قدرداني معاون سازمان پدافند غيرعامل کشور از وزارت نفت

نفت در مديريت سيل خوزستان نمره قبولي گرفت

معاون انرژي سازمان پدافند غيرعامل کشور ضمن قدرداني از تلاش شرکت هاي تابع وزارت نفت در شرايط بحراني سيل در استان خوزستان اعلام کرد: نفت در مديريت سيل استان خوزستان نمره قبولي گرفت. محمدعلي مطيعي در نشست بررسي پيامدهاي سيل در تاسيسات نفتي که نهم خردادماه امسال به ميزباني اين شرکت و با حضور مديران عامل و نمايندگان شرکت هاي تابع وزارت نفت در استان خوزستان برگزار شد، عنوان کرد: تلاش زيرمجموعه هاي وزارت نفت براي کمک رساني به مناطق سيل زده استان خوزستان قابل تحسين بوده است.

در اين نشست، احمد محمدي، مديرعامل شرکت ملي مناطق نفت خيز جنوب هم گزارشي از اقدام هاي اين شرکت در مديريت شرايط اضطراري سيل ارائه داد و گفت: فعاليت هاي اين شرکت در اين حوزه از 27 اسفندماه 97 آغاز شد و اين فعاليت ها به صورت شبانه روزي در دو جبهه نگهداشت تاسيسات و راهبري توليد و پشتيباني از مردم و امدادرساني به مناطق سيل زده تداوم يافت.

وي افزود: در چنين شرايطي همه شرکت هاي نفتي با همدلي، هم افزايي و هماهنگي با ستاد بحران استانداري خوزستان، افزون بر انجام وظايف ذاتي، در زمينه عمل به مسئوليت هاي اجتماعي نيز، تلاش زيادي انجام دادند. محمدي با اشاره به جاري شدن ميلياردها مترمکعب آب در خوزستان گفت: با وجود حجم زياد آب و غرق آب شدن بسياري از تاسيسات و خطوط لوله، با تمهيداتي که انديشيده شد و پايش مستمر آنها، خوشبختانه هيچگونه حادثه زيست محيطي در حوزه صنعت نفت رخ نداد و اين موضوع کارنامه درخشاني براي وزارت نفت است.

سيدباقر مرتضوي، مديرکل، بهداشت، ايمني و محيط زيست وزارت نفت نيز اعلام کرد: هدف از تشکيل اين نشست، بررسي پيامدهاي سيل از سوي رئيس محترم جمهوري است که کار بررسي ها در استان هاي گلستان و لرستان انجام شد و بررسي ابعاد سيل در خوزستان نيز با تشکيل نشست ها در سازمان هاي مختلف آغاز شده است.

وي افزود: در نشست هايي که با سازمان هاي مختلف در ارتباط با بررسي پيامدهاي سيل برگزار شد، همه سازمان ها از عملکرد شرکت هاي نفتي ابراز رضايت کردند و مديريت شرايط اضطراري در نفت مي تواند به الگويي کشوري تبديل شود. در ادامه اين نشست، مديرعامل شرکت بهره برداري نفت و گاز اروندان، قائم مقام مديرعامل شرکت ملي حفاري ايران، رئيس بهداشت و درمان صنعت نفت اهواز، مديرعامل شرکت گاز استان خوزستان، مدير خطوط لوله و مخابرات منطقه خوزستان، مديرعامل شرکت پخش فرآورده هاي نفتي خوزستان و فرمانده حوزه مقاومت بسيج شهيد تندگويان (وزارت نفت - جنوب) نيز به ارائه گزارش فعاليت هاي انجام شده در سيل استان خوزستان پرداختند.

 

