شکست تحريم ها با افتتاح سه فازستاره خليج فارس

 رييس جمهور در مراسم بهره برداري از فاز سوم پالايشگاه ستاره خليج فارس گفت: براي دشمن دردناک است در شرايطي که به قول خودشان سخت ترين تحريم ها را به ايران اسلامي تحميل کرده اند، تنها در 24 ساعت گذشته و در يک استان، در کنار ده ها طرح عمراني، 3 طرح بزرگ و مهم ملي را افتتاح مي کنيم و اين به معناي حرکت خروشان ملت در مسير خودکفايي و عظمت است.

حسن روحاني با اشاره به اينکه نديدن کارهاي بزرگ و برجسته کردن نقص هاي کوچک، اقدامي اخلاقي و انقلابي نيست، افزود: حرکت شتابان توسعه در کشور با وجود تلاش هاي دشمنان، بيانگر تلاش يک ملت بزرگ و شکست دشمنانش است.

رييس جمهور گفت: دشمنان براي ايجاد مانع در راه توسعه کشور ما و موفقيت ملت، تلاش و تبليغ مي کنند؛ اما ملت ايران برخلاف ميل بدخواهانش و تلاش و تبليغ آنها، با قامتي استوار ايستاده و به تلاش خود ادامه مي دهد.

وي با بيان اينکه دشمن توطئه دي 96 را آغاز کرد به خيال اينکه دي 97 خودش در تهران باشد!، افزود: آمريکايي ها و صهيونيست ها فکر مي کردند که دي ماه امسال همه چيز تمام است و جمهوري اسلامي نمي تواند 40 سالگي خود را جشن بگيرد. آنها به اشتباه فکر مي کردند که ما دست مان را بالا خواهيم برد و در نفت و گاز، کشاورزي قادر به فعاليت نخواهيم بود. اينکه در همين پالايشگاه بندرعباس، توليد بنزين از 8 ميليون ليتر به 12 ميليون ليتر افزايش يافته و بهبود کيفيت توليد داشته ايم، نشان از تلاش و همت ملت ايران است.

روحاني خاطر نشان کرد: اينکه از سال 96 تا امروز در کمتر از 3 سال، 3 پروژه مهم فازهاي 1، 2 و 3 ستاره خليج فارس افتتاح شده، به معناي حرکت خروشان ملت در مسير خودکفايي و عظمت است.

رييس جمهور با بيان اينکه کسي نمي تواند اين عظمت و دستاورد بزرگ را به خاطر شرايطي همچون گراني مقطعي برخي کالاها که مردم را چند روزي در مضيقه قرار مي دهد، زير سوال ببرد، گفت: زير سوال بردن موفقيت هاي بزرگ سال هاي اخير در کشور نه انصاف است، نه مروت و نه وطن پرستي، نه عشق به انقلاب و نه اخلاق اسلامي. روحاني با بيان اينکه امروز، روز امتحان الهي است و يک آزمايش تاريخي براي همه ماست، گفت: همانطور که در دوران دفاع مقدس، با وحدت و اتحاد و دست در دست هم ايستاديم، مقاومت کرديم و پيروز شديم، بايد مقاومت کنيم و نمي توانيم مايوس شويم. رييس جمهور خاطرنشان کرد: در شرايط سخت جنگ تحميلي، مهندسان و کارگران شرکت نفت، پالايشگاه را در مقابل بمباران دشمنان، سر پا نگه داشتند و برخلاف کمک همه دنيا به صدام، ما روي پاي خود ايستاديم. نفت توليد و صنعت نفت را اداره کرديم، ضمن اينکه در طول مدت جنگ، نفت را هم صادر و هم سوخت جبهه و مردم را تأمين کرديم.

روحاني با بيان اينکه جنگ هم پيروزي داشت و هم شکست و چون با هم بوديم، پيروز شديم و امروز هم روز جنگ اقتصادي است، گفت: در آن جنگ نظامي، پشت هم بوديم، امروز هم در جنگ اقتصادي بايد همه با هم و پشتيبان هم باشيم. اگر امروز همه با هم نباشيم و عده اي بر سر مسائل جزئي بهانه گيري کنند، نمي توانيم در مقابل توطئه دشمنان مقاومت کنيم.

