دهند. وي افزود: منابع درآمدي در اين سازکار وجود نخواهد داشت، مگر اينکه کشورهاي اروپايي از ايران نفت بخرند، يا اينکه اعتباراتي را به ايران اختصاص دهند و در مقابل اينستکس اين اعتبارات را براي تبادلات تجاري بين ايران و اروپا اختصاص دهد که اين موضوع تاکنون رخ نداده است.

معاون سياسي وزير امور خارجه درباره توقيف نفکش ايراني در جبل الطارق تصريح کرد: اين نفتکش حامل نفت ايران يک سوپر تانکر است و به دليل ظرفيت بالا قابل عبور از کانال سوئز نبوده و برخلاف آنچه دولت انگليس مدعي شده، مقصد آن سوريه نبوده است. مقصد آن جاي ديگري بوده و از آبراهه بين المللي جبل الطارق عبور کرده و هيچ قانوني به انگليس اجازه توقيف را نمي دهد.

عراقچي با بيان اينکه از نظر ما راهزني دريايي صورت گرفته و خواستار آزادي آن هستيم، تاکيد کرد: سفير انگليس براي بار دوم به وزارت امور خارجه احضار شد و تماس ها نيز ادامه دارد. سفير اسپانيا هم ديروز به وزارت خارجه دعوت شد؛ مسير حقوقي دنبال مي شود و وکلايي براي رسيدگي در نظر گرفته شده اند. اميدواريم با پيگيري هاي ديپلماتيک و اگر لازم شد حقوقي، اقدام هاي لازم را انجام دهيم.

وي در پاسخ به پرسشي مبني بر اينکه اگر منافع اينستکس از صادرات نفت ايران تامين نشود، اين سازوکار چه اعتباري دارد؟ گفت: ايران هيچ اميد و اتکايي به هيچ کشوري نبسته است، چه برسد به اروپا و اينستکس، اما از هر ظرفيتي که براي کشور ايجاد شود، استفاده مي کنيم و در اين معرکه و جنگ اقتصادي آمريکا عليه ايران از هر معبري استفاده خواهيم کرد.

 

  سخنگوي وزارت امور خارجه:

اقدام هاي حقوقي و سياسي تا رفع توقيف نفتکش ايراني ادامه مي يابد

سخنگوي وزارت امور خارجه با بيان اينکه توقيف نفتکش حامل نفت خام ايران در تنگه جبل الطارق نوعي راهزني دريايي است، گفت: اقدام هاي حقوقي و سياسي براي رفع توقيف نفتکش ايراني را ادامه مي دهيم.

سيد عباس موسوي روز دوشنبه (17 تيرماه) در نشست هفتگي با خبرنگاران درباره توقيف نفتکش ايراني در تنگه جبل الطارق گفت: اقدام هاي حقوقي، سياسي و ديپلماتيک ما در اين باره ادامه دارد، سفير انگليس در تهران دو بار احضار و با ديپلمات هاي اروپايي نيز مشورت هايي انجام شده است.

 

وي ادامه داد: اسناد و مدارک لازم ارائه و وکيل گرفته شده است، اطلاعي درباره مقصد سفر نفتکش ايراني ندارم، اما اينکه در برخي رسانه ها گفته شده مقصد اين نفتکش سوريه بوده، نادرست است، حتي از کانال سوئز نيز نتواسته عبور کند و به سمت جبل الطارق حرکت کرده است.

سخنگوي وزارت امور خارجه تصريح کرد: از دولت انگليس مي خواهيم اين کشتي حامل نفت خام ايران را رفع توقيف کند. ما اين توقيف را راهزني و دزدي دريايي مي دانيم و آن را نمي پذيريم و البته هشدارهاي لازم را نيز داده ايم.

موسوي با اشاره به اينکه توقف نفتکش ايراني در عربستان به برخي مشکلات فني باز مي گردد، گفت: اين نفتکش با مشکلات فني روبه روست که اميدواريم با پيگيري هاي وزارت نفت مشکلات فني آن برطرف شود و به مسير خود ادامه دهد.

