شرکت ملي مناطق نفت خيز جنوب 

هماهنگي با دستگاه هاي اجرايي خوزستان براي مديريت بحران

مديرعامل شرکت ملي مناطق نفت خيز جنوب گفت: در مديريت بحران سيلاب هاي اخير، هماهنگي تنگاتنگي با دستگاه هاي اجرايي استان خوزستان داريم. احمد محمدي افزود: با تمهيداتي که پيش از آغاز بارندگي ها در نظر گرفته شد، خوشبختانه همه تاسيسات، تجهيزات و خطوط لوله در حفاظت کامل قرار دارند و در مواجهه با سيلاب آسيبي نديدند. وي تصريح کرد: شرکت ملي مناطق نفت خيز جنوب دراين شرايط در جبهه هاي راهبري توليد وحفاظت ازتاسيسات، تجهيزات توليد، همچنين امدادرساني به مردم و همکاري با نيروهاي نظامي، همه تلاش خود را به کار گرفته است.

مديرعامل شرکت ملي مناطق نفت خيز جنوب افزود: با تاکيد وزارت نفت و شرکت ملي نفت ايران اولويت اصلي ما کمک به مردم و در درجه دوم پايداري توليد است که با آمادگي کامل همه مسؤولان استان مشکل خاصي پيش نيامده است.  محمدي با تشريح اقدام هاي شرکت ملي مناطق نفت خيز جنوب در اهواز گفت: ما خدمت به مردم را وظيفه خود مي دانيم و اعتقاد داريم براي خدمت به مردم بايد در صحنه حاضر بود و اقدام عملي انجام داد. وي با بيان اين که شرکت ملي مناطق نفت خيز جنوب به همراه شرکت ملي حفاري ايران معين سه شهراهواز، باوي وکارون است، افزود: مناطق نفت خيز جنوب براي امدادرساني دراين مناطق به صورت حداکثري وارد عمل شده و حتي در جاهايي ريسک کرده وماشين آلاتي را که درعمليات درحال فعاليت بودند، براي امدادرساني به مردم اختصاص داده است.

نشست چهارم مديريت بحران براي مقابله با سيل

چهارمين نشست مديريت شرايط اضطراري شرکت ملي مناطق نفت خيز جنوب براي مقابله با سيل برگزار شد. دراين نشست گزارشي از وضع خطوط لوله در مقطع رودخانه کارون ارائه و نتايج پايش مستمر سطح آب، تنش و پايداري پل بررسي شد. ارائه گزارش وضع امدادرساني و فعاليت ماشين آلات ترابري درمناطق شهري اهواز، شهرستان کارون ومنطقه باوي، بخش ديگري است که در چهارمين نشست مديريت بحران مناطق نفت خيز جنوب به آن پرداخته شد. تشريح فعاليت هاي شبانه روزي گروه هاي امدادي اعزامي ازحوزه مقاومت بسيج شهيد تندگويان و اعلام نتايج بازرسي وپايش گروه هاي تخصصي مهندسي وساختمان از وضع سيل بندها، ديگر مواردي است که در اين نشست بررسي و به آن پرداخته شد.

درچهارمين نشست مديريت بحران شرکت مناطق نفت خيز جنوب، گزارش فعاليت پمپ تراک ها و تلمبه هاي تخليه آب در مناطق شهري اهواز نيز ارائه و پايش آخرين وضع سيلاب و افزايش سطح آب در کرانه هاي کارون و ميدان هاي نفتي اهواز، آبتيمور و منصوري با استفاده از نقشه هاي توپوگرافي روزآمد شده، بررسي شد. ايمن سازي خطوط لوله در مقطع رودخانه کارون، وضع اسکله آبرساني واش واتر اهواز و جايگزيني تلمبه هاي اضطراري، همچنين وضع جاده ها و راه هاي ارتباطي ميان تأسيسات و چاه هاي نفت از ديگر موضوع هاي بررسي شده درچهارمين نشست مديريت بحران مناطق نفت خيز جنوب است.