رييس جمهور جنگ اقتصادي را سخت تر از جنگ نظامي دانست و ادامه داد: در جنگ نظامي همه چيز آشکار است؛ اما در جنگ اقتصادي اينگونه نيست. اينکه چگونه نفت بفروشيم و چگونه نقل و انتقالات مالي را انجام دهيم، خود يک عمليات اقتصادي است.

 روحاني در بخش ديگري از سخنان خود، افتتاح فاز سوم پالايشگاه ستاره خليج فارس را به معناي خودباوري، شکست تحريم ها، اعتماد به نفس و خودکفايي دانست و گفت: در اين دولت، خودکفايي در 5 محصول اساسي محقق شد.  وي ادامه داد: بايد به اين نکته توجه داشته باشيم که اگر مردم در کشور روزي براي تهيه بنزين، گازوييل يا گاز مصرفي منازل خود با مشکل مواجه شوند، چه مشکلاتي ايجاد مي شود؟ خيلي از نعمت ها را وقتي داريم، حس نمي کنيم و قدر آن را نمي دانيم، اما وقتي نداشته باشيم، اهميت آن را متوجه مي شويم.

روحاني همچنين از سلامت و امنيت به عنوان دو نعمت بزرگ در کشور که براي تأمين آن کار و تلاش زيادي صورت گرفته است، نام برد و گفت: امنيت پايدار، حاصل تلاش سپاه، ارتش ونيروهاي امنيتي و انتظامي است و يادمان نرود که براي امنيت کشور و ملت نيز کار بزرگي رخ داده است. وقتي يک روز حادثه اي در جايي رخ مي دهد، متوجه اهميت اين امنيت مي شويم.يا براي تأمين سلامت و بهداشت مردم در کشور، پزشکان و پرستاران در حال تلاش و فعاليت هستند تا سلامت جامعه تأمين شود که اين کارهاي بزرگ بايد مد نظر قرار گيرد. ضمن اينکه امروز شرايط کشور عادي نيست و ما تحت فشار دشمنان هستيم، اما اطمينان دارم اگر متحد بايستيم، در اين جنگ اقتصادي هم پيروز خواهيم شد و دشمن وادار به عقب نشيني مي شود.

رييس جمهور با تأکيد بر اينکه پيروزي ها و موفقيت هاي ملت و دولت را بايد ببينيم، گفت: پيروزي هاي بزرگ را برجسته نمي کنيم؛ اما براي مشکلات کوچک يقه مسؤولان را مي گيريم. اينکه ديروز زيردريايي فاتح بعد از سال ها تلاش وزارت دفاع و ارتش به آب انداخته شد و امروز فاز 3 ستاره خليج فارس افتتاح شد، موفقيت و افتخار ملت و دولت نيست؟

او خاطر نشان کرد: اگر همه با هم کار نمي کرديم و دست به دست هم نمي داديم، موفق نمي شديم. اگر با هم نبوديم و تلاش شبانه روزي نبود، حتماً کار با موفقيت انجام نمي شد. آنچه اتفاق افتاده و امروز شاهد آن هستيم، تنها موفقيت دولت، سپاه يا يک گروه خاص نيست، بلکه موفقيت ملت است و بايد به آن افتخار کنيم. روحاني با تأکيد بر اينکه معني موفقيت هاي امروز اين است که ملت ما راه خود را درست انتخاب کرده است، گفت: بايد خود و توانمان را باور کنيم. اگر اين باور ايجاد شود، به همه قله هاي پيروزي دست خواهيم يافت.

جهش تاريخي توليد بنزين کشور در طول 5 سال

وزير نفت نيز در آيين گشايش رسمي فاز سوم پالايشگاه ستاره خليج فارس با اشاره به توليد روزانه 76 ميليون ليتر بنزين يورو 4 و 5 در کشور گفت: افزايش دو برابري و 50 ميليون ليتري توليد بنزين کشور در طول پنج سال با راه اندازي فازهاي يکم تا سوم پالايشگاه ستاره خليج فارس، جهشي بي سابقه و تاريخي است.

