مصرف سوخت  بخاری های سنتی معادل3 فاز پارس جنوبی است

«10 درصد توليد ناخالص داخلي کشور به پرداخت يارانه اختصاص مي يابد و نيمي از يارانه انرژي پرداختي نيز به سه دهک پردرآمد جامعه تعلق مي گيرد. خوب است از خودمان بپرسيم که با اين روند تخصيص يارانه، ما توانسته‎ايم به تحقق اهداف عدالت اجتماعي نزديک‎تر شويم يا کشورهايي که حامل‎هاي انرژي را با قيمت‎هاي واقعي عرضه کردند؟» محسن دلاويز، مدير عامل شرکت بهينه سازي مصرف سوخت در نشست خبري که ( 29 دي ماه) با حضور اصحاب رسانه  برگزار شد، با بيان اين موضوع به بررسي وضعيت سوخت در کشور پرداخت و گفت: «براساس آخرين گزارش هاي ارائه شده، 45 ميليارد دلار يارانه انرژي در کشور بين 80 ميليون ايراني توزيع مي شود، در حالي که چين با يک و نيم ميليارد نفر جمعيت 38 ميليارد دلار يارانه به بخش انرژي مي دهد که اين نشان دهنده مصرف انرژي بد در کشورمان است.» او با بيان اينکه 15 درصد يارانه حوزه انرژي جهان در ايران پرداخت مي شود، ادامه داد: «50 درصد يارانه انرژي کشور به سه دهک ثروتمند جامعه مي رسد که تنها سه درصد هزينه اين دهک مربوط به سوخت است.»دلاويز با بيان اينکه 10 درصد توليد ناخالص کشور صرف يارانه انرژي مي شود، افزود: «هم اکنون معادل 396 ميليون بشکه نفت خام در حوزه خانگي، 331 ميليون بشکه نفت خام در حوزه صنعت و 319 ميليون بشکه نفت خام در حوزه حمل و نقل مصرف مي شود که اين ميزان مصرف سوخت نسبت به سرانه خودرو در کشور نگران کننده است.»او با بيان اينکه توزيع پول و يارانه، راهکار موفقي نيست و هميشه ما را با چالش مواجه کرده است، افزو د: «آنچه در دنيا مرسوم است، ماليات بر مصرف سوخت است. ممکن است نگراني به وجود آيد که افزايش قيمت سوخت نتواند ما را در اجراي عدالت اجتماعي ياري کند؛ اما سوال اين است که آيا کشور هايي مثل نروژ به عدالت اجتماعي نزديک تر بودند يا ايران که يارانه پرداخت مي کند.»دلاويز با بيان اينکه متاسفانه 40 درصد انرژي در حوزه توزيع از بين مي رود و ما سالانه معادل 445 ميليون بشکه نفت خام در حوزه توزيع انرژي هدر مي دهيم، گفت: «سالانه معادل سه فاز پارس جنوبي از طريق بخاري هاي سنتي در کشور مصرف داريم که در صورت استفاده از بخاري هاي هوشمند مي توانيم صرفه جويي خوبي در بحث انرژي داشته باشيم.»

برگزاري جشنواره دانش آموزي «بهسو»

مدير عامل شرکت بهينه سازي مصرف سوخت در ادامه به جشنواره دانش آموزي «بهسو» اشاره کرد و گفت: «اين شرکت با توجه به وظايف ذاتي خود در خصوص فرهنگ سازي و ارائه آموزش هاي لازم در مورد مصرف بهينه سوخت، سياست هاي کلي اقتصاد مقاومتي، قانون اصلاح الگوي مصرف سوخت و قانون وظايف و اختيارات وزارت نفت و اهميت کار فرهنگي روي قشر کودک و نوجوان، در نظر دارد جشنواره اي مشتمل بر رشته هاي نقاشي، داستان نويسي، عکاسي، کاريکاتور و شعر در مقطع متوسطه برگزار کند.» او ادامه داد: «جشنواره دانش آموزي بهسو از ابتداي بهمن ماه کليد مي خورد و تا 22 بهمن ماه ادامه دارد. دانش آموزان مي توانند با مراجعه به سايت شرکت بهينه سازي مصرف سوخت به آدرس www.ifco.ir آثار خود را ارسال کنند. ضمن آنکه اپليکيشن جشنواره با عنوان «بهسو» از کافه بازار و سيب اپ نيز قابل دانلود است که دانش‎آموزان از طريق نصب نرم‎افزار مربوطه نيز مي‎توانند نسبت به ثبت‎نام اقدام کنند.» به گفته دلاويز، «حدود 6 ميليون دانش آموز مقطع متوسطه سراسر کشور مخاطبان اين جشنواره هستند که از طريق پوسترهاي ارسال شده به اداره هاي آموزش و پرورش 31 استان سراسر کشور و پخش تيزرهاي از طريق صدا و سيما و فراخوان در فضاي مجازي و ارسال پيامک، اطلاع‎رساني‎هاي لازم در اين زمينه صورت گرفته است.»دلاويز خاطر نشان کرد: «جشنواره دانش آموزي «بهسو» از سوي شرکت بهينه سازي مصرف سوخت و با همکاري سازمان بسيج دانش آموزي و فرهنگيان شهر تهران، سازمان نوسازي، توسعه و تجهيز مدارس کشور و بسيج وزارت نفت و شرکت قطار شهري تهران و حومه برگزار مي‎شود و در اختتاميه اين جشنواره که نيمه نخست اسفند برگزار مي ‏شود، 25 نفر شامل 5 نفر در بخش نقاشي، 5 نفر داستان نويسي، 5 نفر عکاسي، 5 نفر کاريکاتور و 5 نفر در بخش شعر به عنوان نفرات برتر انتخاب مي شوند، همچنين از خبرنگاران سه رسانه که بهترين پوشش خبري را در اين زمينه داشته باشند، قدرداني خواهد شد.»

