از سوي وزير نفت ابلاغ شد

معافيت هزينه گاز مصرفي مشترکان مناطق سيل زده 

بيژن زنگنه، وزيرنفت مصوبه هيئت وزيران مبني بر «معافيت هزينه گاز مصرفي مشترکان خانگي و تجاري مناطق سيل زده استان هاي گلستان، مازندران، لرستان و خوزستان مطابق با تاريخهاي مورد اشاره با تشخيص شرکتهاي گاز استاني ذيربط» را به شرکت ملي گاز ايران جهت اقدام ابلاغ کرد.

هيئت وزيران در نشست روز يکشنبه (12 خردادماه) معافيت مشترکان خانگي و تجاري مناطق سيل زده استان هاي گلستان، مازندران، لرستان و خوزستان از پرداخت هزينه گاز را بر اساس پيشنهاد وزارت نفت تصويب کرد.

بر اساس اين مصوبه، مشترکان خانگي و تجاري مناطق سيل زده استان هاي گلستان و مازندران از تاريخ 28 اسفندماه 1397 تا 15 ارديبهشت 1398 و نيز مشترکان خانگي و تجاري مناطق سيل زده استان هاي لرستان و خوزستان از پنجم فروردين ماه تا 15 ارديبهشت 98 با تشخيص شرکت هاي گاز استاني ذي ربط از پرداخت هزينه گاز مصرفي معاف هستند.

رونوشت دستور وزير نفت افزون بر حسن منتظرتربتي، مديرعامل شرکت ملي گاز ايران به هوشنگ فلاحتيان، معاون برنامه ريزي وزير نفت، شجاع الدين بازرگاني، معاون امور حقوقي و مجلس وزير نفت نيز ارسال شده است.

 

بارگيري سومين سکوي توليدي فاز 14 پارس جنوبي

مجريطرح توسعه فاز 14پارس جنوبي از پايان عمليات بارگيري سومين سکوي اين طرح گازي به منظور انتقال و نصب در آب هاي خليج فارس خبر داد.

محمدمهدي توسلي پور روز سه شنبه (21 خردادماه) پس از بارگيري سکوي فاز 14B با اشاره به اينکه اين سکو در يارد شرکت ايزوايکو در بندرعباس ساخته شده است، گفت: بر اساس برنامه کاري موجود، اين سکو در صورت مساعد بودن شرايط جوي، تا پايان خردادماه توسط شناور نصاب HL-5000 نصب مي شود. وي وزن اين سکو را 2400 تن عنوان کرد و گفت: عمليات حفاري چاه هاي سکوي 14B به پايان رسيده و با پايان عمليات هوک آپ، راه اندازي و تکميل خط لوله دريا، امکان ارسال روزانه 500 ميليون فوت مکعب گاز (14.1 ميليون مترمکعب) از سکوي 14B به خشکي فراهم خواهد شد. مجريطرح توسعه فاز 14پارس جنوبي به آخرين وضع سکوي 14D که در يارد شرکت صدرا مراحل پاياني ساخت را مي گذراند، اشاره کرد و گفت: عمليات حفاري چاه هاي موقعيت اين سکو هم اکنون درحال انجام است و مطابق برنامه تا اوايل مهرماه، حفاري آن به پايان مي رسد و تا پايان مهرماه امسال در موقعيت خود نصب مي شود. بخش فراساحل فاز 14 پارس جنوبي شامل 4 سکو (دو سکوي اصلي و دو سکوي اقماري) هرکدام با ظرفيت برداشت 500 ميليون فوت مکعب گاز از مخزن پارس جنوبي است و سکوي 14B، دومين سکوي اصلي و سومين سکو از چهار سازه توليدي اين طرح است. پيش از اين، برداشت از دو سکوي 14A و 14C به ميزان يک ميليارد فوت مکعب گاز غني از ميدان مشترک پارس جنوبي در سال 1397 محقق شده است.

