نفت، پرچم دار واترپلوی ایران  وآسیا

واترپلو در دهه 1870 در بريتانيا اختراع و نخستين قواعد آن در اسکاتلند و انگلستان ايجاد شد. اولين بازي بين المللي بين تيم هاي ملي اين دو کشور در سال 1890 در لندن صورت گرفت و با پيروزي اسکاتلند به پايان رسيد. ترجمه تحت الفظي واترپلو به معناي «چوگان آبي» است. اين رشته نخستين ورزش گروهي بود که در سال 1900 وارد المپيک شد که با قهرماني بريتانيا همراه بود؛ اما در ايران، اين رشته از سال 1318 با كميته اي به نام كميته شنا تشكيل شد. اين كميته تا سال 1325 پابرجا ماند و سپس فدراسيون شناي كشور تاسيس شد كه از همان ابتدا داراي 3 كميته تفكيك شده شنا، شيرجه و واترپلو بود. در ادامه واترپلو شکل و شمايل رسمي به خود گرفت، تا جايي که درسال 1349 تيم واترپلوي ايران براي نخستين بار در بازي هاي آسيايي بانكوك شركت كرد و مقام چهارم را به دست آورد.

ليگ واترپلوي ايران در مقايسه با بسياري از رشته هاي ورزشي کشور قدمت ديرينه اي دارد. نخستين دوره ليگ اين رشته در سال 1362 و در بحبوحه جنگ تحميلي آغاز و مسابقات هم از آن سال به طور نسبتاً مستمر پيگيري شد. تيم هاي صاحب نام زيادي در طول اين سال ها به ليگ برتر واترپلوي ايران ورود کردند که بايد گفت نفتي ها ازتيم هاي فعال در ليگ اين رشته آبي بودند. پتروشيمي ماهشهر، پتروشيمي بندر امام، پالايش نفت آبادان، نفت اهواز، نفت اميديه، نفت و گاز گچساران و پتروشيمي تهران ازجمله باشگاه هاي تاريخ اين ليگ هستند که بسياري از اين تيم ها روي سکو رفته اند و در آسيا هم براي ايران افتخارآفريني کرده اند و از اواخر دهه 80 تا به امروز نفت اميديه و نفت گچساران از مدعيان بوده اند. ابتدا گچساراني ها درخشش درواترپلوي ايران را با کسب عناوين قهرماني و حضور در آسيا آغاز کردند. واترپلوي نفت و گاز گچساران که از سال هاي دور در گچساران به عنوان يکي از رشته هاي ورزشي محبوب و پرمخاطب بوده، در سال هاي 86 و 87 نايب قهرمان ليگ واترپلو کشور شد و به مسابقات آسيايي در کويت راه پيدا کرد.

اما در سال 88 به يکباره جهشي چشمگير در واترپلوي نفت و گاز گچساران رخ داد و مديران ورزش وقت، دست به جذب بازيکناني در ميان استعدادهاي بومي، بازيکنان ملي و بين المللي زدند و توانستند در يک فصل قهرماني ليگ برتر، سوپر ليگ و جام حذفي را از آن خود کرده و نام خود را به عنوان پرافتخارترين تيم واترپلوي کشور ثبت و به عنوان تيم اول، در مسابقات جام باشگاه هاي آسيا شرکت کنند. آغاز رسمي فعاليت هاي واترپلو درنفت گچساران، به اوايل دهه 60 برمي گردد که به صورت آماتور و باحضور فرزندان نفت شکل گرفت. سپس به مرور با جا افتادن مسابقات رسمي و باشگاهي در کشور، واترپلو درگچساران مسيرپيشرفت را درپيش گرفت. به جرات مي توان گفت که يکي از ريشه دارترين و پرعنوان ترين تيم باشگاهي واترپلو درايران، نفت وگاز گچساران است. ازابتداي دهه 80 با راه اندازي ليگ حرفه اي واترپلو، اين تيم به طور مستمرحضور داشته است که سابقه چند قهرماني درليگ برتر، جام حذفي و سوپرليگ را در کارنامه خود دارد. گچساراني ها به غير از کسب عناوين قهرماني در ليگ و مسابقات رسمي، يکي از بهترين باشگاه ها درزمينه شناسايي وپرورش استعدادها و معرفي چهره هاي ملي پوش است.نفتي هاي گچساران در زمينه جذب بازيکنان و مربيان خوب، بخصوص بين المللي پيشگام بودند، تا جايي که رومان پوليچکا، ازکشور اسلواکي که سال ها بهترين بازيکن اروپا وجهان بود و در ادامه مربي تيم ملي واترپلوي ايران نيز شد و  ژولتپتوري، بازيکن کشور مجارستان که سپس به عنوان مربي تيم جوانان مجارستان انتخاب شد، به اين تيم آمدند و نقشي اساسي درتيم نفت و گازگچساران ايفا کردند که مهمترين آنها هدايت وآموزش مربيان مستعد و بازيکنان درسطح جوانان و نوجوانان و پايه بود. آنها با جديت مسائل فني و تکنيکي روز واترپلوي جهان را آموزش مي دادند و توانستند افراد زيادي را به اين رشته ورزشي علاقه مند کنند که از ميان آنها استعدادهاي خوبي به واترپلوي کشور معرفي شدند.

