عده اي مي خواهند پرونده بابک زنجاني فراموش شود

مشعل     وزير نفت همزمان با افتتاح پالايشگاه فازهاي 13، 22 تا 24 در نشستي خبري پاسخگوي سوالات خبرنگاران بود. موضوعات مهمي از «پتروشيمي گيت» و «بابک زنجاني» تا ادعاي «محمود احمدي نژاد» درباره فروش نفت در زمان تحريم. او گفت: عده اي مي خواهند با بزرگ کردن اعداد در پرونده پتروشيمي گيت، پرونده بابک زنجاني فراموش شود. نگذاريد بابک زنجاني فراموش شود. اين کلاهبردار درجه يک در طول تاريخ ما بي نظير است و نبايد بگذاريم رکوردش بشکند. گزيده اي از پرسش و پاسخ ها در ادامه مي آيد:

 درباره اظهارات احمدي نژاد درباره فروش نفت در زمان تحريم چه نظري داريد؟

آقاي احمدي نژاد مطالبي گفتند که همه آن دروغ بود که ما جواب داديم. گفتند که پول حاصل از فروش نفت به کشور بازگردانده نشده که کاملا دروغ بود و ادعا کرده اند قيمت نفت را 100 دلار مي کنند، بله. من هم فکر مي کنم بتوانند. يک شبه هولوکاستي درست مي کند، کاري مي کند که يک ساعته 6 قطعنامه عليه ايران صادر شود و صادرات نفت را صفر مي کنند. در اين شرايط 100 دلار شدن قيمت نفت چه سودي براي ما خواهد داشت؟ من مي خواهم نفت بفروشم و پول به دست آورم. اگر راه ديگري مي داند، به ملت ايران بگويد. اين موضوع عجيب و غريبي نيست که سحر و جادو باشد. در آن مقطع برخي محموله هاي نفت را به دستگاه هاي دولتي سپرده بودند که غيرقانوني بود. پول را خوردند و ما بعداً متوجه شديم؛ البته اين اعداد قابل مقايسه با بابک زنجاني نبود. او تنها پول نفت و فراورده هاي نفتي را نخورده است، بلکه بيش از 2 ميليارد دلار به صورت نقد به بابک زنجاني داده بودند که به پيمانکار پرداخت کند، اما اين کار را هم نکرد و به جاي توبيخ او باز مبالغ ديگري در اختيار او قرار دادند. اصلا متوجه نمي شوم چه کار عجيب و غريبي بود که کردند!! خوردند و رفت.

 موضع وزارت نفت در تخلف مالي شرکت بازرگاني پتروشيمي (PCC) که آن را هم تراز پرونده بابک زنجاني مي دانند، چيست؟

ما شاکي و مدعي هستيم، در طول پنج سال و نيم من و همکارانم فشارهاي شديدي از سوي شرکت بازرگاني پتروشيمي (PCC) تحمل کرديم. عده اي آمدند و ما را به خاطر اين شرکت بيچاره کردند، دائم مي گفتند شرکت بازرگاني پتروشيمي برند است و چرا از آن استفاده نمي کنيد. در يک اقدام عجيب در سال 88، شرکت بازرگاني پتروشيمي را خصوصي کردند. در ماجراي پتروشيمي گيت، اسم عده اي مطرح و اسم عده اي ديگر مطرح نيست.  من مسؤول نيستم و اسم کسي را بيان نمي کنم. به نظرم بايد اين موضوع را از قوه قضاييه پيگيري کرد؛ البته اعداد در اين مورد آن چيزي نيست که گفته مي شود. عده اي مي خواهند با بزرگ کردن اعداد در اين پرونده، بابک زنجاني فراموش شود. نگذاريد بابک زنجاني فراموش شود. بابک زنجاني تحت هيچ شرايطي نبايد فراموش شود. اين کلاهبردار درجه يک در طول تاريخ ما بي نظير است و نبايد بگذاريم رکوردش بشکند. عده اي گردن كلفت هنوز از بابک زنجاني حمايت مي کنند. به من بدترين تهمت ها را مي زنند که يک سر آن بابک زنجاني است. بسياري از تهمت هايي که به من مي زنند، پشت آنها بابک زنجاني است. همان بابک زنجاني داخل زندان، بيرون را هدايت مي کند. قدرت پول بابک زنجاني همچنان هست؛ پول کار عجيب و غريب مي کند. حتي ايميل مشاور من را نيز هک کرده بود.

