وزير نفت ابلاغ کرد

اصلاح ضوابط طراحي و اجراي تاسيسات نفتي در منطقه عمومي غرب کارون

وزير نفت دستورعمل «اصلاح ضوابط طراحي و اجراي تاسيسات نفتي در منطقه عمومي غرب کارون» را به معاونت مهندسي، پژوهش و فناوري ابلاغ کرد.

در ابلاغيه بيژن زنگنه خطاب به سعيد محمدزاده، معاون وزير نفت در امور مهندسي، پژوهش و فناوري آمده است: با توجه به اقدام هايي که تاکنون براي تعيين رقوم اطمينان بخش براي حفاظت از تاسيسات نفتي در منطقه عمومي غرب کارون در برابر سيلاب، به عمل آمده و به ويژه با توجه به سيلاب هاي اخير در دشت آزادگان و با توجه به حجم عظيم تاسيساتي که بايد در آينده در اين منطقه احداث شود و نيز در عمليات بازسازي تاسيسات آسيب ديده در سيلاب اخير، لازم است براي احداث انواع تاسيسات نفتي در اين منطقه (از جمله چاه ها، چند راهه ها، تلمبه خانه ها، واحدهاي بهره برداري و نمک زدايي، سامانه هاي تزريق آب و گاز، انواع خطوط لوله و راه هاي ارتباطي/ مواصلاتي) و نيز نحوه ايمن سازي اين تاسيسات در برابر سيلاب ها (با بررسي وضع تاسيسات در دست بهره برداري در سيلاب هاي اخير) با همکاري شرکت ملي نفت ايران، ضوابط لازم تهيه و براي ابلاغ ارائه شود. در تنظيم ياد شده، بايد به مسئله تجزيه و تحليل اقتصادي ريسک توجه شود.

 

ضرورت تشکيل بانک ايده در صنعت نفت

معاون وزير نفت در امور مهندسي، پژوهش و فناوري ضرورت بر تشکيل بانک ايده در صنعت نفت تاکيد کرد و گفت: ثبت ايده يکي ازاقدام هاي اثرگذاري است که مي تواند در بين کارکنان و نخبگان صنعت نفت، سبب توسعه کشور شود.

سعيد محمدزاده، روز شنبه (24 فروردين ماه) در نشستي با مديرکل و کارکنان اين معاونت با بيان اينکه بايد دانشگاه ها به سمت نيازهاي واقعي صنعت نفت هدايت شوند، افزود: تحقيقاتي که در دانشگاه ها و در زمينه صنعت نفت انجام مي شود، از منابع مالي داخل کشور هزينه شده است و نبايد درباره استفاده از آن در اين صنعت کوتاهي کرد.

وي برلزوم شناسايي استادان و دانشجوياني که بيشترين فعاليت هاي پژوهشي و مقاله ها را در سطح صنعت نفت دارند، تاکيد کرد و افزود: نقش معاونت مهندسي، پژوهش و فناوري وزارت نفت در بهره گيري از توان پژوهشگران و محققان بايد تسهيل گر، هدايت گر و توسعه گرا باشد.

معاون وزير نفت در امور  مهندسي، پژوهش و فناوري تصريح کرد: بايد به موضوع توسعه تفکر، پژوهش، تامل و تعقل در مجموعه همه دانشگاه هاي کشور با اهداف مشخص شده براساس نيازهاي موجود صنعت نفت به صورت جدي انديشه کرد.

وي بر نيازسنجي براي راه اندازي هنرستان نفت و تکنيسين پروري در صنعت نفت اشاره کرد و افزود: بايد بتوانيم نخبگان نوجوان و علاقه مند به فعاليت هاي عملياتي را در هنرستان هاي مرتبط آموزش دهيم تا بتوانيم در آينده از آنها در اين صنعت بهره بگيريم.

محمدزاده با تاکيد بر اين موضوع که بايد براي چند سال آينده نسل تواناتري از جوانان مستعد را تربيت کنيم، اظهار کرد: اين اقدام براي آباداني و توسعه اقتصاد کشور در صنعت نفت لازم و ضروري است.

به گفته وي، بايد تخصص هاي علمي موجود در دانشگاه ها را به نيازهاي موجود در صنعت نفت جهت دهيم که اين نيازها شامل همه رشته هاي موجود در صنعت نفت از مديريت نيروي انساني تا اقتصاد انرژي را شامل مي شود. 

در اين نشست مهدي احمدخان بيگي، مديرکل امور پژوهش وزارت نفت به تشريح اقدام ها و دستاوردهاي اين اداره کل و برنامه هاي پيش روي آن پرداخت.

