معاون اول رئيس جمهوري:

پيشرفت ها  ي  دولت  در بخش نفت و گاز مناسب بوده است

معاون اول رئيس جمهوري گفت: گزارش عملکردها و اقدام هاي دولت در زمينه هاي مختلف نظير نفت و گاز، رسيدگي به مناطق محروم و روستايي و اجراي طرح هاي اقتصاد مقاومتي که در اولويت دستگاه هاي اجرايي بوده، نشان مي دهد که پيشرفت هاي انجام شده مناسب بوده است.

به گزارش پايگاه اطلاع رساني دولت، اسحاق جهانگيري، معاون اول رئيس جمهوري عصر دوشنبه (27 خردادماه) در نشست ستاد فرماندهي اقتصاد مقاومتي، ضمن تبيين شرايط اقتصادي کشور در مقطع کنوني، بر اهميت بهره گيري از سياست هاي کلي اقتصاد مقاومتي براي عبور از اين برهه حساس تاکيد کرد و گفت: عملکرد ستاد فرماندهي اقتصاد مقاومتي در سال 98 تعيين کننده است و سياست هاي اقتصاد مقاومتي بايد بيش از گذشته در بخش ها و شئونات مختلف اداره کشور نمايان و متبلور شود.

وي با اشاره به تصوير کلي اقتصاد در سال 97 و برخي گزارش ها از رشد منفي اقتصادي کشور افزود: گزارش عملکردها و اقدام هاي دولت در زمينه هاي مختلف نظير نفت و گاز، رسيدگي به مناطق محروم و روستايي و اجراي طرح هاي اقتصاد مقاومتي که در اولويت دستگاه هاي اجرايي بوده، نشان مي دهد که پيشرفت ها و اقدام هاي انجام شده مناسب بوده است و با توجه به مشکلات و فشارهاي اقتصادي ناشي از تحريم ها عملکرد دولت قابل دفاع است. جهانگيري با اشاره به اينکه امسال با محدوديت منابع و بودجه روبه رو هستيم، تصريح کرد: با وجود آنکه اتکاي بودجه کشور به درآمدهاي نفتي کاهش يافته، اما بودجه کشور همچنان تحت تأثير اين درآمدهاست و بايد براي جبران کسري بودجه به دنبال راهکارها و ظرفيت هاي ديگر باشيم. معاون اول رئيس جمهوري با تاکيد بر اينکه مسئولان اقتصادي کشور بايد در سال 98 جدي تر پاي کار باشند و نشان دهند که مرد روزهاي سخت و شرايط پيچيده و دشوار هستند، عنوان کرد: بايد در بخش هزينه ها صرفه جويي جدي صورت گيرد و اين جهت گيري به همه دستگاه ها ابلاغ شود تا دستگاه ها مکلف باشند هزينه هاي خود را کاهش دهند. در اين نشست نماينده دبيرخانه ستاد، گزارشي از عملکرد سال 97 دستگاه ها و استان هاي کشور در اجراي اقتصاد مقاومتي و نيز عملکرد جانشينان رئيس ستاد فرماندهي اقتصاد مقاومتي و نمايندگان معين دولت در استان هاي کشور ارائه کرد.  در اين گزارش مهمترين اقدام هاي ستاد فرماندهي اقتصاد مقاومتي طي 16 نشست برگزار شده در سال 1397 تشريح شد که اجراي 27 پروژه جديد اولويت دار اقتصاد مقاومتي در سال 1397 و استمرار اجراي 136 پروژه اولويت دار و برنامه اجرايي اقتصاد مقاومتي سال 1396 در سال 1397 بخشي از اين گزارش بود. بر اساس گزارش دبيرخانه ستاد، بعضي از مهمترين نتايج و دستاوردهاي پروژه هاي اقتصاد مقاومتي در سال 97 عبارتند از: افتتاح فاز سوم پالايشگاه ستاره خليج فارس، توليد گاز خام از فازهاي ميدان گازي پارس جنوبي معادل 586.5 ميليون مترمکعب در روز، توليد 280 هزار بشکه در روز نفت خام از ميدان مشترک غرب کارون، گازرساني به 921069 مشترک جديد شهري و روستايي و غيره. در ادامه نشست نماينده دبيرخانه ستاد، گزارشي از برنامه هاي اقتصاد مقاومتي براي سال 1398 ارائه کرد و گفت: کارگروه هايي ذيل دبيرخانه ستاد در تحقق منويات مقام معظم رهبري فعال شده اند تا موضوع رفع موانع و چالش هاي مهم اقتصادي کشور (رفع عيوب ساختاري)، موضوع رونق توليد و بيانيه گام دوم انقلاب را با جديت دنبال کنند.

