از سوي وزير نفت و همسو با برنامه ‎اقتصاد مقاومتي انجام شد

ابلاغ اولويت هاي امسال 4 شرکت اصلي وزارت نفت و معاونت امور مهندسي

بيژن زنگنه، وزيرنفت، اولويت سال 98 چهار شرکت اصلي وزارت نفت و معاونت امور مهندسي، پژوهش و فناوري را همسو با برنامه ملي اقتصادي مقاومتي براي اجرا ابلاغ کرد. تکميل ظرفيت و راه اندازي فازهاي 13، 14 و 22 تا 24 پارس جنوبي، افزايش ظرفيت توليد نفت خام ميدان هاي مشترک غرب کارون، و احداث خط لوله گوره - جاسک و پايانه صادراتي نفت خام در بندر جاسک از جمله اولويت هاي شرکت ملي نفت ايران بوده که از سوي وزير نفت به مسعود کرباسيان، مديرعامل شرکت ملي نفت ايران ابلاغ شده است. تکميل گازرساني به استان سيستان و بلوچستان و نقاط صنعتي و نيروگاهي، گازرساني به يک ميليون خانوار شهري و روستايي و گازرساني به 7600 واحد توليدي و صنعتي مصرف کننده سوخت مايع، از جمله اولويت هاي شرکت ملي گاز ايران بوده که از سوي وزير نفت به حسن منتظر تربتي، مديرعامل اين شرکت ابلاغ شده است.

اولويت هاي شرکت ملي پالايش و پخش فراورده هاي نفتي نيز، توسعه و تثبيت ظرفيت پالايشگاه آبادان، ساخت مجتمع پالايشگاهي سيراف و احداث خط لوله جديد بندرعباس - سيرجان – رفسنجان تعريف شده که از سوي وزير نفت به عليرضا صادق آبادي، مديرعامل اين شرکت ابلاغ شده است. تکميل و بهره برداري از مجتمع هاي پتروشيمي متانول بوشهر (فاز 1)، متانول کاوه و الفين ايلام نيز، از اولويت هاي شرکت ملي صنايع پتروشيمي به شمار مي آيد که از سوي بيژن زنگنه به بهزاد محمدي، مديرعامل اين شرکت ابلاغ شده است. اولويت هاي معاونت امور مهندسي، پژوهش و فناوري وزارت نفت نيز، تجاري سازي ساخت و توليد 10 قلم کالاي پرمصرف صنعت نفت در داخل کشور با محوريت بخش خصوصي تعريف شده که از سوي وزيرنفت  به سعيد محمدزاده، معاون امور مهندسي، پژوهش و فناوري وزارت نفت ابلاغ شده است.

 

معاون وزير نفت در امور پتروشيمي خبر داد:

تدوين طرح جامع توسعه  صنايع پايين دستي پتروشيمي

مديرعامل شرکت ملي صنايع پتروشيمي گفت: طرح جامع توسعه صنايع پايين دستي پتروشيمي در اين شرکت در حال تدوين است. بهزاد محمدي، روز پنجشنبه (9 خردادماه) در آيين آغاز عمليات اجرايي طرح پتروشيمي سنقر با بيان اينکه يکي از مهمترين برنامه هاي ويژه وزارت نفت توسعه صنايع پايين دستي پتروشيمي است، گفت: ساخت اين طرح متناسب با شرايط منطقه برنامه ريزي و اجرا مي شود و اميدواريم با تلاش هلدينگ خليج فارس در بازه زماني 12-14 ماه شاهد بهره برداري از اين طرح باشيم. وي، پتروشيمي را صنعتي جذاب و رو به جلو در دنيا معرفي کرد و گفت: اين صنعت در حال رشد، داراي تنوع و تعدد محصولات پتروشيمي است و با استفاده از فناوري هاي نو در اين صنعت مي توانيم با شتاب بيشتري در مسير توسعه حرکت کنيم. مديرعامل شرکت ملي صنايع پتروشيمي با اشاره به اينکه رشد سالانه نفت خام در جهان يک درصد است و اين رقم در صنعت پتروشيمي تا 9 درصد است، ادامه داد: حجم تجارت صنعت پتروشيمي در جهان سالانه 3800 ميليارد دلار است که ما نيز با توجه به ذخاير سرشار نفت و گاز مي توانيم صنعت پتروشيمي کشور را با شتاب بيشتري توسعه دهيم. محمدي تصريح کرد: چهار عنصر خوراک، دانش و فناوري، سرمايه و بازار براي ايجاد يک طرح، از مهمترين عوامل به شمار مي آيد و از اين رو ما نيز برنامه گذاري جامع و مفصلي را با هدف تحقق جهش دوم صنعت پتروشيمي با توجه به تنوع خوراک هاي در دسترس انجام داده ايم. وي گفت: هم اکنون 55 مجتمع پتروشيمي در ماهشهر، عسلويه و ديگر مناطق کشور با ظرفيت 65 ميليون تن در حال فعاليت است که از اين ميزان 31 ميليون تن از محصولات قابل فروش است و حدود 22 ميليون تن نيز به مقاصد مختلف جهان صادر مي شود.

