گزارش امدادرساني  پالايش و پخش فراورده هاي نفتي  به سيل زدگان

حضور تمام قد در صحنه  کمک رسانی

مشعل- شرکت پالايش و پخش فراورده هاي نفتي ايران نيز همانند ديگر شرکت هاي اصلي صنعت نفت، زمان وقوع سيلي که در بهار امسال رخ داد، اقدام هاي انسان دوستانه اي انجام داد و در همان ساعت هاي اوليه، وظيفه خود را در ياري رساندن به هموطنان آغاز کرد. اين کمک ها که از سوي شرکت هاي مختلف پالايش و پخش فراورده هاي نفتي ايران و شرکت هاي زير مجموعه آن انجام شد، عبارتند از: اختصاص انواع لودر، بيل مکانيکي، احداث سد در منطقه اروند، انتقال ماشين آلات ساختماني به منظور همکاري با فرمانداري و شهرداري، ارسال لوازم بهداشتي و مواد غذايي و ... .

در گزارش پيش رو مشروح برخي از اين اقدام ها را مي خوانيد:

امدادرساني شرکت پالايش نفت امام خميني (ره) شازند

همزمان با امداد رساني شرکت هاي پالايشي،کارگروهي از شرکت پالايش نفت امام خميني (ره) شازند به منظور امدادرساني براي رفع مشکلات احتمالي سيل در استان مرکزي، در کنار ستاد مديريت بحران استان و شهرستان اراک تشکيل شد. کارگروه جهادي اين پالايشگاه در نوروز امسال به همراه ماشين آلات سنگين اداره حمل ونقل شامل انواع لودر، بيل مکانيکي، گريدر و جرثقيل به مناطق روستايي اطراف اراک و شهرستان شازند اعزام شد و تا پايان و رفع مشکلات احتمالي سيل، در کنار ستاد مديريت بحران استان مرکزي و شهرستان شازند به امدادرساني پرداخت. گروهي از کارکنان اداره تعميرات اين پالايشگاه نيز با يک دستگاه جرثقيل 100 تني و يک دستگاه کفي و ديگر تجهيزات حمل ونقل، براي کمک و رفع مشکلات قطع مسير خطوط لوله و نيز کمک رساني به مناطق سيل زده به استان لرستان و گروهي نيز با يک دستگاه جرثقيل 20 تني، يک دستگاه بيل مکانيکي و دو دستگاه کفي براي حمل ونقل ادوات سنگين به شهرستان شوش در استان خوزستان اعزام شدند.

تشکيل کارگروه مديريت بحران پالايشگاه آبادان

همچنين به منظور اتخاذ راهکارهاي اجرايي براي مقابله با سيل احتمالي در شهرستان آبادان و استفاده حداکثري از ظرفيت و امکانات سخت افزاري و نيروي انساني، کارگروه مديريت بحران در شرکت پالايشگاه آبادان تشکيل شد. اين کارگروه با توجه به انتخاب اين شرکت به عنوان دستگاه معين و کمک رسان و همچنين دستور مقام عالي وزارت مبني بر کمک رساني شرکت‎هاي تابعه به مناطق سيل زده، تشکيل شده است.

انتقال لوله هاي 60 اينچ از منطقه شهداي والفجر 8 تا پل هاي نيمه تخريب در روستاي هاي اروندکنار، احداث سد در منطقه اروند صغير و دهکده بريم، به منظور جلوگيري از ورود سيل، مسدود کردن مسيرهاي ورودي آب هاي سطح الارضي از سمت اروندکنار جنب بازار ماهي فروش ها تا منطقه شطيط(بوارده)، از اقدام هاي انجام شده از سوي اين کارگروه بوده است. انتقال ماشين آلات ساختماني به منظور همکاري با فرمانداري و شهرداري، آماده باش ناوگان حمل و نقل براي مقابله با سيلاب احتمالي، تهيه و تحويل 900 متر لوله هاي چهار اينچ و کلمس هاي مرتبط به پمپ هاي ديزلي به کميته بحران شهر از ديگر فعاليت هاي صورت گرفته از سوي کارگروه مديريت بحران پالايشگاه آبادان است. اين کارگروه همچنين براي جلوگيري از پيشرفت آب به زمين هاي کشاورزي روستاهاي تنگه 1-2-3 اقدام به احداث سيل بند کرده است.

