رئيس جمهوري:

امروز در توليد بنزين و گاز خودکفا هستيم

رئيس جمهوري با اشاره به خودکفايي کشور در توليد محصولات گفت: پارسال در توليد گازوييل خودکفا بوديم، امروز در بنزين و گاز هم خودکفا هستيم و هيچ وقت شرايط کشور اينچنين نبوده است.

به گزارش پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري، دکتر حسن روحاني روز دوشنبه (22 بهمن ماه) در اجتماع بزرگ مردم تهران در مراسم راهپيمايي چهلمين سالروز پيروزي شکوهمند انقلاب اسلامي، با برشمردن ويژگي هاي خاص مراسم 22 بهمن امسال گفت: مراسم امسال از يک سو با چهلمين سالروزپيروزي انقلاب اسلامي ملت بزرگ ايران و از سوي ديگر ايام دهه فجر امسال با عطر و بوي فاطمي همراه شده است؛ همان بزرگواري که در سايه تعاليم پدرش، همسرش و فرزندانش ملت ما توانست در برابر همه قدرت ها و ابرقدرت ها بايستد و پيروزي را به دست آورد. وي با بيان اينکه ملت ايران 40 سال پيش، از استبداد، استعمار و وابستگي ها رهايي يافت و توانست نظام جمهوري اسلامي را در اين سرزمين مستقر سازد، افزود: همچنين امسال در شرايطي جشن 22 بهمن را برگزار مي کنيم که آمريکاي جنايتکار، صهيونيسم و ارتجاع منطقه، مردم ما را تحت فشار تحريم قرار داده اند. وي يادآور شد: در رژيم گذشته کل مقدار گازي که پالايش مي شد، تنها 36 ميليون مترمکعب در روز بود و امروز اين مقدار 30 برابر شده و به هزار و 60 ميليون مترمکعب رسيده است و اين نشان مي دهد که کارگران و مهندسان در بخش نفت، چه زحمات بزرگي را متحمل شدند. رئيس جمهوري ادامه داد: مجموع ذخاير هيدروکربور مايع قابل برداشت کشور 88 ميليارد بشکه بوده و امروز اين رقم 2 برابر شده و 160 ميليارد بشکه معادل نفت خام است و به معناي اين است که با اکتشافات مهندسان و رفتن خارجي ها و آمريکايي ها و انگليسي ها، امروز توانستيم روي پاي خودمان بايستيم و کشور را اداره کنيم. دکتر روحاني با اشاره به اينکه اگر دنيا جمعيت زير پوشش گازرساني ايران را نگاه کند، دچار حيرت مي شود، گفت: ما در زمان پيروزي انقلاب 52 هزار انشعاب گاز داشتيم و اکنون به 11 و نيم ميليون انشعاب رسيده است و نزديک 92 درصد از جمعيت کشور زير پوشش گاز طبيعي هستند؛ هم اکنون 54 مجتمع پتروشيمي در سراسر کشور داريم. مجموع فروش خالص محصولات پتروشيمي کشور در سال 57 يک ميليون تن و فروش خالص داخلي - که بخشي از آن کود بود - نيز 600 هزار تن بوده است. امسال فروش خالص محصولات پتروشيمي ما به بيش از 30 ميليون تن و بالاي 17 ميليارد دلار مي رسد؛ امروز شاهد پيشرفت کشور در زمينه هاي مختلف هستيم. دکتر روحاني افزود: پروژه بزرگ و طرح مهم و استراتژيک جاسک که به واسطه آن مي خواهيم بخشي از صادرات نفت را از اين منطقه انجام دهيم، ان شاء الله تا پايان اين دولت اجرا خواهد شد.

 

  عضو کميسيون انرژي مجلس شوراي اسلامي:

صنعت پتروشيمي توسعه دهنده اقتصاد کشور است

عضو کميسيون انرژي مجلس شوراي اسلامي، توسعه هرچه بيشتر صنعت پتروشيمي را راهکاري موثر براي رشد اقتصادي و افزايش اشتغال دانست و گفت: صنعت پتروشيمي توسعه دهنده اقتصاد کشور است.