 

انجام بيش از 4 هزار متر حفاري در مناطق نفت خيز کشور

معاون مديرعامل شرکت ملي حفاري ايران در امور فني و مهندسي از انجام 4 هزار و 251 متر حفاري جهت دار و افقي روي 10 حلقه چاه در دو ماه نخست امسال در مناطق نفت خيز کشور خبر داد. مهران مکوندي با بيان اينکه حفاري افقي و جهت دار از شيوه هاي روزآمد صنعت حفاري است، گفت: افزون بر حفاري جهت دار و افقي، حفاري 163 متر مغزه گيري از سه حلقه چاه محقق شد که در کسب اطلاعات جامع از مخازن نفت و گاز بسيار با اهميت است. وي با تاکيد بر اينکه هر يک از خدمات تخصصي - فني و ويژه حفاري در اجراي عمليات حفر چاه هاي نفت و گاز نقش اساسي و مکمل زنجيره فرآيند کار دارد، گفت: 67 مورد عمليات نمودارگيري درون چاهي، 78 مورد نمودارگيري سطحي و 55 عمليات تکميل چاه در اين چارچوب انجام شده که در مجموع شامل 200 عمليات تخصصي است. معاون مديرعامل شرکت ملي حفاري ايران در امور فني و مهندسي گفت: در حوزه مديريت خدمات فني از ابتداي فروردين تا پايان ارديبهشت، 851 عمليات شامل 181 مورد سيمانکاري، 21 مورد عمليات اسيدکاري ويژه، 386 مورد عمليات تزريق پذيري، 47 مورد خدمات لوله مغزي سيار، 78 مورد عمليات آزمايش چاه با ساقه مته و 12 مورد عمليات کامل و ويژه حفاري با هوا انجام شده است. مکوندي افزود: 10 عمليات حفاري کامل و ويژه به روش فروتعادلي (UBD) به متراژ 340 متر، 84 عمليات لوله گذاري چاه، 13 مورد نصب آويزه و 19 مورد آزمايش بهره دهي چاه، از ديگر موارد خدمات فني و مهندسي است که از سوي اين شرکت در دو ماه نخست امسال هنگام عمليات حفاري و تعمير چاه هاي نفت وگاز به شرکت هاي متقاضي و کارفرمايي ارائه شده است.

 

اطلاعيه شماره 4 شرکت ملي پخش فراورده هاي نفتي ايران

عرضه  بنزين به  خودروها  فقط   با کارت هوشمند سوخت

شرکت ملي پخش فراورده هاي نفتي ايران در اطلاعيه اي اعلام کرد که عرضه بنزين به خودروها از 20 مردادماه امسال فقط با ارائه کارت هوشمند سوخت انجام مي شود.

در اطلاعيه شماره 4 اين شرکت آمده است: «در اجراي سياست هاي دولت و مجلس شوراي اسلامي، عرضه بنزين در جايگاه هاي عرضه سوخت سراسر کشور از تاريخ 20 مردادماه امسال فقط با ارائه کارت هوشمند سوخت، امکان پذير خواهد بود. براساس اين اطلاعيه، آن دسته از صاحبان خودروها که کارت هوشمند سوخت خود را گم کرده و بر اساس فراخوان پيشين شرکت ملي پخش فراورده هاي نفتي ايران، اطلاعات خود را در سامانه دولت همراه درج و با طي کردن فرآيند لازم، شماره حساب کارت اعتباري خود را ثبت کرده اند، نيازي به ثبت نام دوباره ندارند و کارت هوشمند سوخت آنها بر اساس ثبت نام پيشين، صادر و از سوي شرکت ملي پست ايران به آنها تحويل داده خواهد شد. اين دسته از هموطنان هزينه صدور کارت سوخت المثني را برابر تعرفه مصوب ، هنگام دريافت کارت، به مأموران شرکت ملي پست ايران پرداخت خواهند کرد.

همچنين اگر عده اي از هموطنان که کارت هوشمند سوخت خود را گم کرده اند و در فراخوان پيشين از طريق سامانه دولت همراه ثبت نام نکرده اند، مي توانند با مراجعه به دفاتر پليس +10 و يا سامانه دولت همراه (به ترتيبي که متعاقبا اعلام مي شود)، براي صدور کارت هوشمند سوخت المثني اقدام کنند.

 

با حکم معاون وزير نفت در امور پالايش و پخش

مديرعامل شرکت ملي پخش فراورده هاي نفتي منصوب شد

معاون وزير نفت در امور پالايش و پخش، در حکمي امير وکيل زاده را به عنوان مديرعامل شرکت ملي پخش فراورده هاي نفتي ايران منصوب کرد.

در حکم عليرضا صادق آبادي خطاب به وکيل زاده آمده است: «نظر به تخصص، تعهد و تجارب جنابعالي به موجب اين حکم به سمت مديرعامل شرکت ملي پخش فراورده هاي نفتي ايران منصوب مي شويد.