با هدف جايگزيني 140 هزار تاکسي فرسوده انجام شد

امضاي تفاهم نامه همکاري شرکت بهينه سازي، تاکسيراني تهران و خودروسازان جنوب 

تفاهم نامه سه جانبه همکاري جايگزيني تاکسي هاي فرسوده با تاکسي هاي برقي ميان شرکت بهينه سازي مصرف سوخت، سازمان تاکسيراني شهر تهران و شرکت خودروسازان جنوب امضا شد.  اين تفاهم نامه با هدف اجراي طرح جايگزيني 140 هزار تاکسي فرسوده با تاکسي هاي گاز سوز/ هيبريدي/ برقي به منظور ورود تاکسي هاي برقي به ناوگان حمل ونقل عمومي پايتخت به صورت آزمايشي، ميان محسن دلاويز، مديرعامل شرکت بهينه سازي مصرف سوخت، عليرضا قنادان، مديرعامل سازمان تاکسيراني شهر تهران و سيامک حجت، مديرعامل شرکت خودروسازان جنوب امضا شد. تاکسي هاي برقي داراي مزيت کاهش مصرف سوخت، کاهش آلايندگي زيست محيطي و توسعه کمي و کيفي ناوگان پاک برقي در تاکسيراني شهر تهران است.  پس از اجراي آزمايشي، اين طرح در مقياس بزرگ تر از نظر تعداد و گستره جغرافيايي در سطح استان تهران و کشور در چارچوب اجراي بخشي از تعهدهاي «طرح جايگزيني 140 هزار تاکسي فرسوده با تاکسي هاي گاز سوز/ هيبريدي/ برقي» مصوب شوراي اقتصاد، اجرايي خواهد شد.

 

شکل گيري گروه هاي متناسب با نيازهاي فناورانه در استارت آپ  صنعت نفت

تشکيل 16 تيم عالي متناسب با نيازهاي فناورانه ارائه شده در مسير هوشمندسازي صنعت نفت، از دستاوردهاي سومين دوره رويداد استارت آپ هوشمندسازي در صنعت نفت، گاز، پالايش و پتروشيمي ايران بود. اين رويداد از سوي شتاب دهنده تخصصي آي تک ITECH (نخستين و تنها شتاب دهنده تخصصي انرژي) و با هدف کمک به شکل گيري، ايجاد و رشد اکوسيستم استارت آپ  در صنعت نفت، گاز و انرژي برگزار شد. بيان نيازهاي فناورانه، ايده پردازي و اعتبارسنجي ايده ها و تيم سازي و پيوستن به شبکه کارآفريني، از جمله فعاليت هاي اصلي در طول اجراي اين رويداد بوده است. استقبال بي نظير اکوسيستم استارت آپ  خوزستان و تشکيل 16 تيم عالي متناسب با نيازهاي فناورانه ارائه شده در مسير هوشمندسازي صنعت نفت، گاز، پالايش و پتروشيمي از دستاوردهاي برپايي اين رويداد است. سومين دوره رويداد استارت آپ هوشمندسازي در صنعت نفت، گاز، پالايش و پتروشيمي ايران با مشارکت دانشگاه صنعت نفت، شرکت ملي مناطق نفت خيز جنوب، ستاد انرژي معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري و پارک علم و فناوري خوزستان در اهواز با استقبال بي نظير اکوسيستم استارت آپ  خوزستان برگزار شد.

 

امضاي تفاهم نامه همکاري  پژوهشگاه صنعت نفت و شرکت مپصا 

پژوهشگاه صنعت نفت و شرکت مديريت پروژه هاي صنعتي ابدال (مپصا) تفاهم نامه همکاري امضا کردند.

آزمايش هاي مطالعات الگوسازي ژئومکانيک، مطالعه آسيب سازندي در مغزه، فناوري هاي ازدياد برداشت نفت و گاز از مهم ترين مسائل اين تفاهم نامه است.

بر اساس اين گزارش، توسعه فناوري هاي صنعت نفت، تجاري سازي، فروش خدمات و کالاها و فناوري هاي پژوهشگاه در داخل و خارج از کشور، از ديگر مسائلي به شمار مي آيد که قرار است با امضاي اين تفاهم نامه پيگيري شود.

جعفر توفيقي، رئيس پژوهشگاه صنعت نفت در حاشيه امضاي اين تفاهم نامه گفت: در پژوهشگاه علاقه به توسعه شبکه هاي همکاري وجود دارد و هيچ گاه تنها به امکانات داخلي سازمان بسنده نخواهيم کرد، زيرا صنعت نفت از يک سو با چالش هاي بسيار روبه روست و از سوي ديگر از زيرساخت ها و نيروي انساني باتجربه بهره مي گيرد، از اين رو سياست اصلي اين سازمان توسعه شبکه ها و شناسايي ظرفيت ها در مراکز تحقيقاتي و دانشگاهي است.

وي ادامه داد: امکانات و زيرساخت هاي بسيار مناسبي در شرکت هاي خصوصي و پژوهشگاه وجود دارد که اين اشتراکات مي تواند به انجام پروژه هاي مشترک بزرگي در سطح کشور منجر شود و بسياري از معضلات صنعت را نيز برطرف سازد.