بخاري هاي هوشمند  به جاي بخاري هاي سنتي

 در ادامه اين نشست خبري، مديرعامل شرکت بهينه سازي مصرف سوخت به پرسش هاي خبرنگاران پاسخ داد. او در پاسخ به اقدم هاي انجام شده در زمينه تعويض بخاري هاي سنتي گفت: «بخاري هاي سنتي، يکي از لوازم پر مصرف در کشور است. اين بخاري ها 11.5 متر مکعب در روز سوخت مصرف مي کنند که در 110 روز فصل سرما معادل سه فاز پارس جنوبي خواهد بود. اگر بتوانيم بخاري هاي هوشمند را جايگزين بخاري هاي سنتي کنيم و 14 ميليون بخاري نوسازي شود، با صرف هزينه اي برابر سه ميليارد دلار، به اندازه شش ميليارد دلار هر فاز پارس جنوبي ذخيره انرژي خواهيم داشت.»او در پاسخ به پرسش ديگري مبني بر اينکه شرکت بهينه سازي مصرف سوخت با توجه به ماهيت مسؤوليت‎هايش، در باب بهينه‎سازي مصرف بنزين چه پيشنهادي دارد و چه سياستي را راه گشاتر مي‎داند، گفت: «هيچ برنامه‎اي براي افزايش قيمت بنزين در دستور کار دولت نيست. وزارت نفت در سال‎هاي اخير با افزايش قابل توجه ظرفيت توليد بنزين در کشور کار بزرگي کرد؛ اما پايداريِ موفقيت توليد بنزين در شرايطي که مصرف پابه‎پاي توليد حرکت مي‎کند، چه ميزان است؟ نخبگان کشور بايد به اين بحث، کارشناسانه ورود و ابعاد آن را شفاف کنند. در چهل سالگي انقلاب، بي شک به آن ميزان پختگي و بلوغ رسيده‎ايم که مسائل را شفاف با مردم در ميان بگذاريم. مردم هم نمي‎خواهند شاهد هدررفت انرژي در کشور باشند.»

تحولي بزرگ در جايگزيني سوخت چاه هاي کشاورزي

مدير عامل شرکت بهينه سازي مصرف سوخت در پاسخ به پرسش خبرنگار «مشعل» مبني بر توضيح جزييات همکاري ميان شرکت بهينه سازي مصرف سوخت با شرکت ملي پخش فراورده هاي نفتي ايران گفت: «همگرايي خوبي در وزارت نفت ميان دستگاه هاي مختلف داريم، از اين رو نشستي با مدير عامل شرکت ملي پخش فراورده هاي نفتي ايران داشتيم که به تشکيل کارگروهي منجر شد. » دلاويز ادامه مي دهد: «اکنون در بخش کشاورزي حدود دو ميليارد ليتر سوخت مصرف مي شود که در اين کميته مشترک، راه هاي جلوگيري از هدر رفت انرژي و ذخيره آن را بررسي مي کنيم. يکي از آن مباحثي که دنبال مي کنيم، برق دار کردن چاه هاي کشاورزي است. قرار بود تا 200 هزار حلقه چاه کشاورزي را برق دار کنيم و از اين تعداد تنها برق رساني هفت هزار حلقه چاه محقق شده که اين امر مطلوب نيست. » به گفته دلاويز، «بر اساس برنامه ريزي هاي انجام شده مشخص شد که شرکت توانير در گذشته برق رساني به چاه هاي کشاورزي را بخوبي انجام داده است، از اين رو از آنها دعوت به همکاري کرديم تا کار را به آنها واگذار کنيم و شرکت بهينه سازي مصرف سوخت، تنها نظارت در ذخيره انرژي و صحه گذاري را به عهده داشته باشد. به همين دليل پيش نويس قراردادي مبني بر برق رساني 110 هزار حلقه چاه کشاورزي را با شرکت توانير آماده کرديم تا ظرف يکي دو سال آينده، در قالب ماده 12 (قانون رفع موانع توليد) انجام دهند و ما روي آن نظارت داشته باشيم.» مدير عامل شرکت بهينه سازي مصرف سوخت خاطر نشان کرد: «در دهه فجر اين قرارداد امضا خواهد شد و شاهد تحولي بزرگ در جايگزيني سوخت چاه هاي کشاورزي خواهيم بود.»