وزير نفت:

نفت خام هر هفته در بورس انرژي عرضه مي شود

وزير نفت گفت: وزارت نفت هر هفته نفت خام را در بورس انرژي عرضه مي کند.

به گزارش خانه ملت، بيژن زنگنه درباره فروش نفت خام در شرکت بورس انرژي ايران گفت: ممکن است مدت زماني طول بکشد تا فروش نفت در بورس جا بيفتد، اما وزارت نفت هر هفته نفت خام را در بورس انرژي عرضه مي کند. وي با بيان اينکه سفرهاي لازم براي فروش نفت انجام شده است، افزود: به دنبال نمايش کارهايم نيستم، زيرا سفرها و مذاکرات بايد منفعتي براي کشور داشته باشد و احتمال موفقيت در آن بالا باشد. وزير نفت همچنين از رايزني ها و مذاکرات پشت پرده و آشکار براي فروش نفت خام خبر داد.

 

معاون برنامه ريزي وزير نفت:

ايران ظرفيت صادرات بنزين را دارد

معاون برنامه ريزي وزير نفت با اشاره به اينکه ميانگين کنوني مصرف بنزين در کشور روزانه 88 ميليون ليتر و توليد اندکي بيش از 100 ميليون در روز است، گفت: در شرايط کنوني ظرفيت صادرات بنزين را داريم. هوشنگ فلاحتيان، روز شنبه (چهارم اسفندماه) در نشست تخصصي«چشم انداز صنعت نفت و گاز ايران؛ سناريوهاي پيش رو» که در ششمين کنگره و نمايشگاه صنعت حفاري و سومين کنگره و نمايشگاه اکتشاف و توليد برگزار شد، اظهار کرد: حرکت از فروش منابع خام به فروش محصولات با ارزش افزوده بالا، حرکت از دولت متکي به نفت به اقتصاد مبتني براي نفت، بخشي از ضرورت تغيير رويکردها در سطح کلان در صنعت نفت است.

وي افزود: اگر در سياست کلان کشور به صنعت نفت به عنوان گاو شيرده نگريسته شود خروجي متفاوتي نسبت به گذشته نخواهيم داشت.

معاون برنامه ريزي وزير نفت تصريح کرد: اگر در سال هاي پيش رو براي مصرف سوخت تدبيري انديشه نشود و قيمت سوخت و کيفيت خودروها افزايش نيابد، در دو سال آينده بار ديگر براي تامين بنزين مورد نياز کشور با مشکل روبه رو خواهيم شد. به گفته وي، توسعه ميدان هاي غرب کارون، توسعه ميدان هاي خشکي همانند آذر، توليد حداکثري ميعانات گازي پارس جنوبي، تجهيز بالادست پارس جنوبي و... بخشي از برنامه هاي وزارت نفت در بخش بالادست صنعت است. معاون برنامه ريزي وزير نفت با اشاره به اينکه تجاري سازي و ساخت اقلام پرمصرف صنعت نفت يکي از مسائل است که بيش از گذشته بر آن تاکيد شده است، گفت: در اين زمينه 51 قرارداد به ارزش 597 ميليون يورو و 433 ميليارد تومان با بخش خصوصي مبادله شده است.

سومين کنگره و نمايشگاه اکتشاف و توليد و ششمين کنگره و نمايشگاه صنعت حفاري با حضور 1200 نفر از ذي نفعان کليدي در بخش هاي دولتي و خصوصي به همت دانش آموختگان صنعت نفت و نشريه هاي تخصصي صنعت نفت صبح امروز آغاز به کار کرد.

رويداد امسال مشتمل بر 30 نشست تخصصي، پنج کارگاه آموزشي و بيش از 100 ارائه و سخنراني پيرامون تشريح و تبيين ابعاد و الزام هاي پروژه هاي حفظ و نگهداشت توليد از منظر فني، تامين مالي، حقوقي، قراردادي، بيمه و مديريت ريسک و  همچنين بررسي راهبردهاي کسب وکار در شرکت هاي اکتشاف و توليد، پيمانکاران عمومي، شرکت هاي عمليات حفاري و خدمات فني در شرايط تحريم است .

 

اطلاعيه ششمين عرضه نفت‎خام 

 در بورس انرژي

اطلاعيه ششمين عرضه نفت خام سبک شرکت ملي نفت ايران در رينگ بين الملل بورس انرژي در تاريخ 13 اسفندماه منتشر شد. شرايط عرضه در اين دوره مشابه عرضه پيشين است. پيش پرداخت 6 درصد و امکان تسويه 100 درصد ريالي از ويژگي هاي اين عرضه است. همچنين مدت تسويه حساب از زمان بارگيري 90 روز تعيين شده است.