 

رئيس مجلس شوراي اسلامي:

حمله مشکوک به نفتکش ها در درياي عمان مکمل تحريم هاي ايران ا ست

رئيس مجلس شوراي اسلامي حمله مشکوک به نفتکش ها در درياي عمان را مکمل تحريم هاي اقتصادي عليه ايران دانست. علي لاريجاني در نشست علني روز يکشنبه (26 خردادماه) مجلس شوراي اسلامي در نطق پيش از دستور خود با بيان اينکه حمله مشکوک به نفتکش ها در درياي عمان، مکمل تحريم هاي اقتصادي است، گفت: به نظر اين اقدام ها مکمل تحريم هاي اقتصادي است، به جهت آنکه از تحريم ها توفيقي کسب نکردند، به ويژه با توجه به سوابق تاريخي آمريکا در اين زمينه که در جنگ جهاني، آمريکايي ها کشتي هاي خود را در نزديکي هاي ژاپن هدف قرار دادند تا توجيه لازم را براي خصومت فراهم کنند. رئيس مجلس شوراي اسلامي افزود: بخشي از اين ماجرا در اظهارات پمپئو نهفته است که توصيه کرد ايران در مقابل اقدام هاي سياسي و ديپلماتيک از ديپلماسي استفاده کند که اين مطلب از زبان وي واقعا شيرين است. وزير خارجه کشوري اين اظهارات را بيان مي کند که با اقدام هاي تروريستي اقتصادي که به بيان خودشان شديدترين تحريم ها عليه يک ملت است، به مصاف يک ملت انقلابي آمده اند. وي اظهار کرد: آيا اين يک اقدام ديپلماتيک است؟ آقاي پمپئو آيا نقض عهد در توافق هسته اي و جنگ اقتصادي عليه ملت ايران اقدام سياسي است؟ آيا اقدام هاي آمريکا در ونزوئلا عليه رئيس جمهوري اين کشور يک اقدام سياسي و ديپلماتيک است؟

 

عضو کميسيون انرژي مجلس شوراي اسلامي:

آرزوي برخي نمايندگان خداحافظي زنگنه از وزارت نفت است

عضو کميسيون انرژي مجلس شوراي اسلامي با بيان اينکه آرزوي برخي نمايندگان خداحافظي زنگنه از وزارت نفت است، گفت: پيش از اين نيز تعداد محدودي از نمايندگان مانند آقاي ابوترابي و همفکرانشان در مجلس پرسش هايي را از وزير نفت پرسيدند و زماني که از اين مسير براي تضعيف وزير نفت نااميد شدند، در نامه اي به سران قوا درخواست برخورد با زنگنه را داشتند.

به گزارش ايرنا، جلال ميرزايي، عضو کميسيون انرژي مجلس شوراي اسلامي گفت: براي حذف زنگنه از وزارت نفت، اعلام کردند که وي همسو با جنگ اقتصادي عمل نمي کند. صحبت هايي که اکنون مطرح مي شود نيز در ادامه سناريوي تضعيف وزارت نفت و بيژن زنگنه است.

