اشتباه هایی که سلامتمان را به خطر می اندازند

همه ما در زندگي مرتکب اشتباهات کوچک و بزرگ مي شويم، اشتباه هايي که شايد در نگاه اول اتفاق خاصي در پي نداشته باشد و مشکلي به وجود نياورد، اما مطمئنا برخي از آنها مي تواند زندگي و حتي سلامتمان را در طولاني مدت به خطر بيندازد.  در ادامه به برخي از اين اشتباه ها اشاره کرده ايم که دانستن آن شايد به کارتان بيايد و شما را وادار به ترک آنها کند.

استفاده از تلفن همراه قبل از خوابیدن

نور مصنوعی در شب، تولید هورمون ملاتونین را که تنظیم کننده خواب و بیداری است، سرکوب می کند و می تواند به افسردگی، سرطان، چاقی، بیماری های قلبی و سیستم ایمنی ضعیف منجر شود. بنابراین عادت های مضر مثل کار کردن با لپ تاب و گوشی در آخر شب را ترک کنید.

زمان بندي نوشيدن آب

با زمانبندي صحيح نوشيدن آب، اثر آن را در بدن خود بالا ببريم.

 * بعد از بيدار شدن، نوشيدن دو ليوان آب به فعال کردن ارگان هاي داخلي بدن کمک مي کند.

 * آشاميدن يک ليوان آب، 30 دقيقه قبل از غذا، هضم آن را راحت تر مي کند.

* قبل از دوش گرفتن، يک ليوان آب بنوشيد. اين کار باعث کاهش فشار خون مي شود.

 * براي جلوگيري از سکته مغزي يا حمله قلبي، قبل از خواب يک ليوان آب بنوشيد.

گوش دادن به موسيقي با صداي بلند

بسياري از جوان هاي امروزي عادت کرده اند که در کوچه و خيابان يا ماشين موسيقي گوش دهند. شايد اين روش براي دور ماندن از سروصداي خيابان و بوق هاي مکرر مناسب باشد، اما بهتر است بدانيد اين عادت در طولاني مدت مي تواند تهديد جدي اي براي شنوايي باشد و به گوش ها آسيب برساند، بخصوص اگر موسيقي را با صداي بلند گوش دهيد. بهترين راه براي جلوگيري از اين آسيب، گوش دادن موسيقي با صداي کم است.

قوز کردن و خميده راه رفتن

سبک زندگي امروز نسبت به گذشته تغيير کرده است. امروزه پشت ميزنشيني به يکي از عادت هاي غيرقابل ترک تبديل شده، عادتي که به مرور زمان تهديدي جدي براي سلامت خواهد بود، چراکه در اين شرايط توجه کمتري به وضعيت و ساختار صحيح ستون فقرات داريم. بي توجهي به وضعيت صحيح ستون فقرات و قوز کردن در دراز مدت، نه تنها موجب ناهنجاري قامتي مي شود، بلکه دردهاي عضلاني و مفاصل را نيز به دنبال خواهد داشت. وضعيت بدني غيراصولي باعث کمردرد و شرايط بد ستون فقرات مي شود. همچنين سردرد، درد معده، روده، گردش خون ناقص و کاهش عملکرد ريه را در پي خواهد داشت.

قطع خودسرانه دارو

برخي افراد زماني که احساس مي کنند بيماريشان بهبود يافته، مصرف داروهايشان را خودسرانه قطع مي کنند. اين اشتباه خطرناکي است که سلامتشان را تهديد مي کند. مثلا قطع خودسرانه آنتي بيوتيک ها و کامل نشدن دوره درمان، باعث بروز باکتري هاي مقاوم در بدن مي شود. باکتري هايي که نمي توان آنها را به راحتي از بين برد. قطع داروهاي ديگر هم همين گونه است و باعث تشديد بيماري در مراحل بعدي خواهد شد. به طور مثال مي توان به قطع کردن خودسرانه داروهاي کنترل فشارخون اشاره کرد؛ اقدامي که ممکن است باعث سکته هاي مغزي شود. پس از ياد نبريد که بهبود حالتان به اين معنا نيست که ديگر نيازي به مصرف دارو نداريد و کاملا درمان شده ايد.

بيدار ماندن تا ديروقت

بيشتر افراد، شب ها دير مي خوابند يا اينکه شب قبل از تعطيلاتشان را تا ديروقت بيدار مي مانند با اين تصور که روز تعطيل با خوابيدن تا نيمه هاي روز خواب شبانه شان را جبران مي کنند. اين افراد بايد بدانند که اين تصور غلطي است که با خوابيدن در طول روز مي توانند کم خوابي شب شان را جبران کنند، چراکه اين کار باعث به هم خوردن نظم ساعت بدنتان مي شود و سلامتي را به خطر مي اندازد. آن دسته از افرادي هم که تا پاسي از شب بيدار مي مانند روز کاري سختي در پيش خواهد بود، چون بدن در ساعت استراحت خود آن طور که بايد استراحت نکرده است.