سيدعلي ادياني با بيان اينکه صنعت پتروشيمي ايران در طول 40 سال گذشته پيشرفت هاي بزرگي به دست آورده است، گفت: سرعت پيشرفت در صنايع پتروشيمي بايد در کشور شتاب گيرد. معتقدم توسعه صنعت پتروشيمي، از مهمترين ارکان اقتصاد مقاومتي بوده و يکي از سودآورترين صنايع کشور به شمار مي آيد.

وي افزود: براي رسيدن به اهداف پيش بيني شده در مسير توسعه صنعت پتروشيمي، افزون بر سرمايه گذاري هاي جديد و تکميل پروژه هاي در دست ساخت، بايد از خام فروشي پرهيز و سبد کالاهاي صادراتي پتروشيمي را با هدف توسعه صادرات متنوع کرد.

عضو کميسيون انرژي مجلس شوراي اسلامي تصريح کرد: بدون ترديد سرمايه گذاري در صنايع پايين دست پتروشيمي به دليل وجود ارزش افزوده بالا، سرمايه گذاري قابل اطمينان و سودآوري خواهد بود.

ادياني عنوان کرد: صنعت پتروشيمي باوجود تحريم ها روند توسعه اي خود را ادامه مي دهد. هم اکنون منابع و زيرساخت هاي خوبي براي اين بخش در کشور وجود دارد و صنعت پتروشيمي بدون ترديد مي تواند روند توسعه اقتصادي کشور را شتاب بخشد.

وي افزود: به نظر مي رسد همين حالا هم دير نشده و جايگزيني صادرات غيرنفتي به منظور افزايش درآمدهاي دولت بايد به عنوان يک اصل ازسوي دولتمردان مورد توجه قرار گيرد.

 

  صنعت نفت در مسير توسعه گام بر مي دارد

نماينده بوکان در مجلس شوراي اسلامي گفت: صنعت نفت با درايت وزير نفت و باوجود تحريم ها، تخريب ها و گاه سياه نمايي برخي افراد و گروه ها در داخل کشور، مسير توسعه خود را ادامه مي دهد. محمد قسيم عثماني با اشاره به اينکه صنعت نفت ايران هم اکنون در مسير توسعه گام بر مي دارد و در عرصه جهاني تاثيرگذار است، گفت: تحولات صنعت نفت ايران پس از پيروزي انقلاب اسلامي با پيش از آن قابل مقايسه نيست، ايران در اين صنعت جهش قابل توجهي داشته است. وي به توسعه فازهاي ميدان گازي مشترک پارس جنوبي اشاره کرد و افزود: در چند سال گذشته به ويژه با روي کار آمدن دولت تدبير و اميد، فازهاي مختلف پارس جنوبي به بهره برداري رسيد و اين در حالي است که تحريم ها نيز بر کشور سايه افکنده بود. نماينده بوکان در مجلس شوراي اسلامي به موضوع برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) و تاثير آن بر صنعت نفت اشاره و تصريح کرد: در حالي که پيش از اجرايي شدن برجام، صادرات نفت ايران به طور محسوسي کاهش يافته بود، پس از اجراي اين توافق نامه صادرات افزايش يافت و شرکت هاي بسياري براي سرمايه گذاري به ايران آمدند، هرچند متأسفانه با کارشکني آمريکا اين مهم تداوم نيافت. اين عضو کميسيون اصل 90 مجلس عنوان کرد: آمريکا و متحدانش امروز به اين نکته پي بردند که نفت ايران را نمي توانند از بازارهاي جهاني حذف کنند، طرح به صفر رساندن صادرات نفت ايران نيز به سرانجام نرسيد و آنها از اظهارات خود عقب نشيني کردند. وي گفت: صنعت نفت با درايت وزير نفت و باوجود تحريم ها، تخريب ها و گاه سياه نمايي برخي افراد و گروه ها در داخل کشور، مسير توسعه خود را ادامه مي دهد.

