پروژه هاي گازرساني استان خوزستان افتتاح شد

میهمانی گاز در سرزمین نفت

مشعل:کاروان مردان و زنان جزيره گاز دهه فجر امسال پروژه هاي خود را از شمال تا جنوب و از شرق تا غرب کشور به بهره برداري رساند؛ به گونه اي که در هر گوشه از ايران زمين، شاهد روشن شدن مشعل گاز بوديم و هم اکنون نيز با وجود پايان ايام الله دهه فجر، افتتاح و آغاز عمليات ساخت پروژه هاي گازرساني همچنان ادامه دارد و پس از کرمان و خراسان رضوي، اينک نوبت به استان خوزستان رسيده تا اينبار شاهد توسعه زيرساخت هاي گازرساني در اين استان نفت خيز باشيم.براين اساس، روز پنج شنبه (25 بهمن ماه) طرح گازرساني به 174 روستاي استان خوزستان واقع در شهرهاي اهواز، انديمشک، حميديه، شوش، ماهشهر و خرمشهر در قالب 25 پروژه با هزينه بيش از 1596 ميليارد ريال به صورت ويدئوکنفرانس همزمان به بهره برداري رسيد.

معاون وزير نفت و مديرعامل شرکت ملي گاز ايران در آيين افتتاح پروژه هاي گازرساني استان خوزستان گفت: افق توسعه اي كه در حوزه گازرساني براي استان خوزستان پيش بيني شده، به خصوص در بخش صنعتي قابل تحسين و تقدير است و با توجه به تجربيات، امکانات و نيروي انساني توانمند در اين شرکت، همچنين همجواري با شهرهاي نيازمند گاز در استان هاي جنوبي کشور همسايه و برادر عراق، اين شرکت مي تواند در پروژه هاي توسعه اي کشور هاي همسايه نيز همکاري کند.

حسن منتظرتربتي افزود: خوزستان پيش از آنكه يك استان براي مردم شريفش باشد، يك خاطره قوي، گرم و همراه با تعلق خاطري بسيار زيبا براي كل مردم ايران در دوران جنگ و دفاع مقدس است.وي ادامه داد: فضاي اين شهر (اهواز) مزين به عطر شهادت و ذكر و دعاي خوبان و عزيزان شهيدي از همه استان هاي كشور است و عطرآگين به زلال نام ها و يادگاري هايشان در طول هشت سال دفاع مقدس.

مديرعامل شركت ملي گاز ايران با بيان اينكه در سال هاي اخير، شايد به دليل گرما و عدم نياز مردم روستاهاي اين استان، گازرساني روستايي رشد مناسبي نداشت، گفت: به نظر مي رسد با تغيير رويكرد شركت ملي گاز ايران براي گازرساني به روستاهاي بالاي 20 خانوار در نقاط دورافتاده كشور، رشدي چشمگير را براي روستاهاي قابل گازرساني در اين استان مي توان پيش بيني كرد.

تربتي در بخش ديگري از سخنان خود با عنوان كردن بحث انتقال تجربيات کارکنان اين شركت به كشورهاي همجوار تصريح كرد: آنچه مي تواند به عنوان يك اصل مهم براي اين استان به حساب آيد و روي آن مطالعه زيادي هم شده، انتقال تجربيات به كشورهاي همسايه به ويژه عراق و در استان هاي بصره و نزديك به استان خوزستان است تا از اين طريق بتوانند در توسعه گازرساني استان هاي كشور همجوار نيز فعاليت كنند.

وي در ادامه افزود: البته نبايد فراموش شود كه بسترهاي اين كار نيز از نظر ظرفيت نيروي انساني و امكانات موجود كاملا فراهم است.

معاون وزير نفت در امور گاز توضيح داد: نكته مهم ديگر در اين زمينه و براي اين استان، پايداري گاز در خوزستان است كه به وسيله خطوط موجود يا طراحي خطوط جديد، بايد صورت پذيرد و با توجه به اين كه اكثر مصرف كنندگان استان در بخش صنعتي هستند، بايد نسبت به اين مساله، جديت بيشتري به عمل آيد.

تربتي در ادامه با اشاره به حضور ميليوني مردم در 22 بهمن عنوان كرد: اين موضوع، نشان دهنده اين است كه مردم به نظام و كشور خودشان علاقه مند هستند و هر جايي كه مسئولان كار خود را بهتر انجام دهند،  مردم بيشتر قدردان آن هستند.

