با یک مشکل اساسی در پاهایتان خداحافظی کنیم

قلب دوم، بدون بو

بوي بد پا و کفش بسيار آزاردهنده است. اين بو به خاطر وجود باکتري هايي است که در محيط تاريک کفش رشد مي کنند. پاها در تمام طول روز در کفش ها قرار دارند. بنابراين عرق و گرماي موجود محل خوبي براي رشد باکتري هاي بدبو است. براي جلوگيري و از بين بردن بوي بد پاها و کفش ها، بايد جلوي رشد و تکثير اين باکتري ها را بگيريم، چون آنها روي پا، در جوراب ها و تمام کفش هاي مورد علاقه مان زندگي مي کنند.

  بوي بد پا يا همان قلب دوم بدن ما، مشکل رايجي است که بيشتر افراد با آن درگير هستند، اما چه کاري مي توان انجام داد که بوي بد پاها و کفش هاي بدبو از بين برود؟

  اولين کاري که بايد انجام دهيد، تميز نگه داشتن پاهاست. شستن روزانه پاها با صابون براي آنها بسيار مفيد است. مي توان پاها را در محلول نمک اپسوم خيس کرد. اين کار نه تنها باکتري ها را از بين مي برد، بلکه به آرام سازي ماهيچه ها هم کمک مي کند.

توجه داشته باشيد که پاها قبل از پوشيدن جوراب يا کفش خشک باشد، به خصوص بعد از دوش گرفتن، چون آب ميان انگشت هاي پا خود عامل باکتري است.

براي رفع بوي بد، کفش هايي با تهويه خوب انتخاب کنيد. چرم طبيعي انتخاب خوبي است، چون بيشتر از پلاستيک يا لاستيک قابل نفس کشيدن است. البته کفش هاي سوراخ دار هم طوري طراحي شده اند که پا در آنها عرق نمي کند.

به کفش هايتان استراحت دهيد. بهتر است کفش هايتان تا 24 ساعت بعد از استفاده استراحت کنند تا هواي داخل آنها خارج شود و باکتري هاي فاسد درون آن از بين بروند.

هرگز بدون جوراب کفش نپوشيد. جوراب هاي نخي، سفيد و تميز عرق پا را جذب مي کنند و دماي پا را متعادل نگه مي دارند.

پوشيدن جوراب عرق گير و ضد بو هم گزينه خوبي است. البته همه دوست ندارند جوراب بپوشند، اما جوراب هاي عرق گير، عرق را از بين مي برد و تهويه خوبي است. فراموش نکنيد که جوراب هايتان را بايد به طور مرتب عوض کنيد.

اگر پاهايتان ترک دارد، حتما از کرم ضد ترک پا استفاده کنيد، چون ترک پا باعث ايجاد و رشد قارچ ها و باکتري هايي مي شود که مولد بوي بد و نامطبوع پاها هستند.

هنگام استحمام از سنگ پا استفاده کنيد تا بوي بد پاها کمتر شود.

يکي ديگر از راه هاي کاهش بوي بد پا اين است که بيرون و داخل کفش هايتان را با مواد شوينده بشوييد.

بوي بد پاي گاهي اوقات به دليل کمبود زينک (روي) است. قرص ها و مکمل هاي غذايي حاوي زينک مصرف کنيد.

استرس هم يکي از مواردي است که باعث افزايش تعريق مي شود و فعاليت باکتري ها را شدت مي بخشد، پا نيز از اين قاعده مستثنا نيست.

 اگرچه با استفاده از مواردي که عنوان کرديم، مي توانيد مشکل بدبويي پا و کفش را حل کنيد، اما در کنار نکات ذکر شده، راه حل هاي ساده اي هم وجود دارد که بهتر است آنها را هم امتحان کنيد.

1) گاهي اوقات اضافه کردن يک خوشبوکننده براي از بين بردن بوي بد پاها و کفش ها کافي است. چوب سدار يا ميخک درون کفش هاي خود بريزيد.

براي خوشبو شدن و از بين رفتن بوي بد پا بهتر است کمي چوب سدار يا ميخک درون کفش قرار دهيد. بعد از چند روز بوي بد به کلي از بين مي رود.

2) شب قبل داخل کفش تان کمي جوش شيرين و صبح قبل از پوشيدن، آنها را بتکانيد، حالا کفش تان آماده پوشيدن است.

3) داخل کفش، کمي جوش شيرين بريزيد. سپس کفش را داخل يک کيسه نايلوني بگذاريد و داخل فريزر قرار دهيد. جوش شيرين، بوي بد کفش را از بين مي برد و سرما باکتري هاي مولد بو را مي کشد.

4) داخل دو جوراب کهنه، جوش شيرين پر کنيد و سر آنها را گره بزنيد. درون هر لنگه کفش، يکي از اين جوراب ها را قرار دهيد تا بوي بد را از بين ببرد. اين کار نسبت به پاشيدن جوش شيرين در داخل کفش، کثيف کاري کمتري دارد.

 5) استفاده روزانه از مواد ضدعفوني کننده يا بو زدا  هم بسيار کمک کننده است. بهتر است از موادي استفاده کنيد که مخصوص بوي بد پا هستند.

 6) کمي الکل ضد عفوني کننده داخل يک شيشه عطر خالي بريزيد و به سطح داخلي کفش بودار بپاشيد. سپس کفش را در هواي آزاد قرار دهيد تا خشک شود.

