معاون وزير نفت در امور پتروشيمي تأکيد کرد:

لزوم شتاب گيري روند ساخت طرح پتروشيمي گچساران 

مديرعامل شرکت ملي صنايع پتروشيمي بر شتاب بخشي به روند ساخت طرح پتروشيمي گچساران تاکيد کرد. بهزاد محمدي، روز دوشنبه (13 اسفندماه) در حاشيه بازديد از روند ساخت طرح پتروشيمي گچساران گفت: اين طرح يکي از طرح هاي بسيار مهم صنعت پتروشيمي است که خوراک اتان مورد نياز را از پالايشگاه گاز بيدبلند خليج فارس دريافت خواهد کرد. وي با اشاره به اينکه چهار طرح پتروشيمي ديگر خوراک خود را از پتروشيمي گچساران دريافت خواهند کرد، افزود: بنابراين وابستگي چند طرح به طرح پتروشيمي گچساران بر اهميت آن مي افزايد. معاون وزير نفت در امور پتروشيمي با ابراز اميدواري درباره حل مشکلات مالي اين طرح گفت: اميد است که در بخش ريالي شرکت صنايع پتروشيمي خليج فارس حمايت هاي بيشتري داشته باشد و در بخش ارزي نيز برخي مشکلات وجود دارد که بايد برطرف شود  و  شرکت ملي صنايع پتروشيمي آماده هرگونه همکاري و مساعدت است. محمدي تصريح کرد: اميدواريم سال آينده شاهد تحرک بيشتري در ساخت طرح پتروشيمي گچساران باشيم و مديريت پيمانکاران و منسجم کردن آنها سبب رقم خوردن نتايجي مطلوب شود. وي ادامه داد: طرح پتروشيمي گچساران با پيشرفتي قابل قبول در حال ساخت است و اميدواريم در سال 1400 به بهره برداري برسد.

 

  در بازديد معاون وزير نفت  از مرکز تحقيقات ايران خودرو تأکيد شد

تاکيد بر توسعه سي ان جي با هدف سلامت مردم و حفظ محيط زيست

معاون وزير نفت در امور پالايش و پخش در بازديد از مرکز تحقيقات ايران خودرو بر لزوم توسعه صنعت سي ان جي با هدف ارتقاي سطح کيفي سلامت مردم و حفظ محيط زيست تاکيد کرد.

عليرضا صادق آبادي در حاشيه بازديد از مرکز تحقيقات ايران خودرو در نشست مشترکي با مديران و متخصصان مرکز تحقيقات اين شرکت با اشاره به ضرورت توسعه خودروهاي گازسوز با محوريت حمل ونقل عمومي گفت: بايد درباره نبود موفقيت در توسعه سي ان جي آسيب شناسي انجام شود، زيرا سي ان جي هم ارزان است و هم در دسترس مصرف کنندگان قرار دارد. وي افزود: اين سوخت پاک، مزاياي فراواني دارد که شامل حال محيط زيست، مردم و صنعت نفت مي شود و در صورتي که به عنوان سوخت جايگزين از آن استفاده شود، بي ترديد در اقتصاد کشور تاثيرگذار است. مديرعامل شرکت ملي پالايش و پخش فرآورده هاي نفتي با ارائه پيشنهادي براي ايجاد آسايش و رفاه بيشتر مردم در استفاده از گاز بر ضرورت ساخت مخازن ANG (مخازن سبک وزن گاز طبيعي جذبي) تاکيد و اظهار کرد: در خودروهايي که بر پايه ANG طراحي شوند، مي توان با استفاده از گاز طبيعي شهري در پارکينگ منازل، خودرو را شارژ کرد که صرفه جويي بالايي در هزينه سوخت دارد و افزون بر آن، رفاه و آسايش مردم را به دنبال خواهد داشت. براساس اين گزارش، در اين نشست توافق شد گروه تحقيقات ايران خودرو تا پايان امسال نمونه اي از اين موتورها را طراحي و ارائه کند.