 

 

    شرکت پايانه هاي نفتي ايران

آزمايشگاه‎هايي در سطح جهاني  

مديرعامل شرکت پايانه‎هاي نفتي ايران بااشاره به تـوانــمـنـدي بـالاي آزمايشگاه‎هاي تحقيقاتي پايانه‎هاي نفتي ايران در داخل کشور گفت: اين توانمندي در سطح منطقه و جهان نيز قابل توجه است. عباس اسدروز دربازديد از آزمايشگاه اداره شيميايي پايانه نفتي خارک بابيان اين که اين اداره شامل آزمايشگاه هاي کنترل کيفيت و ارزيابي نفت خام و ميعانات گازي و آزمايشگاه هاي تحقيقاتي مي شود، افزود: اين آزمايشگاه ها در سطوح مختلف داخلي، منطقه اي و بين المللي از توانمندي بسيار بالايي براي ارائه خدمات فني و تخصصي برخوردار هستند. وي اظهار کرد: آزمايشگاه شيميايي شرکت پايانه هاي نفتي ايران به عنوان ذي صلاح ومتخصص در زمينه آزمايش هاي نفت خام وفراورده هاي نفتي، ازطريق موسسه استاندارد جهاني به مراجع، موسسه ها و کميته هاي بين المللي اعتبارسنجي معرفي و تاييد شده است. اسدروز گفت: اين موفقيت که با رعايت چهارمنبع مديريتي، فيزيکي، مالي و فناوري مطابق با تجهيزات پيشرفته مربوط به عمليات صحت سنجي و به کارگيري آخرين دستورعمل هاي استاندارد و استفاده از نيروهاي توانمند محقق شد، موجب ارتقاي سطح خدمات آزمايشگاهي صنعت نفت کشور شده است. وي با بيان اين که شرکت پايانه هاي نفتي ايران با برخورداري از يک آزمايشگاه مرجع، يکي از بزرگ ترين مراکز سنجش کيفي نفت خام در سطح جهان است، تصريح کرد: در اين آزمايشگاه، مي توان آزمايش هاي مربوط به نفت خام و فراورده هاي نفتي را به طور دقيق و براساس آخرين استانداردهاي مرجع بين المللي انجام داد.

 

    شرکت بهره برداري نفت و گاز اروندان

امدادرساني به   مناطق سيل زده شادگان و خرمشهر

اهم فعاليت هاي شرکت نفت و گازاروندان درسيلاب اخيراستان خوزستان، بر نگهداشت توليد و پشتيباني از خرمشهر و شادگان متمرکز است. پيرو تأکيد وزير نفت مبني بر انجام اقدام هاي لازم و پيشگيرانه به منظور حفاظت از تأسيسات صنعت نفت و نيز امدادرساني به هموطنان ساکن در مناطق سيل زده، به دستور مديرعامل شرکت نفت و گاز اروندان کميته بحران اين شرکت اقدام هاي موثر و بيشتري را در دستور کار قرار داده است. جهانگير پورهنگ، با اشاره به مشارکت گسترده کميته بحران اين شرکت براي مهار سيلاب هاي پيش آمده و خدمات رساني به مردم مناطق سيل زده اظهار کرد: نشست هايي که با مديريت بحران استانداري استان خوزستان و با حضور استاندار و مديران سازمان هاي دولتي و شرکت هاي نفتي و غير نفتي برگزار شده، همه مسئولان موظف به کنترل سيلاب در اوضاع کنوني شده اند.

وي ضمن حضور و نظارت مستقيم و مستمر درمناطق عملياتي و تأسيساتي با هدف حفظ توليد به صورت پايدار يادآور شد: اهم فعاليت هاي اين شرکت در دو بخش «نگهداشت توليد» و«پشتيباني ازمناطق سيل زده خرمشهر و شادگان» در حال اجرا و ساماندهي است که با توجه به استقرار مناطق عملياتي در حاشيه رود کارون، کرخه و وجود چاه هاي نفتي درمنطقه تالاب، خوشبختانه با کنترل هاي به عمل آمده شاهد هيچ گونه کاهشي در توليد نبوده ايم و اين مهم به شکل مداوم در حال پيگيري و انجام است.

