شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ايران  

انتقال عادي نفت خام و فرآورده باوجود سيلاب هاي سراسري

  مديرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ايران گفت: باوجود مشکلات به وجود آمده بر اثر سيلاب ها در سراسر کشور، انتقال نفت خام و فرآورده به صورت عادي در جريان است.

عباسعلي جعفري نسب اعلام کرد: با تلاش شبانه روزي کارکنان خطوط لوله و مخابرات نفت ايران، با وجود حجم زيادي از خرابي ها در استان هاي کشور، تاکنون از وقفه در انتقال نفت خام و فرآورده کشور جلوگيري شده است.

وي افزود: چند مورد از خطوط لوله انتقال نفت خام در کشور بر اثر سيلاب ها در استان هاي مرکزي، لرستان و خوزستان دچار آسيب ديدگي شده بودند که در کوتاه ترين زمان ممکن ترميم شدند و نفت خام در سرويس قرار گرفت.

مديرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ايران درباره آسيب ديدگي خط لوله انتقال نفت خام پالايشگاه کرمانشاه گفت: با توجه به آب بردگي جاده دسترسي به خط لوله نفت خام پالايشگاه کرمانشاه و قطع ارتباط با محل حادثه، تا زمان تعمير اين خط، نفت خام مورد نياز اين پالايشگاه با ظرفيت کمتر از مرکز انتقال نفت برداسپي تامين مي شود.

جعفري نسب با اشاره به اينکه با وجود احداث سيل بندها و خاکريزها، بيشترين مشکل آبگرفتگي هم اکنون متوجه تاسيسات استان خوزستان است، گفت: بسياري از خطوط لوله کشور به ويژه در استان هاي شمالي به دليل سيلاب هاي اخير دچار آبشستگي و رانش شده اند، اما خوشبختانه آسيب جدي نديده اند و عمليات ترميم پوشش اين خطوط از جمله در نزديکي رودخانه تجن و زرينه رود انجام و نقايص برطرف شد.

مديرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ايران همچنين با اشاره به آسيب ديدن سه نقطه از خط لوله انتقال فرآورده اهواز - ري که از سه استان مرکزي، لرستان و خوزستان عبور مي کند، گفت: خوشبختانه دو نقطه تعمير و در سرويس قرار گرفت و 70 درصد از عمليات ترميم نقطه سوم آسيب ديده در منطقه لرستان نيز که بيشترين آسيب ديدگي را داشته، در حال انجام است و به زودي اين بخش نيز در سرويس قرار خواهد گرفت. جعفري نسب تصريح کرد: کارکنان شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت در تمامي مناطق دوازده گانه اين شرکت از نخستين ساعات حادثه سيلاب در کشور در آماده باش کامل به سر بردند و با حضور و تلاش شبانه روزي خود علاوه بر حفاظت از تاسيسات و ترميم نقاط آسيب ديده و نيز خطوطي که پوشش آنها در اثر سيلاب از بين رفته است، نسبت به امدادرساني هاي عمومي در مناطق سيل زده اقدام مي کنند که کمک به بازسازي جاده هاي روستايي، برقراري ارتباط مخابراتي در مناطقي که دچار قطع ارتباط شده اند و کمک به بازسازي مناطق سيل زده و... از آن جمله است.

 

