وزير نفت:

نمي توانيم به اسم ايران نفت صادر کنيم

وزير نفت گفت: شرايط امروز از دوران جنگ سخت تر است، زيرا زمان جنگ مشکلي در صادرات نفت نداشتيم و تنها صدام واحدهاي ما را هدف قرار مي داد، ضمن آنکه پول نفت را مي گرفتيم اما الان اين فرايند به سختي انجام مي شود و اکنون نمي توانيم به اسم ايران نفت صادر کنيم. بيژن زنگنه، عصر روز سه شنبه (28 خردادماه) در مراسم بزرگداشت شهيد تندگويان که در مجمع عمومي سالانه تشکل مردم نهاد مجمع وزيران ادوار در سازمان مديريت صنعتي برگزار شد، افزود: شرايط بسيار دشوار و سخت شده است، اما چون دود و آتش و خون نيست، خيلي حس نمي شود که جنگ است. وي اعلام کرد: اکنون شرايط بسيار سخت است اما پر قدرت کار مي کنيم تا ان شاءالله از اين شرايط عبور کنيم. وزير نفت با بيان اينکه مشکل تنها نفت خام نيست بلکه در رابطه با فراورده ها و محصولات پتروشيمي نيز دچار مشکليم، ادامه داد: ان شاءالله خداوند کمک کند تا از اين شرايط عبور کنيم؛ اگر داخل درست باشد، مي توان خارج را کاري کرد. زنگنه ادامه داد: شهيد تندگويان فردي از بدنه وزارت نفت بود که تصدي وزارت را بر عهده گرفتند. ايشان فردي انقلابي و زجرکشيده بودند که قبل از انقلاب به زندان رفتند. در سال اول جنگ براي رسيدگي به پالايشگاه آبادان رفته بودند که اسير شدند. در اينکه چگونه ايشان فوت کردند يا شهيد شدند، ابهاماتي وجود دارد که بعد از سقوط صدام نيز مشخص نشد، زيرا ايشان جوان بودند و بيماري ويژه اي نداشتند.

به گفته وزير نفت، شهيد تندگويان جزو نيروهاي فداکاري بودند که قبل از تصدي وزارت نفت، مديريت شرکت ملي مناطق نفت خيز جنوب را به عهده داشتند. ايشان آن روزها به پالايشگاه آبادان رفته بودند که عراقي ها به آن منطقه حمله و ايشان را اسير کردند.

 

معاون وزير نفت در امور گاز تاکيد کرد:

لزوم استفاده از مستندات سيل اخير براي مقابله با بحران

مديرعامل شرکت ملي گاز ايران بر لزوم استفاده از مستندات و تجربه هاي بحران سيل اخير براي مقابله با بحران هاي احتمالي آينده تاکيد کرد و گفت: تجارب سيل بايد در دسترس همه کارکنان قرار گيرد.

 حسن منتظرتربتي در آيين قدرداني از مديران و کارکنان مناطق عمليات انتقال گاز که روز چهارشنبه (22 خردادماه) برگزار شد، با تاکيد بر لزوم استفاده از دستورعمل ها و مستندات به منظور آمادگي بيشتر در بحران هاي احتمالي بعدي گفت: دستاوردها و تجاربي که کارکنان انتقال گاز در بحران سيل امسال به دست آوردند، نبايد مغفول بماند، بلکه لازم است به صورت دستورعمل و مستندات و به منظور مشخص شدن نقاط قوت و آمادگي بيشتر در بحران هاي بعدي، به دست همه برسد. وي با بيان اينکه مجموعه شرکت ملي گاز ايران از منظر حضور به موقع و کمک رساني به مردم سيل زده نمره خوبي کسب کرد، افزود: کارکنان صنعت گاز در روزهاي بحران به خوبي مي دانستند که وصل سريع گاز به معناي هديه آرامش به مردم است، به همين سبب با تلاش شبانه روزي براي انتقال، توزيع و تامين پايدار گاز در تکاپو بودند.

تربتي مهم ترين وظايف مديران در هر سازمان را تعيين قواعد بازي عنوان کرد و ادامه داد: مديران بايد عرصه را براي تحقق اهداف سازمان فراهم کنند و سرانجام بازي را به دست بازيگران که همان کارمندان هستند، بسپارند. اين نقش آفريني به کارکنان امکان مي دهد شور و حماسه اي همچون کاري که در سيل اخير کردند، بيافرينند.

 

در سال هاي 90 تا 97 انجام شد

تزريق بيش از 5 ميليارد مترمکعب گاز به مخزن سراجه قم

مدير توليد شرکت نفت مناطق مرکزي ايران اعلام کرد: از سال 90 تا پايان سال 97، بيش از پنج ميليارد متر مکعب گاز به مخزن ذخيره سازي سراجه قم تزريق شده است.

