نگاهي به فيلم هاي رو پرده پس از اکران عيد فطر

تلخ و شیرین زندگی در سالن های تاریک

بعد از اکران پر رونق تعطيلات نوروزي و در روزهاي پاياني بهار بود که اکران عيد فطر آغاز شد. اکراني که با شش فيلم متنوع توانسته است مخاطبان سينما را به سوي خود جلب کند، اما در کنار فيلم هاي اکران شده در نوبت اکران عيد فطر، چند فيلم ديگر نيز حضور دارند و هنوز هم خودنمايي کرده و فروش خوبي دارند. تلخي ها و شيريني هاي فيلم هاي اجتماعي و تراژيک تا کمدي و طنز مي تواند لحظاتي مارا به دنياي هنر و سرگرمي ببرد. شايد پس از يک هفته کار و تلاش يا در ميانه روزهاي شلوغ کاري سري به سينما زدن بهترين اوقات را برايمان رقم بزند.

وکيل مدافع

موضوع نماينده مجلس شدن، اين بار وارد سينما شده و محور اصلي داستان فيلم وکيل مدافع به کارگرداني سلمي بابائي و ونداد دوشن شده است. شوخي با مسائل حساس سياسي و اجتماعي و نمايشي طنز گونه از زندگي يک کانديداي مجلس صحنه هايي در فيلم به وجود آورده که ديدن آنها خالي از لطف نيست. البته بايد به اين مسئله هم اشاره کرد که تقريبا بيش از يک دهه است که فيلم هاي کمدي اگر از کيفيت متوسطي نيز برخوردار باشند، باز هم بيشتر از فيلم هاي ديگر مي فروشند. فيلم کمدي در اين سال ها گزينه اصلي و انتخاب نخست سينما رو در ايران است و شايد اقبال کارگردانان سينماي ايران به ساخت فيلم کمدي نيز ريشه در همين استقبال چند ساله ايرانيان از فيلم هاي کمدي باشد. عوامل فيلم وکيل مدافع درباره آن نوشته اند: «فيلم وکيل مدافع روايتگر زندگي دامداري است که قرار است نماينده مجلس شود و اما در اين ميان با مشکلي روبه رو مي شود که ... اين فيلم مسائل سياسي و اجتماعي روز را در قالبي طنز بيان مي کند. »برخي از بازيگران اصلي فيلم وکيل مدافع عبارتند از: ايمان افشاريان، کوروش تهامي، مجيد ياسر، شهرام قائدي و بهناز جعفري.

خانه ديگري

اگر چه فيلم خانه ديگري بين اکران نوروزي و اکران فطر پخش شده است اما مي توان آن را جزء اکران هاي بعد از نوروز به حساب آورد. خانه ديگري به کارگرداني بهنوش صادقي فيلمي اجتماعي است و تلاش مي کند تا سر سختي آدم هاي طبقات پايين جامعه را در برابر وضعيت هاي بغرنج مالي و روحي نشان دهد. تاثيرات اجتماعي و فرهنگي معيشت و اقتصاد خانوارها محور اصلي فيلم خانه ديگري است. عوامل فيلم خانه ديگري درباره آن نوشته اند: «مرجان مي بايست ظرف 10 روز، پولي را براي پدرش تهيه کند. او در اين مسير با موانعي روبه رو مي شود که زندگي زناشويي اش را نيز تحت الشعاع قرار مي دهد.» از بازيگران اصلي اين فيلم مي توان به گوهر خيرانديش، ليلا زارع، پژمان بازغي، امير صادقي و ناصر هاشمي اشاره کرد.

تولدت مبارک

شايد اين دوره اکران سينما ها را بتوان زنانه ترين فيلم هاي اکران شده در چند سال اخير دانست. فيلم تولدت مبارک مانند چند فيلم ديگر معرفي شده، ساخته سميه زارعي نژاد، يکي از کارگردانان زن سينماي ايران است. در تولدت مبارک، براي نخستين بار است که اکبر عبدي و محمدرضا فروتن با يکديگر هم بازي شده اند. اين فيلم روايت گر روحيات و آرزوهاي دختري نوجوان است که وارد مرحله ديگر از زندگي اش مي شود. به نظر مي رسد فيلم مي تواند براي نوجوانان، خصوصا نوجوانان دختر مورد توجه باشد و البته با بسياري از والدين جوان نيز ارتباط برقرار کند. از بازيگران اصلي فيلم تولدت مبارک مي توان به اکبر عبدي، محمدرضا فروتن، محبوبه بيات اشاره کرد.

به دنيا آمدن

محسن عبدالوهاب چنانچه از سابقه اش در دستياري فيلم هاي بني اعتماد و فيلم پيشين او، «لطفا مزاحم نشويد» پيداست، به سينماي اجتماعي علاقه بسيار زيادي دارد. حالا هم به دنيا آمدن روايت گر مشکلات زن و شوهري است که دچار بارداري ناخواسته شده اند. آنها زماني متوجه اين مسئله شده اند که در گير و دار تصميمات مهم زندگي شان هستند. در نگاه نخست ممکن است تصور شود که داستان فيلم تکراري است اما نوع روايت ها، بازي ها و فضاي اجتماعي موجود فيلم همه کليشه هاي پيشين اش را شکسته است و مخاطب خود را با شرايط جديد از يک زوج طبقه متوسط روبه رو مي کند. عوامل فيلم به دنيا آمدن درباره اين فيلم نوشته اند: «زن و شوهري در آستانه ميان سالگي براي ادامه مسيرِ زندگي شان با يکديگر دچار مشکل مي شوند». از بازيگران اصلي فيلم به دنيا آمدن مي توان به هدايت هاشمي و الهام کردا اشاره کرد.