 

مردم در اولويت وزارت نفت

نماينده وزير نفت در استان خوزستان ضمن تشريح برنامه هاي انجام شده و در حال انجام وزارت نفت براي کمک رساني به سيل زدگان در اين استان گفت: اولويت نخست مردم هستند و تا حد امکان اقدام هايمان بايد در مسير کاستن از آلام مردم باشد. کريم زيبدي افزود: انتخاب نماينده از سوي وزارت نفت و شرکت ملي نفت ايران با هدف ايجاد هماهنگي و بسيج بيشتر امکانات در ياري رساني به سيل زدگان، همچنين حضور مستقيم يکي از مديران ارشد وزارت نفت در استان خوزستان است. وي تامين نقدينگي، سرکشي به مناطق سيل زده و در معرض سيل، هدايت برخي از امور به مسير درست، جلوگيري از تنش ها و برخوردهاي احتمالي را از جمله برنامه هاي در دستور کار براي ارائه هر چه بهتر برنامه هاي انجام شده و در حال انجام وزارت نفت برشمرد.

نماينده وزيرنفت در استان خوزستان همچنين از برنامه ريزي براي بازديد حضوري از شهرهاي در معرض سيل و ديدار با فرمانداران، بخشدارها و ديگر مسئولان استاني درگير و در معرض سيل به منظور بررسي مسائل و مشکلات آنها خبر داد. زبيدي با اشاره به تاکيد وزير نفت بر انجام فعاليت ها با محوريت مردم گفت: طبعا اولويت نخست مردم هستند و تا حد امکان بايد اقدام هايمان در مسير کاستن از آلام مردم باشد. وي گفت: پيش بيني مي شود پس از پايان سيل، اعتبارات بسيار سنگيني نياز باشد که وزارت نفت در حد توان و امکان کمک خواهد کرد. اين مقام مسئول با اشاره به خسارت هزار ميليارد توماني سيل به تاسيسات صنعت نفت تصريح کرد: اين برآورد اوليه مربوط به شرکت ملي نفت ايران است و امکان دارد شرکت هاي ملي گاز ايران، پالايش و پخش فرآورده هاي نفتي، خطوط لوله و مخابرات و... نيز خسارت ديده باشند. اگر بخواهيم از منظر وزارت نفت ببينيم، ممکن است اعداد و ارقام بيشتر از اين باشد، اما برآوردهاي اوليه نشان از همين ميزان خسارت به تاسيسات نفتي دارد. زبيدي در پايان اظهار کرد: يکي از مسائلي که وجود دارد اين است که مسئولان و نمايندگان مجلس شوراي اسلامي آرامش را تا جاي ممکن حفظ کنند و جو رواني حاکم بر منطقه را که ممکن است در هر محيط بحراني پيش بيايد، متعادل کنند.

 

در حاشيه هجدهمين نمايشگاه محيط زيست صورت گرفت

امضاي تفاهمنامه حفاظت و صيانت از حيات وحش منطقه خارگ

مشعل- شرکت نفت فلات قاره ايران و اداره کل حفاظت محيط زيست استان بوشهر، در زمينه حفاظت و صيانت از حيات وحش منطقه خارگ، تفاهمنامه همکاري امضا کردند.

تفاهمنامه حفاظت و صيانت از حيات وحش منطقه خارگ در حاشيه هجدهمين نمايشگاه محيط زيست با حضور ايمان شيريان پور، رئيس بهداشت، ايمني، محيط زيست و پدافند غيرعامل شرکت نفت فلات قاره ايران و فرهاد قلي نژاد، مديرکل حفاظت محيط زيست استان بوشهر، 25 فروردين ماه به امضا رسيد. در اين مراسم، محمدحسين دانشفر، مدير امور توليد و شرکت نفت فلات قاره ايران به همراه جمعي از روساي اداره کل حفاظت محيط زيست استان بوشهر حضور داشتند. ايمان شيريان پور، رئيس بهداشت، ايمني، محيط زيست و پدافندغيرعامل شرکت نفت فلات قاره ايران در اين باره گفت: هدف از امضاي اين تفاهمنامه صيانت و حفاظت از حيات وحش منطقه خارگ است. وي افزود: شرکت نفت فلات قاره ايران در زمينه تغذيه، در اختيار قرار دادن امکانات از قبيل اسکان، تغذيه و ... براي دامپزشک حيات وحش، ارتقاي فرهنگ زيست محيطي و برگزاري همايش براي توسعه محيط زيست در شرکت نفت فلات قاره با اداره کل محيط زيست استان بوشهر در منطقه خارگ همکاري و تعامل خواهد داشت. همچنين فرهاد قلي نژاد، مديرکل حفاظت محيط زيست استان بوشهر نيز در اين زمينه گفت: تفاهمنامه اي که امروز به امضا رسيد، در خصوص حمايت از حيات وحش و آهوان جزيره خارگ است. اين جزيره به عنوان پناهگاه حيات وحش، يکي از زيستگاه هاي مهم آهوي ايراني است. وي افزود: بر اساس اين تفاهمنامه و همکاري خوبي که شرکت نفت فلات قاره دارد، تلاش مي کنيم زيستگاه اين حيوان شرايط مناسب تري پيدا کند. شرکت نفت فلات قاره براي تامين علوفه و ايمني بيشتر آهوان جزيره متعهد شده است که اميدواريم با اقدامات حفاظتي و زيستگاهي، شرايط مطلوب تري را براي زيستگاه گونه آهوي ايراني در جزيره خارگ فراهم کنيم. به گفته قلي نژاد، شرکت نفت فلات قاره ايران در دو منطقه بهرگان و خارگ در حوزه استان بوشهر فعاليت دارد و خوشبختانه با همکاري هاي خوبي که در سال هاي اخير صورت گرفته، شاهد کاهش آلاينده هاي ناشي از فعاليت اين شرکت هستيم. نمونه بارز آن کاهش ورودي فاضلاب و پساب هاي صنعتي به محيط زيست دريايي است که با برنامه ريزي ها و هماهنگي هاي انجام شده، قرار است در يک زمان بندي مشخص، فاضلاب هاي صنعتي ورودي به خليج فارس به صفر برسد.