بيژن زنگنه افزود: ظرفيت پذيرش خوراک ما در پالايشگاه هاي نفت، روزانه حدود يک ميليون و 700 هزار بشکه بوده که با به مدار آمدن فاز سوم پالايشگاه ستاره خليج فارس و افزايش 400 هزار بشکه اي (افزايش 20 درصدي)، به روزانه 2 ميليون و 100 هزار بشکه رسيده است. وي با اشاره به جهش بي سابقه و تاريخي توليد بنزين کشور در طول پنج سال گذشته افزود: در سال 91، ظرفيت توليد بنزين پايه کشور روزانه 52 ميليون ليتر و با احتساب اکتان افزاها روزانه 58 ميليون ليتر بود که در بهمن ماه 97 با افزايش 50 ميليون ليتري و رشد دو برابري به روزانه 101 ميليون ليتر رسيد و تا پايان سال اين مقدار از رقم 105 ميليون ليتر در روز عبور مي کند.

وزير نفت تاکيد کرد: امروز برعکس دهه پيش که يک مورد از تحريم ها محدود کردن واردات بنزين به کشور بود، اکنون ديگر نه تنها واردکننده بنزين نيستيم، بلکه صادرکننده شده ايم و آمريکا يي ها حتي نمي توانند کلمه اي در اين باره به زبان بياورند.

زنگنه گفت: خوشبختانه ديگر نيازي به واردات بنزين نداريم و امکان صادرات اين فراورده نيز هم اکنون وجود دارد؛ اما چون مي خواهيم ظرفيت ذخاير کشور را افزايش دهيم، فعلا صادر نمي کنيم.

وي درباره کيفيت فراورده هاي توليدي در پالايشگاه هاي کشور تاکيد کرد: در سال 91 توليد بنزين با کيفيت يورو در کشور نداشتيم، اما امروز با اجراي طرح هاي بهبود کيفيت در پالايشگاه هاي اراک، اصفهان، بندرعباس، ستاره خليج فارس و تبريز روزانه 76 ميليون ليتر بنزين يورو 4 و 5 در کشور توليد مي شود. وزير نفت تصريح کرد: ظرفيت توليد نفت گاز يورو در کشور طي سال 91 روزانه 6 ميليون ليتر بود که اين رقم در سال 97 با افزايش هفت برابري به روزانه 44 ميليون ليتر رسيده است. زنگنه گفت: اجراي طرح هاي پالايشي که عمدتا متوجه افزايش کيفيت فراورده هاي نفتي و زيست محيطي است و بيشتر فاينانس کشورهاي اروپايي را داشتند، به دليل فشار غيرقانوني آمريکا متوقف شده است و اين موضوع آسيب زيست محيطي فراواني را به دنبال دارد.

وي همچنين از اعطاي موافقت اصولي براي پالايش دو ميليون بشکه نفت خام و تخصيص خوراک به بخش خصوصي براي پالايشگاه هاي جديد نفت و ميعانات گازي خبر داد و گفت: 600 هزار بشکه از اين ظرفيت مربوط به پالايشگاه هاي با ظرفيت کمتر از 60 هزار بشکه در روز است.

وزير نفت گفت: پارس جنوبي دو زنجيره پالايشي و پتروشيمي دارد که پالايشگاه ميعانات گازي ستاره خليج فارس بخشي از زنجيره پالايشي اين طرح عظيم به شمار مي آيد.

زنگنه افزود: امروز مي توانستيم با حضور رييس جمهور، عمليات کلنگ زني فاز 4 پالايشگاه ستاره خليج فارس را انجام دهيم، اما نمي خواستيم آغاز اين فاز به صورت نمايشي باشد.

وزير نفت افزود: به منظور حمايت از بخش خصوصي براي سرمايه گذاري، طرحي را براي اعطاي تسهيلات به بخش خصوصي به منظور تکميل طرح هاي پتروشيمي و پالايشي، به دولت ارائه کرده ايم.

راه اندازي فاز 3 با منابع داخلي

مديرعامل شرکت ملي پالايش و پخش فراورده هاي نفتي نيز در آيين گشايش رسمي فاز سوم پالايشگاه ستاره خليج فارس از راه اندازي يک ساله فاز 3 پالايشگاه ستاره خليج فارس با استفاده از منابع داخلي خبر داد.

عليرضا صادق آبادي گفت: پس از تثبيت فاز نخست پالايشگاه ستاره خليج فارس که تصميم گرفتيم وارد اجراي فاز دوم شويم، چالش پيش روي ما منابع مالي بود؛ اما در کوتاه مدت توانستيم از محل فروش نفتاي ترش پروژه، استفاده از منابع صندوق توسعه ملي و بانک ملت، منابع مالي مورد نياز پروژه را تامين کنيم.