اين سکو آخرين سکو در قرارداد همکاري مشترک شرکت نفت و گاز پارس و مجتمع کشتي سازي و صنايع فراساحل ايران ايزوايکو در بندرعباس است.

 

سومين فراخوان ارزيابي صلاحيت مناقصه گران دستگاه مرکزي وزارت نفت

دبيرخانه شوراي هماهنگي منابع واحد دستگاه مرکزي وزارت نفت به منظور استفاده از توانمندي ها و حمايت حداکثري از سازندگان داخلي، سومين فراخوان ارزيابي صلاحيت مناقصه گران دستگاه مرکزي وزارت نفت را اعلام کرده است. براي استفاده از توانمندي ها و حمايت حداکثري از سازندگان داخلي، ايجاد بانک اطلاعات منابع واحد، تسريع در تامين اقلام و تجهيزات مورد نياز در فضاي رقابتي و همچنين با توجه به درخواست هاي مکرر و گسترده شرکت هاي سازنده و فروشنده (اعم از شعبه شرکت اصلي خارجي، نماينده انحصاري، نماينده، انباردار و...) از وزارت نفت، سومين فراخوان ارزيابي صلاحيت مناقصه گران دستگاه مرکزي وزارت نفت اعلام شد. بر اساس اين گزارش، تمامي سازندگان و تامين کنندگان داخلي مي توانند با دريافت کد عضويت پنج رقمي ايران کد از تارنماي www.irancode.ir و ثبت نام در تارنماي www.meganaft.ir  شرکت فاوا نفت صباکيش و اخذ امضاي الکترونيکي (token)، به پرتال سامانه تامين کالاي وزارت نفت به نشاني ep.mop.ir مراجعه و نسبت به درج اطلاعات و تکميل فرم پرسشنامه خوداظهاري اقدام کنند. تلفن مرکزي (call center) با شماره 61623300-021 براي پاسخگويي به مراجعان در نظر گرفته شده است. در اين فراخوان تاکيد شده است پس از ثبت و صدور نهايي فرم هاي تکميل شده، اضافه کردن هرگونه اطلاعات جديد منوط به دريافت مجوز از دستگاه مرکزي به نشاني بالا خواهد بود و ضروري است شرکت ها در تکميل فرم هاي مربوطه که ملاک ارزيابي صلاحيت و رتبه بندي خواهد بود، دقت کافي داشته باشند.

در بخش ديگري از اين فراخوان آمده است: همه سازندگان و تامين کنندگان داخلي بايد در تارنماي ep.mop.ir حتما سربرگ «راهنماي تامين کنندگان» را ملاحظه کنند تا در فرايند خوداظهاري تسريع شود. مستندات، مجوزها، گواهينامه ها و معيارهاي ارزيابي صلاحيت منابع و اهميت وزني آنها در پايگاه اطلاع رساني مناقصات و تارنماي دستگاه مرکزي به نشاني ep.mop.ir قرار دارد.

 

حفظ محيط زيست مسؤوليت ذاتي شرکت ملي نفت ايران است

مديرعامل شرکت ملي نفت ايران، صيانت از محيط زيست را ارزش راهبردي و مسؤوليت ذاتي مديريت و کارکنان اين شرکت برشمرد و به مناسبت هفته محيط زيست، رئوس اقدام هاي زيست محيطي اين شرکت را اعلام کرد.

مسعود کرباسيان ضمن گراميداشت هفته محيط زيست (16 تا 22 خردادماه) که از سوي سازمان حفاظت محيط زيست کشور با شعار «کاهش آلاينده ها و پسماند، آسمان آبي، زمين سبز» ناميده شده است، عنوان کرد: آرزوي داشتن توسعه پايدار به معناي توسعه جوامع با در نظر گرفتن تأمين نيازهاي کنوني، بدون لطمه زدن به استعدادها و توانايي هاي مورد نياز آينده، نيازمند عزمي جدي براي حفظ، نگهداري و بهره برداري صحيح از مواهب و منابع ارزشمند الهي است که در اصل 50 قانون اساسي به عنوان وظيفه عمومي به شمار آمده است.

