بازی های ایرانی را می شناسید

مشعل- بازي هايي که در تلفن هاي همراه ، لپ تاپ و رايانه هاي خانگي مورد استفاده کاربران در سراسر دنيا قرار دارند ، از سوي شرکت هاي حرفه اي در اين صنعت آماده شده اند و سوابقي چند دهه دارند؛ به همين دليل کشورهايي همچون ايران که به تازگي وارد دنياي پرمخاطب و پررقيب بازي هاي رايانه اي شده اند، بايد تلاش مضاعفي داشته باشند و البته از همين ابتداي راه نمي توان انتظار رقابت در سطوح بالا را داشت. شايد مهمترين مسئله، فعال بودن و حضور در اين بازار تحولگراست تا بتوان هر روز بيشتر از روز قبل سهم خود را زياد کرد. در سال هاي گذشته تحولات زيادي در عرصه بازي هاي رايانه اي و تلفن هاي همراه به وجود آمده است و هر روز بازي هاي جديدي وارد اين عرصه مي شوند. بازي هاي ايراني که در اين سال ها مورد توجه قرار گرفته اند، در پايان هر سال با شاخص هاي مختلفي ارزيابي مي شوند و مي توان موفقيت آنها را در ميان کاربران سنجيد. برخي از اين بازي ها در ادامه مي آيد.

                        زولا

بازی های آنلاین در چند وقت اخیر در بین کاربران ایرانی هم به شدت محبوب شده اند. یکی از بازی های معروف که بیشتر در میان آقایان جذابیت دارد و البته موارد مشابه خارجی زیادی دارد، بازی زولا (Zula) است. بازی زولا (Zula) با همکاری دو استودیوی بازی سازی   معرفی شد. این بازی که بسیار شبیه به بازی کانتر استریک است، هیجان ویژه ای برای علاقه مندان به بازی های سبک تیراندازی به ارمغان می آورد. این بازی آنلاین و رایگان است و دو گروه تبهکار و ماموران ویژه ضربت با هم می جنگند که البته گروه سنی خاصی بهتر است این بازی را انجام دهند چرا که حدی از خشونت را به همراه دارد. برای اجرای بازی زولا (Zula) به یک سیستم بسیار قدرتمند نیاز نیست و این مسئله از اصلی ترین مزیت های بازی یاد شده به شمار می رود. بازی با سیستم عامل ویندوز 7 و نسخه های بالاتر آن سازگار است و به راحتی با کارت گرافیک های سری ۷۰۰۰ و پردازنده های دو هسته ای بسیار معمولی اجرا می شود. پس دغدغه این را نداشته باشید که بازی آنلاین زولا (Zula) روی کامپیوترتان اجرا نشود. امسال نیز به رسم هر سال، جشنواره کوچکی برگزار و بهترین بازی ها را معرفی کرده ایم. کیفیت بازی های امسال نسبت به گذشته افزایش یافته و آثار خلاقانه بیشتری را در فهرست دیدیم. برای آشنایی با آنها، تا پایان همراه ما باشید.

فرار بزرگ

«فرار بزرگ» بازی بی نقصی نیست اما به عنوان اولین اثر با کیفیت متن محور (Text Based) ایرانی با اپلیکیشن قابل قبولی طرف هستیم. شرکت سازنده برای ساخت فرار بزرگ دست روی سبکی گذاشت که خیلی از گیمرهای موبایل ایرانی با آن نا آشنا هستند، با این حال به خاطر صداگذاری عالی، انتخاب های داستانی گوناگون و مهم تر از همه روایت طنز گونه توانست یک تجربه درگیرکننده به وجود بیاورد. بازی، داستان یک فرار را روایت می کند. شخصیت اصلی بدون آنکه بداند کجاست و چه کسی است، در جایی به هوش آمده و باید خود را از آنجا نجات دهد. غافل از اینکه همه چیز آنگونه که او می خواهد، پیش نمی رود. فرار بزرگ، تازه آغاز مسیر سبک متن محور است و این شروع امیدوار کننده می تواند نوید بخش حضور بازی هایی با کیفیت بالاتر در آینده باشد.

مزرعه آشوب

بياييد سبک «مزرعه آشوب» را «لوپ رانر» بناميم و بازي هاي مشابه را در همين بخش دسته بندي کنيم؛ مهمترين ويژگي که بازي را بين بهترين ها قرار داده، ارائه يک تجربه استاندارد از لوپ رانر است که خيلي از توسعه دهندگان ايراني به سراغ آن رفتند، اما نتوانستند اثري قابل قبول عرضه کنند. بازي پايش را فراتر از کليشه هاي رايج نمي گذارد و گاهي سادگي بيش از اندازه هم بعضي المان هاي «گيم پلي» را قديمي جلوه مي دهد، اما در اين جور مواقع ويژگي هاي برجسته بازي به کمک بقيه بخش ها مي آيند تا نقطه ضعف ها را بپوشانند، به خصوص طراحي هنري که بين بهترين هاي امسال قرار دارد.

