رئيس جمهوري:

ايران آماده تامين نيازهاي نفت و گاز پاکستان است

رئيس جمهوري گفت: جمهوري اسلامي ايران آماده تامين نيازهاي پاکستان در زمينه نفت و گاز و انجام اقدام هاي لازم براي اتصال لوله گاز به اين کشور است.

به گزارش پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري، حسن روحاني در نشست مشترک مطبوعاتي با عمران خان، نخست وزير پاکستان با بيان اينکه ظرفيت هاي خوبي در زمينه روابط اقتصادي و تجاري بين دو کشور وجود دارد، گفت: دو طرف توافق دارند که روابط تجاري توسعه يابد و جمهوري اسلامي ايران آماده است نيازهاي پاکستان در زمينه نفت و گاز را تامين کند و اقدام هاي لازم براي اتصال لوله گاز به اين کشور را انجام دهد، همچنين آماده ايم تا صادرات برق از ايران به پاکستان به 10 برابر افزايش يابد. وي با تاکيد بر اينکه براي توسعه روابط تجاري کميته تهاتر بين دو طرف تشکيل خواهد شد تا صادرات و واردات تهاتر و در يک حساب تسويه شود، افزود: علاقه داريم تا بنادر چابهار و گوآدر روابط بيشتري داشته باشند و ارتباط بين اين دو بندر با اتصال راه آهن گسترش يابد. نخست وزير پاکستان نيز در اين ديدار با تاکيد بر ارتقاي همکاري هاي بين دو کشور در زمينه هاي مختلف بويژه تجاري، اقتصادي، بهداشت و انرژي عنوان کرد: دولت جمهوري اسلامي ايران پس از پيروزي انقلاب اسلامي، پيشرفت هاي قابل توجهي در بخش هاي مختلف و مراقبت هاي اوليه بهداشتي داشته است که اميدواريم بتوانيم از اين تجارب ايران استفاده کنيم.

 

نماينده دير، کنگان، جم و عسلويه در مجلس اعلام کرد:

اقدام اثرگذار وزارت نفت براي زيرساخت هاي بوشهر

سکينه الماسي، نماينده دير، کنگان، جم و عسلويه در نشست علني روز دوشنبه، (دوم ارديبهشت ماه) مجلس شوراي اسلامي در نطق ميان دستور خود از اقدام هاي مثبت و اثرگذار وزارت نفت در جنوب استان بوشهر تقدير کرد و گفت: از اختصاص بسته ويژه حمايتي 600 ميليارد توماني براي توسعه زيرساخت هاي آموزشي، راهداري، ورزشي و عمراني جنوب استان بوشهر از سوي وزارت نفت تشکر مي کنم.

نماينده دير، کنگان، جم و عسلويه در مجلس شوراي اسلامي با بيان اينکه سفر رئيس جمهوري به استان بوشهر که اواخر پارسال انجام شد، دستاوردهاي خوبي براي اين استان داشت، افزود: شاه بيت اين دستاوردها مصوبه اي براي رفع معضل آلودگي عسلويه و مناطق پيرامون بود که اين مصوبات بايد براي اجرايي شدن ابلاغ شوند.

اين عضو کميسيون انرژي مجلس شوراي اسلامي با اشاره به اينکه يکي از اقدام هاي مثبت و اثرگذار وزارت نفت در جنوب استان بوشهر، اختصاص بسته ويژه حمايتي 600 ميليارد توماني براي توسعه زيرساخت هاي آموزشي، راهداري، ورزشي و عمراني بود، تصريح کرد: طي دو سال گذشته بخشي از اين بسته ابلاغ شده است.

الماسي عنوان کرد: همه بايد تلاش کنند تا بخشنامه هاي وزير نفت در جنوب استان بوشهر بدرستي اجرا شوند تا شاهد توسعه هرچه بيشتر اين منطقه باشيم.

 

: در ديدار با نماينده وزير نفت

قدرداني استاندار خوزستان از وزارت نفت در بحران سيل

استاندار خوزستان در ديدار با نماينده وزير نفت در اين استان، از تلاش‎ها و همکاري‎هاي وزارت نفت و شرکت‎هاي تابع در مديريت بحران سيل قدرداني کرد.

