وزير نفت:

کارهاي درخشاني در گاز و پتروشيمي انجام داديم

وزير نفت با اشاره به انجام کارهاي درخشان در صنايع گاز و پتروشيمي کشور در سال هاي اخير گفت: ما ملت مقاومي هستيم و از تحريم ها سربلند بيرون مي آييم؛ همان طور که در جنگ تحميلي سرافراز بوديم. بيژن زنگنه صبح روز دوشنبه (22 بهمن ماه) در حاشيه راهپيمايي 22 بهمن و در چهلمين سالروز پيروزي انقلاب اسلامي در جمع خبرنگاران گفت: در اين سال ها در بخش گاز و پتروشيمي کارهاي درخشاني انجام داديم و در دنيا بي نظير بوديم و اميدواريم در آينده نيز اين مسير را ادامه دهيم. وي درباره اقدام هاي وزارت نفت در برابر تحريم هاي ظالمانه آمريکا گفت: در جنگ طرح ها را نمي گويند تا دشمن بفهمد؛ ما نيز همه تلاش خود را مي کنيم که با موفقيت دوران تحريم را سپري کنيم. وزير نفت با بيان اينکه تحريم، مسائل و مشکلاتي براي مردم و مسؤولان به وجود مي آورد، اظهار کرد: همه تلاش ما اين است که مشکلات را کم کنيم و با توکل به خدا موفق باشيم. وي گفت: نسل دوم و سوم انقلاب، وظايف خود را مي دانند که به راهپيمايي آمده اند؛ وظيفه همه ما اين است که از دستاوردها، استقلال، آزادي، وحدت و يکپارچگي ملي و تماميت ارضي خود دفاع کنيم. وزير نفت با اشاره به صحبت هاي دشمنان مبني بر اينکه انقلاب اسلامي چهل سالگي خود را نخواهد ديد، ادامه داد: اين حرف ها را عده اي به آمريکايي ها القا مي کنند، اميدوارم آمريکايي ها امروز بفهمند اين حرف ها بي پايه و اساس است و بايد در مقابل عظمت ملت ما سر تسليم و تعظيم فرود بياورند.

زنگنه همچنين دهه پنجم انقلاب را براي صنعت نفت مبارک دانست.

 

معاون وزير نفت در امور گاز خبر داد:

گازرساني به 3 هزار روستاي جديد در سال 98

مديرعامل شرکت ملي گاز ايران گفت: بر اساس آمارها، تاکنون 98 درصد جمعيت شهري و 77 درصد از جمعيت روستايي از نعمت گاز برخوردار شده اند و طبق برنامه ريزي ها تا پايان سال به 3 هزار روستا و در سال آينده نيز به 3 هزار روستاي ديگر گازرساني مي شود. به گزارش خانه ملت، حسن منتظر تربتي، مديرعامل شرکت ملي گاز ايران، در ديدار با علي لاريجاني، رئيس مجلس شوراي اسلامي، با بيان اينکه تاکنون به 98 درصد جمعيت شهري در کشور گازرساني شده است، گفت: در اين ميان تنها استان سيستان و بلوچستان باقي مانده که پروژه گازرساني به اين استان هم در آينده نزديک انجام مي شود.

وي تصريح کرد: يکي از دغدغه هاي شرکت ملي گاز ايران، بحث صرفه جويي در مصرف به ويژه در نيروگاه هاست، زيرا طبق بررسي ها اين مراکز تا 30 درصد قابليت صرفه جويي دارند. مديرعامل شرکت ملي گاز ايران با اشاره به برنامه ريزي اين شرکت براي مقاوم سازي شبکه گازرساني در برابر بلاياي طبيعي گفت: خوشبختانه شرکت ملي گاز ايران اقدام هاي قابل قبولي در اين رابطه در استان تهران انجام داده و اين موضوع در شهرهاي بزرگ نيز در حال پيگيري و انجام است. وي در اين ديدار همچنين گزارشي درباره صادرات گاز به کشورهاي منطقه، تعيين عوارض در قبوض گاز و اختصاص آن به بحث گازرساني به مدارس، دريافت آبونمان در قبوض گاز و صادرات گاز مايع به کشورهاي منطقه يا فرامنطقه اي ارائه کرد.

