وزير نفت عازم پکن شد

وزير نفت براي بررسي شرايط همکاري ايران و چين در صنعت نفت با علي لاريجاني، رئيس مجلس شوراي اسلامي در سفر به پکن همراه شد.

بيژن زنگنه که صبح روز دوشنبه (29 بهمن) در کنار رئيس جمهوري دو طرح مهم پالايشي کشور را در بندرعباس افتتاح کرد، بلافاصله به تهران بازگشت و رئيس مجلس شوراي اسلامي را در سفر به چين همراهي کرد.

وزير نفت پيشتر به خبرگزاري خانه ملت گفته بود در اين سفر، وضع همکاري شاخه بين المللي شرکت ملي نفت چين (سي ان پي سي آي) را در فاز 11 پارس جنوبي بررسي مي کند.

زنگنه در تشريح وضع قرارداد طرح توسعه فاز 11 پارس جنوبي اظهار کرده بود: 81 درصد قرارداد توسعه فاز 11 پارس جنوبي به طور رسمي در اختيار شرکت ملي نفت چين (سي ان پي سي آي) قرار دارد و قرار است برنامه اين شرکت براي توسعه آن بررسي شود. پس از توقف طرح توسعه فاز 11 پارس جنوبي، سي ان پي سي آي اقدامي نکرده است. علي لاريجاني، رئيس مجلس شوراي اسلامي پيش از عزيمت به چين درباره اهداف اين سفر اظهار کرد: ايران و چين با برخورداري از تمدن تاريخي، هميشه ارتباطات نزديکي با يکديگر داشته اند که جاده ابريشم تجلي اين ارتباطات تمدني بين دو کشور است.

وي با بيان اينکه در دهه‏هاي اخير هميشه رايزني سياسي بين دو کشور در سطوح عالي وجود داشته است، افزود: همکاري هاي اقتصادي و پارلماني نيز بين دو کشور در دهه هاي اخير وجود داشته است و در سفري که شي جين پينگ، رئيس جمهوري چين به ايران داشت، براي همکاري هاي همه جانبه مذاکرات مطلوبي انجام شده است.

 

توليد روزانه 76 ميليون ليتر بنزين يورو

مديرعامل شرکت ملي پالايش و پخش فرآورده هاي نفتي گفت: هم اکنون به طور ميانگين روزانه 76 ميليون ليتر بنزين يورو و 44 ميليون ليتر گازوئيل يورو در کشور توليد مي شود که مي تواند ايران را به لحاظ کميت و کيفيت فرآورده هاي توليدي در رتبه نخست منطقه قرار دهد.

عليرضا صادق آبادي در نشست خبري که 28بهمن ماه 97 در محل پالايشگاه نفت بندرعباس با حضور نمايندگان رسانه ها برگزار شد، اظهار کرد: هم اکنون ايران به لحاظ کيفيت فرآورده هاي توليدي در موقعيت خوبي قرار دارد.

وي با اشاره به جهش قابل توجه توليد بنزين يورو در کشور در سال هاي اخير تاکيد کرد: هم اکنون به طور ميانگين روزانه 76 ميليون ليتر بنزين يورو در کشور توليد مي شود که از اين ميان 33 ميليون ليتر سهم توليدات پالايشگاه ستاره خليج فارس، 12 ميليون ليتر سهم پالايشگاه نفت بندرعباس، 17 ميليون ليتر سهم پالايشگاه امام خميني شازند، 11 ميليون ليتر سهم پالايشگاه اصفهان و 3 ميليون ليتر سهم پالايشگاه تبريز است.

مديرعامل شرکت ملي پالايش و پخش فرآورده هاي نفتي تصريح کرد: هم اکنون به طور ميانگين روزانه 44 ميليون ليتر گازوئيل يورو در کشور توليد مي شود که از اين ميان 15 ميليون ليتر سهم پالايشگاه نفت بندرعباس است.

صادق آبادي گفت: با بهره برداري از طرح افزايش ظرفيت و بهبود کيفيت فرآورده هاي پالايشگاه بندرعباس به طور ميانگين روزانه 12 ميليون ليتر بنزين يورو 5 و روزانه 15 ميليون ليتر گازوئيل يورو 4 در اين پالايشگاه توليد مي شود که عمليات توزيع اين فرآورده ها در استان هاي هرمزگان، بوشهر، سيستان و بلوچستان، کرمان و شيراز آغاز شده است.

وي افزود: گازوئيل يورو توليدي در پالايشگاه ميعانات گازي ستاره خليج فارس هم از دو ماه گذشته در مبادي تجاري بنادر مهم بوشهر، چابهار و بندرعباس توزيع مي شود.