رئيس کميته سياسي فراکسيون اميد مجلس شوراي اسلامي افزود: سياست اين افراد سياست تفرقه بينداز و حکومت کن است. دوست دارند زنگنه محتاط و جدي در راس وزارت نفت نباشد و فردي جايگزين شود که بتوانند منافع خود را از اين طريق پيش ببرند و از هر فرصت و خبري نيز براي رسيدن به اين هدف استفاده مي کنند.

 

سخنگوي دولت:

زنگنه از وزيران کليدي دولت است

سخنگوي دولت با تکذيب شايعه برکناري بيژن زنگنه از مقام وزارت نفت از سوي دولت گفت: آقاي زنگنه با توجه به تجاربشان از وزيران کليدي دولت هستند و چنين بحثي در دولت مطرح نيست.

به گزارش پايگاه اطلاع رساني دولت، علي ربيعي عصر روز يکشنبه (26 خردادماه) در نخستين کنفرانس خبري در پاسخ به پرسش خبرنگاري درباره شايعه برکناري زنگنه از مقام وزارت نفت افزود: آقاي زنگنه از وزيراني هستند که افزون بر ايفاي نقش در توليد و فروش نفت که در شرايط کنوني از مسائلي بسيار جدي و اساسي ماست، در ديگر مسائل دولت هم هميشه فعالانه حرف زدند، نظر داشتند و از وزيران کليدي بوده اند. وي ادامه داد: البته همه وزيران کليدي هستند، اما آقاي زنگنه با توجه به تجاربشان از وزيران کليدي ماست و چنين بحثي در دولت مطرح نيست؛ البته تا وقتي که من يادم هست، هميشه اسم زنگنه در مجلس شوراي اسلامي مطرح بود. اسم من و زنگنه هميشه در استيضاح ها مطرح بوده و اميدوارم آقاي زنگنه در دوران باقيمانده دولت هم نقش مهمي را ايفا کند. سخنگوي دولت با بيان اينکه امروز با توجه به کاهش صادرات و فشاري که تحريم هاي آمريکا براي جلوگيري از فروش نفت به ما وارد مي کند، اظهار کرد: در اين دوره تاريخي نقش زنگنه براي ما با ارزش خواهد بود. همه ما بايد کمک کنيم. ربيعي افزود: هرچند (استيضاح) حق مجلس شوراي اسلامي است، اما نمايندگان محترم هم بايد کمک کنند وجود افراد کارشناس و صاحب نظر که در مشکلات، نفت توليد مي کنند، مي توانند صنايع پايين دستي نفت را گسترش دهند، به بازارهاي جهاني آشنا باشند و بتوانند در فروش به ما کمک کنند، بسيار حائز اهميت است.

وي تصريح کرد: هيچ تصميمي براي تغيير قيمت بنزين اتخاذ نشده است، اما کارت سوخت مي تواند سبب تسهيل براي برنامه ريزي در مصرف شود.

 

عضو فراکسيون اميد مجلس شوراي اسلامي:

وزير نفت  راه کاسبان تحريم را بسته است

عضو فراکسيون اميد مجلس شوراي اسلامي گفت: وقتي بحث تحريم مطرح مي شود کاسبان تحريم نيز ايجاد خواهند شد، زنگنه دست چنين افرادي را بسته و طبيعي است که چالش هايي پيش رو داشته باشد.