اولويت به گازسوز شدن حمل و نقل عمومي

رئيس مجلس شوراي اسلامي نيز در اين ديدار با اشاره به اهميت و جايگاه توسعه گاز در پيشرفت کشور گفت: خوشبختانه تاکنون اقدام هاي چشمگيري در عرصه گازرساني به استان ها و شهرها صورت گرفته است. علي لاريجاني با اشاره به اهميت گازسوز شدن يا دوگانه سوزشدن حمل ونقل عمومي افزود: قطعا يکي از اولويت هاي کنوني شرکت ملي گاز بايد موضوع گازسوز شدن حمل و نقل عمومي به ويژه تاکسي ها باشد. وي با اشاره به آثار مثبت گازسوز شدن حمل ونقل عمومي تصريح کرد: کاهش مصرف بنزين و کاهش آلودگي هوا از مهم ترين آثار مثبت اين موضوع است. همچنين با گازسوز شدن حمل ونقل عمومي اصلاح حامل هاي انرژي راحت تر صورت مي گيرد، از اين رو به نظرم شرکت ملي گاز بايد با همکاري بانک ها طرحي را براي تحقق اين مسئله تدوين کند. نماينده مردم قم در مجلس شوراي اسلامي ادامه داد: يکي از عوامل بسيار مهم در مسير گازسوز شدن حمل ونقل عمومي توسعه جايگاه هاي عرضه گاز است، زيرا در شرايط کنوني تعداد اين جايگاه ها کم است، بنابراين بايد برنامه ريزي دقيقي براي توسعه اين مراکز انجام شود. رئيس مجلس شوراي اسلامي افزود: يکي ديگر از موضوع هاي مهم در بحث فعاليت شرکت ملي گاز، موضوع صادرات گاز مايع (LPG) به کشورهاي ديگر است که در اين رابطه نيز بايد برنامه ريزي دقيق تري انجام شود.

 

افزايش 25 درصدي ظرفيت ذخيره سازي فراورده هاي نفتي

همزمان با چهل سالگي انقلاب اسلامي، ظرفيت ذخيره سازي در بزرگ ترين ترمينال نفتي خاورميانه با بهره برداري از دو مخزن 40 ميليون ليتري سقف شناور شرکت خطوط لوله و مخابرات منطقه تهران در مجموع 80 ميليون ليتر (25 درصد) افزايش يافت.

قاسم عرب يارمحمدي، مدير شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه تهران در آيين بهره برداري از اين مخازن که با حضور جمعي از مديران و کارکنان ستادي و شرکت خطوط لوله و مخابرات  منطقه تهران برگزار شد، گفت: با راه اندازي اين دو مخزن، ظرفيت ذخيره سازي فراورده هاي نفتي در منطقه تهران از 240 ميليون ليتر به 320 ميليون ليتر افزايش يافت.

وي افزايش حدود 25 درصدي ظرفيت ذخيره سازي فراورده هاي نفتي در منطقه، امکان ذخيره سازي و انتقال نفت گاز به مبادي مصرف در شهرهاي شمالي کشور، افزايش ضريب پايداري و استمرار عمليات انتقال فرآورده را از جمله دستاوردهاي اين پروژه برشمرد و افزود: اين طرح در مدت 18 ماه اجرايي شده است.

مدير شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه تهران با اشاره به بهره گيري 100درصدي از توان داخلي در اجراي اين پروژه گفت: اين پروژه با بهره گيري از سامانه هاي پيشرفته الکترونيکي تعيين سطح مواد، اجرايي شده و در عمليات اجرايي آن، سيستم لوله کشي، راه هاي دسترسي به سايت و سيستم ايمني و آتش نشاني ساماندهي شده است.

يارمحمدي، رقم سرمايه گذاري در اجراي اين پروژه را حدود 11 ميليارد تومان عنوان کرد و افزود: اشتغال آفريني در زمان اجراي پروژه و تجهيز مخازن و منيفولد مربوط به سامانه هاي پيشرفته اتصالات انعطاف پذير و ساپورت هاي وزني براي پيشگيري از مخاطره هايي نظير زلزله، از ديگر مشخصات اين پروژه است.

 

 

  با حکم وزير نفت صورت گرفت

انتصاب عضو شوراي عالي مهندسي مخازن نفت و گاز

وزير نفت در حکمي، جلال فهيم پور را به عضويت شوراي عالي مهندسي مخازن نفت و گاز منصوب کرد. در حکم بيژن زنگنه به جلال فهيم پور آمده است: «به استناد بند (ح) ماده (2) «شيوه نامه تشکيل شوراي عالي مهندسي مخازن نفت و گاز» (موضوع تصويب نامه شماره 86453/ت 53521 ﻫ تاريخ 1395/7/18 هيأت محترم وزيران)، با توجه به توافق صورت گرفته با وزير محترم علوم، تحقيقات و فناوري، بدينوسيله براي مدت 2 سال به عضويت در اين شورا منصوب مي شويد. از خداوند قادر متعال براي جنابعالي در انجام وظايف خطير اين شورايعالي توفيق مسئلت مي کنم.» جلال فهيم پور، استاديار دانشکده مهندسي نفت دانشگاه صنعتي اميرکبير است.

