اوقات فراغت نیروهای اقماری چگونه می گذرد؟

از کتاب تا خانواده

کار و فراغت، مفاهيمي هستند که با دقت و زمان ارتباط دارند. کار، گذران وقت براي فعاليتي خاص و با هدفي خاص است و فراغت، زمان آزادي است که فرد اجباري براي انجام فعاليتي خاص ندارد و فعاليت هاي او مي تواند براساس ميل و رغبت باشد.  کارگران و کارمندان اقماري اگرچه دو هفته به صورت کامل در محل کارشان حضور دارند و از خانواده خود دور هستند، اما اين فرصت را نسبت به ديگر نيروها دارند که براي دو هفته استراحت کنند؛ استراحتي که اين امکان را به آنها مي دهد تا براي اوقات فراغت خود برنامه ريزي داشته باشند. اين برنامه ها مي تواند مسافرت ، ورزش، ديد و بازديد و ... باشد. زندگي کارگران و کارمندان اقماري در مناطق مختلف ايران پيچيدگي هاي خاص خود را دارد. آنها در زندگي متفاوتشان نسبت به ديگران، دو هفته کار و تلاش مي کنند و دو هفته هم به استراحت مي پردازند. استراحتي که در جوامع صنعتي امروز، براي رسيدن به آرامش روحي و جسمي بسيار مهم است. اين قشر از جامعه بعد از گذراندن دوره کاري خود، اوقات فراغت خود را بدون دغدغه کار و تلاش شروع مي کنند؛ اوقاتي که هر يک از آنها سعي مي کنند به بهترين شکل ممکن از آن استفاده کنند.

 در کنار خانواده: اين گروه از نيروي کار، به خصوص آنهايي که در شهري ديگر و به دور از خانواده مشغول به فعاليت هستند، دو هفته استراحتشان را راهي شهر خود مي شوند تا در کنار خانواده وقتشان را سپري کنند. مشارکت در انجام کارهاي خانه، يکي از سرگرمي هايي است که برخي از آنها در اين مدت انجام مي دهند.

  ورزش و سرگرمي: عده اي از آنها هم اوقات فراغتشان را با ورزش و رفتن به باشگاه ها پرمي کنند. بعد از کار و تلاش بي وقفه، ورزش کردن حس خوبي به انسان مي دهد. همچنين باعث مي شود ضعف ها و كمبودهاي جسماني و رواني اين افراد از بين برود و به آرامش بهتري برسند.

  کتاب خواندن: آنهايي که اهل کتاب خواندن هستند، مي گويند در اوقات فراغت راهي کتابخانه ها مي شوند و ساعاتي را در اين مکان ها به خواندن کتاب مي گذرانند. برخي هم که خيلي حوصله دست گرفتن کتاب يا رفتن به کتابفروشي و کتابخانه را ندارند، با دانلود کتاب هاي الکترونيکي رايگان، وقتشان را پر مي کنند. گروهي هم يک مجموعه طولاني مانند رمان و کتاب هاي تاريخي را انتخاب مي کنند و در هر نوبت از اوقات فراغت خود، قسمتي از آن را مي خوانند.

  فوران هنر:در ميان کارکنان اقماري، افرادي هستند که در کنار کار و تلاش، هنرهاي ديگري هم دارند. اين گروه وقتي دوره استراحتشان فرامي رسد، خود را با هنري که دارند، سرگرم مي کنند. مثلا کسي که ساز مي نوازد، در اولين فرصتي که به دست مي آورد، به سراغ سازش مي رود و در آرامش به نواختن آن مي پردازد و با اين کار روحش را جلا مي دهد.

 کمک به ديگران: کمک به ديگران، خصلتي پسنديده است. در بيشتر مواقع شاهديم که نيروهاي اقماري در دوران فراغتشان به جاي استراحت، ترجيح مي دهند به کمک نزديکان، دوستان و آشنايانشان بروند. اين عده عنوان مي کنند که از کمک کردن به ديگران لذت مي برند و با اين کار مي توانند اوقات فراغتشان را پر کنند.

  گشت و گذار: پس از دو هفته کار و تلاش طاقت فرسا، مسافرت و گشت و گذار، گزينه خوبي است. بسياري از نيروهاي اقماري، بهترين زمان براي سفر را دوران استراحتشان مي دانند و ترجيح مي دهند در اين زمان به ديدن دوستان و آشنايايي بروند که مدت ها از آنها بي خبر بوده اند. اين گروه مي گويند ديدن نزديکان و دوستان به آنها انرژي مي دهد.