 

 

پرداخت ترميم تخصصي کارکنان قرارداد   مدت موقت نفت

ترميم تخصصي آن دسته از کارکنان قرارداد  مدت موقت نفت که به طور مستقيم در عمليات توليد و بهره برداري چهار شرکت اصلي وزارت نفت مشغول به کار هستند، پرداخت شد.

فرزين مينو، معاون توسعه مديريت و سرمايه انساني وزير نفت از اجراي مفاد بند 10 ابلاغيه بهبود معيشت نيروهاي قرارداد مدت موقت صنعت نفت و پرداخت کامل مبلغ ترميم تخصصي به کارکنان مشمول اين بند ابلاغيه خبر داد و گفت:   بک  پي ترميم تخصصي نيز (با احتساب ارديبهشت به عنوان نخستين ماه پرداخت) به کارکنان مشمول پرداخت شده است.

وي درباره مشمولان بند 10 ابلاغيه بهبود معيشت نيروهاي قرارداد مدت موقت صنعت نفت توضيح داد: مشمولان افرادي هستند که در مشاغل عملياتي بهطور مستقيم در فرآيند استخراج و اکتشاف، توليد و بهرهبرداري، انتقال و پالايش در حال فعاليت هستند و قراردادهاي امضا شده با آنان از سال 1395 به بعد در گروه‎‎هاي شغلي اصلي– تخصصي بوده و از همان سال تاکنون در اين مشاغل کار کردهاند.

معاون توسعه مديريت و سرمايه انساني وزير نفت هدف اصلي از پرداخت ترميم تخصصي به کارکنان قراردادي شاغل در بخش عمليات توليد و بهرهبرداري نفت را کاهش فاصله حقوق و دستمزد دريافتي اين کارکنان با ميزان دريافتي کارکنان متناظر رسمي با شرايط احراز استاندارد عنوان و ابراز اميدواري کرد که اين اقدام در دستيابي وزارت نفت به اين هدف موثر باشد.

مينو با بيان اينکه مديران منابع انساني چهار شرکت اصلي به طور کامل در جريان ابلاغيه بهبود معيشت کارکنان قراردادي مدت موقت هستند و ميتوانند پاسخگوي پرسش ها و ابهام هاي احتمالي کارکنان عزيز مدت موقت باشند، از تشکيل کارگروهي با نظارت معاونت توسعه مديريت و سرمايه انساني وزارت نفت براي رسيدگي به مسائل کارکنان مدت موقت نيز خبر داد.

 

اقدام هاي وزارت نفت در پاسخ به نامه 72 نماينده مجلس

معاون امور حقوقي و مجلس وزارت نفت با بيان اينکه پس از انتشار نامه 72 نفر از نمايندگان مجلس، وزير نفت سه اقدام را همزمان انجام داد، گفت: اگرچه بخش هاي پاياني نامه اين نمايندگان جنبه تهمت و افترا دارد، اما وزارت نفت از نمايندگان شکايت نکرده است. به گزارش خانه ملت، شجاع الدين بازرگاني با اشاره به نامه 72 نفر از نمايندگان مجلس درباره عملکرد وزير نفت به سران قوا گفت: اگرچه نظارت و پيگيري عملکرد وزارتخانه ها و دستگاه ها از طريق نامه طبق آيين نامه داخلي مجلس شوراي اسلامي از وظايف نمايندگان به شمار مي رود، اما ارسال نامه سرگشاده به سران قوا در نوع خود حرکتي جديد و خارج از ساختار آيين نامه داخلي مجلس بود.  وي با بيان اينکه پس از انتشار نامه 72 نفر از نمايندگان مجلس، وزير نفت سه اقدام را همزمان انجام داد، افزود: آقاي وزير ابتدا با نگارش نامه اي به سران سه قوه، قرار دادن نامه نمايندگان در دستور کار يک نشست رسمي براي بررسي بند بند آن و اعلام نظرشان و به قضاوت نشستن اين نامه را خواستار شد. معاون امور حقوقي و مجلس وزير نفت تصريح کرد: در ادامه، وزير نفت طي تماس با رئيس مجلس شوراي اسلامي براي حضور در يک نشست غيرعلني به منظور پاسخ به اين نامه اعلام آمادگي کرد، اما تشخيص هيئت رئيسه اين است که با توجه به آغاز بررسي لايحه بودجه سال 98، همه وزيران اقتصادي از جمله آقاي زنگنه را دعوت  کرد تا  در مورد مسائل اقتصادي توامان گفت وگو کنند. بازرگاني با اشاره به مباحث مطرح شده از سوي وزير نفت در نشست اخير هيئت رئيسه مجلس با وزراي اقتصادي گفت: آقاي وزير منابع درآمدي متأثر از شرايط تحريم، تنگناها، واقعيت ها، برنامه ها و پيچيدگي هاي فرآيند فروش نفت را در اين جلسه ارائه داد که به نظر مي رسد بخشي از دغدغه هاي نمايندگان در پي برگزاري اين نشست برطرف شد.