 

راه اندازي دکل مکشي 104 در مناطق نفت‎خيز جنوب

مدير تعمير، تکميل و خدمات فني چاه هاي شرکت ملي مناطق نفت‎خيز جنوب از نوسازي و راه‎اندازي دستگاه دکل مکشي 104 در اين شرکت خبر داد. يونس عباسي‎لرکي گفت: به کوشش کارکنان اين مديريت، دکل مکشي 104 در مدت سه ماه نوسازي، تجهيز و آماده عمليات شد. وي گفت: کاربري انحصاري اين دکل با توان 250 اسب بخار و حداکثر عمق عملياتي 12 هزار فوت براي زنده سازي و جريان ‎دادن چاه‎هاي داراي رشته هاي مغزي 7/8-2 و1/2-3 اينچ براي برداشت و مکش فشار هيدرواستاتيک ستون چاه و عمليات زنده سازي (Liquid Lifting) است که با استفاده از Swabbing cap مربوطه براي چاه هاي داراي رشته مغزي 1/2-4 اينچ نيز قابليت استفاده دارد. عباسي‎لرکي افزود: از جمله فعاليت‎هايي که در بازسازي اين دکل انجام شد، تعميرات اساسيBOP، سرويس موتور و رادياتور موتور، سرويس پمپ هاي هيدروليک و تعويض تسمه هاي مربوطه، تعويض کامل سيستم نيوماتيک و سرويس مخزن هوا، تعويض کامل زنجير و کلاچ درام و سرويس کامل مخازن سوخت است. وي سرويس کامل شيرهاي کنترل هيدروليکي و اهرم هاي بالابرنده دکل، پنل کنترل، کشنده‎ها، جک هاي دکل و ديزل ژنراتور 3306 را از ديگر اقدام هايي برشمرد که در جريان نوسازي اين دکل انجام شده است. وي افزود: مديريت تعمير، تکميل و خدمات فني چاه‎ها با تعمير به موقع و مناسب چاه‎هاي نفت و گاز نقش اساسي در حفظ، نگهداشت و افزايش توليد نفت و گاز شرکت مناطق نفت‎خيز جنوب دارد، بنابراين نوسازي و راه‎اندازي دکل مکشي 104داراي اهميت بسزايي در توليد است.

 

اطلاعيه پنجمين عرضه نفت‎خام سبک در بورس انرژي

اطلاعيه پنجمين عرضه نفت خام سبک شرکت ملي نفت ايران در رينگ بين‎الملل بورس انرژي در تاريخ 29 بهمن منتشر شد.

شرايط عرضه در اين دوره مشابه عرضه چهارم است. پيش پرداخت 6 درصد و امکان تسويه 100 درصد ريالي از ويژگي‎هاي اين عرضه است، همچنين مدت تسويه حساب از زمان بارگيري 90 روز تعيين شده است.

در مرحله پنجم عرضه نيز همانند نوبت قبل يک ميليون بشکه نفت خام سبک با حجم خريد حداقل تعداد 35 هزار بشکه و قيمت پايه 56 دلار و 81 سنت براي هر بشکه تعيين شده است.

بر اساس اين گزارش، عرضه نفت خام در بورس انرژي ايران در راستاي تحقق سياست‎هاي اقتصاد مقاومتي مبتني بر ايجاد تنوع در روش‎هاي فروش نفت و استفاده از ظرفيت هاي بخش غيردولتي به منظور صادرات نفت خام در دستور کار قرار گرفته است.

 

 