نگه داشتن عطسه

هرگز عطسه تان را نگه نداريد، چراکه با عطسه کردن باکتري ها، ويروس ها و ذرات گرد و غبار از بدن خارج مي شوند؛ بنابراين وقتي جلوي عطسه را مي گيريد، در واقع جلوي خروج آنها را از بدنتان گرفته ايد. علاوه بر اين، جلوگيري از عطسه مي تواند به شنوايي شما آسيب بزند يا فشار خون را بالا ببرد و حتي به مري، رگ هاي خوني و... صدمه وارد خواهد کرد.

استفاده از اسانس و عطر غيراصل

مواد مصنوعي اغلب براي ساخت اسانس استفاده مي شوند. از آنها در توليد عطرهاي قوي تر و ارزان تر از عطرهايي با روغن طبيعي استفاده مي کنند. استفاده از اين مواد مي تواند باعث سرگيجه، حالت تهوع و خواب آلودگي شود و چشم، گلو و پوست تان را تحريک کند. به همين دليل بايد در انتخاب عطر دقت کرد.

مواد غذايي که نبايد 2 بار گرم شوند

يکي از نکات مهمي که در بيشتر مواقع ناديده گرفته مي شود و مي تواند سلامت را به خطر بيندازد، گرم کردن مواد غذايي است که نبايد دو بار گرم شوند.

موادي که شايد خيلي ها ندانند اگر براي بار دوم گرم شوند، تغيير ماهيت مي دهند و مي توانند سلامتي را تهديد کنند. موادي که در ادامه به چند مورد از آنها اشاره کرده ايم.

چغندر: حاوي نيترات است و با گرم کردن به نيتريت تبديل مي شود که براي بدن بسيار مضر است.

مرغ: ساختار پروتئيني مرغ بعد از گرم کردن مجدد، تغيير مي کند و منجر به مشکلات گوارشي خواهد شد. اگر مقداري از مرغ وعده قبل باقي مانده، بهتر است آن را به صورت سرد بخوريد. اگر هم ترجيح مي دهيد که گرم شود، تنها کاري که مي توانيد انجام دهيد اين است که آن را روي حرارت کم، گرم کنيد.

سيب زميني: سيب زميني که براي بار دوم گرم مي شود، نه تنها ارزش غذايي آن به شدت کاهش مي يابد، بلکه براي بدن سمي است. سعي کنيد بلافاصله پس از پخت سيب زميني، آن را مصرف کنيد و يا اگر اضافه آمد، سرد بخوريد.

اسفناج: گرم کردن مجدد اسفناج هم بسيار خطرناک است. اسفناج هم مانند چغندر، حاوي درصد بالايي نيترات است که گرم کردن دوباره آن، باعث ايجاد نيتريت مي شود، ماده خطرناکي که ارتباط مستقيم با سرطان دارد.

قارچ: اين ماده غذايي هم درست مثل مرغ، ساختار پروتئيني دارد که با حرارت مجدد تغيير مي کند و باعث بروز مشکلات گوارشي مي شود.

تخم مرغ: خطر گرم کردن مجدد تخم مرغ نيز بسيار بالاست، زيرا در اثر قرار گرفتن در معرض حرارت مجدد سمي مي شود. البته اين قانون شامل مواد غذايي که تخم مرغ قسمتي از اجزاي تشکيل دهنده آنهاست، نمي شود. با اين حال اگر تخم مرغ را به صورت آب پز يا املت مصرف مي کنيد، نبايد آن را براي وعده بعد بگذاريد و دوباره گرم کنيد.

کرفس: کرفس هم از مواد غذايي است که نيترات دارد. اگر مجبور به گرم کردن غذاي حاوي کرفس هستيد، بهتر است آن را از غذا خارج کنيد تا دوباره در معرض حرارت قرار نگيرد.

مسواک زدن بلافاصله پس از غذا خوردن

دندانپزشکان توصيه مي کنند دندان ها را حداقل 30 دقيقه بعد از صرف غذا بشوييد، حتي بهتر است در صورت امکان يک ساعت بعد از خوردن غذا اين کار انجام شود. غذا و نوشيدني ها، به ويژه آنهايي که اسيدي هستند، روي ميناي دندان و لايه زير آن (دنتين) تاثير مي گذارند. مسواک زدن بلافاصله بعد از صرف غذا، اسيدها را به سمت داخل هل مي دهد و به عاج دندان نزديک تر مي کند. عملي که به حساسيت شديد منجر مي شود و به ميناي دندان آسيب مي رساند.

شست وشو با شوينده هاي قوي آنتي باکتريال

استفاده از شوينده هاي معمولي براي شستن ظروف، نظافت منزل، شست و شوي دست ها و... مناسب تر است. محققان در بررسي هاي خود دريافته اند که استفاده از مواد شوينده حاوي مواد ضدباکتري قوي مي تواند به توليد و تکثير باکتري هاي مقاوم به آنتي بيوتيک در محيط زيست منجر شود و عفونت هاي شديد را به دنبال داشته باشد. بهتر است به شوينده هايي که از آن استفاده مي کنيد، توجه بيشتري داشته باشيد.