روزهاي زيباي برفي و باراني خطر هم دارند

آسیب دیدگی زمستانی

زمستان فصل زيبايي است، فصلي كه سپيدي برف و بارش باران هاي دل انگيز روحت را مي نوازد و دلت را شاد مي كند. اين فصل زيبا دردسرهايي هم با خود به همراه دارد كه مي تواند شرايطي سخت را برايتان به وجود آورد. به همين دليل به شما توصيه مي كنيم موارد زير را رعايت كنيد تا زمستاني بي دردسر را پشت سر بگذاريد.

زمين خوردن، يکي از شايع ترين حوادث فصل سرماست. براي جلوگيري از حوادث ناشي از زمين خوردن در برف و باران از كفش هاي مناسب استفاده کنيد.مناسب ترين کفش، کفشي است کــه کف آن داراي عاج باشد تــا هنگام راه رفتن تعادلتان حفظ و مانع از سرخوردن شود. پوشيدن چكمه و كفش هاي پاشنه بلند به دليل نداشتن تعادل در سطوح لغزنده به هيچ وجه توصيه نمي شود. هنگام برف و باران، زمين خوردن کودکان و سالمندان بسيار شايع است. در سالمندان به دليل وضعيت سلامت بدن و پوكي استخوان، گاهي يك زمين خوردن و يک ضربه کوچک مي تواند باعث بروز شکستگي شود.

از ديگر نکات مهم حفظ سلامت در روزهاي برفي و باراني مي توان به موارد زير اشاره کرد:

   سالمندان با احتياط قدم بردارند و بيشتر از هر زمان ديگر مراقب خود باشند.

 در مواقع يخبندان، تا جايي كه مي توانيد از سفرهاي غيرضروري خودداري کنيد.

  کودکان و افراد سالخورده در زمان لغزندگي معابر و کوچه ها حتي الامکان از منزل خارج نشوند.

 به منظور پيشگيري از آسيب هاي ناشي از زمين خوردن و تصادف با وسايل نقليه عبوري، کودکان را از سرسره بازي در کوچه و خيابان منع كنيد.

  پرتاب گلوله برفي ممکن است به جراحت، كوري و خسارهاي مالي و جاني زيادي منجر شود.

 هنگام پارو کردن برف پشت بام ، از پرتاب برف بر سطح کوچه و خيابان خودداري کنيد.

  کوهنوردي در روزهاي برفي به هيچ عنوان توصيه نمي شود.

 هنگام خروج از منزل لباس مناسب بپوشيد.

  از روي پلکان هاي برف گير ساختمان ها، پل هاي عابرپياده و پل نرده هاي روي جوي ها با دقت لازم عبور و حتما از دستگيره هاي کناري استفاده کنيد.

  هنگام پارو کردن برف احتياط كنيد و از پرتاب آن روي سيم هاي انتقال برق جدا خودداري شود.

  به منظور پيشگيري از سقوط از ارتفاع، از نزديک شدن کودکان به لبه بام جلوگيري كنيد.

 به منظور پيشگيري از برخورد وسايل نقليه عبوري حتماً از پياده رو عبور و از تردد در سطح خيابان خودداري کنيد.

 در روزهاي برفي و يخبندان هرگز از موتورسيکلت و دوچرخه استفاده نکنيد.

 هنگام عبور از عرض خيابان با در نظر گرفتن فاصله از وسيله نقليه با احتياط کامل عبور و از دويدن خودداري كنيد.

   هنگام عبور از معابر مواظب سقوط قنديل هاي يخي آويزان از ناودان و لبه ساختمان باشيد.

  از عبور از سطح يخ زده حوض ها و درياچه هاي مصنوعي پارک ها جدا خودداري کنيد.

علاوه بر رعايت نکات بالا مورد ديگري كه بايد به آن اشاره كنيم «برف كوري» است. افرادي که بدون عينک آفتابي در معرض برف و يخ قرار مي گيرند، ممکن است دچار علائم چشمي شوند که به «برف کوري» معروف است. از علائم اين عارضه هم مي توان به درد و قرمزي چشم ها، ترس از نور، احساس جسم خارجي در چشم ، تورم پلك ها و کاهش بينايي اشاره كرد. به گفته پزشكان اگر فردي به مدت 20 دقيقه بدون عينک آفتابي در ارتفاعات و در محيطي که تازه برف باريده، قرار بگيرد، احتمال اينکه دچار اين عارضه شود، زياد است. برف تازه باعث انعكاس80 درصد اشعه ماوراي بنفش مي شود كه علائم آن حدود 6 تا 12 ساعت بعد بروز مي کند، يكي از علت هاي شايع برف كوري، منعكس شدن اشعله ماوراي بنفش است. پزشكان توصيه مي كنند در هواي ابري و برفي هم از عينك آفتابي استفاده شود، چراکه امواج ماوراي بنفش از ابرها نيز عبور مي کند. کاهش بينايي ناشي از برف کوري در بيشتر مواقع موقت است و علائم چشمي حدود 18 تا 24 ساعت بعد بهبود مي يابند.