 

    شرکت ملي پخش فراورده هاي نفتي ايران

بررسي روند توزيع سوخت در مناطق سيل زده

چهاردهمين جلسه کميته بحران شرکت ملي پخش فراورده هاي نفتي درباره بررسي وضع توزيع سوخت در مناطق سيل زده تشکيل شد. شرايط توزيع سوخت در مناطق سيل زده لرستان، ايلام، خوزستان و گلستان در چهاردهمين نشست کميته بحران شرکت ملي پخش فراورده هاي نفتي با حضور سيدمحمدرضا موسوي خواه، مديرعامل اين شرکت و اعضاي کميته بررسي شد. دراين نشست، اعضاي کميته بحران با ارائه گزارشي از روند سوخت رساني در اين مناطق، بر ذخيره کافي سوخت در نقاط امن تاکيد کردند و وضع سوخت رساني به خودروهاي امداد و نجات، ادوات و تجهيزات راهداري و راهسازي و بالگردهاي امدادي، مطلوب ارزيابي شد.

اقدام هاي لازم براي مقاوم سازي تاسيسات و انبارهاي نفت اين مناطق، با ايجاد خاکريزهاي چندلايه براي جلوگيري از خطر آب گرفتگي به سرعت و به صورت شبانه روزي، ديگر موضوع مورد اشاره در اين نشست بود.

ارسال 12هزارظرف 20 ليتري به منظور تسريع درروند سوخت رساني و هماهنگي با شرکت راه آهن به منظور استفاده از مخزن دارها براي ارسال سوخت، موارد ديگري هستند که درچهاردهمين نشست کميته بحران شرکت ملي پخش فراورده هاي نفتي به آنها پرداخته شد.

هم اکنون پنج دستگاه جايگاه سيارسوخت به مناطق سيل زده پلدختر و ايلام از مناطق آبادان و زنجان اعزام شده است و منطقه اصفهان نيز به عنوان «معين»، آمادگي ارسال يک جايگاه سيار عرضه سوخت را به مناطق سيل زده دارد.

 

   شرکت ملي پخش فراورده هاي نفتي ايران

 تامين کامل سوخت مناطق سيل زده

مديرعامل شرکت ملي پخش فراورده هاي نفتي ايران اعلام کرد: با تشکيل ستاد بحران اين شرکت و ذخيره سازي سوخت کافي در مناطق پيش بيني شده، تاکنون هيچ گونه مشکل کمبود سوخت در مناطق سيل زده گزارش نشده و سوخت اين مناطق به طور کامل تامين شده است. سيدمحمدرضا موسوي خواه گفت: با ذخيره سازي مناسب سوخت در استان لرستان و تامين سوخت از استان هاي همجوار تاکنون هيچ مشکلي به لحاظ تامين سوخت مناطق سيل زده اين استان وجود نداشته و سوخت رساني در مجاري عرضه با ظرفيت کامل انجام شده است. وي همچنين بااشاره به تامين کامل سوخت بالگردهاي امدادرسان فعال در استان لرستان افزود: سوخت موردنياز تمام خودروهاي امداد ونجات، ادوات و تجهيزات راهداري و راهسازي و ديگر تجهيزات امداد و نجات در مناطق سيل زده به طور کامل تامين شده است. مديرعامل شرکت ملي پخش فراورده هاي نفتي ايران با تاکيد بر تامين به موقع نفت سفيد و گاز مايع موردنياز هموطنان در شهرها و روستاهاي سيل زده و همچنين نقاطي که دچار قطعي گاز شده اند، گفت: با همکاري ستاد بحران و در صورت اعلام نيازمندي، آماده استقرار جايگاه هاي سيار سوخت در نقاط سيل زده و تمام مسيرهاي مواصلاتي کشور هستيم که تاکنون گزارشي در اين باره دريافت نشده است. موسوي خواه تاکيد کرد: با توجه به قطع مسيرهاي ارتباطي و مسدودشدن مسيرهاي مواصلاتي سه شهرستان پلدختر، معمولان و بخش بابازيد استان لرستان، با ذخيره سازي مناسب سوخت در جايگاه ها و استقرار خودروهاي سوخت رسان در اين مناطق پيش از وقوع سيلاب، هم اکنون مشکلي به لحاظ تامين سوخت اين مناطق که در محاصره سيلاب هستند، وجود ندارد. وي تصريح کرد: خوشبختانه با ارتباطي که با شهرستان پلدختر برقرار شده است، کمبودي در زمينه سوخت در اين شهرستان وجود ندارد.

