اپلیکیشن های کاربردی موسیقی

                                                اسپاتیفای (Spotify )

اسپاتیفای (به انگلیسی: Spotify) یک رسانه جاری موسیقی، پادکست و ویدئوست و حقوق دیجیتال و محتوای محافظت شده از سوی ناشران موسیقی و شرکت های رسانه ای را مدیریت می کند. اسپاتیفای، یک سرویس فری میوم است، یعنی ویژگی های اساسی همراه با تبلیغات رایگان، در حالی که ویژگی های اضافی شامل کیفیت پخش بهتر و دانلودهای موسیقی آفلاین از طریق پرداخت اشتراک ارائه داده می شود. اسپاتیفای برای بیشتر دستگاه های مدرن، از جمله رایانه های ویندوز، مک اواس و لینوکس و همچنین تلفن های هوشمند و تبلت های آی اواس و اندروید موجود است. موسیقی می تواند از طریق پارامترهای مختلف مثل هنرمند، آلبوم، سبک، لیست پخش یا ناشر، مرور یا جست وجو شود. کاربران می توانند لیست های پخش را ایجاد و ویرایش کرده و به اشتراک بگذارند. همچنین آنها می توانند قطعات را روی رسانه های اجتماعی به اشتراک بگذارند و با دیگر کاربران لیست پخش بسازند.

ساوندکلاود ( Sound Cloud)

ساوندکلاود (به انگلیسی: SoundCloud) یک محیط اشتراک گذاری و شنیدن موسیقی و پادکست یا هر صدای دیگر به صورت برخط یا آنلاین است. این وبگاه امکان بارگذاری، اشتراک گذاری و ترویج صداهایی که از سوی کاربرانش ساخته می شود را فراهم می آورد. ساوندکلاود برنامه ای برای شنیدن موسیقی و صوت اورجینال از بزرگترین جامعه نوازندگان، باندها، تولیدکنندگان و سازندگان صوتی از همه نوع در جهان است که به صورت پیشرو در هر لحظه و هر نقطه ای از جهان به روز می شود. آرشیو بسیار قدرتمند موجود در این سرویس، به کاربران این امکان را می دهد تا هرآهنگی را که دوست دارند، جست وجو کنند و پس از یافتن آن، با لذت به آن گوش دهند. همچنین، سوندکلود با اختصاص دادن فضای ویژه برای شما، این امکان را به شما می دهد تا آهنگ های موردعلاقه خود را با دوستان تان به اشتراک بگذارید تا دوستان تان هم از گوش دادن به آن لذت ببرند. شما می توانید جدیدترین آهنگ ها، ریمیکس ها، کمدی، اخبار و … را پیدا کرده و اجرا کنید. با این اپلیکیشن، یکی از قوی ترین و کامل ترین نرم افزارها در زمینه ضبط و پخش صداها را در اختیار خواهید داشت. شما می توانید صداهای مختلف را ضبط کنید و بعد از چند لحظه آن را به صورت خصوصی یا عمومی در فیسبوک، توییتر و … به اشتراک بگذارید.

 

داستان عکس:

با بارش بي سابقه باران و وقوع سيلاب و افزايش دبي رودخانه ها، بخش زيادي از روستاهاي شهرستان سوسنگرد در آب غرق و خسارتي به زمين هاي کشاورزي و منازل مسکوني اهالي اين روستاها وارد شد. مرتضي جابريان / مهر

 

 