در مرحله ششم عرضه نيز همانند نوبت پيش يک ميليون بشکه نفت خام سبک با حجم خريد حداقل تعداد 35 هزار بشکه و قيمت پايه 59 دلار و 63 سنت براي هر بشکه تعيين شده است. پنجمين عرضه در تاريخ 29 بهمن با فروش 35 هزار بشکه به قيمت 52 دلار و 25 سنت به ازاي هر بشکه انجام شده بود. قيمت پايه در عرضه پنجم 56 دلار و 81 سنت براي هر بشکه بود. بر اساس اين گزارش، عرضه نفت خام در بورس انرژي ايران همسو با تحقق سياست هاي اقتصاد مقاومتي مبتني بر ايجاد تنوع در روش هاي فروش نفت و استفاده از ظرفيت هاي بخش غيردولتي براي صادرات نفت خام در دستور کار قرار گرفته است.

 

شيوه‎نامه تعميرات اساسي ماشين‏‎هاي دوار؛ فرصتي 

 براي سازندگان

مديرکل نظام مديريت دارايي‎هاي فيزيکي وزارت نفت بر ضرورت استفاده از همه ظرفيت‎هاي موجود در شيوه‎نامه نحوه انجام تعميرات اساسي ماشين‎هاي دوار تاکيد کرد و گفت: اين شيوه‎نامه، فرصت‎هاي بالقوه زيادي براي حمايت از سازندگان و پيمانکاران فعال در صنعت نفت ايجاد مي‎کند. عليرضا اصل عربي، روز سه شنبه (هفتم اسفندماه) در نشست هم انديشي با پيمانکاران تعميرات ماشين هاي دوار صنعت نفت، با اشاره به شيوه نامه مذکور که آبان ماه امسال از سوي وزير نفت ابلاغ شد، گفت: بديهي است حضور و فعاليت مشترک همه ذي نفعان، کارفرمايان، پيمانکاران و سازندگان، حتي مشاوران نقش اساسي در پيشبرد اقدام ها و دستيابي به اهداف شيوه نامه دارد. وي افزود: با کاهش طرح هاي توسعه اي در شرايط حساس کنوني کشور، فضا براي تمرکز بيشتر بر حوزه نگهداري و تعميرات و ظرفيت هاي آن از جمله بخش هاي جايگزيني، تعميرات اساسي، بازسازي، نوسازي، بهره برداري و نگهداري به ويژه در بخش ماشين هاي دوار فراهم شده و لازم است ظرفيت هاي ساخت، پيمانکاري و تامين تجهيزات و کالاهاي ايراني تحت ضوابط به خدمت گرفته شوند تا مشکلات کارفرمايان برطرف شود و چرخ صنعت پيمانکاري و ساخت به چرخش درآيد. به گفته اصل عربي، اين شيوه نامه، فرصت هاي بالقوه زيادي براي حمايت از سازندگان و پيمانکاران فعال در صنعت نفت ايجاد مي کند که در صورت همفکري و همگرايي همه ذي نفعان، امکان بالفعل شدن اين فرصت ها وجود دارد. وي با بيان اينکه مفاد اين شيوه نامه، رويکرد پيمانکاري غالب فعلي صنعت نفت را از پيمان سپاري به برون سپاري تغيير مي دهد، ادامه داد: يعني به جاي قراردادهاي مبتني بر تامين نيروي انساني و اماني کاري، قراردادهاي تخصصي تعميراتي با تضمين کارکرد تکليف مي شود که صنعت نفت و گاز کشور امروز به شدت به آن نياز دارند.

 

تکميل زنجيره محصولات پالايشگاه فاز 13 پارس جنوبي

مجري طرح توسعه فاز 13 پارس جنوبي از توليد پايدار گاز مايع در پالايشگاه اين طرح خبر داد و گفت: با بهره برداري از واحدهاي توليد گاز مايع، زنجيره محصولات پالايشگاه فاز 13 پارس جنوبي تکميل شد.

پيام معتمد با اشاره به راه اندازي واحدهاي 113، 114، 115 در 30 بهمن ماه امسال، اعلام کرد: توليد محصولات با ارزش پروپان و بوتان (LPG) به طور مستمر در پالايشگاه طرح توسعه فاز 13 پارس جنوبي آغاز شد.

وي با بيان اينکه هم اکنون همزمان چهار رديف شيرين سازي گاز، واحدهاي توليد اتان، ميعانات گازي و گوگرد دانه بندي شده در مدار توليد قرار دارند، اظهار کرد: با بهره برداري از واحدهاي يادشده و همچنين توليد گاز مايع، زنجيره محصولات پالايشگاه فاز 13 پارس جنوبي تکميل شد.