و اما در تالار افتخارات اين باشگاه، دو دوره حضوردرجام باشگاه هاي آسيا ديده مي شود. نفتي هاي گچساران در سال 85 قهرمان ليگ برتر و سپس راهي جام باشگاه هاي آسيا در کويت شدند. نفتي ها بين سال هاي 87 تا 89 نيز يک قهرماني و يک نايب قهرماني را نيز کسب کردند و دوباره راهي آسيا شدند که ماحصل دو حضور آنها در جام باشگاه هاي آسيا، کسب يک مقام دومي و سومي است. نفتي ها سال 87 دوم و سال 88 قهرمان ليگ برتر واترپلو شدند. دردهه 90 نفتي هاي گچساران مقامي بهتر از سومي کسب نکردند. يک مقام سومي و يک مقام چهارمي و پنجمي بهترين نتايج آنها در 7 سال گذشته است. اما ازدهه 90 اين نفت اميديه بود که با افول تيم نفت و گاز گچساران در ليگ برتر و آسيا، جاي اين تيم را گرفت و به درخشش نفتي ها در اين رقابت ها ادامه داد. تيم واترپلوي نفت اميديه که در سال 65 تشکيل شد، در سال 78 در مسابقات دسته يک قهرماني کشور که به ميزباني اراک برگزارشد، به عنوان قهرماني دست يافت.اين تيم با 19 سال سابقه حضور در ليگ برتر، يک عنوان قهرماني و 4 عنوان نايب قهرماني و دومقام سومي را در ليگ برتر کسب کرد، البته اميديه اي ها يک قهرماني در جام حذفي باشگاه هاي کشور را هم کسب کردند.در سال 90 که بيست و يکمين دوره اين ليگ برگزار شد، فولاد ماهان سپاهان، عنوان قهرماني را به دست آورد و نفت اميديه، نايب قهرمان شد. سال بعد بازهم نفت اميديه درعين شايستگي، دوباره پشت سر سپاهان ايستاد و به نايب قهرماني بسنده کرد. سال 92 بالاخره نوبت به قهرماني نفت اميديه رسيد. نفت اميديه با غلبه بر تيم شهبازي زنجان، عنوان قهرماني بيست و دومين دوره ليگ برتر را از آن خود کرد. در اين دوره تيم واترپلوي نفت و گازگچساران به مقام چهارم رسيد و در سال 93 در بيست و چهارمين دوره، نفت اميديه به مقامي بهتر از سومي نرسيد.  در سطح آسيا نيز اين تيم يک عنوان قهرماني، يک مقام نايب قهرماني در باشگاه هاي آسيا در کشور کويت، عنوان سومي مسابقات باشگاه هاي آسيا در کشور عربستان و همچنين يک مقام چهارمي را به خود اختصاص داده است.تيم واترپلوي نفت اميديه از بدو تاسيس تاکنون، بيش از 23 بازيکن را در رده هاي مختلف سني به تيم ملي ايران معرفي کرده است.در فصل جديد ليگ برتر واترپلوي ايران که بيست و هشتمين دوره آن است، سرمربيگري تيم نفت اميديه را رضاجعفري بر عهده دارد وآرش حاتمي هم سرمربي تيم نفت و گاز گچساران است. اين دو تيم در فصل جاري ليگ برتر باشگاه هاي ايران با هم در يک گروه و با تيم هاي شهيد فلاح تهران و سايپا ي تهران همگروه هستند که در پايان دومرحله از اين رقابت ها نفت اميديه در رتبه دوم گروه قرار دارد و نفت و گاز گچساران در انتهاي جدول و بايد گفت نفت اميديه بازهم يکي از شانس هاي قهرماني است.

