خط لوله انتقال گاز کهنوج- جيرفت با حضور معاون اول رئيس جمهوري افتتاح شد

همه جا گاز

مشعل     خط لوله انتقال گاز کهنوج - جيرفت استان کرمان با حضور اسحاق جهانگيري، معاون اول رئيس جمهوري، بيژن زنگنه، وزير نفت، حسن منتظر تربتي، مديرعامل شرکت ملي گاز ايران، مديران ارشد صنعت گاز، مديران و مسؤولان استاني افتتاح شد. افزون بر اين خط لوله، پروژه هاي گازرساني به بخش هاي مختلف افتتاح و عمليات اجرايي پروژه احداث خط لوله 30 اينچي انتقال گاز به صنايع فولاد بوتياي ايرانيان نيز آغاز شد.

معاون اول رئيس جمهوري، عصر روز دوشنبه (يکم بهمن ماه) در آيين بهره برداري از طرح خط لوله انتقال گاز کهنوج- جيرفت با بيان اينکه همه نقاط کشور به ويژه مناطق محروم بايد از نعمت گاز برخوردار شوند، گفت: هيچ کشوري از نظر شبکه گازرساني به مردم مانند ايران نيست.

اسحاق جهانگيري با اشاره به سخن آمريکايي ها که گفته بودند ملت ايران نمي توانند جشن چهلمين سالروز انقلاب اسلامي را برگزار کنند، تصريح کرد: امسال مردم ايران در 22 بهمن نشان خواهند داد که جشن چهلمين سالگرد انقلاب اسلامي باشکوه تر از گذشته برگزار خواهد شد.

وي با بيان اينکه مردم جيرفت، مردماني بزرگوار و قدرشناس هستند، به حضور خود در اين شهر به عنوان مسئول جهاد سازندگي در اوايل انقلاب اسلامي اشاره و يادآوي کرد: مردم اين منطقه حق بزرگي بر گردن من دارند و 2 دوره افتخار نمايندگي آنان را در مجلس شوراي اسلامي دارم.

معاون اول رئيس جمهوري با اشاره به اينکه باوجود محدوديت ها و تنگناهايي که کشور با آن روبه روست، اما پيشرفت ها و دستاوردهاي بزرگي پس از انقلاب اسلامي در کشور حاصل شده است، گفت: اگر شرايط پيش از انقلاب اسلامي را با وضع کنوني کشور مقايسه کنيم، مي بينيم که امکانات، زيربناها، رفاه مردم، وضع صنعت و کشاورزي با پيش از انقلاب اسلامي قابل مقايسه نيست و در همه بخش ها به برکت خون شهدا و پايمردي ملت ايران به نقطه اي رسيده ايم که در سطح جهان قابل ارائه است.

سرمايه گذاري دولت يازدهم در پارس جنوبي

جهانگيري افزود: مخازن گازي ايران قرن ها در اين کشور وجود داشته است، اما مردم از نعمت گاز برخوردار نبودند. دولت يازدهم سرمايه گذاري وسيعي در يکي از بزرگ ترين مخازن گازي جهان که در پارس جنوبي قرار دارد، انجام داد و ميزان برداشت از اين مخزن گازي که تا پايان سال 91 روزانه 280 ميليون متر مکعب بود، امروز به حدود 600 ميليون متر مکعب در روز رسيده است.

وي ادامه داد: براي به توليد رسيدن هر فاز اين مخزن چند ميليارد دلار سرمايه گذاري و چند هزار کيلومتر شبکه لوله   اجرا شده است تا گاز به سراسر کشور برسد و مردم بتوانند از اين نعمت برخوردار شوند.

معاون اول رئيس جمهوري با تاکيد بر اينکه امروز هيچ کشوري از نظر شبکه گاز رساني به مردم مانند ايران نيست، گفت: همان گونه که مردم پايتخت کشور از نعمت گاز برخوردار هستند، مردم فهرج، نرماشير، کهنوج و همه نقاط ديگر استان کرمان نيز بايد مانند مردم تهران بتوانند از نعمت گاز برخوردار شوند.

معاون اول رئيس جمهوري گفت: با وجود همه توطئه هاي آمريکا براي ممانعت از فروش نفت ايران، جلوگيري از انتقال پول و واردات کالاهاي ضروري مانند دارو، به فضل الهي به ميزاني که نياز داريم با همت مديران توانمند وزارت نفت توانسته ايم نفت بفروشيم و امروز کشورهاي متعددي علاقه مند خريد نفت ايران و همکاري با ما هستند.