به گزارش شرکت ملي مناطق نفت خيز جنوب، کريم زبيدي، نماينده وزير نفت در استان خوزستان در ديدار با غلامرضا شريعتي، استاندار خوزستان به ارائه گزارشي از مجموع فعاليت‎هاي انجام شده از سوي صنعت نفت در مواجهه با سيلاب اخير پرداخت و اقدام‎هاي انجام شده در زمينه امدادرساني به مناطق سيل‎زده را تشريح کرد.

 شريعتي با بيان اينکه شرکت هاي تابع وزارت نفت در استان خوزستان از زمان آغاز بحران سيل در استان وارد عمل شدند و در امدادرساني به مناطق سيل‎زده نقش موثري ايفا کردند، از حمايت‎هاي بيژن زنگنه، وزير نفت؛ زبيدي، نماينده وزير در استان خوزستان؛ مديرعامل شرکت ملي نفت ايران و همه آنهايي که امدادساني کردند، قدرداني کرد.

وي گفت: آثار کمک‎ها و خدمات وزارت نفت در بازديد از شهرها و روستاهاي استان کاملا مشهود است و در گفت‎وگو با مسؤولان عالي‎رتبه کشور نيز به حمايت‎ها و کمک‎هاي همه‎جانبه صنعت نفت در خدمت‎رساني به مناطق سيل‎زده خوزستان اشاره کرده‎ام.   استاندار خوزستان ضمن قدرداني از اقدام‎هاي صورت گرفته، تداوم حمايت‎هاي وزارت نفت را براي همکاري در بازسازي مناطق سيل‎زده خواستار شد.

 

ارتباط  مخابراتي همه مراکز صنعت نفت برقرار است

حميد صداقتي، معاون عملياتي مخابرات شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ايران گفت: با وجود بارش هاي سيل آسا و برخي آسيب ديدگي ها، اکنون ارتباط مخابراتي همه مراکز زيرمجموعه صنعت نفت به طور کامل برقرار است.

به گزارش شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ايران صداقتي افزود: در جريان سيل اخير در هفت نقطه از مسير فيبر نوري، قطعي داشتيم که در همه موارد، بجز مسير تنگه فني - بيدرويه با وجود شرايط بحراني منطقه و بسته شدن راه هاي ارتباطي در کمترين زمان ممکن ترميم شدند.

وي با بيان اينکه در مسيرهاي پل بابا - آسار و تنگه فني - دره شهر دو بار بر اثر سيل و ريزش کوه، قطعي فيبر داشتيم که هر دو مورد برطرف شد، گفت: تنها در مسير تنگه فني به بيدرويه در منطقه پاعلم، فيبر نوري به دليل وسعت زياد خرابي ناشي از سيل، از بين رفتن جاده دسترسي و استحکامات بستر رودخانه از 12 فروردين ماه تاکنون قطع است.

وي با اشاره به وجود فيبر نوري در کنار لوله ها گفت: با وجود مقاوم سازي و بتن ريزي مسير خط در بستر رودخانه ها، وسعت سيل به حدي بود که موجب آسيب به لوله ها و قطع فيبر در مسيرهاي رازان - پل بابا در منطقه مرکزي و پل بابا - آسار، پل بابا - بدرآباد، تنگه فني – بيدرويه و مرکز منطقه – شرکت ارتباطات زيرساخت خرم آباد در منطقه لرستان شده است.

معاون عملياتي شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت تاکيد کرد: در يک مورد هم توفان موجب افت سيگنال راديويي بين ايستگاه هاي رفسنجان کوه و کبوترخان شد که در کمتر از 24 ساعت با حضور همکاران برطرف شد، همچنين در اوج بحران و قطع خطوط ارتباطي شرکت مخابرات استان لرستان، اين مديريت يک ارتباط  E1از ايستگاه ويسيان و چهار ارتباط  E1از ايستگاه گردنه چول تا مخابرات خرم آباد برقرار و تحويل شرکت مخابرات کرد.

صداقتي با تاکيد بر اينکه خوشبختانه در سال جاري با وجود شرايط بحراني، تمامي خطوط تلفني و ديتاي مراکز و تاسيسات انتقال نفت تاکنون برقرار بوده است، گفت: با قطع فيبر نوري، تمامي ارتباطات تلفني و ديتاي موجود روي فيبر بدون وقفه روي مسيرهاي پشتيبان راديويي اين مديريت يا مسيرهاي پشتيبان شرکت ارتباطات زيرساخت برقرار مي شود.