وي تاکيد کرد: در حوزه فعاليت هاي شركت ملي گاز ايران و موضوع هاي مرتبط با آن، مردم نگاه مثبت داشته و بيشتر قدردان كارهاي انجام شده در اين زمينه هستند كه اين مساله، وظيفه ما را در قبال مردم سنگين تر مي كند؛ بنابراين ما بايد براي پشتيباني و مداومت به خدمت رساني برنامه داشته باشيم، ضمن آنكه خط مقدم اين خدمات نيز مجموعه همكاران بخصوص در شركت هاي گاز استاني هستند.   

بند «ق» مهمترين قانون در توسعه گازرساني

مديرعامل شرکت ملي گاز ايران گفت: خوشحاليم که در 40 سالگي انقلاب، شاهد اتفاق هاي خوب در تمامي مجموعه صنايع کشور، از جمله توسعه گازرساني شهري و روستايي هستيم که البته پس از انقلاب روند توسعه اي آن آغاز شده است.

وي افزود: آغاز گازرساني در ايران با تاسيس پالايشگاه بيدبلند در استان خوزستان بود که گاز فرآورش شده در آن از سوي يک خط تنها به شوروي سابق مي رفت و در اين مسير فقط به هشت شهر کشور گازررساني شده بود.

تربتي ادامه داد: اين در حالي است که به برکت انقلاب، امروز در يک مرحله توان گازرساني به 174 روستا را داريم و شمار روستاهاي گازدار کشور هم اکنون افزون بر 27 هزار روستاست.

معاون وزير نفت در امور گاز با بيان اينکه پس از انقلاب سياست کشور بر اين قرار گرفت که از نفت به عنوان کالاي صادراتي استفاده شود، گفت: بر اين اساس گاز به عنوان جايگزيني مناسب براي نفت مورد استفاده قرار گرفت.

وي در بخش ديگري از سخنان خود اظهار کرد: اکنون ما در شرايطي قرار داريم که روزانه 800 ميليون مترمکعب گاز توليد مي کنيم که اين رقم معادل 5 ميليون بشکه نفت است و اين موضوع نشان مي دهد جايگاه گاز در کشور بسيار ويژه است، در واقع اگر گاز نبود، نفتي هم براي صادرات وجود نداشت.

تربتي با تشکر از مجلس شوراي اسلامي بويژه اعضاي کميسيون انرژي مجلس به خاطر پشتيباني آنها براي توسعه گازرساني روستايي و شهري تصريح کرد: مهم تر از پشتيباني اعضاي کمسيون انرژي، تصويب قانون بند «ق» تبصره 2 بودجه سال 93 از سوي مجلس بود که به جرات مي توان آن را مترقي ترين قانون در بخش زيرساخت هاي کشور ناميد.

وي ادامه داد: اين قانون بعدها به تصويب قانون رفع موانع توليد منجر شد که اين قانون عملا منابع مالي پروژه هاي گازرساني را از محل صرفه جويي محصولات جايگزين شده تأمين مي کرد.

تربتي گفت: اين موضوع به معناي آن است که وقتي به نقطه اي گازرساني مي شود، سوخت هاي گران تر مانند گازوئيل، نفت سفيد و... مي توانند صادر شوند و هزينه ديگر پروژه هاي گازرساني را تأمين کنند و اين مهمترين و مترقي ترين قانون در توسعه گازرساني از گذشته تاکنون است.

مديرعامل شرکت ملي گاز ايران، توسعه فازهاي پارس جنوبي را اتفاق مهم ديگر در اين زمينه خواند و گفت: با تلاش همکارانمان در صنعت نفت امروز ديگر در زمستان هيچ مشکلي به لحاظ افت فشار يا قطعي گاز نداريم، اين در حالي است که همزمان صادرات گاز به کشورهاي همسايه را نيز داريم.

وي اعلام کرد: امروز با اينکه مي دانيم و مي دانيد که گازرساني به روستاها تا چه اندازه دشوار است، اما 174روستا افتتاح شد و به بهره برداري رسيد. بر همين اساس از ابتداي سال جاري تاکنون 3 هزار روستا را از نعمت گاز بهره مند ساخته ايم و اين آمار براي نخستين بار است که در صنعت گاز رخ داده است.