افسردگی

بیماری قرن جدید

در سال هاي اخير که تحولات اقتصادي، زياد، سريع و سخت شده است، شرايط اجتماعي، خانوادگي و فردي هم تغييرات گسترده داشته است؛ تغييراتي که ممکن است هنوز به شکلي وسيع و ملموس خود را در رفتار اجتماع و رفتار افراد نشان نداده باشد؛ اما بايد نگران آنها بود. اين شرايطي است که از چند دهه قبل در شروع قرن 21 در کشورهاي مختلف درباره آن صحبت و بررسي و حتي ابراز نگراني شده است. چالش هاي متفاوت سلامت در قرن 21 به دليل ارتقاي شگفت انگيز تکنولوژي و پيچيده شدن موضوعات، روابط افراد و گروه ها و شرايط اجتماعي، افراد را دچار بحران هاي دروني و بيروني کرده است. بحران هايي که ممکن است خود را به شکل علني نشان ندهد؛ اما لازم است آن را به چشم يک بيماري و موضوع قابل پيگيري همانند ساير بيماري ها در مورد جامعه انساني دنبال کرد. «تنهايي» و يا «احساس تنهايي» يکي از مهمترين مشکلات انسان قرن جديد است که هر روز هم بيشتر مي شود و بسياري از محققان، اين موضوع را به عنوان يکي از دلايل اصلي افسردگي در کنار بيماري هاي قلبي و عروقي، سرطان ها و... به عنوان عامل مرگ انسان ها معرفي مي کنند. مايک لومان، روانشناس آلماني مي گويد: «اين روزها، تنهايي سوژه داغ بسياري از مطالعات، مقالات و سخنراني هاي روانشناسان است.»

دنياي مدرن بر طبل تنهايي مي کوبد

باورهاي مدرن و روشنفکرانه، از ديگر عواملي است که مفهوم تنهايي را اين روزها دستخوش تغييرات زيادي کرده و حالا بسياري از مردم در هاله اي از ابهام به سر مي برند. تا چند سال قبل استقبال از تنهايي در خانه، سفر بيرون رفتن، کافه گردي، سينما رفتن و... نوعي روشنفکري بود که بسياري از افراد دنبال آن بودند و شايد برخي، خانواده و دوستان را به خاطر اين تنهايي، رها مي کردند. شبکه هاي اجتماعي که در اين سال ها گسترده تر شده، بر طبل اين تنهايي بيشتر کوبيد و ارتباطات مستقيم و رو در روي انساني کمتر و کمتر شد، در حالي که افراد متوجه نيستند با اين تنهايي، هر چه بيشتر خود را در دنيايي تاريک حبس مي کنند.  آنچه در گذشته و تاکنون به نام افسردگي مي شناختيم، در دنياي امروز اشکال متفاوتي به خود گرفته و در مواجهه با شرايط متفاوت زندگي آدم ها رنگ و ابعاد جديدي را از خود نشان مي دهد و ممکن است هر يک از ما اصلا متوجه نشويم و ندانيم که گرفتار يکي از انواع افسردگي شده ايم. متخصصان در مطالعات اخير سه زيرمجموعه جديد از اختلال افسردگي را شناسايي کرده اند و طبق برآوردهاي اخير، افسردگي بيش از 300 ميليون نفر را در سراسر جهان گرفتار کرده است.  در شرايطي که خانواده ها کوچک و تک فرزندي و گاه تک والدي شده اند و بسياري از زنان و مردان به شکلي مجرد يا تنها و دور از خانواده خود زندگي مي کنند، زمينه براي بيشتر شدن اين خلأ و تنهايي و در ادامه انواع افسردگي هاي جديد بيشتر است. همه ما آدم ها متناسب با شخصيت، تربيت و نيازها، خانواده، شغل و افکاري که داريم، دنيايي را در درون و بيرون داريم که در حال تغيير يا ثابت است. بسياري از ما درباره اين دنياي درون، بيرون و مسائلي که داريم، با کسي حرف نمي زنيم و يا دامنه اين افراد محدود هستند و بسياري هم هستند که حرف زدن را اصلا لازم نمي دانند. در دنياي امروز که ارتباطات مستقيم انساني کمتر و فاصله ها بيشتر شده است، آدم ها حرف هايشان پيش خودشان مي ماند و تلنبار مي شود. سازمان ملل با بررسي و شناسايي آسيب هاي انساني در قرن حاضر، افسردگي را از شايع ترين اختلالات روانشناختي و روانشناسي که شيوع بالايي در جوامع مختلف از جمله ايران دارد، شناسايي کرده و پيگيري مسائل آن و درمان را در سرلوحه کار خود گذاشته است. سازمان جهاني بهداشت هم شعار «بياييد با هم حرف بزنيم» را مطرح کرده تا اهميت ارتباطات انساني و دوري از تنهايي را نشان دهد. در منابع علمي، شيوع افسردگي درکشورهاي مختلف دنيا حدود 10 تا 20 درصد و متوسط آن حدود 15 درصد اعلام شده و در ايران، طبق نتايج تحقيقاتي که وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي در قالب طرح ملي پيمايش سلامت روان در سال 1390 انجام داد، شيوع افسردگي به طور متوسط 12 درصد است. 