  فقط خواب: گروهي هم هستند که براي اوقات فراغت خود برنامه اي ندارند و دوست دارند تمام اين زمان را در خانه به استراحت بپردازند و در کنار خانواده از ديدن برنامه هاي تلويزيوني لذت ببرند.

تلاش ادامه دارد: در کنار تمام اين افراد، کساني هم هستند که با توجه به شرايط زندگي شان، در دوران استراحت، شغل ديگري براي خود دست و پا کرده اند و به جاي بهره بردن از اوقات فراغت و بازيابي انرژي از دست رفته شان، همچنان مشغول به کار مي شوند و دست از تلاش برنمي دارند. آنها در اين دوران سعي دارند با کار مضاعف، کمبودهاي زندگي شان را جبران کنند.

اين افراد نه تنها اوقات فراغت ندارند که بعد از دو هفته با جسمي خسته و روحي آزرده به محل کار اصلي شان برمي گردند، آن هم بدون اينکه ذره اي خستگي از تن شان بيرون رفته باشد.

در حال حاضر بخش قابل توجهي از نيروي انساني کشورمان در صنايعي چون حفاري نفت، پتروشيمي، بخش توليدي و ... به صورت نوبتکاري اقماري مشغول به فعاليت هستند. از اين رو توجه به وضعيت نيروي اقماري اهميت بالايي پيدا مي کند.

 

«بي سخن» ا ز رامشگران

آلبوم بي سخن از کنسرت گروه موسيقي رامشگران به آهنگسازي و سرپرستي سعيد قرباني، منتشر شده و در دسترس علاقه مندان به موسيقي قرار گرفته است. «بي سخن»، آلبومي است تصويري از کنسرت گروه موسيقي رامشگران به سرپرستي سعيد قرباني، آهنگساز و نوازنده سنتور که با رپرتواري از موسيقي رديف دستگاهي به اجرا در آمده است. قطعات اين اثر «پيش درآمد شور»، «چهار مضراب ترک»، «سنتور تنها»، «کمانچه تنها»، «رويا»، «عود تنها»، «بانو» و «جوانه» هستند که در دستگاه شور و نوا نواخته شده اند. سعيد قرباني (آهنگساز، سنتور)، حسين قرباني (تنبک)، مهرزاد اعظمي کيا (کمانچه) و حبيب خرمي (عود) نوازندگان گروه رامشگران بوده اند.

 

از چه با دشمن جانم شده ام دوست ندانم

دوستت دارم و دانم كه تويي دشـمن جانـم          از چه با دشمن جانم شـده ام دوسـت نـدانـم

غـمم اين است كه چون ماه نو انگشت نمايي         ورنه غم نيست كه در عشق تو رسواي جهانم

دم به دم حلقه اين دام شـود تـنـگـتر و مــن       دسـت و پـايـي نـزنم خود ز كمنـدت نـرهانم

گر ببيني تو هم آن چهره به روزم بــنشـيـني      نـيـم شـب مـست چو بر تخت خيالت بنشانم

كه تو را ديد كه در حسرت ديدار دگر نيست        آري آنجا كه عيان است چه حاجت به بيـانم؟

عماد خراساني

دردسر پيچيده

فيلم «درساژ»، به کارگرداني پويا بادکوبه بتازگي اکران شده است. فيلم به گفته بسياري از منتقدان، خوش ساخت و با محتواست. عوامل اين فيلم درباره آن نوشته اند:«گلسا دختري 16 ساله است که به همراه خانواده اش در شهري کوچک در اطراف تهران زندگي مي کند. او بيشتر اوقات خود را با گروهي از دوستانش مي گذراند. يک روز آنها تصميم مي گيرند تا دست به اقدامي هيجان انگيز بزنند؛ اقدامي که پيامدهاي غيرمنتظره اي در پي خواهد داشت و از کاري صرفاً سرگرم کننده و هيجان انگيز، به دردسري پيچيده تبديل مي شود. اتفاقاتي که رخ مي دهد، از اساس، ديدگاه گلسا نسبت به زندگي را تغيير مي دهد...». از بازيگران مطرح اين فيلم مي توان به علي مصفا، شبنم مقدمي و هوشنگ توكلي اشاره کرد.