   شرکت انتقال گاز ايران

 انتقال گاز در استان هاي سيل زده پايدار است

مديرعامل شرکت انتقال گاز ايران از پايش مداوم خطوط انتقال گاز و ايستگاه هاي تقويت فشار گاز در استان هاي سيل زده خبر داد و گفت: هيچ مشکلي در روند انتقال و توزيع گاز وجود ندارد. سعيد توکلي در تشريح وضع شبکه انتقال گاز کشور در استان هاي سيل زده گفت: با گشت و سرکشي که پس از هر بارندگي و سيل در شبکه انتقال گاز کشور انجام مي شود و نيز همکاري شرکت انتقال گاز ايران با ستاد شرکت ملي گاز ايران، مجموعه گازرساني و ديسپچينگ، تاکنون هيچ مورد انفجار يا آتش سوزي در خطوط فشار قوي انتقال گاز کشور رخ نداده است. وي افزود: اين سرکشي بي نظير در مدت زمان محدود، نشان دهنده پايش، نگهداري و بهره برداري صحيح و همچنين واکنش سريع و اثربخش کارکنان شرکت انتقال گاز در شرايط اضطراري است. مديرعامل شرکت انتقال گاز ايران با اشاره به بارش هاي بسيار شديد و جاري شدن سيلاب و رانش زمين در استان لرستان اظهار کرد: در اثر بارش هاي اخير، بخشي از خط لوله گاز 36 اينچ خرم آباد دچار آسيب ديدگي شد که با عملکرد مطلوب شيرهاي قطع اتوماتيک LBV طرفين محل حادثه و قطع فوري جريان گاز، از هرگونه انفجار و آتش سوزي در خط جلوگيري شد و عمليات اصلاح خط نيز در کمترين زمان ممکن صورت گرفت. توکلي ادامه داد: با تدبير و سرعت عمل مجموعه نيروهاي معاونت عمليات خطوط لوله و به خصوص مرکز بهره برداري خطوط لوله خرم آباد و باوجود کوهستاني بودن اين نقطه از خط، بارش سنگين باران و برف و برودت هوا و همچنين مسدود بودن بيشتر راه هاي مواصلاتي، در يک اقدام ضربتي و با هماهنگي مديريت بحران استان هاي همدان و لرستان، با انتقال تجهيزات و ادوات لازم و اعزام کارکنان مجرب، عمليات تعمير خط در حداقل زمان ممکن و بدون قطعي گاز مشترکان، با موفقيت انجام شد و خط ياد شده در مدار بهره برداري قرار گرفت.

 

   شرکت ملي حفاري ايران

ايمن سازي 6 دستگاه حفاري

سرپرست معاونت مديرعامل شرکت ملي حفاري ايران در عمليات حفاري گفت: به دنبال افزايش سطح روان آب ها در موقعيت دستگاه هاي حفاري در تالاب هورالعظيم، آب تيمور غربي و حومه کلانشهر اهواز ايمن سازي شش دستگاه حفاري در دستور کار قرار گرفت. محمد آل خميس پس از بازديد از دستگاه هاي حفاري 24، 62 و 66 فتح توضيح داد: علاوه بر اين سه دستگاه که در موقعيت ميدان نفتي اهواز و آب تيمور استقرار دارند، دکل هاي حفاري 28 و 37 در ميدان نفتي آزادگان جنوبي در غرب کارون و 89 در ميدان نفتي شادگان نيز در شمار اين دستگاه ها هستند. وي گفت: ايمن سازي اين دکل ها از نظر افزايش فاصله تجهيزات از جمله ژنراتورها، سامانه کنترل برق دستگاه (SCR ) از سطح لوکيشن و استحکام بخشي مدنظر است. آل خميس افزود: اين شرکت همگام با همکاري با ستاد بحران استان خوزستان و همياري بدون وقفه با ساير دستگاه هاي اجرايي استان و ساکنان شهري و روستايي که در معرض سيلاب قرار دارند، با تلاش شبانه روزي کارکنان سختکوش خود عمليات حفاري چاه هاي نفت و گاز را در راستاي حفظ، نگهداشت و افزايش توليد طبق برنامه قوام مي بخشد. سرپرست معاونت مديرعامل شرکت ملي حفاري ايران با تاکيد بر اجراي مستمر و موثر مقررات اچ اس اي در بخش هاي عملياتي و پشتيباني شرکت اظهار کرد: با توجه به شرايط ناشي از بارندگي هاي اخير به خصوص در بالادست و افزايش دبي آب رودخانه هاي کارون، دز و کرخه، دقت عمل در انجام کار ايمن و بدون ريسک در راستاي صيانت از نيروي انساني و تجهيزات با توجه به احتمال ورود سيلاب به محوطه دستگاه ها الزامي و تمامي کارکنان اين حوزه مکلف به رعايت بيش از پيش اين ضوابط هستند.

 