ارسال کمک هاي غير نقدي شرکت پالايش نفت بندرعباس

شرکت پالايش نفت بندرعباس به منظور امداد رساني و تامين بخشي از نيازهاي هموطنان سيل زده، در مرحله نخست، کمک هاي غيرنقدي خود را با هماهنگي هلال احمر هرمزگان به مناطق سيل زده ارسال کرد.

محموله کمک هاي ارسالي اين شرکت به مناطق سيل زده شامل زيرانداز، پتو، لوازم بهداشتي و همچنين انواع مواد غذايي از جمله برنج، انواع کنسرو، تن ماهي و آب معدني است که با هماهنگي هلال احمر هرمزگان به مناطق سيل زده ارسال شد. مديرعامل شرکت پالايش نفت بندرعباس در اين زمينه مي گويد: «با توجه به حوادث و خسارت هايي که بر اثر جاري شدن سيل در برخي استان ها رخ داد و همچنين شرايط سخت به وجود آمده براي جمعي از هموطنان، بر اساس تصويب هيات مديره اين شرکت مبني بر امداد رساني به هموطنان آسيب ديده و رفع نيازهاي اوليه، اين شرکت اقدام به تهيه اقلام مورد نياز به ارزش 3 ميليارد ريال کرد.»

امدادرساني پالايشگاه تهران به مناطق سيل زده

شرکت پالايش نفت تهران، سومين مرحله کمک هاي انسان دوستانه خود را به مناطق سيل زده کشور ارسال کرد.  با هدف مسؤوليت اجتماعي و به تاييد هيأت مديره شرکت، سومين مرحله کمک هاي انسان دوستانه شرکت پالايش نفت تهران به مناطق سيل زده ارسال شد. اين کمک ها در قالب پوشاک و البسه، گوني، کلمن آب، مواد غذايي و مواد شوينده و بهداشتي است.  ضمن آنکه روابط عمومي شرکت پالايش نفت تهران و بسيج و انجمن اسلامي اين شرکت طي هماهنگي با مدير عامل، تمامي هزينه هاي مربوط به جشن ها و مراسم اعياد شعبانيه خود را در قالب کمک هاي نقدي به مناطق سيل زده ارسال کردند.

ارسال کمک هاي پالايشگاه کرمانشاه به آق قلا و گوميشان

در نخستين روزهاي وقوع سيل در استان گلستان، با تاکيد و دستور مديريت شرکت پالايش نفت کرمانشاه، کمک هاي انسان دوستانه اين شرکت، به مناطق سيل زده آق قلا و گوميشان ارسال و بين هموطنان سيل زده توزيع شد. بر اين اساس در تاريخ 6 فروردين 98، تعداد 100 عدد بيل و بيلچه، 100 دست بلوز و شلوارگرم، 100 عدد باراني،100 قوطي شيرخشک،100 جفت چکمه، 2400 بطري آب معدني، 1200 قوطي تن ماهي و 1200 قوطي کنسرو لوبيا، به صورت حضوري ميان سيل زدگان استان گلستان در شهرستان هاي آق قلا و گوميشان توزيع شد.

خدمت رساني به سيل زدگان استان هاي خوزستان و لرستان

در کنار شرکت هاي پالايش نفت ، شرکت خطوط لوله و مخابرات ايران نيز براي کمک رساني به مناطق سيل زده اقدام هايي را انجام داده است.

فرمانده پايگاه بسيج شهداي خطوط لوله منطقه خوزستان در اين زمينه مي گويد: «تقويت سيل بندها در روستاهاي همجوار خطوط لوله انتقال نفت همچون مروانه، الباجي، الهايي وشاوور، تقويت سيل بندها و خاکريزبندي اطراف تاسيسات نفتي و مخازن ذخيره مواد نفتي شرکت پالايش و پخش فراورده هاي نفتي، تشکيل گروه هاي گشت مسير خطوط و شناسايي نقاط ضعف در مسير سيل بندها، اطراف چاله ولو ها، همکاري با گروه هاي جهادي حاضر در روستاها، اعزام تانکر آب شرب، لودر، بيل مکانيکي، آبرساني به نقاط سيل زده استان لرستان و فراخوان جمع آوري کمک هاي نقدي وغيرنقدي همکاران براي حمايت و تهيه اقلام مهم و ضروري از جمله فعاليت هاي واحد بسيج منطقه خوزستان از زمان شروع سيل تا اين لحظه بوده است.»