 

ساخت طرح جديد اتيلن اکسايد انديمشک به زودي آغاز مي شود

ساخت طرح جديد 200 هزار تني اتيلن اکسايد و محصولات پايين دست صنعت پتروشيمي در انديمشک با هدف تکميل زنجيره ارزش و اشتغال آفريني پايدار به زودي آغاز مي شود. اين طرح براي تکميل زنجيره ارزش اتيلن و اشتغال آفريني پايدار، ساخت طرح جديد 200 هزار تني اتيلن اکسايد و محصولات پايين دست صنعت پتروشيمي در انديمشک به زودي آغاز مي شود. کلنگ ساخت اين طرح به زودي به زمين زده مي شود و همزمان با افزايش ظرفيت توليد اتيلن در عسلويه، بخشي از اتيلن مازاد توليدي (حدود 90 هزار تن) از مسير خط لوله اتيلن غرب به انديمشک منتقل مي شود و در اين منطقه يک طرح اتيلن اکسايد و پايين دست ساخته خواهد شد. طرح جديد پتروشيمي انديمشک افزون بر اتيلن اکسايد و محصولات پايين دست صنعت ديگر محصولات زنجيره اتيلن اکسايد شامل اتواکسيلات، گلايکول اتر، اتانول آمين، MDEA را هم توليد و عرضه خواهد کرد. هر يک از اين محصولات به تنهايي مي تواند تکميل کننده زنجيره اي از محصولات صنايع تکميلي پتروشيمي باشد که داراي کاربردهاي متعدد در صنايع مختلف رنگ، نساجي، آرايشي و بهداشتي، آفت کش ها، صنايع سيمان، شيرين سازي گاز، شوينده ها و ... هستند. براي ساخت و بهره برداري طرح اتيلن اکسايد انديمشک پيش بيني حدود 388 ميليون دلار سرمايه گذاري شده است که هلدينگ خليج فارس از مسيرهاي مختلف و متنوع براي تامين منابع مالي اقدام خواهد کرد. محل ساخت طرح جديد اتيلن اکسايد  در منطقه اي در نظرگرفته شده است که کمترين فاصله را با خط لوله ششم سراسري براي تامين سوخت گاز و سدکرخه به عنوان منبع تامين آب خواهد داشت. ضمن آنکه با توافق برق منطقه اي استان خوزستان و پتروشيمي فجر، برق اين مجتمع با تهاتر دو مجموعه تامين خواهد شد. هم اکنون مطالعات اقتصادي، بازار و فني اجراي اين طرح جديد پتروشيمي انجام شده است و در شرايط فعلي، مراحل نقشه برداري خاتمه يافته و برنده مناقصه جاده حراستي و عمليات فنس کشي مشخص شده است. همچنين مناقصه آماده سازي و تسطيح زمين، احداث مسير و جاده هاي ورودي و خروجي اين طرح در حال انجام است.

 

آغاز گازرساني به زابل 

مطابق دستور رئيس جمهوري، گازرساني به شهر زابل در استان سيستان و بلوچستان با روش گاز طبيعي فشرده (سي ان جي) آغاز شد. به گزارش ايرنا، احمدعلي موهبتي، استاندار سيستان و بلوچستان، روز (شنبه 11 اسفندماه) در آيين بهره برداري از پروژه گازرساني در منزل شهيد پنجه کوبي زابل که با حضور عدل هاشمي، جانشين رئيس کميسيون انرژي مجلس شوراي اسلامي، حبيب الله دهمرده، نماينده مردم سيستان در مجلس شوراي اسلامي و رضا پنجابي، سرپرست شرکت گاز استان سيستان و بلوچستان برگزار شد، اظهار کرد: از آنجا که بستر انتقال گاز از طريق خط لوله فراهم نبود و مراحل اجراي اين طرح نيز زمان بر بود، به منظور تحقق دستور رئيس جمهوري، تامين گاز منطقه زابل از طريق سي ان جي فراهم شده است. وي ادامه داد: با استفاده از اين روش، به حدود هزار واحد مسکوني گازرساني و ظرفيت گازرساني تا 4 هزار واحد نيز فراهم شده است، همچنين استان گيلان به عنوان استان معين سيستان و بلوچستان براي شتاب در روند اجراي پروژه گازرساني شهري مشخص شده است. استاندار سيستان و بلوچستان اظهار کرد: در سفر اخير معاون اول رئيس جمهوري به استان سيستان و بلوچستان، مبلغ 5 ميليون تومان تسهيلات قرض الحسنه براي گازکشي داخل هر منزل مسکوني در شهرستان زابل تصويب شده است. وي با بيان اينکه گازرساني به سيستان در دو مرحله اجرا مي شود که شامل زاهدان تا دو راهي دشتک و نيز دشتک به سمت سيستان است، ادامه داد: براي گازرساني به اين استان، 7 هزار ميليارد تومان اعتبار در نظر گرفته شده که شهرستان هاي خاش، ميرجاوه و مناطقي از سراوان نيز با بهره مندي از همين ميزان اعتبار، گازرساني خواهند شد.