حرکتي بزرگ براي گازرساني روستايي و شهري

وزير نفت نيز در اين آيين گفت: دولت يازدهم و دوازدهم حرکتي بزرگ براي گازرساني روستايي و شهري با هدف توسعه رفاه مردم انجام داده است.

بيژن زنگنه اظهار کرد: گازرساني به منطقه جنوب کرمان به عنوان زيربناي مهم توسعه اين منطقه با هزينه 400 ميليارد توماني انجام شده است.

وي با اشاره به اينکه در سال هاي فعاليت دولت يازدهم و دوازدهم حرکت بزرگي براي گازرساني روستايي و شهري انجام شده است، يادآور شد: تاکنون 17هزار ميليارد تومان به اين موضوع اختصاص يافته و اين مبلغ در اختيار سازندگان ايراني قرار گرفته است.

وزير نفت، افزايش اشتغال براي پيمانکاران و سازندگان داخلي را هدف اجراي پروژه هاي گازرساني روستايي و شهري اعلام کرد و گفت: هم اکنون 80 درصد جمعيت روستايي و 98 درصد جمعيت شهري ايران از نعمت گاز طبيعي برخوردارند که رکوردي بي نظير در جهان است.

زنگنه، محقق شدن اين هدف را به برکت تلاش هايي دانست که براي توليد گاز انجام شده است و افزود: در دولت يازدهم و دوازدهم معادل 14 فاز استاندارد پارس جنوبي عملياتي شده است و مقدار برداشت گاز از اين ميدان مشترک از رقم روزانه 280 ميليون مترمکعب در پايان سال 91 به رقم کنوني حدود 600 ميليون مترمکعب در روز رسيده که اين به معناي پيشي گرفتن از کشور قطر است.

وي ميانگين توليد 10 ماه گاز کل کشور را 840 ميليون مترمکعب در روز عنوان کرد و گفت: اين رقم نسبت به سال 91، 35 درصد افزايش يافته است.

زنگنه با بيان اين که اين دولت در جهت گازرساني روستايي با هدف توسعه رفاه مردم و ايجاد زيرساخت ها گام بر مي دارد، ضمن قدرداني از معاون اول رئيس جمهوري براي حضور در اين مراسم گفت: از همکاران خود نيز براي تسريع در گازرساني قدرداني مي کنم و از آنها مي خواهم با جديت کارشان را ادامه دهند.

خط انتقال گاز کهنوج – جيرفت در مسير توسعه کرمان

مديرعامل شرکت ملي گاز ايران نيز در اين آيين، مزيت افتتاح خط لوله انتقال گاز کهنوج-جيرفت را توسعه زيرساخت ها در جنوب استان کرمان دانست و گفت: ما به عنوان خدمتگزار مردم در شرکت ملي گاز ايران شعار چهل سالگي پيروزي انقلاب اسلامي را براي صنعت گاز در نظر گرفته ايم و اين صنعت را انقلابي ترين صنعت مي شناسيم.

حسن منتظر تربتي افزود: استان کرمان 71 شهر دارد که تا پيش از آغاز به کار دولت يازدهم 36 شهر گازرساني شده بود و امروز 53 شهر گازدار شده و 13 شهر ديگر نيز، پيمانکار اجرايي دارد، همچنين 3 شهر تا پايان سال و باقيمانده شهرها در بهار سال آينده گازرساني خواهند شد.

وي درباره گازرساني به استان کرمان توضيح داد: گازرساني روستايي استان کرمان در ابتداي دولت يازدهم بسيار محدود بود، اما در دولت هاي يازدهم و دوازدهم، مهندس زنگنه بر توسعه گازرساني روستايي در مناطق کم برخوردار، تاکيد بسيار زيادي داشت.

معاون وزير نفت در امور گاز، تعداد روستاهاي گازرساني شده استان کرمان در ابتداي فعاليت دولت يازدهم را 391 روستا اعلام کرد و گفت: اکنون 1073 روستا به شبکه گاز متصل شده اند و امروز نيز 78 روستاي ديگر از نعمت گاز برخوردار خواهند شد، افزون بر اين عمليات گازرساني به 310 روستاي ديگر در استان کرمان نيز در حال اجراست.