غلامرضا نصيرايي با اعلام اين مطلب افزود: در اين مدت در مجموع، پنج ميليارد و 465 ميليون متر مکعب گاز به مخزن ذخيره سازي سراجه قم تزريق و پنج ميليارد و 212 ميليون متر مکعب گاز و 477 هزار بشکه ميعانات گازي از اين مخزن بازتوليد شده است.وي گفت: بر اساس برنامه، روزانه حداکثر هفت ميليون و 500 هزار متر مکعب گاز در ماه هاي گرم سال در اين مخزن تزريق و حداکثر روزانه 9 ميليون متر مکعب گاز به همراه ميعانات گازي در چهار ماه سرد سال برداشت خواهد شد.

به گفته نصيرايي، امسال نيز تزريق گاز در اين مخزن از 15 ارديبهشت ماه آغاز شد که تا 20 خردادماه امسال، حدود 270 ميليون متر مکعب گاز تزريق شده است.

وي به اجراي طرح اصلاحي در آرايش شيرهاي کاهنده و تغيير خط لوله مربوط به تسهيلات سرچاهي چاه هاي منطقه عملياتي سراجه اشاره و تصريح کرد: با بررسي دوباره نقشه تسهيلات سرچاهي چاه هاي مخزن ذخيره سازي سراجه قم، پيشنهاد سري کردن شيرهاي کاهنده ثابت و متغير و تغيير خط لوله ارائه شد که با اجراي پيشنهاد جديد، انعطاف انجام کارهاي عملياتي و تعميراتي به ميزان قابل توجهي افزايش مي يابد. اين پيشنهاد تاکنون براي دو حلقه چاه اجرا شده است.

 

استقبال پژوهشگاه صنعت نفت از ايده هاي خلاقانه

رئيس پژوهشگاه صنعت نفت خطاب به شرکت هاي شتاب دهنده، دانش بنيان و استارتاپ ها گفت: از ايده هاي خلاقانه و جديد استقبال مي کنيم.

جعفر توفيقي روز يکشنبه (26 خردادماه) در نخستين نشست هم انديشي عمومي کارکنان و مديران ارشد پژوهشگاه صنعت نفت با بيان اين که هر سازماني بايد عملکرد خود را به طور مستمر ارزيابي کند و ميزان تطابق آن را با اهداف و برنامه هاي تنظيم شده بسنجد، افزود: گزارش فعاليت سازمان ها بايد منتشر شود تا ذي نفعان داخلي و خارجي پژوهشگاه در جريان اين گزارش ها قرار گيرند و از اقدام هاي اين مجموعه مطلع شوند.

وي تصريح کرد: هدف ديگر از انتشار فعاليت هاي اين مجموعه ارزيابي دروني سازمان است، چرا که از اين طريق مي توان آسيب ها را شناسايي و در راهبردهاي سازمان نيز تجديد نظر کرد تا در سال هاي آتي با قدرت بيشتري به سمت تحقق اهداف حرکت کنيم.

رئيس پژوهشگاه صنعت نفت با تاکيد بر اين که سال گذشته تلاش کرديم که ارتباطات پژوهشگاه را وسعت بخشيم، تصريح کرد: با مديران مختلف در بخش هاي دولتي و خصوصي نشست هاي متعددي برگزار شده تا با ظرفيت هاي پژوهشگاه آشنايي هاي بيشتر انجام شود و در آينده نزديک ارزش هاي اين سازمان براي ارتقاي جايگاه صنعت نفت بيشتر ديده شود.

توفيقي با اشاره به اين که سال 98 را سال چابک سازي در اين مجموعه نام گذاري کرده ايم، افزود: هدف از اين نام گذاري، سرعت بخشي به فعاليت ها و حذف مقررات زايد است تا فعاليت هاي محوري پژوهشگاه با سهولت بيشتر انجام شود.

وي با بيان اين که گزارشات ارايه شده به ذي نفعان با هدف ميزان اثربخشي پروژه ها تنظيم و ارائه مي شود، گفت: اغلب گزارش هاي اين مجموعه بر مبناي شاخص هاي اثر بخشي تنظيم شده تا جامعه اقتصادي، صنعتي و مديران کشور بيشتر با فعاليت هاي اين مجموعه آشنا شوند و بدانند که اقدام هاي اين سازمان صرفا در يک چرخه اقتصادي بسته تعريف نمي شود، بلکه ارزش اقتصادي و فناوري پژوهشگاه بايد در اقتصاد صنعت نفت و کشور مورد تحليل قرار گيرد.

رئيس پژوهشگاه صنعت نفت به وضع کنوني کشور اشاره کرد و گفت: محققان و متخصصان پژوهشگاه صنعت نفت همواره تلاش مي کنند که شرايط موجود را به فرصت تبديل کرده و اکنون که شرکت هاي خارجي فعاليت هاي خود را به صفر رسانده اند، پژوهشگاه بتواند اين خلا را پر کرده، دانش و فناوري مورد نياز صنعت نفت وگاز را نيز تامين کند.