در ادامه عبدالحسين شريفي، مديرعامل شرکت مپصا با تاکيد بر اينکه اين شرکت به دنبال هم افزايي در داخل کشور است، تصريح کرد: بيشتر فعاليت هاي اين مجموعه در زمينه بالادستي است و چنانچه حمايت هاي بيشتري از اين شرکت انجام شود، در زمينه طراحي نرم افزارهاي مرتبط و فعاليت هاي آزمايشگاهي مي تواند توانمندي هاي خود را توسعه بخشد.

وي اظهار کرد: شرکت هاي خارجي به دنبال فعاليت هاي علمي و پژوهشي با کيفيت بالا و هزينه پايين هستند، از اين رو مجموعه ما مي تواند با ايجاد هم افزايي مناسب و استفاده از امکانات پژوهشگاه صنعت نفت به اهداف تعيين شده دست يابد.

مديرعامل شرکت مپصا به همکاري صنعت و دانشگاه نيز اشاره کرد و گفت: شرکت مپصا با بيشتر دانشگاه هاي کشور تفاهم نامه همکاري امضا کرده است و اين موضوع از يک سو مي تواند دانشگاه ها را با فرآيندهاي اجرايي و مجموعه ما را با دانش روزآمد دنيا آشنا کند و از سوي ديگر مي تواند زمينه ساز اقدام هايي موثر براي کشور باشد.

 

عضو کميسيون انرژي مجلس شوراي اسلامي:

برخي به دنبال افشاي برنامه هاي وزارت نفت براي مقابله با تحريم ها هستند

عضو کميسيون انرژي مجلس شوراي اسلامي عنوان کرد که برخي به دنبال افشاي برنامه وزارت نفت براي دور زدن تحريم ها هستند و به دنبال آن هستند که بگويند وزارت نفت آرايش جنگي نگرفته است.

به گزارش ايلنا، جلال ميرزايي با اشاره به طرح استيضاح وزير نفت و انتقادها عليه وي گفت: يک جرياني به زنگنه فشار مي آورند که براي دور زدن تحريم ها چه کردي؟ گويي مي خواهند برنامه وزارت نفت براي دور زدن تحريم ها را افشا کنند و از آن طرف دنبال اين هستند که بگويند وزارت نفت آرايش جنگي نگرفته، اين در حالي است که کاملا در جريان مجموعه اقدام ها براي صيانت از منافع کشور، برخورد با تحريم ها و چگونگي حفظ بيت المال هستند.

وي افزود: برخي افراد از اينکه زنگنه راه بخور بخور را براي عده اي مسدود کرده است، ناراحت هستند و گرنه مي دانند که وي با نهادهاي امنيتي در سپاه پاسداران انقلاب اسلامي، وزارت اطلاعات و دبيرخانه شوراي امنيت ملي نهايت همکاري را دارد و مسائل را مديريت مي کند. عضو کميسيون انرژي مجلس شوراي اسلامي تاکيد کرد: رفتارهاي اين افراد مشکوک است و بايد در ارتباط با نحوه عملکردشان در نهادهاي امنيتي پيگيري انجام شود.

وي با اشاره به طرح پرونده کرسنت از سوي منتقدان گفت: بايد يک گروه کارشناسي اين قرارداد و پرونده را بازخواني کند و ببيند اقدام هايي که در آن زمان براي اجرايي نشدن قرارداد انجام شد چقدر به منافع کشور صدمه زد، همين افراد امروز هم وزير نفت را به باد انتقاد مي گيرند که چرا گاز مجاني به پاکستان نمي دهيد.

ميرزايي تاکيد کرد: رفتار اين عده در ارتباط با کرسنت خسارت محض بود، زيرا ظرفيت هاي حقوقي آن قرارداد و منافع ملي کشور را به خاطر منافع شخصي و جناحي ناديده گرفتند.

 

نماينده مردم سنقر و کليايي در مجلس شوراي اسلامي:

وزير نفت براي اجرايي شدن طرح پتروشيمي سنقر سنگ تمام گذاشت

نماينده مردم سنقر و کليايي در مجلس شوراي اسلامي گفت: وزير نفت براي اجرايي شدن طرح پتروشيمي سنقر سنگ تمام گذاشت.

سيدجواد حسيني کيا روز پنجشنبه (9 خردادماه) در آيين آغاز عمليات اجرايي طرح پتروشيمي سنقر با قدرداني از زحمات وزير نفت براي ساخت اين طرح گفت: آقاي زنگنه براي طرح پتروشيمي سنقر سنگ تمام گذاشت و آبروي خود را براي اين طرح گذاشت.

وي افزود: هلدينگ خليج فارس با ورود به اين منطقه، زمينه را براي تبديل سنقر به قطب پليمري فراهم کرده است.

