حمايت وزارت اطلاعات از فعالان پارس جنوبي 

وزير اطلاعات با تاکيد بر نقش مهم امنيت در همه امور کشور گفت: وزارت اطلاعات همه توان خود را براي حمايت از فعالان در حوزه پارس جنوبي به کار مي گيرد، اين وزارتخانه آماده خدمت به بخش صنعت است. حجت الاسلام والمسلمين سيد محمود علوي، وزير اطلاعات در حاشيه بازديد از مجتمع گاز پارس جنوبي با بيان اينکه اين مجتمع يک صنعت آبرومند در کشور است، گفت: تکميل فازهاي پارس جنوبي دستاورد مهمي است که در سال هاي اخير به همت همه مديران و کارکنان در عسلويه اتفاق افتاده است.

وي با اشاره به اهميت برداشت حداکثري گاز از مخزن مشترک پارس جنوبي تصريح کرد: تحقق افزايش برداشت گاز از اين مخزن در مقايسه با کشور قطر، مديون عشق مديران و کارکناني است که در منطقه پارس جنوبي فعاليت مي کنند. بهره برداري مناسب از تاسيسات عظيم پارس جنوبي بسيار مهم و تلاش کارکنان مجتمع گاز پارس جنوبي در اين زمينه، شايسته تقدير است.

وزير اطلاعات، عسلويه را نماد تدبير و تلاش متخصصان و مهندسان ايراني دانست و افزود: در منطقه پارس جنوبي و عسلويه با تلاش متخصصان داخلي، تحولات شگرفي ايجاد شده که نشان مي دهد آينده اميدوارکننده اي در پيش است.

علوي با اعلام اينکه وزارت اطلاعات آماده خدمت به بخش صنعت است، اظهار کرد: فعال کردن صنعت خطه جنوب به معناي ثبات جمعيت اين منطقه و بالا بردن ضريب امنيت است، بنابراين از هيچ تلاشي دريغ نمي شود. افزون بر اين، هر طرحي که بتواند در حل مشکلات منطقه جنوب و رونق توليد، تسهيل کننده باشد، از طريق وزيران مربوطه پيگيري مي شود. وي سلامت و امنيت را دو نعمت ناشناخته توصيف و اظهار کرد: امنيت، کالاي نامحسوس است و تا از دست نرود اهميت آن آشکار نمي شود، به همين سبب کمتر کسي متوجه ثمره کار سربازان گمنام امام زمان(عج) مي شود. جايگاه امنيت در توسعه و پيشرفت بسيار مهم است، براي نمونه در عسلويه چنانچه امنيت نباشد، پيمانکاران منطقه نمي توانند فعاليت کنند.

وزير اطلاعات با اشاره به اينکه امنيت در رشد سرمايه گذاري و ارتقاي فيزيکي کار تاثيري بسزا دارد، تصريح کرد: در اين راستا موظف به حمايت از اقتصاد و فعالان اقتصادي هستيم تا بتوانند به خوبي روي پاي خود بايستند.

در اين بازديد سکينه الماسي، نماينده مردم دير، کنگان، جم و عسلويه، سيد محسن علوي نماينده لامرد، عبدالکريم گراوند، استاندار بوشهر و نيز مديران ارشد استاني به همراه مديران مجتمع گاز پارس جنوبي، وزير اطلاعات را همراهي کردند.

 

 

سخنگوي کميسيون انرژي مجلس اظهار کرد:

اقدام هاي مطلوب وزارت نفت در مناطق سيل زده

سخنگوي کميسيون انرژي مجلس شوراي اسلامي، اقدام هاي وزارت نفت در مناطق سيل زده را مطلوب ارزيابي کرد و گفت: اين وزارتخانه در زمينه سوخت رساني به مناطق سيل زده نيز، عملکرد مناسبي داشته است. اسدالله قره خاني گفت: از آنجا که بعضي از شهرها و استان هاي کشور با مشکلات ناشي از سيل و سيلاب روبه رو هستند و ممکن است در روزهاي آينده نيز به واسطه بارش ها اين مشکلات ادامه داشته باشد، از اين رو دولت، مردم و ديگر دستگاه هايي که بايد حمايت داشته باشند، وظايف و مسؤوليت هايي دارند که بايد به آن عمل کنند. وي با اشاره به اينکه وزارت نفت تاکنون اقدام هاي بسيار خوبي براي کمک به سيل زدگان و همچنين مهار سيلاب در مناطق سيل زده انجام داده است، افزود: همه دستگاه ها وظيفه دارند در اين شرايط در خط مقدم حل مشکلات مردم باشند و در اين باره وزارتخانه هاي گوناگون، مسؤوليت هاي بسيار سنگيني را بر دوش دارند و در خدمت رساني به مردم تلاش مي کنند. در اين ميان وزارت نفت تاکنون خدمات ارزنده اي انجام داده است. سخنگوي کميسيون انرژي مجلس شوراي اسلامي با بيان اينکه وزارت نفت همچنين در زمينه سوخت رساني و گازرساني به شهرها و روستاها اقدام هاي مطلوبي انجام داده است، تصريح کرد: از تلاش هاي انجام شده در مديريت به موقع که از وقوع حادثه در بخش گاز جلوگيري کرد، تشکر مي کنم. وي عنوان کرد: بايد همگي تلاش کنيم تا در کوتاه ترين زمان ممکن، مشکلات مردم در مناطق سيل زده حل و فصل شود.