7)  از پودرهاي مخصوص رفع بوي بد پا که در داروخانه ها مي فروشند هم مي توانيد کمک بگيريد.

8) از کفي هاي از بين برنده بو استفاده کنيد. اين کفي ها، پاها را خشک نگه مي دارد و جلوي رشد باکتري هاي را مي گيرد.

9) پاهاي خود را با صابون بشوييد. هنگام شستن دقت کنيد تا لاي انگشتان پاهايتان نيز به خوبي تميز شوند. بعد  پاها را کاملا با پارچه يا حوله خشک کنيد.

10)  براي کاهش رشد باکتري ها مي توانيد از ژل هاي ضدباکتري يا از پودرهاي ضدقارچ استفاده کنيد.

11)  اگر فعاليت زيادي داريد و پاهايتان خيلي عرق مي کند، کفي کفشتان را درآوريد و 24 ساعت در هواي آزاد قرار دهيد. از محلول سرکه و الکل استفاده کنيد.

12)  الکل ايزوپروپيل و سرکه معمولي را به نسبت يک به يک با هم ترکيب کنيد. با استفاده از يک قطره چکان، هر روز چند قطره را روي پا و بين انگشتان بماليد. هر دو ماده براي پوست بي خطر هستند. سرکه قارچ ها را از بين مي برد و الکل باکتري ها را مي کشد و از رشد آنها جلوگيري مي کند.

13)  اگر شما هم عادت داريد که کفش را بدون جوراب بپوشيد، بهتر است داخل آن کمي پودر تالک بپاشيد تا عرق پا را بگيرد.

 14)  بر اثر باران يا به هر دليلي اگر کفشتان خيس شد، قبل از استفاده مجدد اجازه دهيد کفش ها کاملا خشک شوند.

15)  از محلول آب و نمک استفاده کنيد. براي اين کار نصف فنجان نمک را در يک ليتر آب حل کنيد و پاها را در اين محلول قرار دهيد و بعد از بيرون آوردن آنها را خشک کنيد.

16) با جوراب روي سطوح مختلف راه نرويد. جوراب آلودگي ها و باکتري ها را به خود جذب و آنها را به کفش منتقل مي کند.

17) هنگام شستن جوراب ها، آنها را پشت و رو کنيد تا شانس بيشتري براي شستشو و پاک شدن سلوي هاي مرده بجا مانده در بافت جوراب، وجود داشته باشد.

با رعايت اين نکات مطمئن باشيد که با بوي بد پا براي هميشه خداحافظي مي کنيد.

 

حقایقی درباره سلامت

سلامت يکي از نعمت هاي بزرگي است که خداوند به انسان داده است، اما آگاهي از برخي نکات که به سلامت بدن مربوط مي شود و تاکنون به آنها توجه نکرده ايد، شايد برايتان جالب توجه باشد.

 خوردن يک وعده غذايي ممکن است تنها چند دقيقه طول بکشد، اما تقريبا 12ساعت طول مي کشد تا مواد غذايي مصرفي به طور کامل هضم شوند.

  براي اينکه بدن انسان بتواند بعضي از وظايف مهم خود را انجام دهد، به آهن نياز دارد. آهن در شکل هموگلوبين به حمل اکسيژن به قسمت هاي مختلف بدن کمک مي کند. کمبود اين ماده در بدن مي تواند به ضعف و خستگي فرد منجر شود.

  گوشت قرمز، ماهي، نخود، سويا، لوبيا و عدس منابع غني آهن هستند.

  سلول هاي قرمز خون در داخل مغز استخوان ايجاد مي شوند و نقش مهمي در حمل خون به سراسر بدن دارند.

  آنتي بيوتيک ها مي توانند براي مقابله با باکتري ها مفيد باشند، اما در مقابله با ويروس ها موثر نيستند، به اين دليل که باکتري ها و ويروس ها کاملا با هم متفاوتند. هر کدام از آنها به دليل ويژگي هاي خاصي که دارند، بايد به طور تخصصي درمان شوند.

ويروس ها معمولا حدود 100 برابر کوچک تر از باکتري ها هستند.

   حدود 7 ميليون نفر در سال   از مجموع 70 ميليون نفري که در جهان دچارمسموميت غذايي مي شوند، مي ميرند. آماده سازي و ذخيره سازي دقيق مواد غذايي به منظور اجتناب از سموم خطرناک، ايجاد ويروس ها و باکتري ها بسيار حياتي است.

  مردم در کشورهاي توسعه يافته به آب آشاميدني سالم دسترسي دارند، اما در کشورهاي فقير جهان کيفيت بد آب و آلودگي آن مي تواند به بيماري هاي خطرناک و باکتري هايي مانند انگل و اشريشيا کُلي منجر شود.

  چاقي احتمال ابتلا به بيماري هاي در حال گسترشي مانند ديابت نوع 2 و بيماري هاي قلبي را افزايش مي دهد.

  فعاليت بدني در سال هاي اخير هم در بزرگسالان و هم در کودکان کاهش يافته که يکي از دلايل آن، فناوري هاي جديد است که باعث شده فعاليت فيزيکي  کمتر و بي تحرکي بيشتر شود. گفته مي شود دست کم 60 درصد از جمعيت جهان تحرک کافي ندارند.

  در سال هاي اخير حدود 13 درصد از تمام مرگ و ميرهاي جهان به خاطر سرطان بوده، به همين دليل شاخه اي از پزشکي براي مطالعه و درمان سرطان به وجود آمده است.