   شرکت بهره برداري نفت و گاز غرب

راه اندازي سامانه گرمايش با بخار در منطقه عملياتي تنگ بيجار

سيستم گرمايش با بخار (Steam Trace)، در منطقه عملياتي تنگ بيجار به منظور بهينه سازي سيستم و گرمايش لوله هاي حامل گاز و ميعانات گازي راه اندازي شد. ميرحسين کاظمي، مدير عمليات شرکت بهره برداري نفت و گاز غرب درباره مزاياي اين پروژه گفت: طراحي و ساخت سيستم استفاده از بخار آب براي گرمايش لوله هاي حامل گاز و ميعانات گازي به منظور بهينه سازي سيستم و افزايش بهره وري و استفاده حداکثري از سرمايه و تجهيزات موجود و براي کاهش هزينه هاي خريد متانول از سوي نيروهاي عملياتي ناحيه تنگ بيجار انجام شده است. وي در تشريح روند اجراي اين پروژه افزود: در اين پروژه ضمن طراحي، ساخت و نصب دو عدد جکت به دور لوله، طراحي و ساخت دو منيفولد مسي و لاين کشي و تهيه بسکت مسي به دور تجهيزات کنترلي انجام شده است. مديرعمليات شرکت بهره برداري نفت و گاز غرب اظهار کرد: با توجه به کاهش دماي هوا در فصول سرد سال، سيستم بهره برداري گاز در منطقه با احتمال يخ زدگي روبه روست و اين مسئله عملکرد تجهيزات از جمله ولوها را مختل خواهد کرد که در صورت عدم رفع اين مشکل، سبب توقف توليد و تحميل هزينه هاي فراوان خواهد شد. وي افزود: يکي از راهکارهاي جلوگيري از يخ زدن، تزريق متانول به خط گاز بوده که تامين آن افزون بر افزايش هزينه توليد گاهي زمان بر است و با راه اندازي سيستم جديد، ضمن صرفه جويي در زمان، تزريق متانول به طور محسوس کاهش مي يابد و به تبع آن هزينه هاي توليد تا يک سوم کاهش خواهد يافت. کاظمي تصريح کرد: با مشارکت کارشناسان تعميرات، تهويه و خط لوله منطقه تنگ بيجار و با هماهنگي و همکاري کارکنان پالايشگاه گاز ايلام سيستم Steam Trace در مدت 72 روز و با صرف 3 هزار و 456 نفر ساعت کار طراحي و اجرا شد

 

   شرکت نفت مناطق مرکزي ايران

 اعزام گروه 50 نفره امداد و نجات به مناطق سيل زده غرب کشور

شرکت نفت مناطق مرکزي ايران به منظور کمک‎رساني به مردم مناطق سيل‎زده غرب کشور، يک گروه 50 نفره امداد و نجات را به اين مناطق اعزام کرد. گروه 50 نفره امداد و نجات متشکل از کارکنان بسيجي شرکت نفت مناطق مرکزي ايران و شرکت هاي تابعه بهره برداري نفت و گاز زاگرس جنوبي، غرب و شرق به دستور رامين حاتمي، مديرعامل اين شرکت و به همت پايگاه مقاومت بسيج حضرت وليعصر (عج) ستاد تهران و پايگاه مقاومت شرکت هاي تابعه، به منظور کمک و امدادرساني و توزيع بسته هاي غذايي و اقلام ضروري به اهالي روستاهاي مجاور تاسيسات منطقه سرکان و مالکوه از توابع شهرستان پلدختر استان لرستان اعزام شدند. همچنين با توجه به مسدود بودن راه هاي مواصلاتي 6 روستا از توابع شهرستان پلدختر، گروه هاي جهادي حاضر در منطقه با 72 ساعت کار مداوم، جاده شوسه جديد به طول 13 کيلومتر براي ورود به اين روستاها، احداث و بازگشايي کردند. کمک هاي غيرنقدي همکاران شامل بسته هاي غذايي به ميزان 15 تن پس از انتقال به منطقه سرکان از مسيرهاي سخت گذر به وسيله خودروهاي متناسب با شرايط کوهستاني در اختيار اهالي روستاهاي منطقه قرار گرفت. منطقه عملياتي سرکان از مناطق عملياتي شرکت نفت مناطق مرکزي ايران زير پوشش شرکت بهره برداري نفت و گاز غرب به عنوان پايگاه جهادي براي استقرار نيروهاي اعزامي اين شرکت و نيروهاي سپاه پاسداران استان قم براي کمک رساني به ديگر روستاهاي اطراف درآمده است.  گروه اعزامي، با هماهنگي نيروهاي حاضر در منطقه به ويژه سپاه پاسداران استان لرستان همچنان آماده خدمت رساني به هموطنان سيل زده ساکن اين روستاهاست.