چه کسي پشت بابک زنجاني است؟

من نمي خواهم بگويم و نمي گويم که شايد يک روزي بگويم، نه! يک روزي هم نمي گويم.

شما گفتيد که کسي که خورد، برد، اما مسأله اين است که اينها (خوردن ها و بردن ها) تمامي ندارد و آسيب آن به مردم مي رسد.

 بله درست است و من تاييد مي کنم. من نمي دانم چه کساني در پرونده پتروشيمي هستند و نيستند، ولي کسي که (شرکت بازرگاني پتروشيمي) پول ها در اختيارش است، فعلا در ايران است. اين شرکت به اندازه کافي اموال و سهام دارد که بشود پول بيت المال را از او گرفت. حالا اگر فردي پول شرکت بازرگاني پتروشيمي را خورده است، خودش برود و پولش را بگيرد.

 آيا معافيت براي صادرات نفت ايران از سوي آمريکا تمديد مي شود؟

نمي دانم تمديد مي شود يا نه. ما کار خودمان را مي کنيم، زيرا آنها هر روز يک حرفي مي زنند؛ البته توصيه مي کنم کمتر حرف بزنند. آقاي برايان هوک هم گفتند سعي مي کنيم کمتر حرف بزنيم. دست شان درد نکند. آمريکايي ها يک سال است که بازار نفت را متشنج کرده و به هم ريخته اند. هر روز يک حرف مي زنند و حرف ديروزشان را عوض مي کنند؛ اما ما نشان داديم که انسان هايي صلح جو، صلح دوست و مسالمت جو هستيم. آنها هستند که شاخ و شانه مي کشند که نتيجه اش هم به خودشان بر مي گردد.

البته اينکه حقوق منصفانه براساس کارشان دريافت کنند، يک بحث است و اينکه استخدام نفت شوند، بحث ديگري است؛ اما ديگر استخدام رسمي در نفت نداريم و تلاش مان اين است که با نيروهاي صنعت نفت، قرارداد مدت موقت و مدت معين امضا کنيم.   به نظرم استخدام بايد بر مبناي رقابت باشد؛ اما اصلاح حقوق ها را قبول دارم. اين کار را براي کارکنان قرارداد مدت موقت انجام داديم و امسال در دو نوبت با توجه به امکانات مالي که داشتيم، حقوق شان را اصلاح کرديم. مطالعات اصلاح حقوق پيمانکاران هم در دستور کار سال آينده است که آن را انجام مي دهيم.

در دوره دوم وزارت تان دو قشر سمت هاي مديريتي را اضافه کرديد؛ يک قشر جوان ها و قشر ديگر بازنشسته ها. از کدام شان بيشتر راضي هستيد؟

جوان ها؛ اما وقتي با جوان ها کار را ادامه مي دهيم، اعتراض مي کنند چرا جوان ها را آورده ايد؟ اگر باتجربه ها را بياوريم که مي شود 55 ساله.

 حالا يک جوان 35 ساله حداقل 10 سال تجربه دارد، نمي توان از او انتظار تجربه يک فرد 60 ساله را داشت. به هرحال به دليل استفاده از جوان ها تحت فشار هستم، هرچند در ظاهر مي گويند خوب است. هم اکنون فقط يک بازنشسته در صنعت نفت در سمت رسمي است، اما واقعا جايگزين کردن بازنشسته ها کار سختي بود.براي بعضي از معاونت ها مانند معاونت مهندسي هنوز نتوانسته ام فردي را جايگزين کنم، اما فکر مي کنم وزارت نفت يکي از بخش هايي است که بيشترين جوان ها را در سيستم به کار گرفته است.