 

قهرماني فرزند نفتي در تنيس روي ميز

فرزند يکي از کارکنان نفت با در خشش در مسابقات تنيس روي ميز نوجوانان استان خوزستان موفق شد به مقام قهرماني دست پيدا کند.

مسابقات تنيس روي ميز تور جوانان استان خوزستان با شرکت 54 بازيکن از شهرهاي اهواز، ماهشهر، شوش، آبادان، شادگان و... در روز جمعه، 5 بهمن در سالن مجموعه فرهنگي - ورزشي امام رضا (ع) شهرک نفت اهواز برگزارشد که پس از برگزاري 104 مسابقه، عليرضا بابادي وند و علي قراچه که هر دو از فرزندان کارکنان شرکت ملي مناطق نفت خيز جنوب هستند، با درخشش در اين رقابت ها و پشت سرگذاشتن رقبايشان موفق شدند به ترتيب با کسب مقام قهرماني و مقام سوم، مدال هاي طلا و برنز اين مسابقات را کسب کنند. عليرضا بابادي وند در اين رقابت ها قهرمان شد و علي قراچه از اهواز به مقام سوم دست پيدا کرد.

 

يک گام تا صعود به پلي آف

تيم فوتبال نفت اميديه با پيروزي در هفته شانزدهم ليگ دسته اول اميدهاي کشور موفق شد يک گام به مرحله پلي آف نزديک تر شود.  تيم فوتبال اميد نفت اميديه در هفته شانزدهم رقابت هاي ليگ اميدهاي دسته اول باشگاه هاي کشور، ميزبان تيم «کارگر بنه گز» بود که با يک بازي هجومي توانست اين تيم را با دو گل فرزاد قاسمي و دانيال بيوسه شکست دهد و با 29 امتياز جايگاه خود را در رده دوم جدول تثبيت کند. تيم فوتبال اميد نفت اميديه در هفته پاياني دور اول اين رقابت ها در شيراز به مصاف پرسپوليس شيراز مي رود و در صورت پيروزي، راه خود را براي صعود به مرحله پلي آف هموار خواهد کرد.

 

حضور بانوي نفتي در تيم ملي دارت

مرحله چهارم و پاياني ليگ برتر دارت بانوان کشور، شامگاه 4 بهمن با معرفي نفرات برتر در سالن کلوا گرمسار پايان يافت.

در اين مسابقات توران قادري از مناطق نفت خيز جنوب در مجموع مراحل برگزار شده در جايگاه چهارم ليگ برتر بانوان ايران قرار گرفت.

 مژگان رحماني از تهران ،عسل عوض زاده از سمنان وفاطمه صفي از اصفهان به ترتيب مقام هاي اول تا سوم را کسب کردند. محمد فاضلي، دبير انجمن دارت کشور با بيان اينکه به چهار نفرمنتخب اول جوايز نقدي اهدا شد، گفت: نفرات برتر معرفي شده در ليگ برتر دارت بانوان کشور، جواز حضور در تيم ملي اين رشته ورزشي را کسب کردند. با اين اوصاف بانوي نفتي با کسب مقام چهارم و حضور در جمع نفرات برتر به تيم ملي راه پيدا کرد.