وي افزود: رويکرد شرکت ملي نفت ايران در حفاظت محيط زيست به عنوان يک ارزش راهبردي نوعي مسؤوليت ذاتي است که ريشه در اخلاق، فرهنگ و اعتقادات مديريت و کارکنان اين شرکت دارد.

کرباسيان در تشريح اقدام هاي زيست محيطي شرکت ملي نفت ايران به مواردي از جمله در اولويت قرار دادن اصل پيشگيري به جاي اصلاح در فعاليت ها و تصميم گيري ها، برنامه ريزي به منظور بازيافت گازهاي ارسالي به مشعل از طريق واگذاري به بخش خصوصي، استفاده از سامانه هاي کنترل جامدات و مديريت پسماند در دستگاه هاي حفاري و برنامه ريزي براي ارتقاي تصفيه خانه هاي فاضلاب پالايشگاه هاي گاز منطقه پارس جنوبي اشاره و تصريح کرد: تهيه و تدوين و ابلاغ راهنماها و دستورعمل هاي کاري در بخش محيط زيست در سطح شرکت ملي نفت ايران با هدف پياده سازي و رعايت الزام هاي زيست محيطي حين مراحل ساخت وساز، حفاري و بهره برداري از تأسيسات توليدي و پشتيباني و پايش وضع محيطي و گزارش دهي ميزان آلاينده هاي هوا از ديگر اقدام هاي اين شرکت در حوزه محيط زيست بوده است.

 

پيشرفت 73 درصدي فاز نخست پتروشيمي هنگام

پيشرفت فيزيکي فاز نخست پتروشيمي هنگام از مرز 73 درصد عبور کرد.

براساس برنامه ريزي ها، خردادماه امسال اقدام هاي متعددي از جمله نصب کانوکشن ريفرمر اوليه، راکتور توليد آمونياک و برج جداسازي CO2 با مجموع وزن بالغ بر 1500 تن در اين مجموعه انجام شده است.

تنها در خردادماه امسال حدود 11 درصد از وزن کل تجهيزات ثابت و مخازن در واحد آمونياک پتروشيمي هنگام نصب شد. با اين اقدام ها فاز نخست پتروشيمي هنگام به پيشرفت فيزيکي 73 درصدي رسيده است.

با مديريت و برنامه ريزي دقيق امور اچ اس اي و همچنين نظارت و پيگيري ديگر همکاران مجموعه در بخش ساختمان و نصب، رکورد 5.5 ميليون نفر - ساعت کار بدون حادثه در پتروشيمي هنگام ثبت شد.

پتروشيمي هنگام با ظرفيت توليد روزانه 2200 تن آمونياک در فاز نخست و 3500  تن اوره و گرانول در فاز دوم در حال آماده سازي در زميني به مساحت 25 هکتار در فاز 2 منطقه ويژه اقتصادي پارس (عسلويه) است.

 

نصب عرشه 940 تني   در ميدان مشترک فروزان

مديرعامل شرکت نفت فلات قاره ايران از پايان موفقيت آميز عمليات نصب عرشه 940 تني سکوي F18 ميدان مشترک فروزان خبر داد.

حميد بورد گفت: با تلاش بي وقفه عوامل اجرايي پروژه ساخت و نصب سکوي F18، عرشه اين سکو روز دوشنبه (20 خردادماه) در ميدان فروزان نصب شد.

وي افزود: بر اساس برنامه ريزي ها عمليات بارگيري، مهاربندي و حمل عرشه در يک ماه گذشته انجام و عرشه سکو روي جکت مربوطه نصب شد. پس از تکميل عمليات نصب عرشه، سکوي F18 آماده حفاري هفت چاه توليدي در قالب پروژه هاي EPC/EPD خواهد بود.

به گفته وي، هزينه تمام شده اين پروژه حدود 43 ميليون يورو بوده است که با توجه به ابعاد سکو و حجم کار انجام شده، همچنين شرايط موجود و تحريم ها عليه کشورمان، اين رقم به صرفه است.