بازگشايي اولين جاده دسترسي به پلدختر ازسوي منطقه لرستان

پس از وقوع سيل در لرستان و با وجود اعزام امکانات منطقه لرستان براي ترميم خطوط لوله آسيب ديده، اولين راه ارتباطي به شهر سيل زده پلدختر از طريق آزادراه به دهليج از سوي كاركنان منطقه لرستان بازگشايي شد.

سلمان خزايي، مدير منطقه خطوط لوله و مخابرات لرستان با اشاره به خسارات سيل به خطوط لوله مي گويد: «متاسفانه در حادثه سيل 4 و 5 فروردين ماه امسال، خط لوله 16 اينچ تنگ فني-افرينه- برداسپي در محل تلاقي با رودخانه کشکان دچار آسيب شد و در حالي که امکانات منطقه براي ترميم خط لوله به محل اعزام شده بود، سيل دوم به وقوع پيوست و تجهيزات و نيروي انساني اين شرکت در محاصره سيلاب گرفتار شدند. به دنبال وقوع اين حادثه و آسيب ديدگي خطوط لوله در پنج نقطه، جريان انتقال مواد نفتي شامل نفت خام و فراورده و همچنين فيبر نوري از جنوب به شمال کشور متوقف شد؛ اما با تلاش شبانه روزي كاركنان، خط سراسري نفت خام در روز 15 فروردين فعاليت خود را از سر گرفت و خطوط لوله فراورده هاي نفتي که در تلاقي با رودخانه هاي سيمره، پل باباحسين و ناصروند دچار آسيب شده بودند، با کمک مناطق تهران، خوزستان و کرمانشاه در کمترين زمان فعاليت خود را از سر گرفتند تا چرخه صنعت انتقال نفت کشور در لرستان متوقف نشود.» به گفته او، «با اينکه همه عوامل و تجهيزات شرکت در خدمت رفع حوادث ناشي از سيل بود، اين شرکت از امداد رساني به سيل زدگان غافل نشد و نخستين راه ارتباطي به پلدختر از طريق آزاد راه به دهليج از سوي شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه لرستان بازگشايي شد. همچنين با توجه به قطعي ارتباطات تلفن ثابت و همراه در شهرهاي پلدختر، معمولان و روستاهاي اطراف، اولين ارتباط از طريق مرکز راديويي اين شرکت برقرار و پس از رفع اشکال فيبر نوري، يک خط E1 راديويي و فيبر براي ارتباط مسؤولان پلدختر با ستاد بحران مرکز استان برقرار شد.»

ارسال كمك هاي غيرنقدي كاركنان منطقه مركزي به لرستان

خطوط لوله و مخابرات منطقه مرکزي نيز با هدف تأمين بخشي از نيازهاي هموطنان سيل زده، کمک هاي غيرنقدي خود را به مناطق سيل زده لرستان- پلدختر ارسال کرد.

حجت وليان، رئيس شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه مرکزي در اين زمينه مي گويد: «حجم کمک هاي ارسالي اين منطقه 5 تن است که شامل آرد، برنج، کنسرو و آب معدني مي شود که به مناطق سيل زده ارسال شد.»