گازرساني به زابل با ظرفيت 2500 مترمکعب در ساعت

رضا پنجابي، سرپرست شرکت گاز سيستان و بلوچستان نيز در آيين افتتاح رسمي گازرساني به زابل از طريق سي ان جي اظهار کرد: به منظور تسهيل در گازرساني به شهر زابل، گازرساني به اين شهر با روش سي ان جي توسط شرکت گاز استان و از محل قانون بودجه سال 93 انجام مي شود. وي با بيان اينکه اين طرح به عنوان سومين طرح گازرساني سي ان جي در سطح کشور با ظرفيت 2 هزار و 500 متر مکعب در ساعت به بهره برداري رسيده است، عنوان کرد: بر اين اساس، قابليت گازرساني به 4 هزار خانوار فراهم شده است که براي دستيابي به اين هدف، ايستگاه «دختر» در شهر زابل احداث و پيش راه اندازي شده است. سرپرست شرکت گاز استان سيستان و بلوچستان، درباره گازرساني به منطقه شرق زاهدان تصريح کرد: عمليات اجرايي شبکه گازرساني منطقه شرق زاهدان با هدف گازرساني به 33 هزار خانوار اين منطقه آغاز شده که در اين پروژه با اجراي 350 کيلومتر از شبکه شهر زاهدان، 26 درصد از شبکه کل شهر در مدت 400 روز کاري پوشش داده خواهد شد. به گفته پنجابي، هدف از گازرساني به شمال استان سيستان و بلوچستان، توزيع گاز در اين منطقه، ايجاد اتصال خط جنوب به شمال شرق کشور با ظرفيت 5 هزار و 200 ميليون مترمکعب در سال، بهره مندي بيشتر از گاز فازهاي پارس جنوبي در منطقه عسلويه و تقويت شبکه گاز خانگيران خراسان است.  وي اظهار کرد: توسعه و ايجاد شبکه گازرساني در زابل مستلزم اجراي 300 کيلومتر شبکه است که اکنون 50 کيلومتر از اين مقدار اجرا شده و 23 کيلومتر نيز پيمان سپاري شده و در حال اجراست و بقيه شبکه از سال آينده پيمان سپاري خواهد شد.

 