حفظ سلامت در زمستان

در هواي برفي و باراني خانه نشيني نمي تواند سلامتتان را تضمين كند، بنابراين اگر به نكات سلامتي و ايمني در روزهاي سرد زمستان توجه كنيد، مشكلي برايتان پيش نمي آيد.

 لباس گرم بپوشيد

به اندازه کافي لباس بپوشيد تا احساس سرما به بدنتان منتقل نشود، زيرا گاهي سرما به زير پوست نفوذ مي كند و باعث مي شود مدت ها احساس لرز و سرما داشته باشيد.

 اگر باران باعث مي شود لباستان نمدار شود، در اولين فرصت، لباستان را عوض كنيد و نگذاريد لباس مرطوب با پوستتان در تماس باشد، چراكه باعث ايجاد حساسيت پوستي مي شود.

فعاليت بدني داشته باشيد

 در فصل سرما نيم ساعت پياده روي سريع در روز به گرم نگه داشتن بدن كمك و سيستم ايمني بدن را فعال مي کند. فعاليت و در معرض نور قرار گرفتن، نه تنها براي سلامت جسم و روح كه براي سلامت قلب و ذهن نيز مفيد است.

محيط خانه را بيش از حد گرم نکنيد

 اينكه بخواهيم داخل خانه يا هر مکاني ديگر که در آن حضور داريم، گرم باشد، موضوعي طبيعي است، اما گرماي بيش از حد و خشکي هوا براي سلامت پوست مناسب نيست؛ به همين دليل درجه حرارت وسايل گرمايشي را نبايد به حداكثر برسانيم.

مرطوب کننده را فراموش نکنيد

سردي و خشكي هوا در زمستان به پوست آسيب مي رساند؛ به همين دليل براي جلوگيري از اين آسيب، بهتر است در زمستان استفاده از مرطوب كننده ها را فراموش نكنيد.

با تغذيه خوب سالم بمانيد

براي اينكه در طول زمستان سالم بمانيد، بايد تغذيه خوب و مناسبي داشته باشيد، تغذيه اي كه بتواند در طول زمستان شما را گرم و پرانرژي نگه دارند.

مصرف ميوه و سبزيجات

در روزهاي سرد سال بايد مصرف سبزيجات و ميوه ها را بيشتر كنيد، چراكه در زمستان مقاومت سيستم ايمني بدن كاهش مي يابد. مصرف ويتامين  A و  C مي تواند ايمني بدن را در برابر بيماري هاي فصلي تقويت کنند. در زمستان خوردن گلابي، سيب و مركباتي مثل پرتقال، نارنگي و ميوه هاي مناطق گرمسيري مثل كيوي و آناناس را فراموش نكنيد.

لبنيات بخوريد

براي داشتن استخوان هاي محكم بايد مصرف لبنيات را در برنامه غذايي روزمره قرار دهيم، زيرا کلسيم موجود در لبنيات به تقويت بافت استخواني كمك مي كند و هنگام سر خوردن آسيب کمتري به فرد وارد مي شود.

غذاي گرم را فراموش نکنيد

سردمزاج ها، در فصل سرد و روزهاي برفي دچار سستي و بي حالي مي شوند که براي رفع اين مشکل بايد مصرف غذاهايي با طبع گرم را در برنامه غذايي روزانه خود بگنجانند. همچنين براي داشتن سيستم گوارشي مناسب در هواي سرد نبايد از مصرف انواع سوپ و آش که حاوي ويتامين هاي مختلف هستند، غافل شد.

عسل و دارچين بخوريد

مصرف عسل و دارچين در روزهاي سرد برفي مانع از بروز بيماري هايي چون استرس و اضطراب مي شود و احساس سرما را از بين مي برد. همچنين خوردن يک ليوان آبجوش همراه با عسل در صبح باعث مي شود دست و پاهايتان هميشه گرم بمانند و احساس سرما و بي حالي در ساعات سرد روز در بدن خود نداشته باشيد.