 

حمايت همه جانبه زنگنه از بازرسي وزارت نفت

وزير نفت با تاکيد بر حمايت همه جانبه از بازرسي وزارت نفت گفت: در مبارزه با فساد، قوم و خويش و رفاقت نداريم.

بيژن زنگنه در جمع بازرسان چهار شرکت اصلي وزارت نفت اظهار کرد: در اين جمع حضور پيدا کردم تا علاوه بر قدرداني از زحمات بازرسان، چند نکته را به صورت مستقيم خدمت دوستان عنوان کنم.

وي در مقدمه سخنانش به حکم معروف اميرالمومنين به مالک اشتر اشاره کرد و يادآور شد: در اين حکم آمده است هرگز پيش تو محسن (نيکوکار) و مسي (بدکردار) يکسان نباشند که اگر چنين شود، محسن از کار نيک خويش نااميد و دلسرد و بدکردار برکار بد خويش جري مي شود. وزير نفت با بيان اينکه بازرسي، وظايف زيادي دارند و مهم ترين مسأله اي که من از شما مي خواهم به آن بپردازيد، فساد است، تاکيد کرد: چرخش مالي سالانه صنعت نفت حدود 150 ميليارد دلار است که رقم بالايي است و امکان ايجاد فساد را مهيا مي کند. بنابراين در اين شرايط بايد روي فساد مالي حساس باشيد و بر مبارزه با آن تمرکز کنيد.

زنگنه با تاکيد بر اينکه نبايد با آدم فاسد مدارا و به او ترحم کرد، بلکه بايد اشد مجازات را اعمال کرد، افزود: البته اين به آن معنا نيست که آبروي مردم را ناديده بگيريم. آبروي مردم مانند خونشان است. اگر آبروي کسي را به ناحق بريزيم، مثل اين است که خون او را ريخته ايم و پيش خدا و جامعه مسؤوليم و گرفتار عذاب الهي خواهيم شد.  وي، نخستين شرط کساني را که با فساد مبارزه مي کنند، «سلامت» دانست و با بيان اينکه افرادي که در اين بخش کار مي کنند، بايد سرآمد سلامت باشند، تاکيد کرد: ملاقات و صحبت هاي بازرسان بايد با حساب و کتاب باشد.

وزيرنفت با بيان اينکه در موضوع مبارزه با فساد، قوم و خويش و رفاقت نداريم، افزود: با فساد در هر سطحي بايد مبارزه کرد و کوچک و بزرگ ندارد. اينکه فردي که فساد کرده، آدم خوب و آبروداري است و به اين دليل از کنار فساد او بگذريم، اول فساد خودمان است و در درگاه خداوند بايد جوابگو باشيم.

زنگنه بر ضرورت آموزش و فراگيري قوانين از سوي بازرسان تاکيد کرد و در ادامه با بيان اينکه آدم سالم را تشويق کنيد، ارتقا دهيد و آن را در سوابق کاري اش لحاظ کنيد، تصريح کرد: سالم و فاسد بودن دائمي نيست و امکان خلاف براي هر شخصي وجود دارد؛ البته آن آدمي که خلاف عمده مي کند، بايد حذفش کنيم و نمي توانيم بگوييم که اين دفعه را مي بخشيم، من نمي بخشم.

وي به شرايط تحريم اشاره کرد و با بيان اينکه فشارها در اين دوره از عوامل داخلي و خارجي زياد است، افزود: باتوجه به اينکه شفافيت در دوران تحريم کاهش مي يابد و کار سخت تر مي شود، بنابراين بايد خيلي دقت کنيم تا فساد عمده و قابل ذکري در اين مقطع زماني پيش نيايد. وزير نفت با تاکيد بر اينکه من حامي و پشتيبان شما هستم و با قدرت و قوت کارهايتان را انجام دهيد، افزود: اعتقادم اين است که بازرس ها با جديت به کارشان بپردازند. اولويت از نظر من مبارزه با فساد و شناختن کساني است که اقدام به فساد مي کنند.