 

حاکم نيشابور و کشاورز

روزي حاکم نيشابور براي گردش به بيرون از شهر رفته بود که مرد ميانسالي را در حال کار روي زمين کشاورزي ديد.  حاکم پس از ديدن آن مرد، بي مقدمه به کاخ برگشت و دستور داد کشاورز را به کاخ بياورند. روستايي بينوا با ترس و لرز در مقابل تخت حاکم ايستاد. به دستور حاکم، لباس گرانبهايي بر او پوشاندند. حاکم گفت يک قاطر راهوار به همراه افسار و پالان خوب به او بدهيد.  حاکم که از تخت پايين آمده بود و آرام قدم مي زد، به مرد کشاورز گفت: مي تواني بر سر کارت برگردي، ولي همين که دهقان بينوا خواست حرکت کند، حاکم کشيده اي محکم پس گردن او نواخت.  همه حيران از آن عطا و حکمت اين جفا، منتظر توضيح حاکم بودند.

حاکم از کشاورز پرسيد: مرا مي شناسي؟

کشاورز بيچاره گفت: شما تاج سر رعايا و حاکم شهر هستيد.

حاکم گفت: آيا بيش از اين مرا مي شناسي؟

سکوت مرد حاکي از استيصال و درماندگي او بود.

حاکم گفت: به خاطر داري 20 سال قبل که من و تو با هم دوست بوديم، در يک شب باراني که در رحمت خدا باز بود، من رو به آسمان کردم و گفتم خدايا به حق اين باران و رحمتت مرا حاکم نيشابور کن و تو محکم بر گردن من زدي و گفتي که اي ساده دل! من سال هاست از خدا يک قاطر با پالان براي کار کشاورزي ام مي خواهم، هنوز اجابت نشده، آن وقت تو حکومت نيشابور را مي خواهي؟

يک باره خاطرات گذشته در ذهن دهقان مرور شد.

حاکم گفت: اين قاطر و پالاني که مي خواستي، اين کشيده هم تلافي همان کشيده اي که به من زدي. فقط مي خواستم بداني که براي خدا، حکومت نيشابور با قاطر و پالان فرق ندارد. فقط ايمان و اعتقاد من و توست که فرق دارد. از خدا بخواه فقط بخواه و زياد هم بخواه. خدا بي نهايت بخشنده و مهربان است و در بخشيدن، بي انتهاست، ولي به خواسته ات ايمان داشته باش.

 

رازهاي مديريت زمان از زبان افراد موفق

زمان، ارزشمندترين دارايي شماست که بازنخواهد گشت، پس آن را هدر ندهيد! با افزايش تمرکز و سپردن وظايف به ديگران، پيگيري ايده ها و حفظ انرژي بدن، مي توانيد بيشترين استفاده را از دقايق خود ببريد. مديريت موفق زمان، به شما کمک خواهد کرد تا در تکميل اموري که بايد انجام شود، بيشتر مؤثر بوده و زمان بيشتري براي انجام امور مهم زندگي تان در اختيار داشته باشيد. اين موضوع لزوماً يک کار برجسته و آسان نيست؛ در برخي موارد، لازم است تغييرات قابل توجهي در خودتان ايجاد کنيد تا زماني براي انجام کارهاي مهم زندگي تان در اختيار داشته باشيد.  کتاب «15 راز مديريت زمان از زبان افراد موفق»، تجربيات قهرمانان المپيک، کارآفرينان خستگي ناپذير، ميلياردرهاي هوشمند و دانشجويان ممتاز را با هم ترکيب کرده تا ابزارهاي افزايش بهره وري و تمرکز را به خواننده معرفي کند. چه کساني بايد اين کتاب را بخوانند؟ افرادي که هميشه وقت کم مي آورند، مديران، کارمندان، دانشجويان، دانش آموزان و...  در اين کتاب مي آموزيد:

« ارزيابي کنيد که در حال حاضر، زمان خود را چگونه مي گذرانيد و اتلاف وقت هاي پنهان در روزتان را کشف کنيد.   اهداف خود را تبيين کنيد تا بتوانيد مطمئن شويد در مسير دستيابي به آنها کار مي کنيد. »