محمود صادقي، نماينده تهران، ري، شميرانات، اسلامشهر و پرديس در مجلس شوراي اسلامي به عملکرد وزير نفت اشاره کرد و گفت: زنگنه يکي از افراد تاثيرگذار دولت تدبير و اميد است، هرچند حوزه پرچالشي دارد، اما هميشه با اقتدار عمل کرده است. وي با اشاره به اينکه در دولت گذشته (نهم و دهم) متاسفانه دست اندازي به صنعت نفت بسيار زياد بود، افزود: تحريم هاي اقتصادي و همچنين نفوذ برخي نهادهاي موازي و باندهاي قدرت و ثروت نظير بابک زنجاني در دولت گذشته در بخش نفت مشکلاتي را ايجاد کرد، اما در اين دولت با ورود زنگنه به وزارت نفت به دليل سوابق مديريتي فراوان وي، شاهد عملکرد مطلوب در اين بخش هستيم. عضو فراکسيون اميد مجلس شوراي اسلامي تصريح کرد: در اين دولت زنگنه بارها در مجلس حاضر شد و به پرسش هاي نمايندگان پاسخ داد و نمايندگان نيز از پاسخ هاي وي قانع شدند، معتقدم وي وزير موفقي است، هر چند سوال حق نمايندگان است و وزير نيز بايد پاسخگوي پرسش هاي نمايندگان ملت باشد، اما برخي فشارها نيز با اهداف خاصي دنبال مي شود. صادقي با تاکيد بر اينکه زنگنه در بدو ورود خود به وزارت نفت، بحث شفافيت را در اين وزارتخانه دنبال کرده است، گفت: وقتي بحث تحريم مطرح مي شود، کاسبان تحريم نيز ايجاد خواهند شد، زنگنه دست چنين افرادي را بسته و طبيعي است که چالش هايي داشته باشد، اما با پشتوانه اي که از وي سراغ دارم، معتقدم بر چنين چالش هايي فائق آمده و عبور خواهد کرد.

 

نماينده رشت در مجلس شوراي اسلامي:

پروژه هاي عظيم گازرساني، از اقدام هاي بسيار ارزنده وزارت نفت است

نماينده رشت در مجلس شوراي اسلامي با بيان اينکه وزارت نفت در بخش گازرساني از جمله گازرساني به روستاهاي دور افتاده کشور، کارنامه درخشاني دارد، گفت: پروژه هاي عظيم گازرساني از اقدام هاي بسيار ارزنده وزارت نفت است. غلامعلي جعفرزاده ايمن آبادي، نماينده رشت در مجلس شوراي اسلامي با بيان اينکه گازرساني روستايي در مناطق شمالي کشور سبب کاهش مهاجرت روستاييان به شهرهاي بزرگ شده است، گفت: بدون شک اگر اقدام هاي مهم وزارت نفت در بخش گازرساني روستايي نبود، کشور با مشکل کاهش جمعيت روستاها روبه رو مي شد. وي کاهش آلاينده هاي زيست محيطي، عدم قطع درختان و کاهش مصرف سوخت مازوت را از ديگر آثار مثبت گازرساني به روستاهاي کشور دانست و افزود: تلاش هاي بسياري در حوزه نفت و گاز کشور انجام شده است، متاسفانه برخي در برابر چنين طرح هاي عظيمي چشمان خود را بسته و يا بي انصافي هايي انجام مي دهند که در شرايط کنوني منطقي نيست. سيده حميده زرآبادي، نماينده قزوين، البرز و آبيک در مجلس شوراي اسلامي نيز با بيان اينکه خوشبختانه هم اکنون با اقدام هاي وزارت نفت در بخش گازرساني، درصد بهره مندي خانوارها از گاز طبيعي در اين استان به طور محسوسي افزايش يافته است، گفت: از آنجا که استان قزوين جزو استان هاي سردسير کشور است، گازرساني به بخش هاي باقيمانده اين استان بايد با شتاب بيشتري انجام شود.

زنگنه   مرد روزهاي سخت 

اين عضو کميسيون صنايع و معادن مجلس شوراي اسلامي تصريح کرد: در شرايط کنوني و جنگ اقتصادي که نفت، نوک پيکان حملات دشمن قرار دارد، وزيري همچون زنگنه که ايستاده و کار مي کند را مرد روزهاي سخت مي دانم.