بنزين توليدي پالايشگاه تبريز يورو 5 شد

در آستانه نوروز 98، خبر خوش صنعت پالايش کشور، ارتقاي استاندارد کيفي همه بنزين توليدي پالايشگاه نفت تبريز به يورو 5 است. غلامرضا باقري ديزج، مديرعامل شرکت پالايش نفت تبريز گفت: پروژه تغيير کاربري واحد قديمي «تبديل کاتاليستي بنزين» به «ايزومريزاسيون نفتاي سبک» در اين شرکت با ظرفيت اسمي 10 هزار بشکه در روز با موفقيت انجام شد که با راه اندازي آن توليد بنزين يورو 5 در شرکت پالايش نفت تبريز به ميزان 3.2 ميليون ليتر در روز فراهم شده است. وي هدف از اجراي اين پروژه را افزايش توليد بنزين يورو از 40 درصد به 100 درصد، ارتقاي استاندارد کل بنزين توليدي پالايشگاه به يورو 5، افزايش سودآوري شرکت، کيفي سازي و کاهش آلاينده هاي زيست محيطي و افزايش آرام سوزي بنزين در موتور اعلام کرد و با بيان اينکه اين طرح با توان نيروهاي داخلي و با سرمايه گذاري 10 ميليون يورو انجام شده است، ادامه داد: صرفه جويي حاصل از طرح ارائه شده در مقايسه با احداث واحد جديد، 130 ميليون يورو است.

توليد سوخت پاک، هدف پالايشگاه نفت تبريز

باقري ديزج، مهم ترين هدف پالايشگاه تبريز را حرکت در مسير سياست هاي اقتصاد مقاومتي دولت براي توليد سوخت پاک در کشور عنوان کرد و افزود: افزون بر اين هدف، تنوع بخشي به محصولات با ارزش افزوده بيشتر، انجام مسئوليت هاي اجتماعي در قبال ذي نفعان و حرکت در مسير توسعه پايدار از ديگر اهداف مهم پالايشگاه نفت تبريز است. مديرعامل شرکت پالايش نفت تبريز درباره اقدام هاي زيست محيطي اين شرکت اظهار کرد: در پنج سال گذشته 15 طرح زيست محيطي با اعتبار بيش از 400 ميليون يورو اجرا شده و تاکنون از 10 طرح بهره برداري شده است که واحد جديد بنزين سازي با هدف توليد بنزين پاک از جمله طرح هاي اجرا شده شرکت پالايش نفت تبريز براي ارتقاي شاخص هاي زيست محيطي به شمار مي آيد که براي اجراي آن 270 ميليون يورور هزينه شده است.

توليد بنزين و نفت گاز يورو 5؛ همگام با حفظ محيط زيست

باقري ديزج با تاکيد بر اينکه حفاظت از محيط زيست همواره سرلوحه اقدام هاي شرکت پالايش نفت تبريز است، اظهار کرد: طرح بازيافت گازهاي ارسالي به مشعل با هدف کاهش انتشار گازهاي گلخانه اي و آلاينده هاي اتمفسري به همراه اجراي طرح تصفيه گازوييل با هدف توليد گازوييل يورو 5 از ديگر طرح هاي زيست محيطي اجرا شده در پالايشگاه تبريز است. وي با اشاره به اينکه سامانه پايش آنلاين در اين پالايشگاه در بهمن ماه 96، بهره برداري شده است و نتايج آناليز خروجي دودکش ها به اداره کل محيط زيست استان آذربايجان شرقي به صورت بر خط ارسال مي شود، اعلام کرد: طرح جامع پالايشگاه تبريز با رويکرد کاهش توليد نفت کوره و افزايش توليد محصولات با ارزش و روغن پايه گروه 3 منطبق با استانداردهاي روز زيست محيطي در برنامه کاري اين شرکت قرار دارد. مديرعامل شرکت پالايش نفت تبريز، اعتبار مورد نياز طرح جامع اين شرکت پالايشي را يک و نيم ميليارد دلار اعلام و اظهار اميدواري کرد با حمايت هاي استاني و ملي، منابع مورد نياز طرح ياد شده، تامين و گام بلندي براي بهبود وضع اقتصادي و زيست محيطي منطقه برداشته شود.