 

در مقابل تخلف و جرم کوتاه نخواهيم آمد

در اين مراسم، اشکان ميرمحمدي، مديرکل بازرسي و رسيدگي به شکايات وزارت نفت با تاکيد بر اينکه نظارت منافاتي با اعتماد ندارد، گفت: درمقابل تخلف و جرم هرگز کوتاه نخواهيم آمد. او در جمع بازرسان شرکت هاي تابعه وزارت نفت با بيان اينکه نظارت متمرکز و قوي، بي شک کارآمدي سيستم را با خود به همراه خواهد داشت، تصريح کرد: فلسفه نظارت درون سازماني آن است که به مديران کمک کند تا آنها در مسير صحيح حرکت کنند و از انحراف و کژي که آفت مديريت است، دوري گزينند.

مديرکل بازرسي و رسيدگي به شکايات وزارت نفت، کنترل درون سازماني با روش هاي مختلف و نوين را سبب ناامن کردن فضاي اداري براي مفسدان مالي و اقتصادي دانست و افزود: نظارت هاي سرزده و نامحسوس و بازرسي هاي هدفمند، کارآمدي سيستم اداري را تضمين مي کند.

 

توليد نفت ميدان دورود  افزايش يافت

با وارد مدارشدن چاه D6 ميدان دورود در منطقه خارگ شرکت نفت فلات قاره ايران، توليد نفت در اين منطقه عملياتي افزايش يافت.به گزارش شرکت نفت فلات قاره ايران، با همت کارکنان منطقه عملياتي خارک، چاه D6 ميدان دورود پس از حفاري، احيا شد و در مدار توليد قرار گرفت.بر اساس اين گزارش، با برنامه ريزي امور فني، دکل حفاري WELL TARGET2- در آبان سال 1397 در قسمت دريايي ميدان نفتي دورود، حفاري مجدد چاه D6 را آغاز کرد. اين چاه که در يال جنوبي اين ميدان قرار دارد، تا عمق 4588 متري حفاري شده است. اين پروژه پس از پايان موفقيت آميز حفاري و تکميل چاه، با برنامه ريزي و نظارت مهندسي بهره برداري منطقه عملياتي خارگ با استقرار لوله مغزي سيار و تجهيزات اسيدکاري و احيا عملياتي شد و با تلاش شبانه روزي در نخستين روز امسال، در مدار توليد قرار گرفت.

 

فاز نخست واحد فراورش سيار آزادگان جنوبي عملياتي است

فاز نخست واحد فراورش سيار ميدان مشترک آزادگان جنوبي از اواخر اسفند پارسال با ظرفيت فراورش روزانه 28 هزار بشکه نفت خام عملياتي شده و پيش بيني مي شود که فاز دوم آن نيز با همين ظرفيت پايان خرداد امسال عملياتي شود.سعيد محمدزاده، معاون مهندسي، پژوهش و فناوري وزير نفت و هيات همراه روز چهارشنبه (28 فروردين ماه) از اين واحد فراورش سيار بازديد کردند و در جريان روند اجرا و بهره برداري از بخش هاي مختلف پروژه قرار گرفتند.احداث و راه اندازي واحد فراورش سيار ميدان آزادگان جنوبي با هدف افزايش ظرفيت فراورشي اين ميدان مشترک از پارسال در دستور کار قرار گرفت که با پيگيري مستمر و پيشبرد کار با وجود تشديد تحريم هاي آمريکا عليه ايران، فاز نخست اين طرح اواخر اسفند پارسال عملياتي و به افزايش توليد نفت در اين ميدان منتهي شد.

 

نخستين عرضه نفت خام سنگين شرکت ملي نفت در بورس انرژي

رينگ بين الملل بورس انرژي، 10 ارديبهشت امسال، ميزبان نخستين عرضه نفت خام سنگين شرکت ملي نفت ايران مي شود.