 

مدیرکل روابط عمومی وزارت نفت:

مقدمات اجرای قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات در صنعت نفت فراهم است

مشعل: نشست نمایندگان صنعت نفت در سامانه انتشار و دسترسی به اطلاعات با حسین انتظامی، دبیر کمیسیون قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات و تیم حقوقی این کمیسیون برای ارزیابی اقدام ها ی صنعت نفت در این سامانه و بررسی مشکلات پیش رو برگزار شد.
در این نشست که صبح چهارشنبه (29 خرداد) برگزار شد، گزارشی از عملکرد این سامانه در وزارت نفت و شرکت های زیرمجموعه ارائه شد و در ادامه نمایندگان شرکتها دیدگاه ها و موارد مورد نظر خود را مطرح کردند که از سوی دبیر کمیسیون و معاون حقوقی وی پاسخ داده شد. در این نشست کسری نوری، مدیر کل روابط عمومی وزارت نفت، با اشاره به پیچیدگی های نظام اداری در کشور همچنين شرايط و مقررات متفاوت صنعت نفت گفت: در مجموعه وزارت نفت، این باور شکل گرفته است که باید به سمت اجرای قانون انتشار و دسترسي آزاد به اطلاعات برویم و همه مقدمات این کار هم فراهم شده است. نوری با بیان اینکه گام های اولیه در مسیر اجرای قانون برداشته شده و گزارش های موجود از موفقیت نسبی صنعت نفت در اجراي اين قانون حكايت مي كند، گفت: اجرای این قانون کمک بزرگی به مبارزه با فساد در دستگاه های مختلف كشور خواهد بود.

مبارزه مبنایی با فساد
در ادامه این نشست، حسین انتظامی،  دبیر کمیسیون قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات، گفت: این قانون کمک می کند تا مبارزه ای مبنایی با فساد صورت گیرد و دستگاه های اجرایی باید به شکلی مسئولانه خود را مقابل شهروندان پاسخگو بدانند.
انتظامی تصریح کرد: عده ای این قانون رانمی پسندند، زیرا سیاق مدیریتی در سالیان گذشته این روند نبوده و دستگاه های اجرایی، اندکی خود را نسبت به مردم پاسخگو می دانستند. ریشه این نگاه هم ممکن است به اين دليل باشد كه دستگاه هاي كشور خيلي مبتني بر ماليات مردم اداره نمي شدند و دليل نگاه آنها از بالا به پايين بود.
دبیر کمیسیون قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات جنبه مهم دیگر اجرای این قانون را افزایش سرمایه اجتماعی برشمرد و گفت: سرمایه اجتماعی شامل سه وجه اعتماد مردم به حاکمیت، اعتماد حاکمیت به مردم و اعتماد مردم به مردم می شود و اجرای این قانون اعتماد مردم به حاکمیت را افزایش می دهد. انتظامی در عین حال تاکید کرد که اجرای قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات در هر وزارتخانه و سازمان تفاوت هایی دارد و به همین دلیل، شیوه نامه های اجرایی را در حال تدوین داریم.او افزود: در مورد وزارت نفت و شرکت های زیرمجموعه آن ملاحظات و شرایط خاصی وجود دارد که باید در شرایط امروز کشور مراقبت هایی از اسناد و اطلاعاتشان وجود داشته باشد تا دچار افراط و تفریط در انتشار این اسناد و اطلاعات نشوند. در عین حال باید توجه داشته باشید که بهترین راه جلوگیری از به وجود آمدن رانت، انتشار یکباره و همزمان اطلاعات برای همه است، در غیر اینصورت نگهداشتن اطلاعات در نهایت به رانت منجر می شود. در این نشست گزارشی از عملکرد وزارت نفت و 35 زیرمجموعه آن در این سامانه ارائه شد. بر اساس این گزارش از ابتدای شروع به کار وزارت نفت و زیرمجموعه آن در سامانه قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات 184 درخواست از سوی شهروندان پاسخ داده شده است که مجموعه ستاد وزارت نفت با 54 درخواست، بیشترین درخواست پاسخگویی را داشته است. همچنین میانگین زمان پاسخگویی در زیرمجموعه های صنعت نفت 10 روز بوده است.