به گفته معتمد، هم اکنون توليد فرآورده هاي گازي اين طرح از مرحله نخست (فاز13A) به طور کامل محقق شده است.

با راه اندازي دو سکوي باقي مانده و ارسال گاز ترش به پالايشگاه خشکي که هم اکنون همه واحدهاي فرايندي آن عملياتي شده است، مرحله دوم (فاز 13B) فاز 13 پارس جنوبي عملياتي شده و ميزان توليد محصولات اين طرح به ظرفيت اسمي تعيين شده خواهد رسيد.

طرح توسعه فاز 13 با هدف توليد روزانه 56 ميليون مترمکعب گاز غني، 75 هزار بشکه ميعانات گازي، 400 تن گوگرد و سالانه يک ميليون و 100 هزارتن گاز مايع و يک ميليون تن گاز اتان به بهره برداري خواهد رسيد.

 

انتصاب نخستين بانوي مجري طرح در شرکت متن

در سالروز ولادت حضرت فاطمه (س) و روز زن با حکم مديرعامل شرکت متن، نخستين مجري طرح زن در شرکت مهندسي و توسعه نفت منصوب شد. با حکمي از سوي تورج دهقاني، مديرعامل اين شرکت، مرجان محمدي به عنوان سرپرست طرح احداث مخازن استراتژيک نفت خام شرکت متن منصوب شد.

در متن اين حکم آمده است:

نظر به مراتب تعهد، تجارب و توانمندي سرکار عالي، به موجب اين حکم به عنوان سرپرست طرح احداث مخازن استراتژيک نفت خام منصوب مي شويد. با عنايت به ماهيت پروژه هاي طرح و لزوم تسريع در بهره برداري از اين مخازن، انتظار مي رود فعاليت هاي باقيمانده را به نحوي پيگيري و مديريت نماييد که در کوتاه ترين زمان ممکن امکان بهره برداري فراهم شود. اميد است در سايه خداوند متعال در انجام وظايف محوله موفق باشيد.

 

دستيابي به رکورد داخلي سازي تجهيزات پالايشگاهي فاز 14 پارس جنوبي

معاون انرژي سازمان گسترش و نوسازي صنايع ايران گفت: با اعتماد وزارت نفت به مهندسان و شرکت هاي ايراني، به رکورد صددرصدي ساخت داخل سه بخش تجهيزات اصلي پالايشگاهي و همچنين راه اندازي سکوي دريايي در کمتر از يک‎ماه دست يافته ايم.

حميد بازارگان با اشاره به اينکه وزارت نفت با واگذاري طرح توسعه فاز 14 پارس جنوبي به کنسرسيومي کاملا ايراني، پيشرو در حمايت از ساخت داخل در حوزه راهبردي انرژي است، افزود: اعتماد وزارت نفت به افزايش خيره کننده توانمندي ساخت داخل تجهيزات پکيج هاي اصلي پالايشگاهي منجر شده، به گونه اي که در سه بخش توليد پمپ هاي سنگين، پمپ هاي گريز از مرکز عمودي و افقي به رکورد 100 درصد ساخت داخل دست يافته ايم.

وي تصريح کرد: خوشبختانه در زمينه ديگر پکيج هاي اصلي تجهيزات پالايشگاهي نيز به پيشرفت جدي 40 تا 80 درصد داخلي سازي رسيده ايم. نماينده رئيس کنسرسيوم پيمانکاران فاز 14 پارس جنوبي با اشاره به تجربه ايدرو در پيمانکاري و احداث 6 فاز مختلف پارس جنوبي، سياست هاي بخش نفت و انرژي کشور مبني بر واسپاري پروژه هاي بزرگ نفتي به پيمانکاران داخلي به ويژه در سال هاي اخير را عامل اصلي توانمندسازي مهندسان و مجموعه هاي داخلي و همچنين اشتغال زايي گسترده برشمرد.

بازارگان با اعلام پيشرفت 84 درصدي پروژه فاز 14 پارس جنوبي افزود: اکنون ايدرو و ديگر شرکت هاي ايراني عضو کنسرسيوم، باوجود تحريم ها به قدري توانمند هستند که پروژه هاي انرژي را با اتکا به توان داخل با نرخ پيشرفت بسيار مناسبي اجرا کنند.

بر اين اساس، طرح توسعه فاز 14 پارس جنوبي به ارزش 5 ميليارد و 250 ميليون دلار از سوي شرکت ملي نفت ايران و شرکت نفت و گاز پارس به کنسرسيومي متشکل از هشت شرکت ايراني با راهبري ايدرو واگذار شده است.