تربتي کرد: اميدواريم سال آينده نيز بتوانيم همين تعداد روستا را افتتاح کنيم و به بهره برداري برسانيم و به اين ترتيب دو تا سه سال آينده به کل روستاهاي کشور گازرساني صورت پذيرد.وي با بيان اينکه شايد ايران تنها کشوري باشد که در حوزه گازرساني تا به اين حد پيش رفته باشد، گفت: اکنون با افتخار مي توانيم بگوييم که گاز، انقلابي ترين صنعتي بوده که خدمات مردمي ارائه داده است.

معاون وزير نفت در امور گاز با تشکر از اقدام هايي که قواي سه گانه در زمينه توسعه گازرساني انجام داده اند، گفت: اميدوارم شاهد روزي باشيم که آخرين روستا نيز در کشور گازرساني شده باشد. اين آرزو خيلي دير نيست و به لطف خدا در دو سال آينده شاهد به بار نشستن آن خواهيم بود.

خدمت به مردم، مدال افتخار مسؤولان

در ادامه، رييس کميسيون انرژي و نماينده مردم شهر انديمشک در مجلس شوراي اسلامي گفت: در نخستين مرحله كلنگ زني براي گازرساني به اين روستاها گفتم نماد غيرت، شجاعت و مردانگي مردم اين خطه، تفنگي است که در دست آنهاست و امروز اين مردم، سپاس خود را از شما مسئولان و دلسوزان و خدمتگزاران، با تفنگ هايي که به آسمان شليک کردند، نشان دادند و اين به اين معناست كه اگر هر مسئولي قدمي در اين راه بردارد، مردم پشتيبان او خواهند بود.

فريدون حسنوند افزود: امروز آغاز گازرساني به 31 روستا از بخش الوار گرمسيري است که فاز نخست گازرساني آن در قالب 24 روستا در آذر ماه و اكنون فاز دوم آن كلنگ زني شد.وي ادامه داد: اين طرح از خدمات نظام جمهوري اسلامي است، نظامي که شما با خون خود از آن حفاظت کرديد؛ نظامي که نفت و گازش تا قبل از انقلاب در دنيا تک بود، اما فقط يک روستا بهره مند از گاز بود، ولي در حاضر 45 هزار روستا قابليت گازرساني دارند. از اين تعداد بيش از 27 هزار روستا از اين نعمت الهي برخوردار هستند.

رييس كميسيون انرژي مجلس در ادامه با بيان اينکه استقرار نظام بر پايه حمايت مردم استوار است، گفت: اگر نظام تا به امروز پابرجا مانده، براي اين است كه وجودش از مردم است و همه مسؤولان نظام جز نوکري براي مردم، مدال افتخار ديگري ندارند تا به گردن خود بياويزند.

افتتاح 25 پروژه گازرساني با هزينه 1500 ميليارد ريال

در ادامه، مديرعامل شرکت گاز استان خوزستان گفت: امروز، طرح گازرساني به 174 روستاي استان خوزستان واقع در شهرهاي اهواز، انديمشک، حميديه، شوش، ماهشهر و خرمشهر در قالب 25 پروژه با هزينه بيش از 1596 ميليارد ريال به صورت ويدئوکنفرانس همزمان به بهره برداري رسيد.

عبدالله ابول پور، اجراي 1266 کيلومتر شبکه تغذيه و توزيع و نصب 14775 انشعاب را از مشخصات اين پروژه ها عنوان کرد و افزود: با بهره برداري از اين پروژه، 15604 خانوار اين روستاها از نعمت گاز طبيعي برخوردار خواهند شد.

ابول پور همچنين درباره آغاز عمليات اجرايي پروژه فاز اول الوار گرمسيري خبر داد و گفت: براي اين فاز مقدار 68 کيلومتر شبکه تغذيه و توزيع و با 850 انشعاب پيش بيني شده است.به گفته وي، با بهره برداري از پروژه ياد شده، 880 خانوار تحث پوشش شبکه گازرساني قرار خواهند گرفت.

مديرعامل شرکت گاز استان خوزستان مبلغ کل پروژه فاز نخست الوار گرمسيري را 260 ميليارد ريال اعلام کرد.