وي در ادامه و در پاسخ به اين پرسش که بهتر نيست ايران درباره فروش نرفتن نفت خود در تعهدهاي برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) يا توقيف نفتکش ايراني خسارت دريافت کند، افزود: ايران هر اقدامي را براي احقاق حقوق ملت خود انجام مي دهد، اما فعلا مهم ترين مسئله حفظ برجام است، البته شرايط نيز سنجيده و بررسي مي شود.

 

افت توليد نفت روسيه در آغاز ماه ژوئيه

برخي منابع اعلام کردند که توليد نفت روسيه در آغاز ماه ژوئيه امسال به پايين ترين حد خود در سه سال اخير نزديک شد. به گزارش خبرگزاري رويترز از مسکو، منابع صنعتي روز سه شنبه (18 تيرماه) اعلام کردند به دليل کاهش توليد شرکت روسنفت روسيه، توليد نفت اين کشور در آغاز ماه جاري ميلادي به 10 ميليون و 790 هزار بشکه در روز رسيد. اين رقم پايين ترين رقم توليد نفت روسيه از ماه اوت سال 2016 ميلادي تاکنون به شمار مي آيد. ميانگين توليد نفت روسيه در ماه ژوئن امسال، 11 ميليون و 150 هزار بشکه در روز بود. البته ممکن است در روزهاي باقيمانده از ماه ژوئيه، توليد نفت روسيه دوباره اوج بگيرد.

کاهش پايبندي اوپک به توافق جهاني کاهش توليد نفت

نظرسنجي از فعالان بازار نشان داد در ماه ژوئن امسال پايبندي اعضاي سازمان کشورهاي صادرکننده نفت (اوپک) به توافق جهاني کاهش توليد نفت کاهش يافته است. به گزارش پايگاه خبري مارکتواچ، نظرسنجي مؤسسه پلاتس نشان داد توليد نفت اوپک در ماه ژوئن امسال 30 ميليون و 90 هزار بشکه در روز بود که تغييري نسبت به ماه مه اين سال نداشت؛ با اين همه، پايبندي اعضاي اوپک به سهميه توليد خود در ماه ژوئن کاهش داشت.  11 عضو اوپک که موظف به کاهش توليد خود هستند، همچنان در مجموع به سهميه توليد خود پايبند بودند، اما اين رقم از 117 درصد در ماه مه امسال به 104 درصد در ماه ژوئن کاهش يافت. توليد نفت عربستان در ماه ژوئن با 150 هزار بشکه افزايش به 9 ميليون و 850 هزار بشکه در روز رسيد.

 

توليد نفت آمريکا از رشد قيمت جلوگيري مي کند

يک بانک آمريکايي اعلام کرد رشد توليد نفت اين کشور حداقل تا پايان سال 2020 ميلادي از رشد تقاضاي جهاني اين کالا پيشي خواهد گرفت. به گزارش خبرگزاري رويترز، بانک آمريکايي گلدمن ساکس اعلام کرد با وجود کاهش توليد نفت سازمان کشورهاي صادرکننده نفت (اوپک)، رشد توليد نفت آمريکا در سال جاري و سال آينده ميلادي به احتمال زياد از رشد تقاضاي نفت پيشي مي گيرد و رشد قيمت اين کالا را محدود مي کند. اين بانک پيش بيني کرد رشد توليد نفت آمريکا در سال جاري ميلادي يک ميليون و 300 هزار بشکه در روز و در سال 2020 ميلادي يک ميليون و 200 هزار بشکه در روز خواهد بود. اين در حالي است که طبق پيش بيني گلدمن ساکس، رشد توليد نفت در سال 2019 ميلادي 800 هزار بشکه در روز و در سال 2020 ميلادي يک ميليون و 600 هزار بشکه در روز خواهد بود. اين بانک اعلام کرد: تمايل اوپک براي واگذاري سهم خود از بازار، به احتمال زياد افت قيمت نفت را مهار خواهد کرد. گلدمن ساکس برآورد خود از قيمت شاخص نفت خام برنت در سال 2020 ميلادي را در سطح 60 دلار براي هر بشکه ثابت نگه داشت. در گزارش گلدمن ساکس آمده است: بحثي درباره راهبرد پايان کاهش توليد اوپک و متحدانش مطرح نشده است و بايد ديد که تصميم براي کاهش توليد نفت براي باز کردن جاي نفت شيل آمريکا، در نهايت موجب تشديد کاهش توليد در سال 2020 خواهد شد يا نه.