 

سقوط توليد نفت روسيه در ماه مه

توليد نفت روسيه در ماه مه امسال به پايين ترين حد خود در 11 ماه اخير رسيد. به گزارش خبرگزاري رويترز از مسکو، آمار وزارت انرژي روسيه روز يکشنبه (12 خردادماه) نشان داد توليد نفت اين کشور در ماه مه امسال به 11 ميليون و 110 هزار بشکه در روز رسيد که پايين ترين سطح از ماه ژوئن سال 2018 ميلادي تاکنون به شمار مي آيد. کاهش توليد نفت روسيه به طور عمده ناشي از تعطيلي خط لوله دروژبا در اين کشور به دليل آلودگي کلر بوده است. طبق آمار وزارت انرژي روسيه، صادرات نفت اين کشور به وسيله خط لوله در ماه مه به 4 ميليون و 209 هزار بشکه در روز کاهش يافت، در حالي که اين رقم در ماه آوريل امسال 4 ميليون و 494 هزار بشکه در روز بود.

اين آمار همچنين نشان مي دهد توليد گاز روسيه در ماه مه امسال به 63 ميليارد و 280 مترمکعب (معادل 2 ميليارد و 40 ميليون متر مکعب در روز) رسيد که کمتر از ماه پيش از آن است.

 

افت قيمت نفت نشانه ترس از رکود است

يک کارشناس اقتصادي اعلام کرد بازارهاي جهاني دوباره ميان ترس از کمبود نفت و ترس از رکود اقتصادي درگير شده اند. به گزارش روزنامه عرب نيوز از رياض، با توجه به قوي بودن عوامل بنيادين بازار، به نظر مي رسيد افت قيمت نفت در هفته گذشته توجيهي نداشته باشد، اما بازارها دوباره در بحبوحه کمبود عرضه از يک سو و رکود اقتصادي از سوي ديگر، گير افتاده اند. بر اساس نظرسنجي رويترز، در ماه مه امسال، توليد نفت اوپک به 30 ميليون و 170 هزار بشکه در روز رسيد. با وجود کاهش ذخيره سازي نفت در آمريکا براي نخستين بار در چند هفته اخير، قيمت ها کاهش يافتند. افت قيمت نفت به طور عمده به دليل نگراني هاي مربوط به اقتصاد کلان بود و اختلاف تجاري آمريکا و چين همچنان بر جو رواني بازارهاي جهاني نفت سايه انداخته است. با اين همه، واردات نفت چين به رقم بي سابقه 10 ميليون و 200 هزار بشکه در روز رسيده و يک ميليون و 200 هزار بشکه نسبت به پارسال افزايش يافته است و اين مسئله نگراني ها را درباره تأثير منفي جنگ تجاري بر تقاضاي نفت، کمرنگ تر مي کند. يکي از دلايلي که هنوز بازارها با کمبود نفت روبه رو نشده اند، اين است که پالايشگران آسيايي 2 تا 3 ميليون بشکه از ظرفيت توليد خود را به دليل عمليات نگهداري، تعطيل کرده اند و اين مسئله تا ماه ژوئن ادامه مي يابد. اين عمليات نگهداري، از عوامل مؤثر در کاهش نسبي تقاضا بوده است. از آنجا که پالايشگران آسيايي حدود 60 درصد از نفت خود را از خليج فارس تأمين مي کنند، قيمت نسبي انواع نفت خام ترش بالا بوده است. با راه اندازي دوباره واحدهاي اين پالايشگاه ها، آنها خريد نفت خام ترش را از سر مي گيرند.

 

هنگ کنگ تنها تحريم هاي سازمان ملل متحد را به رسميت مي شناسد

دولت هنگ کنگ هشدارهاي آمريکا را درباره تجارت نفتي با ايران را رد و تاکيد کرد که تنها به تحريم هاي اعمال شده ازسوي سازمان ملل متحد پايبند خواهد بود. به گزارش روزنامه اکونوميک ژورنال، هنگ کنگ هشدار مبني بر وضع تحريم عليه اين کشور از سوي آمريکا را به دليل صدور اجازه توقف و ارائه خدمات نفتکش هاي ايراني در پايانه اين کشور رد کرد. اداره بازرگاني و توسعه اقتصادي هنگ کنگ اعلام کرد که دولت اين منطقه تحريم هاي وضع شده از سوي شوراي امنيت سازمان ملل متحد را به طور کامل اجرا مي کند، اما اين شورا هيچ محدوديتي براي صادرات نفت ايران وضع نکرده است.