 

 

 

وزير نفت:

بازار نفت   شرايط شکننده اي دارد

وزير نفت هدف از سفر خود به روسيه را تبادل نظر با همتاي روس درباره شرايط بازار نفت اعلام کرد و گفت: بازار نفت از نظر عرضه و تقاضا شرايط شکننده اي دارد. به گزارش ايرنا، بيژن زنگنه روز دوشنبه، (12 فروردين ماه) در بدو ورود به مسکو و پيش از ديدار با الکساندر نواک، وزير انرژي روسيه گفت: روسيه يکي از توليدکنندگان بزرگ نفت دنياست و ما در شرايطي هستيم که لازم ديديم با دوستان روس خود درباره شرايط بازارهاي جهاني نفت خام مشورت و تبادل نظر داشته باشيم. وي افزود: بازارهاي جهاني نفت خام از نظر عرضه و تقاضا وضع شکننده اي دارد، بنابراين توليدکنندگان نفت بايد مراقب باشند تا مشکلي در شرايط بازار ايجاد نشود به ويژه با اقدام هايي که آمريکا عليه توليدکنندگان بزرگ نفت به راه انداخته است. وزير نفت تصريح کرد: آمريکا هم اکنون مرتب در حال تحريم کردن توليد کنندگان بزرگ نفت دنياست و روس ها را نيز از نظر توسعه اي در بازار نفت تحريم کرده است. زنگنه با اشاره به تحريم هاي نفتي آمريکا عليه ونزوئلا و ايران اظهار کرد: ديگر کشورها از جمله ليبي و نيجريه نيز به دليل اقدام هاي آمريکا با مشکلاتي روبه رو شده اند، بنابراين بخشي از مذاکرات ما در ديدار امروز به بررسي بازار نفت اختصاص خواهد داشت. وي در ادامه به همکاري هاي نفتي ايران و روسيه نيز اشاره کرد و گفت: درباره توسعه ميدان هاي نفتي مذاکراتي خواهيم داشت، ضمن اينکه روس ها از گذشته به همکاري در حوزه نفتي با ايران علاقه مند بوده اند.

تمديد توافق کاهش عرضه نفت اوپک و غيراوپک دشوار نيست

وزير نفت پس از ديدار با الکساندر نواک، وزير انرژي روسيه، در جمع خبرنگاران گفت: تمديد توافق کاهش عرضه نفت توليدکنندگان عضو و غيرعضو اوپک سختي و دشواري ندارد. زنگنه اظهار کرد: تمديد توافق کاهش عرضه نفت ميان توليدکنندگان عضو و غيرعضو سازمان کشورهاي صادرکننده نفت (اوپک) ساده خواهد بود و اين توافق تاکنون نتايج خوبي داشته است. وي افزود: تا آنجا که من مي دانم، تمديد توافق کاهش عرضه نفت کشورهاي عضو و غيرعضو اوپک دشوار نيست.  وزير نفت تصريح کرد: در ديدار امروز با آقاي نواک، توافق شد همکاري هاي دوجانبه ايران و  روسيه به عنوان دو صادرکننده نفت تقويت شود. وي با اعلام گفت وگوي دو طرف درباره تحريم هاي آمريکا افزود: ما گفتيم که سه کشور بزرگ توليدکننده نفت شامل ايران، ونزوئلا و روسيه شامل تحريم هاي غيرقانوني آمريکا شدند و اين مسئله سبب شده است در ميان مدت و کوتاه مدت، بازار نفت بي ثبات شود و اين موضوع، نگراني مصرف کنندگان نفت را در پي داشته است.

وزير نفت درباره ساز و کار مالي اروپا براي تسهيلات روابط مالي با ايران در چارچوب برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) نيز گفت: ما انتظارمان از اروپا بيش از اين بود، اما اميدواريم همين ساز و کار کنوني نيز فعال و موثر باشد.

 همکاري هاي دوجانبه ايران و روسيه تقويت مي شود

وزير انرژي روسيه نيز ضمن ابراز خرسندي از توسعه همه جانبه مناسبات دو کشور به ويژه در عرصه نفت و انرژي، گفت: همکاري هاي دوجانبه ايران و روسيه تقويت خواهد شد.

الکساندر نواک پس از ديدار با بيژن زنگنه، وزير نفت ايران، با بيان اينکه روابط ايران و روسيه مطابق برنامه توسعه مي يابد، گفت: ما به طور پيگير، سياست سران دو کشور براي گسترش مجموعه همکاري ها را اجرا مي کنيم.