تربتي درباره افتتاح خط انتقال گاز کهنوج - جيرفت توضيح داد: اين طرح دو سال پيش کلنگ زني شد و نهايي شدن آن اتفاق ويژه اي است که با پيگيري هاي مهندس زنگنه به سرانجام رسيده است، به گونه اي که همه طرح ها در زمان مقرر خودشان با پيگيري وزير نفت اجرايي مي شوند و هيچ طرحي متوقف نمي شود.

وي ادامه داد: خط لوله انتقال گاز کهنوج-جيرفت نيز در زمان مقرر 14 ماهه به مرحله بهره برداري رسيده است.

 

رونق اقتصاد با اختصاص گاز بيشتر به صنايع

مدير گازرساني شرکت ملي گاز ايران نيز در آيين کلنگ زني پروژه احداث خط لوله 30 اينچي انتقال گاز به صنايع فولاد بوتياي ايرانيان که صبح روز دوشنبه (يکم بهمن ماه) برگزار شد، گفت: با کاهش گاز مصرفي در بخش خانگي و اختصاص آن به صنايع بزرگ شاهد توسعه و رونق اقتصادي کشور خواهيم بود.

سعيد مومني افزود: تامين انرژي اصلي اين صنعت براي شرکت ملي گاز ايران افتخار است و اميدوارم با گازرساني، اين کارخانه بهره وري انرژي بالايي داشته باشد.

وي با بيان اينکه امروز گاز تامين کننده بيش از 70 درصد از سبد انرژي کشور است، افزود: روز يکشنبه (30 دي ماه) 24 ميليون مترمکعب گاز تنها براي صنايع فولاد ارسال شد.

مومني ادامه داد: در بازه زماني يادشده، 749 ميليون مترمکعب در سراسر کشور گازرساني داشتيم   بنابراين اگر رقم يادشده به صنايع بزرگ، مانند کارخانه اي که امروز گازرساني شده است، اختصاص يابد، شاهد توسعه و رونق اقتصادي کشور خواهيم بود.

مدير گازرساني شرکت ملي گاز تصريح کرد: بخش زيادي از گاز توليدي کشور در مصارف خانگي استفاده مي شود، بنابراين اگر در اين بخش براي مصرف بهينه گاز طبيعي تلاش کنيم، در بخش تامين انرژي صنايع نيز مشکلي نخواهيم داشت.

مومني تصريح کرد: تابستان امسال روزانه تا 280 ميليون مترمکعب گاز به نيروگاه ها ارسال کرديم، گاز طبيعي، نعمت الهي و ارزشمند است که نصيب ايرانيان شده است و بايد به نحو احسن از آن استفاده کنيم، يکي از راه هاي صحيح مصرف گاز، کاهش شدت مصرف انرژي در بخش هايي است که بيشتر جنبه گرمايشي دارند.

مدير گازرساني شرکت ملي گاز ايران ادامه داد: طرح گازرساني به صنايع فولاد بوتياي ايرانيان، يکي از طرح هاي شاخص در ميان طرح هاي استان کرمان است که مي تواند در توليد و اشتغال زايي اثرگذار باشد.

افتتاح طرح هاي گازرساني به 1600 واحد صنعتي

معاون مديرعامل شرکت مهندسي و توسعه گاز ايران نيز در آيين کلنگ زني پروژه احداث خط لوله 30 اينچي انتقال گاز به صنايع فولاد بوتياي ايرانيان که صبح روز دوشنبه (يکم بهمن ماه) برگزار شد، گفت: طرح هاي گازرساني به حدود يک هزار و 600 صنعت بزرگ و کوچک به همراه 300 روستا و 20 شهر با هزينه 3 هزار و 300 ميليارد تومان در چهلمين سالروز پيروزي انقلاب اسلامي به بهره برداري مي رسند.

بهرام صلواتي افزود: توسعه گازرساني سبب اشتغال زايي، رفاه و حفظ محيط زيست مي شود و مهاجرت معکوس را به همراه دارد.

وي تاکيد کرد: طرح گازرساني به صنايع فولاد بوتياي ايرانيان به طول 40 کيلومتر و با قطر 30 اينچ احداث مي شود که مصرف روزانه 70 هزار مترمکعب گاز را به همراه خواهد داشت و تاثير مهمي بر صرفه جويي و کاهش مصرف سوخت هاي ميان تقطير خواهد داشت.

صلواتي اظهار اميدواري کرد که پيمانکار اجرايي در موعد مقرر احداث اين خط لوله گاز را تکميل کند.