 

گازرساني يکي از  ابزارهاي پيشرفت و توسعه است

عضو کميسيون انرژي مجلس شوراي اسلامي گفت: هيچ کشوري از نظر وسعت شبکه گازرساني به مردم، همانند ايران نيست و گازرساني يکي از ابزارهاي پيشرفت و توسعه است. سلام اميني، گازرساني در دولت تدبير و اميد به شهرها و روستاهاي دورافتاده کشور را از خدمات ارزنده وزارت نفت دانست و گفت: دولت هاي بسياري در اين زمينه تلاش کردند، اما فعاليت هاي ماندگار دولت تدبير و اميد در اين بخش بي سابقه است. وي افزود: گازرساني به اين استان به ويژه در دولت تدبير و اميد شتاب گرفت و به گفته مسئولان، طرح هاي گازرساني شهري و روستايي ايلام تا پايان سال 98 تکميل مي شود. نماينده ايلام در مجلس شوراي اسلامي تصريح کرد: گازرساني يکي از ابزارهاي پيشرفت و توسعه مناطق شهري و روستايي است، زماني که روستاها براي تامين سوخت مورد نياز خود با مشکل روبه رو هستند، روستاييان تمايل بيشتري به مهاجرت دارند، اما زماني که مشکلات از جمله مشکل سوخت حل مي شود ديگر دليلي ندارد از روستاي خود رويگردان باشند، از اين رو گازرساني را سبب توسعه روستاها مي دانم. اميني عنوان کرد: باوجود محدوديت ها و تنگناهايي که کشور با آن روبه رو است، اما پيشرفت ها و دستاوردهاي بزرگي پس از انقلاب اسلامي در کشور حاصل شده که نمونه بارز آن برخورداري روستاهاي کشور از نعمت گاز است. اين عضو کميسيون انرژي مجلس شوراي اسلامي افزود: اگر شرايط پيش از انقلاب اسلامي را با وضع کنوني کشور مقايسه کنيم، مي بينيم که امکانات، زيربناها، رفاه مردم و ... نسبت به زمان پيش از انقلاب اسلامي قابل مقايسه نيست و در همه بخش ها به نقطه اي رسيده ايم که در سطح جهان قابل ارائه است. اين نماينده مجلس دهم گفت: مخازن گازي ايران قرن ها در اين کشور وجود داشته، اما مردم از نعمت گاز برخوردار نبودند. سرمايه گذاري وسيعي در يکي از بزرگ ترين مخازن گازي جهان (پارس جنوبي) انجام شد تا مردم بيش از پيش از اين سرمايه و نعمت خدادادي استفاده کنند.

 

نفت از ظرفيت هاي مهم اقتصادي کشور است

عضو کميسيون برنامه و بودجه مجلس شوراي اسلامي گفت: صنعت نفت در سال هاي گذشته پيشرفت هاي قابل قبولي داشته است، به طوري که هم اکنون بخش نفت، گاز و انرژي، يکي از ظرفيت هاي مهم اقتصادي کشور به شمار مي آيد. شهباز حسن پور بيگلري، عضو کميسيون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شوراي اسلامي به توسعه صنعت نفت در سال هاي گذشته اشاره و اظهار کرد: هرچند منتقدان با تکيه بر مضرات وابسته بودن به اقتصاد تک محصولي سعي دارند دستاوردهاي دولت در حوزه صنعت نفت و گاز را کم رنگ جلوه دهند، اما بر کسي پوشيده نيست که اين صنعت، پيشران اقتصاد کشور است. وي با بيان اينکه نمي توان توليد نفت را به بهانه اينکه بودجه سالانه بايد وابستگي اش به نفت کاهش يابد، متوقف کرد، افزود: اين موضوع مهم به درستي و با ظرافت خاص در سياست هاي اقتصاد مقاومتي مورد تاکيد قرار گرفته است. در بند 14 اين سياست ها بر افزايش ذخاير راهبردي نفت و گاز کشور به منظور اثرگذاري در بازار جهاني و نيز حفظ و توسعه ظرفيت هاي توليد نفت و گاز، به ويژه در ميدان هاي مشترک تاکيد شده است. حسن پور بيگلري تصريح کرد: يکي از ظرفيت هاي مهم اقتصادي کشور بخش نفت، گاز و انرژي بوده و به دست آمدن هر نوع پيشرفت در توليد در اين بخش ها ستودني است. آنچه بايد مورد توجه باشد، نحوه مصرف درآمدهاي حاصله است که بحثي جداست، بنابراين پس گرفتن سهم ايران در بازارهاي جهاني نفت خام، يکي از دستاوردهاي مهم دولت است. اين عضو کميسيون برنامه و بودجه مجلس شوراي اسلامي عنوان کرد: بايد تلاش کنيم سهم کشور را از ميدان هاي مشترک نفتي استخراج کنيم، همچنين ما در بالادست نفت، نياز به سرمايه گذاري داريم.  وي گفت: افزايش توليد نفت و بازپس گيري سهم کشور در بازارهاي جهاني يکي از دستاوردهاي مهم دولت است که به باور کارشناسان مي تواند زمينه هاي توسعه و تحرک بيشتر در ديگر بخش هاي اقتصادي کشور را هم در پي داشته باشد.