آمادگي زنجيره توزيع سوخت کشور

موسوي خواه همچنين با اشاره به آمادگي کامل ستاد بحران شرکت ملي پخش فراورده هاي نفتي براي جاري شدن سيل احتمالي دراستان خوزستان گفت: تمام تاسيسات اين شرکت دراستان خوزستان در آماده باش کامل هستند و سوخت موردنياز جايگاه ها و فروشندگي هاي روستايي در اين استان به ويژه در مناطق اهواز، آبادان، انديمشک و ماهشهر ذخيره سازي شده است. به گفته وي، علاوه بر تکميل ظرفيت مجاري عرضه، خودروهاي سوخت رسان در مناطق ايمن و دور از جريان سيل اين مناطق مستقر شده اند تا درصورت قطع احتمالي مسيرهاي مواصلاتي، سوخت کافي در منطقه وجود داشته باشد. وي تاکيد کرد: سوخت موردنياز بالگردهاي امدادي و خودروهاي امداد و نجات مستقر در استان خوزستان نيز تامين شده است و خوشبختانه هيچ کمبودي وجود نداشته و شرايط مطلوب است.

تحويل 1500حلب سوخت هوايي به بالگردهاي امدادي

مديرعامل شرکت ملي پخش فراورده هاي نفتي همچنين از تحويل بيش از يک هزار و 500 حلب سوخت هوايي به منظور تامين سوخت موردنياز بالگردهاي امداد ونجات در استان هاي سيل زده در15 روز نخست فروردين ماه امسال خبرداد. وي اظهارکرد: دراين بازه زماني يک هزار و 428 حلب سوخت JP4 به بالگردهاي سپاه و ارتش فعال در مناطق سيل زده استان گلستان و 100 حلب 20 ليتري سوخت هوايي نيز به بالگردهاي امداد و نجات داده شده است.

 

شرکت بهره برداري نفت و گاز آغاجاري

اعزام ماشين آلات به مناطق سيل زده

مديرعامل شرکت بهره برداري نفت و گاز آغاجاري از اعزام ماشين آلات سبک و سنگين اين شرکت در کمک رساني به مناطق سيل زده خبر داد. ابراهيم پيرامون با اشاره به شرايط بحراني ايجاد شده در استان خوزستان اظهار کرد: به درخواست ستاد بحران استانداري خوزستان، ماشين آلات سبک و سنگين شرکت بهره برداري نفت و گاز آغاجاري براي مشارکت در خدمات رساني، به مناطق سيل زده اعزام شدند. وي افزود: با توجه به درخواست ستاد بحران استان خوزستان تا کنون چهاردستگاه کمپرسي، دو دستگاه بيل مکانيکي، دودستگاه لودر، چهاردستگاه کفي، دو دستگاه ايسوزو اتاق دار، همچنين يک دستگاه پمپ تخليه چهار اينچ، يک دستگاه بنزن کرن و 10 دستگاه خودرو سبک همراه با راننده به صورت شبانه روزي به روستاهاي ديلاويه، سودان، بيت صيوان، بيت سيد محمد، روبيده، رشيده از توابع شهرستان اهواز و شهرستان رامشير اعزام شده اند. مديرعامل شرکت نفت و گازآغاجاري با اشاره به دستور وزير نفت مبني بر مشارکت در کمک رساني به مناطق سيل زده در کنار صيانت از توليد و تاسيسات عملياتي، بر حضور اين شرکت براي امدادرساني به مردم تا خاتمه بحران تاکيد کرد.