اميد است با اتکال به نيروي لايزال الهي و بهره گيري از تجارب کارکنان و کارشناسان متعهد آن شرکت و تعامل مناسب با مديران پرتلاش آن مجموعه در انجام وظايف محوله موفق و مويد باشيد.

فرصت را مغتنم شمرده و از خدمات جناب آقاي سيدمحمدرضا موسوي خواه، کمال تشکر را داشته و توفيق روزافزون ايشان را از خداوند متعال خواستارم.»

مديرعامل شرکت ملي پالايش و پخش فراورده هاي نفتي در حکمي ديگر سيد محمدرضا موسوي خواه را به عنوان مشاور و نماينده ويژه خود در کارگروه پيشگيري و مقابله با قاچاق و عرضه خارج از شبکه فراورده هاي نفتي منصوب کرد.

 

بومي سازي انواع کاتاليست با بهره گيري از دانش فني جوانان نخبه دانشگاهي

انواع کاتاليست هايي که قلب فرآيندهاي پالايشگاهي و پتروشيمي است، با بهره گيري از دانش فني جوانان نخبه دانشگاهي در داخل کشور بومي سازي شد و به مرحله توليد و بهره برداري رسيد. اين دستاورد در مجموعه اچ ان تي ايجاد شده و هم اکنون ظرفيت توليد کاتاليست هاي آن به حدود سالانه 10 هزار تن رسيده است.

همچنين دانش فني فرآيندهاي توليد هگزان پليمري و توليد استايرن مونومر از متانول و توليد PBR بر اساس فناوري بومي شده و به مرحله بهره برداري رسيده است. در اين مجموعه همچنين با تکيه بر جوانان نخبه دانشگاهي و صنعت گر، توانمندي ايجاد دانش هاي فني خاص مورد نياز کشور به وجود آمده که بومي سازي دانش فني توليد کک سوزني براي توليد الکترودهاي گرافيتي يکي از اقدام هاي انجام شده است.

 

در احکامي از سوي مجمع عمومي شرکت ملي نفت ايران صورت گرفت

انتصاب اعضاي هيات مديره شرکت ملي حفاري ايران

مجمع عمومي شرکت ملي نفت ايران اعضاي دوره جديد هيات مديره شرکت ملي حفاري ايران را منصوب کرد. در نشست مجمع عمومي شرکت ملي نفت ايران که به طور فوق العاده به رياست مسعود کرباسيان و با حضور اعضا تشکيل شد، سيدعبدالله موسوي به عنوان عضو اصلي، رئيس هيات مديره و مديرعامل شرکت ملي حفاري ايران منصوب شد. همچنين بر اساس صورت جلسه مجمع، بابک زنگنه، صادق قرباني، علي دقايقي و مهران مکوندي به عنوان اعضاي اصلي و مسعود افشار و حميدرضا خوشايند به عنوان عضو علي البدل منصوب شدند.  شرکت ملي حفاري ايران، يکي از شرکت هاي بالادستي زير مجموعه شرکت ملي نفت ايران است که بخش وسيعي از عمليات حفاري و خدمات يکپارچه فني و مهندسي مرتبط با صنعت حفاري را به صنعت نفت کشور ارائه مي دهد.

 

راه اندازي 2 حلقه چاه در منطقه سروستان و سعادت آباد

دو حلقه چاه توسعه اي نفت در منطقه عملياتي سروستان و سعادت آباد شرکت بهره برداري نفت و گاز زاگرس جنوبي راه اندازي شد.

حميد ايزدي، مديرعامل شرکت بهره برداري نفت و گاز زاگرس جنوبي اعلام کرد: با هدف دستيابي به برنامه هاي افزايش و نگهداشت توليد، دو حلقه چاه توسعه اي نفت در منطقه عملياتي سروستان و سعادت آباد راه اندازي شد و به بهره برداري رسيد. وي افزود: اين دو حلقه چاه از اواخر ارديبهشت ماه امسال به طور رسمي راه اندازي شد و هم اکنون براي تثبيت مقدار توليد روزانه، رفتار چاه ها ازسوي مديريت امور فني شرکت بهره برداري در حال مطالعه و بررسي است.

مديرعامل شرکت بهره برداري نفت و گاز زاگرس جنوبي با اشاره به اينکه منطقه عملياتي سروستان و سعادت آباد، تنها منطقه نفت خيز تحت نظارت شرکت بهره برداري نفت و گاز زاگرس جنوبي است، يادآور شد: نفت توليدي اين منطقه عملياتي پس از فرآورش براي تامين خوراک به پالايشگاه شيراز ارسال مي شود.

ميدان نفتي سروستان در 110 کيلومتري جنوب شرقي شيراز و ميدان نفتي سعادت آباد در 20 کيلومتري شمال ميدان سروستان واقع شده است. منطقه عملياتي سروستان و سعادت آباد، يکي از پنج منطقه عملياتي شرکت بهره برداري نفت و گاز زاگرس جنوبي و تنها منطقه عملياتي نفتي اين شرکت به شمار مي رود.