گفتني است، مدت اين تفاهمنامه از زمان امضا براي 5 سال تعيين شده و با رضايت طرفين قابل تمديد است. 

 

سازگاري فعاليت هاي شرکت نفت فلات قاره ايران با استانداردها و قوانين زيست محيطي

مديرعامل شرکت نفت فلات قاره ايران گفت: در حوزه اقدامات فرهنگي و تعامل با سازمان هاي مختلف، امضاي تفاهمنامه با اداره کل محيط زيست استان بوشهر در راستاي حمايت و صيانت از حيات وحش و آهوان منطقه خارگ به انجام رسيد که با اين اقدام، شرکت نفت فلات قاره ايران به عنوان يکي از برندها و حاميان اصلي حيات وحش در کل خليج فارس مطرح خواهد شد. حميد بورد با بيان اين مطلب ادامه داد: همچنين احياي زيست بوم هاي مرجاني جزيره خارگ که دچار آسيب شده بودند نيز عملياتي شده و اين زيست بوم ها در قالب کاشت مرجان هاي جديد به طور کامل احيا خواهند شد. وي افزود: طرح جمع آوري گازهاي همراه در جزاير خارگ و سيري از سال هاي گذشته اجرا شده و در يک برنامه سه ساله، همه گازهاي همراه که در اين جزاير سوزانده مي شود، به محصولات و ارزش افزوده بيشتر تبديل خواهد شد.

مديرعامل شرکت نفت فلات قاره ايران در ادامه از سازگاري و هماهنگي کامل فعاليت هاي توليد نفت و گاز اين شرکت در خليج فارس با استانداردها و قوانين زيست محيطي خبر داد. بورد گفت: شرکت نفت فلات قاره ايران، به عنوان شرکتي پيشتاز در حوزه تصفيه تکميلي آب هاي وارد شده به دريا تقربيا از 10 سال گذشته سامانه هاي تصفيه پساب صنعتي را در همه مناطق خود مستقر کرده و از اين طريق آلودگي نزديک به 290 هزار بشکه پساب توليدي کاهش يافته و از هرگونه آلودگي عاري شده است، ولي با توجه به سختگيرانه تر شدن قوانين سازمان محيط زيست، چرخه پساب موجود را ارتقا داده و بهينه سازي کرده و تصفيه تکميلي روي آن نصب مي شود.

وي با بيان اينکه براي دفع بخشي از پساب در سکوي ابوذر، چاه هاي تزريقي ايجاد کرده و اين پساب به چاه هاي مرده تزريق مي شود، گفت: در حوزه مقابله با آلودگي نفتي، طرح اقتضايي مقابله با آلودگي نفتي نيز به تصويب سازمان بنادر رسيده است.

وي افزود: خوشبختانه در جزيره خارگ با همکاري پژوهشگاه صنعت نفت، بحث بازيافت لجن هاي نفتي و پاکسازي خاک هاي آلوده که معضلي 50 ساله بود، به سرانجام رسيد. همچنين پيت هاي بزرگ نفتي که مانند لکه هاي بزرگ سياه رنگي در بعضي مکان ها ديده مي شد، در حال جمع آوري است و خاک هاي آلوده آن زيست پالايي و گياه پالايي شده و همه مناطق عملياتي داراي پوشش گياهي خواهند شد.

وي با بيان اينکه يکي از منابع پر ريسک آلايندگي، خطوط لوله است، گفت: با تلاش هاي مديريت امور توليد، سيستم مديريت يکپارچه خطوط لوله (PIMS) اجرايي شده و شرکت نفت فلات قاره ايران پيشتاز استقرار مدل هاي پيشرفته حفظ و نگهداشت خطوط لوله است. با استقرار اين سيستم، اولويت بندي خطوط لوله، برنامه ريزي براي تعميرات و نگهداشت انجام شده و ريسک آلايندگي ناشي از خطوط لوله کاهش خواهد يافت. همچنين، ارزيابي اثرات زيست محيطي پيش از آغاز پروژه ها از سوي شرکت نفت فلات قاره ايران با جديت انجام مي شود.

مديرعامل شرکت نفت فلات قاره ايران در پايان گفت: اين شرکت به صورت فصلي فعاليت هاي خود را به سازمان هاي مربوطه از جمله محيط زيست گزارش مي دهد و همه خروجي ها چه از نظر پساب و چه دودکش ها مانيتور شده و ارقام آن به طور مستقيم از طرف آزمايشگاه هاي معتمد محيط زيست اعلام مي شود.