 

   شرکت ملي نفت ايران

استقرار نماينده وزيرنفت در خوزستان

به پيشنهاد مديرعامل شرکت ملي نفت ايران و موافقت وزير نفت، کريم زبيدي، نايب رئيس هيئت مديره شرکت ملي نفت ايران به عنوان نماينده وزيرنفت و شرکت ملي نفت ايران با هدف ايجاد هماهنگي و بسيج بيشتر امکانات در ياري رساني به سيل زدگان در خوزستان مستقر مي شود. مسعود کرباسيان، مديرعامل شرکت ملي نفت ايران، در نامه اي خطاب به وزير نفت عنوان کرد: پيرو ابلاغيه 14/01/98 جنابعالي مبني بر بسيج امکانات نفت براي کمک به مردم در مناطق سيل زده در استان خوزستان، پيشنهاد مي شود که کريم زبيدي، نايب رئيس هيئت مديره شرکت ملي نفت ايران به عنوان نماينده ويژه شرکت در استان مستقر و با استفاده از بسيج امکانات براي کاهش آلام مردم و خسارات وارده اقدام هاي لازم را به عمل آورد، همچنين همکاران ما در شرکت ملي مناطق نفت خيز جنوب و شرکت هاي تابعه موظف به همکاري با ايشان هستند. در همين حال، بيژن زنگنه، وزير نفت نيز در پاسخ به پيشنهاد مديرعامل شرکت ملي نفت ايران، ضمن موافقت با آن بر ضرورت بسيج بيشتر امکانات نفت در خدمت مردم تاکيد و اعلام کرد: دکتر زبيدي به عنوان نماينده وزير هم با هماهنگي ستاد مديريت بحران استان عمل کند.

 

   شرکت ملي پخش فرآورده هاي نفتي منطقه مرکزي

ايمن سازي انبار نفت سردار شهيد رحيم آنجفي در برابر سيل

مدير شرکت ملي پخش فرآورده هاي نفتي منطقه مرکزي از ايمن سازي انبار نفت سردار شهيد رحيم آنجفي در برابر سيل خبر داد و عملکرد کارکنان منطقه در اين زمينه را مطلوب ارزيابي کرد. عبدالله گيتي منش همچنين از سوخت رساني بي وقفه اين منطقه به ديگر مناطق سيل زده کشور خبر داد و پايش دستورعمل هاي ستاد شرکت ملي پخش فرآورده هاي نفتي درباره مديريت بحران و آمادگي در برابر وقوع سيل و همچنين بررسي اطلاعيه هاي استاني در نشست هاي مديريت بحران منطقه را مفيد ارزيابي کرد. وي گفت: در مدت اخير 13 نشست در ستاد مديريت بحران استان و سه نشست نيز در سطح منطقه تشکيل شد و توانستيم با پيش بيني هاي لازم با توجه به بارندگي هاي شديد، از آب گرفتگي داخل تاسيسات جلوگيري کنيم. گيتي منش به تلاش همه جانبه واحدهاي ذي ربط نيز اشاره کرد و افزود: با لايروبي سيل هاي ضلع غربي و شرقي انبار و ستاد منطقه و همچنين هدايت آب انباشته در کانال ها به زمين هاي اطراف و تهيه برخي از تجهيزات مورد نياز، مسئله سيلاب به خوبي مديريت شد. وي به سوخت رساني بدون وقفه اين منطقه در ايام جاري شدن سيل اشاره و تاکيد کرد: خوشبختانه توانستيم در ايام يادشده به ديگر استان هاي سيل زده از جمله لرستان، کرمانشاه، ايلام و خوزستان سوخت رساني کنيم که جا دارد از تلاشگران ناوگان حمل ونقل تقدير و تشکر کنم. گيتي منش تصريح کرد: اعضاي کميته بحران منطقه از اين حادثه که يک آزمايش جدي و واقعي بود، ارزيابي خوبي داشتند تا بتوانند نقاط قوت و ضعف منطقه را در مقابل چنين حوادثي شناسايي و تقويت کنند.

 

   شرکت گاز استان هرمزگان

اختصاص بخشي از حقوق کارکنان به مردم سيل زده

مديران و کارکنان شرکت گاز استان هرمزگان همسو با اجراي مسئوليت هاي اجتماعي بخشي از حقوق فروردين ماه خود را به مردم سيل زده اختصاص دادند.

در پي وقوع سيل در مناطق مختلف کشور، مديرعامل و کارکنان شرکت گاز استان هرمزگان با اهداي کمک هاي نقدي به ياري هم وطنان سيل زده شتافتند.