 

 

با حضور شرکت هاي نفتي

هجدهمين  نمايشگاه بين المللي محيط زيست برگزار شد

هجدهمين نمايشگاه بين المللي محيط زيست با حضور برخي شرکت هاي نفتي برگزار شد. هجدهمين نمايشگاه بين المللي محيط زيست، از روز شنبه (24 فروردين ماه) در سالي که از سوي مقام معظم رهبري به «رونق توليد» نام گذاري شده است با هدف معرفي اهميت و جايگاه موضوع محيط زيست و توسعه پايدار در تداوم و رونق توليد با حضور مجموعه هاي توليدي - صنعتي و خدماتي، مراکز عالي - آموزشي و تحقيقاتي، شرکت هاي دانش بنيان، استارت آپ ها، مجموعه هاي فرهنگي و گردشگري، سازمان هاي مردم نهاد و نمايندگان برخي کشورهاي خارجي به مدت چهار روز برگزار شد.   بيش از 600 شرکت و نهاد در هفت سالن اين نمايشگاه حضور دارند. در عين حال هر سالن به موضوعي خاص اختصاص يافته و نهادها و شرکت هاي مرتبط با آن موضوع در سالن حضور داشتند. رد پاي آب، حيات وحش و تنوع زيستي، جنگل، سرزمين پايدار، هواي پاک، انرژي پاک و رد پاي کربن و زمين پاک، شهر پايدار و جوامع پايدار از جمله موضوع هايي است که هر يک در سالن هاي مجزا مسائل مختلفي را براي بازديدکنندگان به نمايش گذاشتند. صنايع نفت، گاز، پتروشيمي و پالايش و پخش فرآورده هاي نفتي، بانک ها، خودروسازان، صنايع و معادن، واحدهاي مربوط به شهرداري تهران، ادارات کل محيط زيست استان ها و ... از جمله شرکت کنندگان داخلي در اين نمايشگاه هستند. هجدهمين نمايشگاه بين المللي محيط زيست از تاريخ 24 فروردين ماه به مدت چهار روز (27 فروردين ماه) در محل دائمي نمايشگاه هاي بين المللي تهران در فضايي به مساحتي بيش از 10 هزار مترمربع برگزار شد.

 

  نخستين عرضه سال 98 ميعانات گازي در بورس انرژي

اطلاعيه نخستين عرضه سال 98 ميعانات گازي پارس جنوبي در رينگ بين الملل بورس انرژي براي تاريخ 27 فروردين منتشر شد.

اطلاعيه عرضه يک ميليون بشکه ميعانات گازي پارس جنوبي در رينگ بين الملل بورس انرژي با قيمت پايه 67 دلار و 85 سنت براي هر بشکه منتشر شد.

شرايط عرضه در اين دوره نيز مانند عرضه نفت خام است. امکان واريز پيش پرداخت 6 درصد به صورت ارزي فراهم شده است و براي تسويه باقيمانده وجه المعامله، خريداران مي توانند از سازوکارهاي ارزي مورد تاييد شرکت ملي نفت ايران استفاده کنند. همچنين خريداران مي توانند تا چهار ماه پس از انجام معامله، محموله را تحويل بگيرند و تحويل محموله در ديگر مناطق منوط به تاييد شرکت ملي نفت ايران امکان پذير است.

در اين مرحله يک ميليون بشکه ميعانات گازي در محموله هاي 35 هزار بشکه اي عرضه خواهد شد.

 

نايب رئيس کميسيون انرژي مجلس اعلام کرد:

بسيج امکانات وزارت نفت براي کمک به سيل زدگان

نايب رئيس کميسيون انرژي مجلس شوراي اسلامي، عملکرد وزارت نفت در بحران سيل را مطلوب دانست و گفت: به گفته وزير نفت قرار است فعاليت نيروهاي اين وزارتخانه در استان هاي سيل زده به ويژه خوزستان تا پايان رفع مشکلات ادامه يابد.

حسين اميري خامکاني، در تشريح نشست عصر روز دوشنبه (26 فروردين ماه) کميسيون انرژي مجلس شوراي اسلامي که با حضور بيژن زنگنه، وزير نفت برگزار شد، گفت: وزير نفت در اين نشست درباره اقدام هاي انجام شده ازسوي اين وزارتخانه براي کنترل سيل و وضع تاسيسات نفت و گاز سراسر کشور در پي اين اتفاق، گزارشي به نمايندگان مجلس ارائه کرد. وي افزود: وزارت نفت بر اساس وظيفه دستگاهي و اجتماعي، به کمک شهرهاي سيل زده شتافته است که طبق گزارش وزير نفت، اين وزارتخانه همه امکانات مهندسي، نيروهاي خدماتي و درماني خود را براي کاهش مشکلات مردم سيل زده بسيج کرده و ماشين آلات، خودروهاي سنگين و تجهيزات مکانيکي براي ايجاد سيل بند و ... به کار گرفته و حتي بيمارستاني را نيز به سيل زندگان اختصاص داده است.  نايب رئيس کميسيون انرژي مجلس شوراي اسلامي تصريح کرد: وزير نفت در اين نشست عنوان کرد که 95 درصد از مخازن هورالعظيم آبگيري شده است و ممانعتي از آبگيري به منظور حفاظت از تاسيسات نفتي صورت نگرفته و تمام خبرهاي مبتني بر اين مسئله شايعه است.