توفيقي با تاکيد بر اين که از همه ايده هاي جديد و خلاقانه استقبال مي کنيم، گفت: سازمان هاي مبتني بر پژوهش و فناوري، همواره به ايده هاي جديد و بروز خلاقيت خود زنده هستند و اميدواريم با کمک شرکت هاي شتاب دهنده، دانش بنيان و استارتاپ ها، بتوانيم شرايط بهتري را در تقويت اين زمينه ها فراهم سازيم.

 

توضيحات بازرسي و رسيدگي به شکايات وزارت نفت درباره 2 پرونده مالي

مديرکل بازرسي و رسيدگي به شکايات وزارت نفت از کشف تخلف 13.8 ميليارد توماني از دو شرکت اصلي و فرعي وزارت نفت خبر داد. اشکان ميرمحمدي با اعلام اين خبر که در پي مغايرت گيري منظم از حساب ها مشخص شد در يکي از شرکت هاي فرعي تابع بالغ بر 11 ميليارد تومان به واسطه سوء استفاده يکي از کارکنان از دو فقره از چک هاي عهده حساب آن شرکت نزد يکي از بانک هاي عامل، مراتب موجبات کسر اين مبلغ از منابع آن شرکت شد، اظهار کرد: بلافاصله پس از کشف موضوع از سوي امور مالي شرکت ذي ربط و بازتاب آن از سوي مديرعامل به مبادي مربوطه، پرونده اي در مرجع قضايي تشکيل و اقدام هاي مترتب بعدي ازسوي آن مرجع با توجه به دستورهاي صادره از ناحيه بازپرس محترم در دستور اقدام قرار دارد. وي با اشاره به اينکه در ابتداي هفته اخير نيز مشخص شد از شماره سريال يک فقره از چک هاي متعلق به يکي از شرکت هاي اصلي بالغ بر 2.8 ميليارد تومان وجه مورد سوء استفاده قرار گرفته، حال آنکه اصل چک در خزانه داري آن شرکت موجود است، افزود: اين موضوع با رصد دوره اي همکاران مالي آن شرکت کشف و اقدام هاي قضايي بلافاصله از ناحيه مديريت حقوقي آن شرکت صورت گرفت و پيگيري هاي بعدي تا رسيدن به حصول نتيجه نهايي در دستور کار قرار دارد. مديرکل بازرسي وزارت نفت با تاکيد بر اينکه متخلفان آگاه باشند و بدانند که به واسطه سرعت در شناسايي کشف و تخلفات احتمالي، قاطعانه برخورد و اقدام خواهد شد، گفت: مديران صنعت نفت در امر مبارزه با فساد در خط مقدم قرار دارند و در ارائه خدمت به مردم و ايران اسلامي با تمام توان به طور اخص در شرايط تحريم، تلاش و مجاهدت مي کنند.

 

تفاهم نامه همکاري ايران و روسيه در بخش انرژي تشريح شد

مديرکل اروپا و آمريکا و همسايگان درياي خزر وزارت نفت تفاهم نامه همکاري ايران و روسيه را در بخش انرژي تشريح کرد.

حسين اسماعيلي شهميرزادي با اشاره به اينکه ايران و روسيه در بخش هاي مختلف انرژي گام هاي بزرگي براي همکاري برداشتند، افزود: همکاري در حوزه اکتشاف، استخراج، توليد و سرمايه گذاري در صنعت نفت، گاز، پتروشيمي در اين تفاهم نامه مورد تاکيد قرار گرفت. وي همکاري در زمينه يکسان سازي استانداردهاي تجهيزات صنعت نفت ايران و روسيه را يکي از بندهاي تفاهم نامه با روس ها عنوان کرد و افزود: با اجرايي شدن اين بند که براي نخستين بار به تفاهم نامه افزوده شده است، طرف ها مي توانند از تجهيزات صنعت نفت و گاز يکديگر استفاده کنند. اسماعيلي با بيان اينکه همکاري دوجانبه در درياي خزر از ديگر موارد مورد توافق با روس ها بود، تصريح کرد: پژوهشگاه صنعت نفت و موسسه هاي مطالعات انرژي نيز مذاکرات خوبي با همتايان روس در زمينه هاي پژوهشي و مطالعاتي داشتند. ايران و روسيه ديروز و پس از پايان سومين نشست کارگروه انرژي دو طرف در بخش انرژي، تفاهم نامه اي در 27 بند در بخش نفت، گاز، پالايش، پتروشيمي، برق و انرژي هسته اي امضا کردند. پانزدهمين نشست مشترک همکاري هاي اقتصادي و تجاري ايران و روسيه روز يکشنبه (26 خردادماه) با حضور رضا اردکانيان، وزير نيرو به عنوان رئيس ايراني اين کميسيون و سرگئي چپاتاريف، وزير ناحيه فدرال قفقاز شمالي روسيه آغاز شد و روز دوشنبه (27 خردادماه) در اصفهان به کار خود پايان داد.