 

تحقق نهضت گازرساني روستايي در دولت تدبير و اميد

عضو کميسيون برنامه و بودجه مجلس شوراي اسلامي با اشاره به اينکه پروژه هاي عظيم گازرساني در هيچ دولتي مشاهده نشده بود، گفت: نهضت گازرساني روستايي در دولت تدبير و اميد محقق شد.

عزت الله يوسفيان ملا، عضو کميسيون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شوراي اسلامي با تاکيد بر اينکه وزارت نفت به ويژه در دولت تدبير و اميد در مقوله گازرساني روستايي عملکرد درخشاني کسب کرده است، اظهار کرد: يکي از مهم ترين سياست هاي دولت دوازدهم، ايجاد زيرساخت ها و فراهم کردن امکانات زيربنايي همچون گاز براي مردم است که خوشبختانه در اين زمينه موفقيت هاي بزرگي کسب کرده است. وي با اشاره به اينکه همانند سال 96 امسال نيز مردم مازندران با توجه به سرمايه گذاري انجام شده در حوزه گاز با دغدغه افت فشار گاز روبه رو نخواهند شد، افزود: سياست هاي وزارت نفت براي همه کاملا شفاف و روشن است. اين وزارتخانه در حوزه گازرساني، مسئوليت هاي اجتماعي و بسياري از بخش ها عملکرد مثبتي داشته است. نماينده آمل در مجلس شوراي اسلامي با تاکيد بر اينکه پروژه هاي عظيم گازرساني در اين دولت، در هيچ دولتي مشاهده نشده است، تصريح کرد: به برکت نظام مقدس جمهوري اسلامي و تلاش و پيگيري مداوم مديران و مسئولان وزارت نفت به ويژه دولت تدبير و اميد، جهش قابل ملاحظه اي در گازرساني ايجاد شده است که از زحمات اين وزارتخانه قدرداني مي کنم. اين عضو کميسيون برنامه و بودجه مجلس شوراي اسلامي با تاکيد بر اينکه برنامه توسعه اي صنعت نفت ايران در هر شرايطي در طول اين 40 سال ادامه يافته است، گفت: ما تحريم را پشت سر گذاشته ايم و با برنامه ريزي دقيق مقابل تهديدها و تحريم هاي ترامپ مي ايستيم. قابل مشاهده است که مسير پيشرفت صنعت نفت کشور و توليد و صادرات، حتي در دوره تحريم نيز متوقف نخواهد شد.