 وي با يادآوري نشست رسانه اي وزير نفت به مناسب 40 سالگي انقلاب، اين نشست را اقدام ديگري همسو با توجه و پاسخ به نامه 72 نفر از نمايندگان عنوان کرد و افزود: در اين نشست نيز بنا به پرسش هاي اهالي رسانه ، بخش هايي از موضوع هاي درج شده در نامه توضيح داده شد. معاون پارلماني وزير نفت با تاکيد بر اينکه صدر و ذيل اين نامه واجد ويژگي هاي محرمانه است، عنوان کرد: اگرچه دغدغه ها قابل احترام است، اما نوع نگارش و انتشار آن مي تواند واجد ويژگي هاي محرمانه باشد، آقاي وزير به اين محدوديت ها توجه داشت تا منافع ملي و مصلحت کشور در اين شرايط حساس دچار آسيب نشود، به همين دليل تقاضاي جلسه محرمانه دادند. وي با تکذيب خبر شکايت وزارت نفت از نمايندگاني که به سران سه قوه نامه نوشته اند، گفت: اگرچه بخش هاي  پاياني اين نامه جنبه تهمت و افترا دارد، با وجود اين وزارت نفت بنا به شکايت نداشته و ندارد. اگر نامه نمايندگان در چارچوب ساختار آيين نامه داخلي مجلس بود، وزارت نفت موظف به پاسخ آن با نامه ديگري در همان چارچوب مي شد، اما نامه سرگشاده خارج از قوانين آيين نامه مجلس به شمار مي آيد، بنابراين از طريق ديدار با سران سه قوه پاسخگوي آن هستيم.

 

نصب دومين سکوي فازهاي 22 تا 24 پارس جنوبي

دومين سکوي فازهاي 22 تا 24 پارس جنوبي پس از بارگيري و انتقال به دريا، عصر روز پنجشنبه (25 بهمن) در موقعيت خود در خليج فارس نصب شد. شناور HL5000 عمليات نصب سکوي اقماري 24A با وزني معادل 2300 تن را در دريا تکميل کرد و پس از پايان مراحل نصب سازه هاي پل و مشعل با توجه به شرايط جوي حداکثر در مدت دو هفته، بهره برداري و برداشت گاز ترش غني از اين سکو آغاز مي شود. اين سکو براي حمل به ميدان گازي پارس جنوبي با روش push pull روي شناور FLB124 بارگيري شده است. با بهره برداري از اين سکو، روزانه 14.2 ميليون مترمکعب معادل يک دوم يک فاز استاندارد گازي پارس جنوبي به توان توليد گاز کشور افزوده مي شود. ماه گذشته نيز، سکوي اصلي فاز 22 پارس جنوبي با همين ميزان ظرفيت، به توليد رسيد و گاز آن به پالايشگاه اين طرح گازي ارسال شد.

فرهاد ايزدجو، مجري طرح توسعه فازهاي 22 تا 24 پارس جنوبي اظهار کرد: سکوي 24A در بخش راه اندازي داراي بيشترين مقدار پيشرفت در بين سکوهايي است که تاکنون براي نصب در ميدان پارس جنوبي به دريا منتقل شده است.

وي با اشاره به انجام بيش از 2 ميليون و 700 هزار نفرساعت کار اجرايي در عمليات ساخت، درباره مشخصات فني سکوي 24A يادآور شد: در اين سکو حدود 31 هزار اينچ - قطر عمليات لوله کشي، بالغ بر 90 کيلومتر کابل کشي برق و ابزار دقيق و 3077 متر عمليات تيوبينگ انجام شده است.

مجري طرح توسعه فازهاي 22 تا 24 پارس جنوبي اعلام کرد: همه مراحل مهندسي، ساخت، نصب و راه اندازي سکوي A 24، از سوي متخصصان ايراني انجام شده و بخش عمده اي از کالاها و تجهيزات مورد نياز اين سازه از منابع توليدکننده داخلي تامين شده است.