وي افزود: ما براي تحکيم پايه هاي حقوقي و اجراي طرح هاي کليدي سرمايه گذاري ايران و روسيه تلاش مي کنيم.

وزير انرژي روسيه که از طرف کشورش رياست کميسيون مشترک همکاري هاي اقتصادي و بازرگاني ايران- روسيه را به عهده دارد، از توسعه همه جانبه مناسبات دو کشور به ويژه در عرصه نفت و انرژي ابراز خرسندي کرد.

نواک تصريح کرد: اراده سران ايران و روسيه بر گسترش بيش از پيش روابط دوجانبه قرار گرفته است و همه بايد در اين مسير حرکت کنيم؛ همکاري هاي ايران و روسيه نيز تقويت خواهد شد و در اين ديدار درباره توسعه ميدان هاي نفتي ايران مذاکراتي داشتيم.

وي گفت: با دوستان ايراني در چارچوب هاي چندجانبه در وهله نخست در قالب اجراي توافق کاهش عرضه نفت توليدکنندگان عضو و غيرعضو سازمان کشورهاي صادرکننده نفت (اوپک) و مجمع کشورهاي صادر کننده گاز (جي يي سي اف) همکاري مي کنيم.

وزير انرژي روسيه اعلام کرد: پانزدهمين نشست کميسيون مشترک همکاري هاي اقتصادي و بازرگاني ايران و روسيه 18 ژوئن 2019 (25 خردادماه 98) در اصفهان برگزار مي شود.

مذاکرات با طرف روس در دو محور شامل روابط دوجانبه ايران و روسيه در حوزه نفت و انرژي و شرايط بازارهاي جهاني نفت خام برگزار شد.وزير نفت، مهرماه سال 97 براي ديدار با همتاي روس خود به مسکو سفر کرده بود. پيش تر براساس تصميم صد و هفتاد و پنجمين نشست وزيران نفت و انرژي اوپک (آذرماه 97) قرار شد اعضاي اين سازمان براي حضور يک نشست فوق العاده در وين گرد هم بيايند، در همين حال در ماه ژانويه برخي منابع اوپک از برگزاري اين نشست در روزهاي 17 و 18 آوريل (28 و 29 فروردين ماه 98) خبر دادند.

با اين حال چندي پيش خالد الفالح، وزير انرژي عربستان اعلام کرده بود: اجماعي که از آن مطلع شده ايم اين است که آوريل براي تصميم گيري درباره توليد در نيمه دوم سال 2019، زودهنگام و ممکن است در ماه آوريل نشستي نداشته باشيم.

نشست عادي اوپک هم قرار است در ژوئن سال 2019 در وين برگزار شود، در اين باره سه منبع اوپکي در ماه ژانويه اعلام کرده بودند که اين سازمان قصد دارد نشست عادي خود را 25 ژوئن سال 2019 ميلادي (چهارم تيرماه 98) در وين، پايتخت اتريش، برگزار کند.

 

 

دستور وزير نفت به شرکت هاي تابعه براي ادامه کمک رساني به مناطق سيل زده

وزير نفت در پيامي به همه شرکت هاي تابعه وزارت نفت براي ادامه کمک رساني به مناطق سيل زده تاکيد کرد. متن پيام بيژن زنگنه به شرح زير است:

«مديران عامل محترم شرکت هاي ملي نفت ايران، ملي گاز ايران و پالايش و پخش فراورده هاي نفتي ايران، مديران عامل محترم شرکت هاي ملي مناطق نفت خيز جنوب، مناطق مرکزي ايران، مهندسي و توسعه نفت، ملي حفاري و نفت و گاز اروندان: پيرو تاکيدهاي پيشين مبني بر انجام اقدام هاي لازم و پيشگيرانه براي مددرساني به هموطنان عزيز براي کاهش آسيب هاي سيل، ضمن قدرداني و سپاس از زحمات خالصانه و شبانه روزي همکاران صنعت نفت در حادثه ناگوار سيل هاي اخير و ابراز همدردي با آسيب ديدگان در اين حوادث، لازم مي دانم نکاتي را مورد تاکيد مجدد قرار دهم:

1) با توجه به تداوم جريان سيلاب ها، حفظ آمادگي ضروري بوده و مديران مرتبط بايد تلاش خود را بر اين امر متمرکز کنند.