وي افزود: در تابستان سال 97 که ميانگين مصرف بنزين به 97 ميليون ليتر در روز رسيد و اوج مصرف بود، پالايشگاه ستاره خليج فارس با راه اندازي فاز دوم، روزانه 30 ميليون ليتر بنزين به چرخه توزيع کشور اضافه کرد و فاز سوم آن نيز بلافاصله راه اندازي شد.

معاون وزير نفت در امور پالايش و پخش تصريح کرد: با راه اندازي فاز سوم پالايشگاه ستاره خليج فارس، افزون بر جهش قابل توجه در توليد بنزين، نفت گاز و گاز مايع (ال پي جي)، کمبود خوراک مجتمع هاي پتروشيمي را هم از اين پالايشگاه تامين و به عرضه ارز در کشور ازسوي پتروشيمي ها کمک کرديم.

صادق آبادي گفت: اميدواريم از طريق اجراي فاز چهارم پالايشگاه ستاره خليج فارس و بهبود فناوري فازهاي موجود، شاهد افزايش قابل توجه ظرفيت پالايشي اين پالايشگاه باشيم. مديرعامل شرکت ملي پالايش و پخش فراورده هاي نفتي ايران، مهم ترين دليل پيشرفت روند اجراي پروژه ساخت فاز سوم پالايشگاه ستاره خليج فارس را مبنا قرار دادن اهداف توليدي دانست و افزود: اين پروژه را بر پايه خرد کردن پروژه و تمرکز اجرا بر اهداف توليدي هدايت کرديم و به نتيجه رسانديم.

پالايشگاه ستاره شاهکار مهندسي و صنعتي

فرمانده قرارگاه سازندگي خاتم الانبياء (ص) نيز در اين آيين، احداث پالايشگاه ستاره خليج فارس را يک شاهکار مهندسي و صنعتي دانست و گفت: با احداث اين پالايشگاه ميعانات گازي، معادلات انرژي در منطقه تغيير کرده است.

سعيد محمد با بيان اينکه در 40 سالگي پيروزي انقلاب اسلامي و در اوج تحريم ها، شاهد افتتاح يک شاهکار مهندسي و صنعتي به دست مهندسان ايراني بدون دخالت خارجي ها هستيم، گفت: افتتاح دو فاز اين پالايشگاه در سال هاي 96 و 97 که به لحاظ وسعت، پيچيدگي و حجم کار در جهان بي نظير است، جزو اقدام هاي مثال زدني است که در ياد ملت خواهد ماند و اطلاق واژه فاز به اين مجموعه هاي عظيم که هر کدام يک پالايشگاه به شمار مي رود، دور از انصاف است.

فرمانده قرارگاه سازندگي خاتم الانبياء (ص)، خودکفايي در توليد بنزين، پرهيز از خام فروشي و توليد فراورده هاي با ارزش تر را از جمله دستاوردهاي احداث پالايشگاه ستاره خليج فارس برشمرد و تصريح کرد: با راه اندازي فاز سوم اين پالايشگاه، معادلات انرژي در منطقه تغيير کرد. محمد با اشاره به اينکه ساخت پالايشگاه ستاره خليج فارس، گامي اساسي در کاهش آلودگي هوا و کمک به محيط زيست بود، گفت: توليد فراورده ها با استاندارد يورو 5 نشان از اهميت زيست محيطي اين طرح دارد و از همه کساني که در ثبت اين افتخار ملي نقش داشتند، تشکر مي کنم.

وي ادامه داد: قرارگاه سازندگي خاتم الانبياء (ص) پس از خروج خارجي ها به بهانه تحريم ها در سال 90، عمليات اجرايي اين پالايشگاه را آغاز کرد که بر اساس آن، معادل چهار فاز پارس جنوبي کابل کشي انجام و 76 هزار تن تجهيز پالايشگاهي به همراه 11.5 ميليون بشکه مخزن ساخته  و براي 6 هزار نفر اشتغال زايي ايجاد شد که همه اين موارد، تنها بخشي از دستاوردهاي اين طرح بوده است.

محمد يادآور شد: قرارگاه سازندگي خاتم الانبياء (ص) براي سرمايه گذاري در عمليات ساخت پالايشگاه آناهيتا در کرمانشاه آمادگي دارد تا شاهد تبديل آن به قطب پالايشي در غرب کشور باشيم.