 

  آغاز فرآيند مناقصات 6 مخزن   از طرح   افزايش توليد

 

مديرعامل شرکت ملي مناطق نفتخيز جنوب از آغاز فرآيند مناقصات 6 مخزن جديد از طرح نگهداشت و افزايش توليد 28 مخزن اين شرکت از روز دوشنبه ( 29 بهمن) خبر داد. احمد محمدي ضمن ابراز خرسندي از روند منظم کارگروه تخصصي طرح نگهداشت و افزايش توليد گفت: ميدان هاي سياهمکان، منصورآباد، زيلايي، رامين و دو مخزن از ميدان مارون در شش بسته به مناقصه خواهند رفت و پيشبيني ميکنيم که براساس برنامه، برندگان مناقصات اوايل سال 98 مشخص و معرفي شوند. وي به ارزش ريالي اين شش بسته اشاره کرد و افزود: حدود 8 هزار ميليارد تومان براي انجام پروژههاي مرتبط با اين شش بسته برآورد شده است که مشابه با ديگر بستههاي اين طرح، از محل جذب سرمايه و آورده پيمانکار تامين ميشود. مديرعامل شرکت ملي مناطق نفتخيز جنوب با اشاره به اينکه مقدمات آغاز عمليات اجرايي شش بسته مربوط به مخازن منصوري آسماري، رامشير، گچساران خامي، لالي آسماري، کبود و نرگسي انجام شده است، اظهار کرد: ابلاغ شروع به کار براي آغاز فعاليتهاي مهندسي و تجهيز کارگاه، اوايل اسفند امسال براي پيمانکاران مربوطه ارسال ميشود. محمدي در پايان گفت: بر اساس برنامه، روند آماده سازي ديگر بستهها در حال اجراست و به زودي وارد فاز بعدي، يعني مناقصه خواهند شد.

 

انتصاب  اعضاي شوراي امربه معروف و نهي از منکر وزارت نفت

درآييني باحضور علي مددي، جانشين دبيرستاد امربه معروف و نهي ازمنکرکشور، ضمن انتصاب  فرزين مينو به عنوان رئيس شوراي امر به معروف و نهي از منکر وزارت نفت از سوي حجت الاسلام امير محبي، دبير ستاد امر به معروف و نهي از منکر احکام تنفيذي اعضاي اين شورا به آنها اعطا شد. دراين مراسم، علي مددي  با اشاره به تغيير رويکرد اين ستاد درخصوص امر به معروف و نهي از منکر گفت: مديريت مشارکتي، اصل و اولويت مهم اين ستاد در حوزه ياد شده است. وي تصريح کرد:نگاه تخصصي به امر به معروف و نهي از منکر، موضوع مهمي است که نبايد از آن غافل شد. علي مددي با تاکيد برموضوع هاي مهمي مانند اقامه نماز تصريح کرد: درکنارچنين موارد مهم و ساختاري بايد به موارد زيان باري چون مبارزه با فساد و رشوه نيز، توجهي ويژه داشت. وي با بيان اين که ستاد امربه معروف و نهي ازمنکر به دنبال آن است که اين ستاد مأمني براي کارکنان دستگاه هاي دولتي باشد، اظهارکرد: در حوزه امربه معروف و نهي ازمنکربايد به دنبال علت ها باشيم نه معلول ها. جانشين دبيرستاد امربه معروف ونهي از منکر کشور افزود: در رويکرد جديد، بازرسي وجود ندارد و به ارزيابي واثرسنجي فعاليت ها توجه شده است. علي مددي همچنين برقدرت رسانه درميزان اثربخشي رويکرد جديد به معروف و نهي ازمنکر تاکيد کرد. فرزين مينو، معاون توسعه مديريت و سرمايه انساني وزير نفت نيز با اشاره به تغيير رويکرد جدي درحوزه امر به معروف و نهي ازمنکر گفت: موضوع مهم دراين تغيير رويکرد، ايجاد روحيه مطالبه گري است. وي گسترش دايره معروف ومنکر را رويکرد جديد اين حوزه برشمرد و افزود: دراين رويکرد به دنبال آن هستيم که درکنارموضوع هاي عمومي مانند نماز به عنوان اولويتي مهم، به ديگرموضوع ها به صورت   تخصصي پرداخته شود. فرزين بر فرهنگ سازي و نهادينه کردن امر به معروف ونهي ازمنکر در جامعه تاکيد و تصريح کرد:يکي ازبهترين روش ها  براي محقق شدن اين فرهنگ درجامعه، ايجاد روحيه مطالبه گري درافراد است. فرزين گفت: ايجاد حس مطالبه گري آن را به يک هنجار درجامعه تبديل خواهد کرد؛ به طوري که اگرکسي مغاير آن عمل کند، اين جامعه است که از او مطالبه خواهد کرد. در اين آيين، فاطمه تندگويان، کسري نوري، محمد علي فلاح، اشکان ميرمحمدي، حسين حاجي حسيني، عليرضا بيگدلي، غلامرضا شاه کرمي واصغر طاهري نيز احکام خود را به عنوان اعضاي شوراي امر به معروف و نهي از منکر وزارت نفت دريافت کردند.