نبات

فيلم نبات به کارگرداني پگاه ارضي درباره اينکه جزء اکران هاي نوروزي محسوب مي شود يا اکران عيد فطر وضعيتي مشابه فيلم خانه ديگري دارد. فيلم نبات نيز ساختار و محتوايي اجتماعي دارد و روايت گر مرگ و زندگي دوباره است. يکي از شاخص ترين نکات فيلم نبات، حضور و بازي شهاب حسيني در آن است؛ بازيگري که عموما ثابت کرده است در فيلم ضعيف و حتي متوسط حاضر نيست به ايفاي نقش بپردازد. عوامل فيلم نبات درباره آن آورده اند: «سعيد مرد چهل و چهار ساله اي که همسرش را سال ها پيش در يک سانحه از دست داده با دختر دوازده ساله اش نبات زندگي آرام و شيريني را در تهران سپري مي کند. با ورود ناگهاني زني به زندگي نبات، سرنوشت همه آنها دستخوش تغييراتي مي شود...» از بازيگران اصلي اين فيلم مي توان به شهاب حسيني و نازنين فراهاني اشاره کرد.

سامورايي در برلين

فيلم سامورايي در برلين به کارگرداني مهدي نادري بعد از حرف و حديث هاي زيادي پايش به اکران عيد فطر باز شد. نادري سوابقي ديگري نيز در کارگرداني دارد که از جمله آنها مي توان به دو فيلم بدرود بغداد و افسانه شکارچيان گرگ اشاره کرد. فيلم سامورايي در برلين از درون مايه کمدي بهره مي برد، بر طنازي بازيگرانش در فروش حساب کرده است. تضاد خشونت چهره و رفتار حميد فرخ نژاد و ديگر همبازي هاي او هنوز هم از مردم خنده مي گيرد. شايد اگر سري به سامورايي در برلين بزنيد، بتوانيد لحظاتي را شاد باشيد و بخنديد. از بازيگران اصلي اين فيلم مي توان به حميد فرخ نژاد،امير مهدي ژوله، ميرطاهر مظلومي، هومن حاجي عبداللهي، رنه اشتولز، گوهر خيرانديش و ميترا حجار اشاره کرد.

هنر و تجربه ها  را دریابید

چند سالي است که در گروه اکران، فيلم هايي با عنوان هنر و تجربه در ميانه سان هاي مختلف، جلوي چشممان قرار دارند؛ فيلم هايي که فقط داستاني بلند نيستند، بلکه فيلم هاي کوتاه و مستندهاي مختلف را نيز شامل مي شوند. اگر به سينما ها سري زديد يا فيلم هاي محبوب تان ته کشيد، پيشنهاد مي کنيم، اکران هنر و تجربه را از دست ندهيد چه بسا به زودي مشتري پر و پا قرص اين فيلم ها شويد.

پسران سندباد (فیلم بلند داستانی به کارگردانی رضا حائری): داستان ماریون کاپلان٬ زن عکاسی که چهل سال پیش با مردان دریا همراه می شود تا مقاله ای درباره سفر کشتی های بادبانی که از خلیج فارس به افریقا می رفتند، بنویسد. مردان خلیج فارس هیچ زنی را با خود همراه نمی کردند چون از پدرانشان شنیده بودند حضور یک زنِ تنها در کشتی بدشانسی می آورد، اما ماریون را با خود بردند.

شهسوار (مستند به کارگردانی علی شاه محمدی): این مستند داستانی روایت گر زندگی مرحوم غلامرضا تختی است.

ستاره قطبی (فیلم بلند داستانی به کارگردانی سودابه مرادیان): یک عکاس جنگ که دچار سانحه روحی پس از تصادف یا «پی تی اس دی» است، در ستیزی گرفتار شده تا رازی را از همسرش پنهان کرده و از بازگشت اجتناب ناپذیرش به خاورمیانه فرار کند.

در جست وجوی فریده (مستند به کارگردانی آزاده موسوی و کورش عطایی): درباره زنی به نام فریده است که ۴۰ سال پیش در حرم امام رضا (ع) رها می شود و بعد از انتقال به شیر خوارگاه توسط زوجی هلندی به فرزندی گرفته و به هلند برده می شود.

رزم آرا یک دوسیه مسکوت (مستند به کارگردانی احسان عمادی): مستند «رزم آرا؛ یک دوسیه مسکوت» روایتی از زندگی و قتل سپهبد حاج علی رزم آرا، اولین نخست وزیر نظامی دوران پهلوی است.

بی صدا (فیلم بلند داستانی به کارگردانی رضا شهابی): نویسـنده ادبی مشـهور کشـور به خاطر بیماری سـرطان خانه نشـین شـده و همسـر او ناچار اسـت برای تامیـن هزینـه درمـان شـوهرش در خانه خـود خیاطی کنـد. کار مـداوم و بی وقفه خیاطی باعـث بی دقتی وی شـده و مشـکلات خانه را مضاعـف می کند...

خواب آب (فیلم بند داستانی به کارگردانی فرهاد مهرانفر): با خراب شدن ماشین زمین شناسی جوان در کویر، او که در حال شناسایی سفره های آب زیرزمینی است، به آبادی متروکی می رسد و به راهنمایی پیرمردی که تنها ساکن آنجاست و از تخصص مرد جوان آگاه شده از دهانه یک چاه به عمق زمین می رود. پیرمرد اما راه را بر او می‎بندد و شرط خروج او را یافتن سرچشمه ای می گذارد که به اعتقادش در عمق زمین پنهان شده است.