 اميري خامکاني گفت: نمايندگان حاضر در اين نشست و نمايندگان استان هاي سيل زده نيز از عملکرد خوب وزارت نفت در اين روزهاي بحراني رضايت داشتند و به گفته وزير نفت قرار است فعاليت نيروهاي اين وزارتخانه در استان هاي سيل زده به ويژه خوزستان تا پايان سيل ادامه يابد.

 

تأکيد آژانس بين المللي انرژي بر نگراني ها درباره تقاضاي نفت 

آژانس بين المللي انرژي اعلام کرد با وجود محدوديت عرضه نفت در بازارهاي جهاني، نگراني هايي درباره دورنماي تقاضاي اين کالا در آينده وجود دارد.

به گزارش موسسه خبري پلاتس از لندن، آژانس بين المللي انرژي اعلام کرد: به دليل کاهش شديد توليد نفت عربستان و ونزوئلا، عرضه نفت در بازار جهاني محدود شده است، اما همچنان نشانه هاي ناهمخواني درباره دورنماي تقاضاي نفت و سطح ذخيره سازي مشاهده مي شود.

اين نهاد در گزارش ماهانه خود برآورد رشد تقاضاي نفت در سال 2018 ميلادي را در سطح يک ميليون و 300 هزار بشکه در روز و برآورد رشد تقاضاي نفت در سال 2019 ميلادي را در سطح يک ميليون و 400 هزار بشکه در روز نگه داشت، اما درباره احتمال کاهش اين رشد هشدار داد.

آژانس بين المللي انرژي همچنين با هشدار درباره پيامدهاي منفي اقتصادي ناشي از رشد قيمت نفت برنت فراتر از سطح 70 دلار، اعلام کرد: با وجود رشد تقاضاي نفت در چين، هند و آمريکا، تقاضاي نفت در کشورهاي توسعه يافته عضو سازمان توسعه و همکاري هاي اقتصادي در سه ماه پاياني سال 2018 ميلادي کاهش يافته است.

اين آژانس عنوان کرد که عرضه نفت اوپک در ماه مارس سال جاري ميلادي 550 هزار بشکه در روز کاهش يافته و به 30 ميليون و 100 هزار بشکه در روز رسيده است.

طبق اعلام اين نهاد، توليد نفت عربستان در ماه مارس سال جاري ميلادي با 320 هزار بشکه کاهش به 9 ميليون و 820 هزار بشکه در روز رسيده است و انتظار مي رود اين رقم در ماه آوريل اين سال نيز نزديک به اين سطح باقي بماند.

پيش بيني آژانس بين المللي انرژي همچنين نشان مي دهد تقاضا براي نفت خام توليدي اوپک در سه ماه دوم سال 2019 ميلادي به 30 ميليون و 900 هزار بشکه در روز افزايش خواهد يافت.

با وجود افزايش توليد نفت آمريکا، آژانس بين المللي انرژي عنوان کرد که مجموع توليد نفت جهان در ماه گذشته ميلادي 99 ميليون و 200 هزار بشکه در روز، يعني 3 ميليون و 100 هزار بشکه کمتر از توليد آن در ماه نوامبر سال 2018 ميلادي، بوده است.

آژانس بين المللي انرژي همچنين اعلام کرد که دورنماي ذخيره سازي نفت جهان همچنان مبهم است و بازگشت اين ذخيره سازي ها به سطح عادي به اندکي زمان نياز دارد.

 

 

دولت آمريکا برآورد قيمت نفت را افزايش داد

 

اداره اطلاعات انرژي آمريکا برآورد قيمت دو شاخص نفت خام برنت و وست تگزاس اينتر مديت (دبليوتي آي) آمريکا را افزايش داد.

به گزارش پايگاه خبري پلاتس، اداره اطلاعات انرژي آمريکا با استناد به کاهش سطح ذخيره سازي نفت و همچنين اختلال هاي برنامه ريزي نشده در عرضه اين کالا، برآورد قيمت دو شاخص نفت خام برنت و دبليوتي آي را افزايش داد.

اين نهاد در گزارش ماهانه خود پيش بيني کرد ميانگين قيمت شاخص دبليوتي آي آمريکا در سال 2019 ميلادي به 58 دلار و 80 سنت مي رسد که دو دلار و 16 سنت بيش از برآورد پيشين آن است.

همچنين اداره اطلاعات انرژي آمريکا پيش بيني کرد ميانگين قيمت شاخص نفت خام برنت در سال جاري ميلادي 65 دلار و 15 سنت، يعني دو دلار و 37 سنت بالاتر از برآورد پيشين خواهد بود.