بياييد حرف بزنيم

افسردگي، داراي مباني گسترده شناختي است و با انحراف در پردازش اطلاعات و اختلال در شناخت اجتماعي، رابطه نزديکي دارد، همچنين نقش قابل توجهي در روابط بين فردي و شناخت اجتماعي دارد و به عبارت ديگر فرد افسرده، اطلاعات جهان بيرون را از جنبه منفي پردازش مي کند. توجه و تمرکز بسياري از افراد افسرده مختل مي شود، به گونه اي که اين عارضه بر تفکر و تصميم گيري آنها در امور روزانه تاثير منفي مي گذارد و جنبه هاي مختلف حافظه آنها را نيز دچار اختلالات قابل ملاحظه اي مي کند. امروزه با وجود افزايش رفاه اجتماعي در قياس با گذشته، فراواني افسردگي در نسل هاي کنوني نسبت به نسل هاي قبلي نه تنها کمتر نشده؛ بلکه بيشتر هم شده است. ميزان روابط اجتماعي و گفت وگوي مستقيم بين افرادجامعه و خانواده که نقش موثري در پيشگيري از بروز افسردگي دارد، با ظهور اينترنت و فضاي مجازي و افزايش مشغله هاي زندگي ماشيني به مقدار قابل توجهي کاهش يافته است. به اين ترتيب، يکي از ابزارهاي مهمي که در پيشگيري از افسردگي مي تواند موثر باشد، کنار رفته و شيوع افسردگي رو به افزايش گذاشته است. گفت وگو نقش مهمي در بروز يا پيشگيري و حتي درمان افسردگي دارد. از يک طرف، گفت وگوي موثر و صميمي، عامل مهمي در پيشگيري و درمان افسردگي است و از طرف ديگر کاهش ارتباطات اجتماعي و گفت وگوي موثر بين افراد خانواده و جامعه يک عامل بسيار مهم در ايجاد افسردگي به شمار مي رود. گفت وگو با دوستان، آشنايان، خانواده و مهمتر از همه افرادي که شخص را مورد قضاوت قرار ندهند و هميشه نقش حمايتي براي او داشته و به جاي پند و نصيحت بيشتر گوش کنند و همفکري و همدردي داشته باشند، نقش بسيار موثري دارد. گفت وگو، بيش از اينکه نقشي در حل مساله داشته باشد، انتقال احساس همدردي و احساس مشترک بين دونفر است و دو طرف گفت وگو بايد اين احساس همدردي را در هنگام مصاحبت به يکديگر منتقل کنند.  مهمترين اصل در گفت وگوي موثر، مصاحبت انگيزشي است؛ در گفت و گوي موثر، ابتدا بايد شنونده هاي خوبي باشيم و به حرف هاي فردي که دچار مشکلي شده و در مورد آن با ما صحبت مي کند، با دقت گوش کنيم و با تکرار نکات برجسته صحبت هايش به او بفهمانيم که حرف هاي او را مي فهميم و به مصاحبت با او اهميت مي دهيم.