 

راه اندازي تنها شبيه ساز فوق پيشرفته حفاري 

معاون آموزش هاي حرفه اي و آزاد صنعت نفت تهران در نشست خبري «راه اندازي تنها شبيه ساز فوق پيشرفته و چندمنظوره حفاري در کشور» با اشاره به فرمايشات مقام معظم رهبري مبني بر اينکه «تحريم ها فرصتي براي شناخت توانمندي هاي داخلي است»، گفت: امروز توانستيم يکي از ظرفيت هاي پنهان صنعت نفت را با بهره گيري از توان و نيروي متخصص داخلي به نمايش بگذاريم. مهدي ميررکني در اين نشست که روز سه شنبه (14 اسفند) در مرکز تحقيقات دانشگاه صنعت نفت برگزار شد، گفت: به دليل حوادث ناگواري که چند سال اخير در صنعت حفاري رخ داده، وزير نفت شيوه نامه اي براي کاهش خطر و آسيب ها به تمام شرکت هاي حفاري ابلاغ کرده است.  وي يادآور شد: شرکت هاي حفاري از سوي وزارتخانه ملزم شده اند بحث آموزش را به طور جدي پيگيري کنند تا دوره هاي آموزش  ايمني در خشکي و دريا برگزار شود، زيرا رعايت استانداردها در صنعت حفاري بسيار مهم و الزام آور است.  معاون آموزش هاي حرفه اي و آزاد صنعت نفت تهران تصريح کرد: وزارت نفت از دانشگاه صنعت نفت اين انتظار را دارد که به دانشگاه نسل سوم، يعني دانشگاه مهارتي و حرفه اي تبديل شود که ما نيز در اين مسير گام هايي برداشته ايم؛ برگزاري دوره هاي واحدهاي تخصصي دانشگاه نفت با دو استاد آکادميک و صنعتي، يکي از اين کارهاست. وي افزود: با توجه به تحريم ها نمي توانستيم دوره هاي بين المللي برگزار کنيم؛ بنابراين بيکار ننشستيم و با استفاده از ظرفيت موجود و اعتماد به متخصصان جوان داخلي، موفق شديم دستگاهي منحصر به فرد ارائه کنيم. ميررکني گفت: متخصصان توانمند داخلي پس از شش ماه تلاش شبانه روزي تنها شبيه ساز چندمنظوره حفاري کشور را تعمير و راه اندازي کردند که آماده آموزش و ارائه خدمات در بالاترين حد به شرکت هاي حفاري است.

استفاده از ظرفيت هاي داخلي

در ادامه اين نشست، محمدعلي کرم بيگي، معاون دانشگاه صنعت نفت گفت: با اعتماد به متخصصان داخلي و بدون نياز به متخصصان خارجي به موفقيت رسيديم؛ اميدواريم اين اتفاق باعث شود سيميلاتورها کارشان را آغاز کنند تا شرکت هاي حفاري حرکتي رو به جلو داشته باشند. وي افزود: با برگزاري دوره هاي تربيت مدرس قصد داريم از ظرفيت هاي داخلي استفاده کنيم که اميدوارم حرکت دانشگاه صنعت نفت، مورد توجه نهادهاي مرتبط هم قرار گيرد.  معاون دانشگاه صنعت نفت تصريح کرد: به تمام شرکت هاي گيرنده خدمات، اين اطمينان را مي دهيم که برگزاري دوره ها، منطبق با استانداردها باشد.

بومي شدن دانش شبيه سازي

در پايان اين نشست، امين عابدپور، مديرعامل شرکت توسعه بالادستي پارسيان گفت: با اعتماد به توان داخل و با تلاش شبانه روزي مستمر توانستيم دستگاه سيميلاتور حفاري کشور را تعمير و راه اندازي کنيم. اين دستگاه نوعي شبيه ساز چندمنظوره و فوق پيشرفته حفاري در کشور است که در خاورميانه حرف نخست را مي زند. وي افزود: 5 تيم افزون بر 2 هزار نفر- ساعت وقت گذاشتند تا اين کار با موفقيت به سرانجام برسد. مديرعامل شرکت توسعه بالادستي پارسيان گفت: با تلاش متخصصان داخلي دانش شبيه سازي، بومي شد و توانستيم از خروج ارز جلوگيري کنيم.  عابدپور تصريح کرد: برگزاري دوره هاي آموزشي در صنعت نفت اهميت زيادي دارد، زيرا از بروز حوادث جلوگيري مي کند.