با ظرفيت توليد 7 هزار تن در روز

 

بزرگترین واحد تولید متانول جهان در آستانه راه اندازی

مشعل- با راه اندازي و افتتاح مجتمع پتروشيمي کاوه در ماه هاي آينده، ايران دارنده بزرگترين مجتمع پتروشيمي متانول جهان مي شود؛ مجتمعي که ظرفيت روزانه 7هزار تن و سالانه 2.5 ميليون تن متانول را دارا خواهد بود.

در بدو ورود به مجتمع پتروشيمي متانول کاوه که در زميني به مساحت 220 هکتار در سواحل غربي شهرستان دير از شهرستان هاي استان بوشهر واقع شده، با تنها مجتمع صنعتي آن منطقه مواجه مي شويم که همه در تکاپوي انجام اقدام هاي نهايي براي بهره برداري هستند. آنچه متفاوت از ساير مجتمع هاي پتروشيمي به نظر مي آيد، پکيج کامل از توليد تا صادرات در اين واحد است که از سه فاز يوتيليتي، متانول و اسکله براي بارگيري و صادرات تشکيل شده و به شکل انحصاري براي اين مجتمع ساخته شده است.

ليسانس و مهندسي پايه اين مجتمع از سوي شرکت کازاله سوييس و مهندسي تفصيلي آن از طريق شرکت پيدک انجام شده است. سرويس هاي جانبي مورد نياز را هم شرکت پتروکاوه افق (شرکت مهندسي زيرمجموعه گروه صنعتي کاوه) طراحي و اجرا کرده است.

سابقه مجتمع متانول کاوه

کلنگ احداث اين طرح سال 83 زده شد و اگرچه بعد از آن زيرساخت هاي اجراي اين پروژه انجام شد و چند سال نيز طول کشيد؛ اما به دليل اعمال تحريم ها تا سال 93 امکان خريد تجهيزات اصلي واحد ميسر نبود. با اين حال پس از اجراي برجام، سرعت اجراي کار بالا رفت و راه اندازي بخش هاي مختلف واحد از سال 96 شروع شد و هم اکنون نيز در آستانه راه اندازي قرار دارد.

چرا بزرگترين متانول جهان؟

شايد اين سوال پيش بيايد که چرا اين مجتمع، عنوان اولين متانول جهان را در اختيار دارد. وقتي اين سوال را از فواد جابري، مديرعامل مجتمع پتروشيمي کاوه مي پرسيم، مي گويد: تاکنون در دنيا، سابقه توليد روزانه هفت هزار تن متانول وجود نداشته و در واقع اولين وجه تمايز ما در ميزان توليد است که اين حجم از توليد نيازمند تجهيزات و ادوات خاص و ويژه اي نياز است، از جمله آنکه ايران اکنون براي اين حجم از توليد متانول در روز کمپرسور، کولينگ، ريفرمر، رآکتور و تجهيزاتي دارد که در دنيا منحصر به فرد است.