 

افزايش قيمت نفت به دليل کاهش توليد اوپک

کاهش توليد اوپک و تحريم هاي آمريکا ضد ايران و ونزوئلا سبب شد قيمت نفت در معاملات روز سه شنبه (23 بهمن ماه) افزايش يابد. به گزارش خبرگزاري رويترز از سنگاپور، ساعت 6 و 59 دقيقه روز سه شنبه (23 بهمن ماه)، قيمت شاخص نفت خام دبليوتي آي آمريکا با 37 سنت افزايش به 52 دلار و 78 سنت و قيمت شاخص نفت خام برنت با 50 سنت افزايش به 62 دلار و يک سنت رسيد. برخي تحليلگران اعلام کردند تهديدها براي عرضه نفت، به اندازه کافي مورد توجه قرار نگرفته اند. بانک آمريکايي جي پي مورگن گفت: باور داريم بازار نفت به تازگي تهديدهاي مربوط به عرضه را در قيمت گذاري لحاظ نکرده، زيرا بازارها بر مذاکرات بازرگاني آمريکا و چين متمرکز هستند و تهديدهاي موجود به دليل از دست رفتن عرضه نفت ونزوئلا را ناديده مي گيرند. اين بانک اعلام کرد اگر مذاکرات آمريکا و چين دستاوردي مثبت داشته باشد، بازارها توجه خود را دوباره به محدوديت فيزيکي عرضه و تهديدهاي ژئوپوليتيک مؤثر بر عرضه فوري نفت معطوف مي کنند.

 

تاثير شوک نفتي 2014 بر صادرکنندگان

رئيس صندوق بين المللي پول اعلام کرد که صادرکنندگان نفت هنوز به طور کامل از شوک نفتي سال 2014 ميلادي بهبود نيافته اند. به گزارش خبرگزاري رويترز از دوبي، کريستين لاگارد، رئيس صندوق بين المللي پول، روز شنبه (20 بهمن ماه) اعلام کرد: صادرکنندگان نفت هنوز از آسيب هاي سقوط چشمگير قيمت نفت در سال 2014 ميلادي به طور کامل بهبود نيافته اند و با وجود رشد نسبي، آينده اين کشورها همچنان مبهم است. وي گفت: با وجود اصلاحات چشمگير در هر دو سوي هزينه ها و درآمدها، از جمله رونمايي از ماليات بر ارزش افزوده و ماليات توليد، کاهش درآمدها سبب شده کسري بودجه به آهستگي کاهش يابد. رئيس صندوق بين المللي پول افزود: اين مسئله موجب افزايش شديد بدهي هاي عمومي شده است.

 

قيمت سبد نفتي اوپک بالاي 62 دلار باقي ماند

قيمت سبد نفتي اوپک روز سه شنبه (16 بهمن ماه) کاهش يافت، اما همچنان بالاي 62 دلار باقي ماند. به گزارش دبيرخانه سازمان کشورهاي صادرکننده نفت (اوپک)، قيمت سبد نفتي اوپک، روز سه شنبه (16 بهمن ماه) به 62 دلار و هفت سنت رسيد، در حالي که قيمت اين شاخص در روز پيش از آن 62 دلار و 32 سنت بود. سبد نفتي اوپک شامل انواع نفت خام توليدي در 14 کشور عضو اين سازمان است.

 

کاهش صادرات نفت اوپک به آمريکا

صادرات نفت کشورهاي عضو اوپک به آمريکا در ژانويه امسال به کمترين رقم در پنج سال اخير رسيد. به گزارش خبرگزاري بلومبرگ، اطلاعات منتشر شده از سوي مؤسسه کپلر نشان داد صادرات نفت سازمان کشورهاي صادرکننده نفت (اوپک) و متحدانش به آمريکا در ژانويه سال 2019 ميلادي به يک ميليون و 410 هزار بشکه در روز رسيد که پايين ترين رقم در پنج سال اخير است. آغاز اجراي توافق جهاني کاهش توليد نفت از سوي اعضاي اوپک و همچنين تحريم هاي آمريکا ضد صنعت نفت ونزوئلا، از مهم ترين عوامل کاهش صادرات نفت اوپک به آمريکا بوده اند. صادرات نفت ونزوئلا به آمريکا در ماه ژانويه امسال 30 درصد کاهش داشت، همچنين کاهش واردات نفت از عراق و کاهش شديد توليد نفت از سوي عربستان، از ديگر عوامل کاهش واردات نفت آمريکا از اوپک بوده اند.