اطلاعيه نخستين عرضه نفت خام سنگين شرکت ملي نفت ايران در رينگ بين الملل بورس انرژي با قيمت پايه 63 دلار و 51 سنت براي هر بشکه منتشر شده و در سايت بورس انرژي قابل دسترسي است. شرايط عرضه مانند عرضه نفت خام سبک است. امکان واريز پيش پرداخت 6 درصد به صورت ارزي فراهم است و براي تسويه باقيمانده وجه المعامله، خريداران مي توانند از سازوکار هاي ارزي مورد تاييد شرکت ملي نفت ايران استفاده کنند. خريداران همچنين مي توانند تا چهار ماه پس از انجام معامله؛ محموله را تحويل بگيرند و تحويل محموله در ديگر مناطق، منوط به تاييد شرکت ملي نفت ايران امکانپذير است. افزون بر اين، در صورت درخواست خريداران، امکان تحويل محموله به صورت زميني از مخازن نفت پالايشگاه تبريز نيز امکانپذير شده است. بر اساس اين گزارش، عرضه نفت خام در بورس انرژي ايران همسو با تحقق سياست هاي اقتصاد مقاومتي مبتني بر ايجاد تنوع در روش هاي فروش نفت و استفاده از ظرفيت هاي بخش غيردولتي به منظور صادرات نفت خام در دستور کار قرار گرفته است.

 

رونق توليد؛ محور برگزاري بيست وچهارمين نمايشگاه بين المللي صنعت نفت

مدير بيست وچهارمين نمايشگاه بين المللي نفت، گاز، پالايش و پتروشيمي، رونق توليد را محور اصلي برگزاري اين دوره از نمايشگاه اعلام کرد.

محمد ناصري با بيان اينکه نمايشگاه بين المللي صنعت نفت ايران، يکي از مهم ترين رويدادهاي نمايشگاهي نفت و گاز در جهان است، افزود: توانمندي داخلي صنعت نفت در بحث ساخت داخل و شرکت هاي پيمانکاري سبب شد امسال با حضور پررنگ اين شرکت ها در نمايشگاه روبه رو باشيم. بر اين اساس متراژ بخش سرپوشيده داخلي با افزايش 7 هزار مترمربعي نسبت به پارسال، به 35 هزار و 766 مترمربع رسيده است.

رئيس روابط عمومي شرکت ملي نفت ايران ادامه داد: اگرچه تشديد تحريم هاي يکجانبه آمريکا سبب کاهش حضور شرکت هاي خارجي در نمايشگاه امسال شده، اما با وجود اين شرکت هاي مطرحي از کشورهايي مانند اسپانيا، آلمان، ايتاليا، اوکراين، چين، روسيه، هلند، آذربايجان و... در نمايشگاه حضور دارند.

سهراب عظيمي خواه، مدير اجرايي نمايشگاه بين المللي صنعت نفت نيز در اين زمينه عنوان کرد: يکي از شاخص هاي نمايشگاه امسال، اختصاص يک سالن ويژه به شرکت هاي دانش بنيان و ساخت داخل است.

وي افزود: در اين دوره طبقه بندي موضوعي سالن ها انجام شده و بر اساس آن، نفت و صنايع بالادستي در سالن هاي 8 و 9، گاز و صنايع ميان دستي در سالن 38، پالايش و پخش و صنايع پايين دستي در سالن 41، پتروشيمي و صنايع پايين دستي در سالن هاي 14 و 15، سازندگان 10 گروه کالايي، ساخت داخل، شرکت هاي دانش بنيان و دانشگاه ها در سالن 27، سازندگان تجهيزات صنعت نفت در سالن 31، سازندگان تجهيزات صنعتي ايران در سالن 6 و صادرکنندگان فراورده هاي نفت، گاز و پتروشيمي در سالن 7 مستقر مي شوند.

عظيمي خواه ادامه داد: امسال در حاشيه نمايشگاه بيست و چهارم صنعت نفت، همايش هايي با موضوع هاي مختلف برگزار مي شود که از ميان آنها مي توان به برگزاري «همايش بورس انرژي؛ فرصت طلايي تجارت با نفت ايران»، «همايش بهينه سازي مصرف سوخت»، «همايش راهکارهاي افزايش سهم بخش خصوصي در صادرات فراورده هاي نفت، گاز و پتروشيمي» و ... اشاره کرد.

به گفته وي، آيين گشايش نمايشگاه بيست وچهارم صنعت نفت، صبح روز چهارشنبه، 11 ارديبهشت ماه، با حضور وزير نفت و مقام هاي ايراني و خارجي در محل دائمي نمايشگاه هاي بين المللي تهران برگزار مي شود. اين رويداد تا 14 ارديبهشت از ساعت 10 تا 18 ميزبان فعالان صنعت نفت و علاقه مندان است.