بورد ادامه داد: شرکت نفت فلات قاره ايران اهتمام ويژه اي به توانمندسازي شرکت هاي داخلي دارد و به همين دليل همه مراحل طراحي، خريد، ساخت، حمل و نصب جکت، عرشه، خطوط لوله و کابل زيردريايي سکوي F18 توسط متخصصان و پيمانکاران داخلي اجرا شده است.

بر اساس اعلام شرکت نفت فلات قاره ايران، در انجام اين پروژه، مديران، کارشناسان و عوامل اجرايي شرکت IGC و ساير پيمانکاران فرعي، همچنين همکاران مديريت مهندسي و ساختمان، بازرسي فني، حفاظت فني، منطقه خارک، سکوي فروزان و ... ايفاي نقش کرده اند.

 

آغاز اجراي فاز سوم طرح جامع مطالعات غرب کارون

فاز سوم طرح جامع مطالعات غرب کارون با هدف ارائه و اولويت بندي برنامه هاي اقدام و تعيين مسؤوليت ذي نفعان وارد مرحله اجرايي مي شود. معاونت ارزشيابي و نظارت بر عملکرد و نظام هاي ايجاد طرح اعلام کرد: فاز نخست و دوم طرح جامع «مطالعات اجتماعي، اقتصادي، مديريتي و زيست محيطي منطقه غرب کارون براي دستيابي به توسعه پايدار و متوازن در منطقه» با همکاري کميته راهبري پارسال پايان يافت و نتايج آن که شامل تشريح شرايط اقليمي، اجتماعي، فرهنگي، آموزشي و اقتصادي، زيست محيطي و منابع طبيعي، شهرسازي و زيرساخت ها، ساختار شرکت بهره برداري نفت وگاز اروندان و وضع اسکان کارکنان است، به وزير نفت و هيئت مديره شرکت ملي نفت ايران ارائه شد. به گفته اين معاونت، مشارکت و همسويي ذي نفعان در منطقه غرب کارون و عمل به تعهدهاي مسؤوليت هاي اجتماعي شرکت ملي نفت ايران به برقراري توازن بين فعاليت هاي توسعه اي صنعت نفت و وضع اجتماعي، اقتصادي، زيست محيطي و مديريتي منطقه غرب کارون کمک شاياني مي کند، از اين رو راهبردهاي اجرايي در اين باره تدوين شد که پس از تائيد از سوي هيئت مديره شرکت ملي نفت ايران، اجراي فاز سوم با هدف ارائه برنامه اقدام، اولويت بندي هر يک از آنها و تعيين نقش ها و مسؤوليت هاي هر يک از ذي نفعان تصويب شد. اين معاونت در ادامه افزود: برنامه هاي اقدام در قالب بهبود شبکه روابط ذي نفعان، ساختار کلان مديريتي و روابط بين سازماني، تسهيل گري اجتماعي و فرهنگ سازي، کاهش پيامدهاي ناخواسته ناشي از فعاليت پروژه هاي صنعت نفت و گاز بر محيط زيست، ايجاد همکاري سازنده و مناسب ميان صنعت نفت و وزارتخانه ها، سازمان ها و اداره ها منطقه اي و پشتيباني از ظرفيت هاي اقتصادي موجود در منطقه غرب کارون اولويت بندي مي شود.

 

تجليل از رئيس پيشين روابط عمومي شرکت ملي گاز

آيين تجليل وقدرداني از زحمات وفعاليت هاي چندساله مجيدبوجار زاده رئيس پيشين روابط عمومي شرکت ملي گاز ايران برگزارشد.

اين مراسم با حضور روساي روابط عمومي چهارشرکت اصلي دردفتر اداره کل روابط عمومي وزارت نفت برگزار وبا اهداي لوح سپاس از خدمات چندين ساله وي درجهت اطلاع رساني به موقع ودقيق درعرصه صنعت گاز قدرداني شد.