2) آلام و آسيب هموطنان عزيز در مناطق سيل زده و گستره بي سابقه حادثه، ايجاب مي کند که همه نيروها و تجهيزات صنعت نفت همچنان با هماهنگي کامل با ستاد فرماندهي مديريت بحران، براي ياري رساني و ارائه خدمات به مردم، حضوري فعال و مبتني بر سازماندهي موثر داشته باشند.

3) اقدام شرکت هاي ملي مناطق نفت خيز جنوب و ملي حفاري در پمپاژ آب از برخي مناطق سيل زده و همچنين تلاش شرکت ملي گاز در حفظ و تداوم جريان گازرساني بويژه در استان گلستان و سوخت رساني به مناطق سيل زده از سوي شرکت ملي پخش فراورده هاي نفتي نيز شايسته قدرداني است و جا دارد اين تلاش ها با جديت مضاعف در همه مناطق بحران زده ادامه يابد.

4) از آنجا که خوزستان نيز به عنوان قلب تپنده صنعت نفت در معرض خطر جدي سيلاب قرار دارد و هر گزندي به اين استان، زخمي بر پيکره صنعت نفت خواهد بود، لازم است شرکت هاي تابعه وزارت نفت بويژه شرکت هاي مناطق نفت خيز جنوب، ملي حفاري، مهندسي و توسعه نفت و اروندان، کماکان با همه توان در ميدان باشند و ضمن انجام وظايف ذاتي خود، همه امکانات موجود را براي کمک به مردم و مهار سيلاب به کار گيرند.

 

با حکم وزير نفت

معاون وزير نفت در امور مهندسي، پژوهش و فناوري منصوب شد

وزير نفت در حکمي، سعيد محمدزاده را به عنوان معاون خود در امور مهندسي، پژوهش، فناوري منصوب کرد. متن حکم بيژن زنگنه خطاب به سعيد محمدزاده به شرح زير است: «با عنايت به تعهد، خدمات و تجارب جنابعالي با استعانت از خداوند داناي توانا، به موجب اين حکم به عنوان معاون وزير در امور مهندسي، پژوهشي و فناوري منصوب مي شويد. اميد است با بهره گيري از تمام ظرفيت خود و همکاران محترم آن معاونت براي تحقق وظايف محوله گام هاي موثري برداريد.

اهم انتظارات از آن معاونت به ترتيب زير خلاصه مي شود:

توسعه روابط فناورانه با دانشگاه ها و مراکز پژوهشي کشور با تاکيد بر اجراي به موقع قراردادهاي منعقده با اين واحدها براي توسعه فناوري در حوزه ها و زمينه هاي تعريف شده  توسعه و عمق بخشيدن به ساخت داخل تجهيزات مورد نياز صنعت نفت با تمرکز بر ده قلم خانواده کالاهاي مشخص شده تلاش براي تقويت ظرفيت هاي ملي پيمانکاري به ويژه در بخش بالادستي صنعت نفت 

به روز کردن نظام اجراي پروژه هاي صنعت نفت و نظام بهره برداري از آن ها، به ويژه براي طرح هاي بالادستي نفت 

تاکيد بر اجراي مجموعه ابلاغيه هاي مربوط به عمليات حفاري، تعمير و نگهداري ماشين هاي دوار و نيز نحوه برون سپاري بهره برداري از تاسيسات 

ارتقاي استانداردهاي مهندسي در بخش هاي بالادستي و پايين دستي صنعت نفت با بهره گيري از تجارب و نيازهاي واحدهاي عملياتي صنعت 

اميد است که در دوره تصدي جنابعالي با به کارگيري نيروهاي جوان و آموزشي نسل جديدي از متخصصان در آن حوزه، قدم هاي جدي تري برداشته شود.

از خداوند قادر متعال توفيقات جنابعالي را در انجام وظايف محوله مسئلت دارم.»