شما هم    صبح ها      از خودتان ناراضی هستید؟

مشعل - نارضايتي هاي اجتماعي براي بيشتر افراد جامعه بيش از قبل شده و بسياري از ما به آنچه که در زندگي به عنوان هدف و آرزو داشتيم، نرسيده ايم يا آنطور که مي خواستيم، در مسيرشان قرار نگرفته ايم. محدوديت هاي خانوادگي و مالي و حتي تنبلي ها و رفتارهاي اشتباه خودمان هم مزيد بر علت شده و در نهايت ممکن است نارضايتي هاي دروني مان بالا برود؛ اما گاهي نيز افراد مختلف در زندگي شان مشکلي بزرگ و حل نشدني ندارند و اگر از آنها بپرسيد که مهمترين دغدغه يا مشکلتان چيست، حرفي جدي براي گفتن ندارند؛ اما روحيه شان افسرده است و غرغر کنان روزشان را شروع مي کنند. هر کدام از ما ممکن است در روزها يا زماني طولاني اينگونه باشيم و يکي از مهمترين جاهايي که با اين منِ ناراضي و يا افسرده خود مواجه مي شويم، صبح ها و موقع بيدار شدن از خواب، مسواک زدن يا جلوي آيينه قرار گرفتن است.  اين احساس نارضايتي صبحگاهي، معمولا ريشه هايي از اضطراب مبهم، دلواپسي، عدم اطمينان دروني، درماندگي، بلاتکليفي و يا نااميدي از آينده دارد که متناسب با اتفاقات زندگي و خواسته هاي فرد متفاوت است. وجود اين حالات در فرد، اتفاقي جديد نيست و بسياري از ما  در روزها و هفته ها به طور موقت اين حالات را تجربه مي کنيم؛ اما اينکه اين حالات در ابتداي روز به ما حمله کنند و روزمان را خراب کنند، اتفاق بدي است؛ چون مي توانند دامنه دار و به يک حالت رواني در ما تبديل شوند. از اين  رو لازم است دلايل اين اتفاق و راه هاي جبران و رفع آن را بدانيم.

*ورزش کردن، انرژي منفي بدن تان را تخليه کرده و انرژي جديدي به شما داده و ارتباطاتتان را گسترش مي دهد، همچنين در همان روزي که کلاس يا تمرين ورزشي داريد، شرايطي شاد را تجريه مي کنيد و برنامه ريزي براي اين لحظات مي تواند روحيه شما را تغيير دهد.

*هر فرد زماني را براي دستيابي به آرامش درون و تنهايي به خود اختصاص مي دهد؛ از خواندن نماز و ساير عبادات و رفتن به اماکن مذهبي گرفته تا کلاس يوگا يا حرف زدن با دوستان و اعضاي خانواده و مشاور. با توجه به شناختي که از خودتان داريد، اين زمان آرامش دروني را حفظ کنيد و اگر دلخوري، نارضايتي يا حرفي درون تان باقي مانده، به موقع بيرون بريزد.

*براي کارمندها يا افرادي که لازم است صبح زود و زماني که همه در خواب هستند، از خواب بيدار شوند، يک وضعيت مضاعف هم وجود دارد و آن همين اجبار به زودتر از بقيه بيدار شدن است. اين اجبارها در طولاني مدت ممکن است ما را از کار متنفر کند. بهتر است اين احساس را با يادآوري ويژگي هاي خوب شغلتان از خودتان دور کنيد.

*هر ساعتي که بيدار مي شويد، صبحانه را حذف نکنيد، حتي اگر گرسنه نيستيد، چيزي کوچک بخوريد تا قند خون شما پايين نيايد و حالت سرخوشي تان بيشتر شود. صبحانه به همراه چاي يا هر نوشيدني که دوست داريد، مي تواند در بهبود روحيه و حال آن روز به شما کمک کند.

*يکي از موضوعات مهم در افسردگي صبحگاهي، محيط اتاق يا خانه است. کم نور بودن اين فضا حتما در افزايش اين حال اثرگذار است. برخي کارشناسان، نور درماني يا فوتوتراپي را از روش هاي درماني مناسب براي افراد مبتلا به افسردگي صبحگاهي مي دانند. پس حتما در اولين قدم، پرده را بکشيد و سري به پشت پنجره بزنيد و يا اگر هوا خوب است، خود را در معرض هواي تازه قرار دهيد.

*هر ساعتي که بيدار مي شويد، با چند حرکت ورزشي و کششي، بدنتان را هم از خواب بيدار کنيد. اين حرکات ورزشي نه تنها کمک مي کند که شما احساس بهتري پيدا کنيد؛ بلکه خستگي شما را مي گيرد و ذهن تان را  آرام و کمک مي کند تا تنش هاي رواني خود را آزاد کنيد و حال شما بهتر شود.

*در مقابل حالات و پيام هاي منفي که به هر نحوي از محيط اطرافتان به شما مي رسد، پيام هايي دروني به خودتان بدهيد. به عنوان مثال، من عاشق بيدار شدن در صبح هستم و احساس مي کنم که کامل هستم. يا بگوييد: من براي زندگي ام و براي آنچه هستم، راضي و خوشحالم. آنچه هستيم، همه دارايي ماست و نبايد تحت هيچ شرايطي خود را کم يا ناديده بگيريم.

*مدت و شرايط خواب را تنظيم و البته کافي کنيد. خواب کامل و آرام مي تواند بدن و ذهن شما را آرام کند. اگر بد يا کم خواب هستيد، خواب يا چرت روز را حذف کنيد تا شب خوابتان به هم نريزد.

*يکي از مهمترين دلايل اين نارضايتي و افسردگي، نداشتن برنامه براي روز يا روزهاي بعد است؛ پس تلاش کنيد براي روزهايتان از قبل برنامه داشته باشيد و هر چند روز يکبار، يک سرگرمي و اتفاقي خوشايند و خوشحال کننده براي خودتان در نظر بگيريد.