امدادرساني منطقه فارس به سيل زدگان

منطقه فارس نيز در عمليات رفع آب گرفتگي ناشي از سيل در روستاي «کجائي» واقع در بخش مرکزي شهرستان نورآباد و امدادرساني به سيل زدگان شهر شيراز مشاركت كرده است. علي رضايي، رئيس ترابري خطوط لوله و مخابرات منطقه فارس در اين زمينه مي گويد: «با هدف عمل به مسؤوليت اجتماعي و در جريان وقوع سيل در بيشتر شهرهاي استان فارس مانند شيراز و نورآباد، همکاران منطقه فارس که در ايام نوروز در وضعيت آماده باش بودند، کمک هاي لازم را براي رفع آب گرفتگي ناشي از سيل انجام دادند. پس از اعلام نياز از طريق مراجع ذيصلاح و تاييد مديريت منطقه براي امداد رساني به سيل زدگان شهر شيراز، دو دستگاه خودروي سواري کمک دار به مدت دو روز در اختيار استانداري فارس قرار گرفت. همچنين با درخواست دهياري روستاي «کجائي» واقع در بخش مرکزي شهرستان نورآباد، يک دستگاه بيل مکانيکي و يک دستگاه لودر براي رفع آب گرفتگي اين روستا به مدت يک شبانه روز در اختيار آنها قرار داده شد که با تغيير مسير آب، محل عبور سيلاب از اين روستا منحرف شد. در اين ايام يک دستگاه کمرشکن نيز براي جابه جايي تجهيزات و ماشين آلات ساختماني به مدت يک شبانه روز در اختيار فرمانداري شهرستان نورآباد قرار گرفت. از ويژگي خاص اين عمليات، همزمان بودن کمک رساني به ارگان هاي دولتي و همجواران با رصد مسير خط و سيلاب رودخانه زهره بود که در دستور کار گروه هاي عملياتي از جمله ترابري قرار داشت.»

فعاليت هاي منطقه غرب در امدادرساني به سيل زدگان

مهرداد حقيقان، مدير منطقه غرب هم مي گويد: «اين منطقه با هدف عمل به مسؤوليت هاي اجتماعي، اقدام هاي قابل توجهي انجام داده است که از جمله آنها مي توان به اعزام دو دستگاه خودرو، يک دستگاه لودر، دو دستگاه بيل مکانيکي، يک دستگاه کاميون به همراه راننده به صورت تمام وقت به مدت سه شبانه روز در سطح شهر کرمانشاه و با هماهنگي فرمانده حوزه 5 بسيج کارمندي صنعت نفت غرب کشور و همچنين اعزام يک دستگاه بولدوزر و يک دستگاه لودر به همراه راننده با هماهنگي سپاه حضرت نبي اکرم(ص) کرمانشاه براي کمک به بازگشايي راه هاي روستايي شهرستان نورآباد لرستان، اعزام دو دستگاه وانت به همراه راننده براي ارسال کمک هاي مردمي به روستاهاي پلدختر با هماهنگي پايگاه بسيج شهيد قمري و توزيع فرم کسر از حقوق در بين کارکنان براي جمع آوري کمک هاي نقدي به هموطنان سيل زده اشاره کرد.

ضمن آنکه منطقه غرب به عنوان معين لرستان معرفي شد که در پي وقوع سيل و آسيب هاي وارد شده به خطوط لوله انتقال مواد نفتي در اين منطقه، تيم تعميراتي متشکل از واحدهاي نگهداري و تعميرات خط و ترابري به همراه تجهيزاتي از قبيل جرثقيل، بيل مکانيکي، کاميون جوشکاري، کاميون تجهيزات، جرثقيل کفي دار، کمر شکن و دو دستگاه خودروي سبک براي مشارکت در امر ايمن سازي و ترميم نقاط آسيب ديده اعزام شدند.»

مشارکت منطقه شمال در بازسازي مناطق سيل‎زده سوادکوه

شرکت خطوط لوله و مخابرات منطقه شمال نيز در کمک به بازسازي مناطق سيل زده سوادکوه از سوي کارکنان و تجهيزات منطقه شمال مشارکت داشته است.

در اين زمينه حميدرضا نجابت، معاون فني منطقه شمال مي گويد: « در روزهاي تعطيل نوروز امسال با درخواست فرماندار سوادکوه و موافقت مدير منطقه، يک دستگاه بولدوزر و يک دستگاه لودر به همراه چهار نفر از کارکنان منطقه در قالب دو تيم مجزا به مناطق سيل‎زده اين شهرستان اعزام شدند که در مدت 10 روز کمک هاي موثري براي کاهش مشکلات مردم انجام شد.

 مسير روستاهاي ورکي - لاجيم به طول 12 کيلومتر، جاده روستايي لاجيم - اَتو به طول چهار کيلومتر، محور دسترسي به روستاهاي مرگاو، قارن سرا، لاجيم و اتو به طول 8 کيلومتر و جاده گل‎پل -  سنگ‎بُن به مسافت 16 کيلومتر با تلاش 10 روزه همکاران ترابري منطقه شمال از گل و لاي، تنه درختان و سنگ‎هاي ناشي از رانش‎ زمين تخليه و براي استفاده مردم آماده شد.»