 

      شرکت ملي حفاري ايران

استحکام بخشي به  سيل بند حاشيه کارون و دز

مديرعامل شرکت ملي حفاري ايران گفت: افزون بر يکصد کيلومتر از سيل بند حاشيه رودخانه هاي کارون و دز توسط شرکت ملي حفاري ايران استحکام بخشي مي شود. سيدعبدالله موسوي افزود: شرکت ملي حفاري ايران اين مهم را در اجراي مسؤوليت هاي اجتماعي وشرايط به وجود آمده ناشي از تبعات شدت بارندگي هاي اخير در دستور کار قرار داده است. وي با اشاره به عضويت شرکت ملي حفاري ايران در ستاد بحران استان خوزستان و تاکيد وزير نفت به شرکت هاي تابع اين وزارتخانه مبني بر استفاده از همه ظرفيت ها براي پاسخگويي به مصوبه هاي ستاد بحران استان ها افزود: اين شرکت همسو با ديگر دستگاه هاي اجرايي و امدادي استان خوزستان همه تلاش خود را در همکاري و همياري در اين زمينه به کار گرفته است. مديرعامل شرکت ملي حفاري ايران گفت: براساس مصوبه هاي ستادبحران استان، احداث، تقويت و استحکام بخشي سيل بندهاي نقاط شهري و روستايي کلانشهر اهواز و شهرستان کارون در کرانه اين رودخانه ها با توجه به پراکندگي مناطق در وسعت يکصد کيلومتر در حال اجراست. موسوي با اشاره به افزايش سطح آب رودخانه ها و تداوم بارندگي ها در بالادست اظهارکرد: به منظور کاهش عوارض احتمالي، به نحوي برنامه ريزي شده که نيروهاي عملياتي و پشتيباني اين شرکت به موازات کارهاي تعريف شده در نزديک ترين زمان ممکن به مناطق بحراني اعزام و با ايجاد و تقويت سيل بند و خاک ريز مانع نفوذ آب شوند. مديرعامل شرکت ملي حفاري ايران گفت: ماشين آلات و تجهيزات به همراه نفرات شرکتي و پيمانکاران طرف قرارداد در کوت عبدالله، روستاهاي شهرستان کارون، حوزه فعاليت شهرداري منطقه 4 اهواز، الهايي و روستاهاي اطراف، همچنين منطقه دغاغله و سيد خلف استقرار دارند که در مجموع بالغ بر 250 نفر مي شوند. موسوي همچنين شمار ماشين آلات و تجهيزات به کار گرفته شده اعم از کمپرسي، لودر، بيل مکانيکي، غلتک، کمرشکن، خودروهاي سبک، سنگين و فوق سنگين، سوخت رسان و آمبولانس را بيش از يکصد دستگاه اعلام و اظهار کرد: درصورت نياز، تعداد تجهيزات افزايش خواهد يافت. وي افزود: درصورت اعلام نيازستاد بحران استان، بخش ترابري شرکت براي اختصاص خودرو براي جابه جايي ساکنان روستاهاي در معرض سيل به مناطق پيش بيني شده براي اسکان آمادگي دارد.

جمع آوري آب هاي سطحي با پمپ تراک

سرپرست معاونت امور فني ومهندسي ملي حفاري نيزبا تاکيد بر آمادگي اين شرکت براي جمع آوري آب هاي سطحي از عملياتي شدن دومين دستگاه پمپ تراک در شهر کوت عبدالله شهرستان کارون خبر داد. مهران مکوندي گفت: چهار دستگاه پمپ تراک آماده به کار است که دو دستگاه آن تاکنون عملياتي شده است. وي با اشاره به اينکه تجهيزات عمليات حفاري همسو با مسؤوليت هاي اجتماعي سازمان و درچارچوب همکاري شرکت ملي حفاري با ستاد بحران استان خوزستان است، افزود: نخستين دستگاه پمپ تراک به همراه يک دستگاه پمپ رودخانه اي درموقعيت جاده ساحلي منطقه گلستان اهواز و در نزديکي بيمارستان گلستان استقرار يافته است. سرپرست معاونت امور فني و مهندسي شرکت ملي حفاري اظهار کرد: براساس محاسبه به عمل آمده، بيش از 70 هزار بشکه آب به وسيله پمپ تراک و پمپ کمکي آن از شبکه دفع آب هاي زائد اهواز به رودخانه تخليه شده است. وي بابيان اين که دومين دستگاه پمپ تراک نيز در يک منطقه مسکوني (نزديکي بيمارستان سيناي شهرکوت عبدالله) مستقرشده است، افزود: اين دستگاه نيزتخليه آب وارد شده به شبکه شهرکوت عبدالله راباسرعت 750 بشکه در ساعت انجام مي دهد.