اجرايي شدن مصوبه اقدام هاي پيشگيرانه صنعت نفت در برابر زلزله

نخستين جلسه کارگروه اجرايي شدن مصوبات 109 و 220 (مصوبات مقاوم سازي و اقدام هاي پيشگيرانه تاسيسات صنعت نفت در برابر زلزله) شوراي معاونان وزيرنفت در معاونت مهندسي پژوهش و فناوري وزارت نفت به رياست اميد شاكري، سرپرست معاونت مهندسي، پژوهش و فناوري و با حضور همکاران اداره كل نظام فني اجرايي و ارزشيابي طرح ها و نمايندگان رسمي از چهار شرکت اصلي وزارت نفت برگزار شد.  با توجه به پهنه خطر لرزه اي کشور و احتمال وقوع زمين لرزه هاي مختلف در نزديکي مراکز و تاسيسات صنعت نفت لازم است تاسيسات و ساختمان هاي صنايع نفت، گاز، پالايش، پخش و پتروشيمي، همچنين خطوط انتقال ميعانات گازي و نفتي، از تاب آوري لازم در برابر زلزله برخوردار باشند. بر اين اساس شوراي معاونان وزيرنفت با آينده نگري در اين موضوع دو مصوبه 220 (درتاريخ 15 دي ماه 82) و 109 (در تاريخ پنجم شهريورماه 97) در خصوص مقاوم سازي و اقدام هاي پيشگيرانه را تصويب كرده است. بر اساس اين دو مصوبه، تکاليفي در خصوص مقاوم سازي و اقدام هاي پيشگيرانه در برابر زلزله به چهار شرکت اصلي و ديگر مديريت هاي ستادي و عملياتي وظايفي داده شده كه نظارت، راهبري و پيگيري اين مصوبات را معاونت مهندسي، پژوهش و فناوري عهده دار است.  در اين جلسه مقرر شد شرکت هاي اصلي به واسطه نمايندگان رسمي معرفي شده اقدام به جمع آوري و به روزرساني اقدام هاي مقاوم سازي و ارسال آن به اداره کل نظام فني، اجرايي و ارزشيابي طرح ها کنند؛ همچنين پيگير تشکيل ساختار امور مهندسي زلزله و مقاوم سازي به صورت سازماني باشند. براساس مصوبه 220 شوراي معاونان وزير، همچنين شرح وظايف سازماني معاونت مهندسي، پژوهش و فناوري ماموريت دارد متناسب با نظام فني، اجرايي و ارزشيابي طرح هاي صنعت نفت نسبت به تهيه و ابلاغ استاندارد، آيين نامه، راهنما و ديگر اسناد همسان مرتبط با موضوع ارتقاي تاب آوري تاسيسات و ساختمان ها و کاهش ريسک آنها اقدام كند. بر اين اساس تاکنون اسناد مختلفي با درجات متفاوتي از الزام حقوقي تهيه و ابلاغ شده که مهمترين آن نشريه 038 با عنوان «آيين نامه طراحي لرزه اي تأسيسات و سازه هاي صنعت نفت» است که با امضاي وزيرنفت در سال 1395 به صورت لازم الاجرا ابلاغ شده است. ويرايش سوم نشريه 038 به همت و تلاش كارشناسان ارشد وزارت نفت با همكاري جمعي از استادان برجسته مهندسي زلزله كشور و با انطباق با استاندارد و آيين نامه هاي به روز ملي و بين المللي و با اضافه شدن فصل سازه با ميراگر، پيوست هاي ملاحظات تراز پايه و روندنماي طراحي سازه هاي غير ساختماني و اجزاي غيرسازه اي و همچنين تغييرات و اصلاحات عمده در فصل تحليل خطر بر اساس پهنه بندي بومي کشور تهيه و تدوين شده است.

 

برگزاري چهارمين ارزيابي تمرينات آتش نشانان پالايش  و پخش

چهارمين ارزيابي تمرينات عملياتي - تخصصي آتش نشانان شرکت ملي پالايش و پخش فراورده هاي نفتي ايران، 27 تا 29 بهمن ماه با حضور 150 آتش نشان و تيم هاي اجرايي و فني در شرکت پالايش نفت بندرعباس برگزار مي شود. در اين دوره از ارزيابي، هفت محور شامل انجام کار تيمي هماهنگ و فرماندهي عمليات، ايجاد انگيزه براي بالا بردن توان جسمي، فني و عملياتي آتش نشانان براي مقابله با حريق و حوادث احتمالي، استفاده از سرعت، دقت و استقامت در انجام کارهاي مرتبط، ايجاد هماهنگي و هم افزايي بين آتش نشانان هنگام حضور در حوادث مشترک بين شرکت ها، اشتراک گذاري دانش، تجربه و مهارت آتش نشانان بين يکديگر، آشنايي کارکنان شرکت هاي تابع شرکت ملي پالايش و پخش فراورده هاي نفتي با يکديگر و ايجاد مودت و دوستي آتش نشانان، آشنايي با فناوري هاي نوين در حوزه آتش نشاني در نظر گرفته شده است.

در اين دوره 13 تيم از 10 شرکت پالايشي حضور دارند، ضمن آنکه دو تيم از شرکت ملي پخش فراورده هاي نفتي ايران و يک تيم از شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ايران نيز شرکت خواهند کرد.