مزرعه بهاري

«مزرعه بهاري» در چارچوبي که قرار گرفته، تقريبا بالاترين کيفيت ممکن را ارائه مي دهد. همه چيز سر جاي خودش است؛ ارتباط درست ميان ساختمان ها، تنوع خوب محصولات، محتويات زياد و البته وجود داستاني که برخلاف بازي هاي مشابه در همان ابتدا رها نمي شود و با پيشرفت بازيکن ها جلو مي آيد. اگر از بخش داستاني فاکتور بگيريم، بازي پايش را فراتر از کليشه هاي سبک مديريت مزرعه داري نمي گذارد و المان هايي را که پيشتر با بازي هاي ايراني ديده ايم، بهتر نشان مي دهد. ويژگي بدي هم نيست، مزرعه بهاري با همين تغييرات کم، يک قدم رو به جلو براي بازي هاي مزرعه داري ايراني به حساب مي آيد و سرگرمتان مي کند.

موتوریس

 موتوریس بهترین بازی پر مشکل سال 96 بود و اگر سازنده در آپدیت های آینده می توانست مشکلات ساخته اش را برطرف کند، می توانستیم موتوریس را بهترین عنوان ریسینگ ایرانی بنامیم که این گونه نشد. موتوریس تمام المان های تبدیل شدن به یک اثر ماندگار را دارد. از
گیم پلی واقع گرایانه و گرافیک همیشه استثنایی بازی های پارسیس بگیرید تا صداگذاری نسبتا مناسب که همگی در سطح کیفی مطلوبی قرار دارند، اما مشکلات کنترل، سیستم بد خرید آیتم ها و کمبود حالت های گیم پلی بازی را به آن جایگاهی که لایقش است، نمی رسانند.

قند پهلو

در سالی که خیلی از بازی های معروف سبک یک استودیو ایرانی  «دانستنی ها و کلمات» کلونی از عنوان خارجی Word  Cookies بودند، استودیوی «پرزیدنت پاندا» با «قند پهلو» خلاف جریان آب شنا کرد و در شلوغی تکرار مکررات، با ایده های کوچک متعددش توانست نقش پناهگاهی را برای کسانی که از تجربه های کلیشه ای خسته شده اند، ایفا کند. بازی اگرچه با تزریق ایده های بیشتر و افزایش تعداد مرحله ها به عنوان بی نقص تری تبدیل می شد، اما در همین نسخه کنونی نیز قند پهلو یک تجربه کوتاه اما متفاوت ارائه می دهد. در ساخته استودیوی پاندا، باید جاهای خالی را با مهره هایی که از حروف مختلف تشکیل شده است، پر کنید، ایده ای ساده که سازنده به صورتی قابل قبول به آن شاخ و برگ داد.

امير و ماهي بگير

«اميرو ماهي بگير» ايده هاي خوبي دارد، از لحاظ فني و هنري يکي از بهترين هاي امسال است، موسيقي اش حال و هواي جنوب را به کاربر منتقل مي کند، اسلحه ها هم با تنوع خوبشان به يکي از دلايل اصلي ادامه بازي تبديل مي شوند و حتي با وجود مشکلات مربوط به گيم پلي همچنان سرگرم کننده است. اين بازي داستان ماهگيري به نام امير را روايت مي کند که در سواحل صخره  اي جنوب ايران و غارهاي عميق خليج فارس غواصي کرده و به شکار ماهي مي رود. در هر مرحله امير به زير آب مي رود و بعد از آنکه روي يک سنگ فرود مي آيد، شروع به انداختن نيزه به سمت ماهي ها مي کند.

خروس جنگی بازی تاج و تخت

خروس جنگی با بیش از 5 میلیون کاربر، یکی از محبوب ترین بازی های ایرانی است. سازوکارهای گیم پلی خروس جنگی بازی تاج و تخت، نبرد پیرامون نبرد تن به تن خروس ها و نکته مثبت اینجاست که برخلاف گذشته، این بار گیم پلی به سادگی نسخه پیشین نیست و سازنده با افزودن المان هایی به سیستم مبارزات جذابیت بخشیده است.

بال های تاریک

در بال های تاریک، بازی به بهترین شکل گره های داستانی را باز می کند و همان لحظه که فکر می کنید چیزی در چنته ندارد، غافلگیر می شوید. این بازی به وقتش شما را از اوضاع آگاه کرده و به موقعش نیز با ایجاد گره های داستانی جدید، کنجکاوی تان را برای ادامه روند حل معماها برمی انگیزد. در ادامه داستان قسمت قبل، بازی بار دیگر رویایی سام حقیقی با سایه شب را به تصویر می کشد و در نقش سام از دستان از او می گریزید.

خط آتش

«خط آتش» تمام ويژگي هاي لازم را براي سرگرمي دارد. در بخش گيم پلي اهميت دادن به راهبردي در مبارزات، نبردهاي پرزد و خورد و ريتم سريع آنها بازي را به يکي از اعتيادآورترين عناوين اسمارت فون تبديل کرده و در بخش گرافيک و صداگذاري هم توسعه دهنده وسواس زيادي به خرج داده است. در نگاه اول خط آتش شبيه به کلش رويال يا سوث پارک به نظر مي رسد، اما بازي خيلي زود مسيرش را از آنها جدا مي کند، در اين عنوان زمين مسابقه به دو بخش تقسيم شده است و بازيکن ها با کارت هايي که در ميدان نبرد مي گذارند، به حريف حمله مي کنند. اگر تعداد معيني سرباز يا وسيله نظامي از مرز زمين رقيب عبور کنند، برنده ميدان خواهيد شد.