فواد حمزوي، مديرعامل شرکت گاز استان هرمزگان ضمن ابراز همدردي با هم وطنان در مناطق سيل زده اظهار کرد: با توجه به تاکيد مقام معظم رهبري بر حمايت همه جانبه از سيل زدگان، کارکنان شرکت گاز استان هرمزگان بخشي از حقوق فروردين ماه خود را براي کمک به سيل زدگان اختصاص دادند.

وي تاکيد کرد: هموطنان عزيزي که در حادثه سيل اخير دچار آسيب شدند مطمئن باشند که مجموعه شرکت گاز استان هرمزگان براي ايفاي مسئوليت هاي اجتماعي و وظيفه همگاني و انساني خود همچون ديگر هموطنان از هيچ کمکي براي کاهش آلام مردم سيل زده دريغ نخواهد کرد.

 

شرکت ملي نفت ايران

 انتصاب مدير مهندسي ساختار

مديرعامل شرکت ملي نفت ايران در حکمي علي غراياق‎زندي را به عنوان مدير مهندسي ساختار شرکت ملي نفت ايران منصوب کرد. در حکم مسعود کرباسيان خطاب به غراياق زندي آمده است: «با عنايت به تجربيات ارزشمند و توانمندي هاي جنابعالي به موجب اين حکم به عنوان مدير مهندسي ساختار شرکت ملي نفت ايران منصوب مي شويد. اميد است در پرتو الطاف الهي شاهد به ثمر رسيدن تلاش ها و توفيقات جنابعالي و همکاران در انجام وظايف محوله همسو با تحقق اهداف عاليه صنعت نفت باشيم.» پيش از اين کرباسيان وي را به عنوان سرپرست مهندسي ساختار شرکت ملي نفت ايران منصوب کرده بود. غراياق زندي پيش تر به عنوان رئيس مهندسي سيستم ها و بهره وري سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت فعاليت داشته است.

 

 

  شرکت ملي مناطق نفت خيز جنوب

استقرار 8 دستگاه پمپ تراک براي رفع آبگرفتگي اهواز، کارون و باوي

شرکت ملي مناطق نفت خيز جنوب با به کارگيري روزانه هشت دستگاه پمپ تراک، در حال رفع آبگرفتگي و دفع فاضلاب در مناطق مختلف شهرستان هاي اهواز، کارون و باوي است. مديريت امور فني شرکت ملي مناطق نفت خيز جنوب با وجود نياز عملياتي به پمپ تراک هاي در اختيار خود که نقش مهمي در عمليات تعمير و انگيزش چاه هاي نفت دارند، تعدادي از آنها را براي امدادرساني به مناطق در معرض سيل ترخيص کرده است. اين پمپ تراک ها در کوت عبدالله، شيبان، بيمارستان گلستان، پل پنجم، پل سياه، پست 400 کيلو ولت شمال غرب اهواز و ديگر مناطق مورد نياز مستقرند و به صورت تمام وقت نقش موثري در جمع آوري سريع آب و تخليه فاضلاب و جلوگيري از بروز حوادث در اين مناطق ايفا مي کنند. پمپ تراک ها نسبت به پمپ هاي معمولي توان بالاتر و در مقايسه با پمپ هاي ثابت، قدرت مانور بيشتري دارند. شرکت ملي مناطق نفت خيز جنوب همچنين چند دستگاه پمپ آتش نشاني پر قدرت براي دفع سيلاب در تصفيه خانه آب واش واتر اهواز مستقر کرده است.

 

   شرکت ملي حفاري ايران

ارسال نخستين مرحله کمک هاي کارکنان به هلال احمر

نخستين مرحله کمک هاي غير نقدي کارکنان شرکت ملي حفاري ايران به مناطق آسيب ديده از سيلاب در استان خوزستان به هلال احمر استان ارسال شد. سيد محمدحسين بهشتي، رئيس دستگاه حفاري 50 درباره کمک کارکنان اين دستگاه توضيح داد: کارکنان اين دکل حفاري، همسو با انجام وظايف محوطه در عمليات حفاري، جمع آوري کمک براي هموطنان آسيب ديده در نقاطي که در مسير سيلاب قرار گرفته است، اقدام کردند. وي با بيان اينکه اين کمک ها به طور عمده خوراکي است که کارکنان دستگاه با همکاري يکديگر تدارک ديدند، افزود: به طور قطع در روزهاي آتي شاهد اين حرکت خودجوش در ساير دستگاه هاي حفاري و بخش هاي مختلف شرکت خواهيم بود.