افتتاح طرح گازرساني به بيمارستان تامين اجتماعي زاهدان

پروژه گازرساني به بيمارستان تامين اجتماعي شهر زاهدان با هدف توسعه رفاه عمومي مردم سيستان و بلوچستان به بهره برداري رسيد.

سعيد مومني، مدير گازرساني شرکت ملي گاز در آيين بهره برداري از طرح گازرساني به بيمارستان تامين اجتماعي زاهدان گفت: ارائه آموزش هاي بهره برداري ايمن و مصرف بهينه گاز به مشترکان عمده، نقش بسيار مهمي در استفاده ايمن گاز طبيعي دارد. وي افزود: مقرر شده است مسئولان فني اين بيمارستان با حضور در دوره هاي آموزشي واحد بهداشت، ايمني ومحيط زيست (اچ اس اي) شرکت گاز استان سيستان و بلوچستان، از الزام ها و استانداردهاي ايمني و فني مرتبط آگاه شوند. رضا پنجابي، سرپرست شرکت گاز استان سيستان و بلوچستان نيز درباره گازرساني به اين مرکز درماني اظهار کرد: شرکت گاز استان سيستان و بلوچستان تلاش مي کند مصرف کنندگان عمده گاز طبيعي زاهدان هر چه بيشتر و بهتر از گاز بهره مند شوند و پروژه گازرساني به بيمارستان تامين اجتماعي نيز براساس همين هدف اجرا شده است.

وي با بيان اين که بيمارستان تامين اجتماعي شهر زاهدان افزون بر 400 مترمکعب در ساعت مصرف گاز دارد، تصريح کرد: پيش از اين تامين سوخت مايع مورد نياز، يکي از مشکلات مهم بيمارستان بود که با پيگيري هاي شرکت گاز استان، زمينه بهره مندي اين بيمارستان از نعمت گاز طبيعي فراهم و خط اختصاصي و ايستگاه هاي تقليل فشار آن طراحي و نصب شد.

 

وزير نفت اعلام کرد:

ظرفيت ايجاد ده ها  واحد پايين دستي پتروشيمي در کرمانشاه 

وزير نفت از موقعيت جغرافياي کرمانشاه به عنوان يکي از مزيت هاي اين استان نام برد و گفت: ظرفيت احداث ده ها واحد پايين دستي پتروشيمي در اين استان وجود دارد. بيژن زنگنه در همايش معرفي فرصت هاي سرمايه گذاري استان کرمانشاه که روز دوشنبه (17 دي ماه) برگزار شد، افزود: براي توسعه کرمانشاه بايد اين استان را در قالب سند آمايش غرب کشور ديد؛ توسعه استان هاي غربي در هم تنيده است و توسعه آينده پنج استان غرب کشور بايد در يک مجموعه ديده شود، زيرا قابليت هاي اين مناطق تکميل کننده يکديگر است. وي به نقش محوري کرمانشاه در غرب کشور اشاره و تصريح کرد: موقعيت جغرافيايي اين استان و فاصله اندک آن با استان هاي همجوار، همچنين با بغداد، نقشي محوري به اين استان داده است. وزير نفت، يکي از مزيت هاي غرب کشور را در بخش نفت و پتروشيمي عنوان کرد و گفت: امکان فرآوري محصولات نفتي و پتروشيمي در غرب کشور وجود دارد و مي توان اين محصولات را با مرکزيت کرمانشاه به عراق که در سال هاي آينده، امکان توليد محصولات پتروشيمي را ندارد، صادر کرد. زنگنه با بيان اينکه افراد تاثيرگذار پنج استان غرب کشور در زمينه هاي مختلف، بايد چند ماه يک بار با هم نشست هاي هم انديشي برگزار کنند، تاکيد کرد: در حوزه نفت و صنايع پايين دستي هر حمايتي که لازم باشد، از اين استان ها و به ويژه کرمانشاه انجام خواهيم داد. وي بر ضرورت تربيت نيروي انساني ماهر و آموزش ديده در اين مناطق تاکيد کرد و گفت: نيازمند  حرکتي متمرکز براي حرفه آموزي در کرمانشاه هستيم، بايد آموزش نيروي انساني به ويژه در زمينه مشاغل خدماتي مانند راهنمايان گردشگري، هتلداري و ... صورت گيرد. وزير نفت به مزيت هاي کرمانشاه در بخش هاي مختلف اشاره کرد و با بيان اينکه اگرچه اين استان چندان نفت خيز نيست، اما در حوزه پتروشيمي و پالايشگاه ها ظرفيت زيادي دارد، گفت: ساخت پالايشگاه و چهارمين پتروشيمي در کرمانشاه با مشکلاتي همراه است که اميدواريم اين مشکلات هرچه سريع تر حل و فرصت خوبي براي اين استان فراهم شود. همايش فرصت هاي سرمايه گذاري استان کرمانشاه ديروز با حضور علي لاريجاني، رئيس مجلس شوراي اسلامي و بيژن زنگنه، وزير نفت در هتل اسپيناس تهران برگزار شد.

 

پايان عمليات راندن طولاني ترين لوله جداري حفاري در ميدان فروزان

عمليات راندن طولاني‎ترين لوله جداري با قطر 9 و پنج هشتم اينچ روي چاه اکتشافي شماره 20 در ميدان نفتي فروزان از سوي کارشناسان مديريت اکتشاف با موفقيت انجام شد.

ايرج ايرجي، رئيس اداره کل حفاري مديريت اکتشاف در اين باره گفت: کارشناسان اداره حفاري در بخش هاي مهندسي و عمليات، ضمن تدوين برنامه ي حفاري بهينه، با نظارت دقيق بر روند عمليات، حفاري اين چاه را در برنامه کاري خود داشتند که حفاري چهارمين فاز چاه پس از مشکلات و پيچيدگي هاي عملياتي فراوان به پايان رسيد و سرانجام سبب راندن يکي از عميق‎ترين لوله‎هاي جداري با قطر 9 و پنج هشتم اينچ در منطقه خليج فارس شد.

وي عمليات حفاري به طول هزار و يکصد متر به روش« Mud Cap Drilling» و بدون برگشتي براي نخستين بار در مديريت اکتشاف را از دستاوردهاي مهم برشمرد و افزود: انجام اين عمليات حفاري، نشان از روزآمدي و سطح بالاي دانش فني متخصصان حفاري مديريت اکتشاف دارد.

رئيس اداره کل حفاري مديريت اکتشاف تصريح کرد:  گروه سکوي سحر يک شرکت حفاري شمال و گروه عمليات حفاري نيز توانستند با تامين به موقع سوخت، مواد مصرفي گل و سيمان حفاري و کالاي مورد نياز پشتيباني لازم را به عمل آورند.

 

ثبت رکورد در انتقال گاز کشور

مديرعامل شرکت انتقال گاز ايران از ثبت رکورد تازه در حجم انتقال گاز طي يک روز خبر داد.

سعيد توکلي گفت: به دليل کاهش دماي هوا در نقاط مختلف کشور، مناطق 10 گانه عمليات انتقال گاز همه توان خود را براي گازرساني ايمن و پايدار در سراسر کشور به کار گرفته اند.

وي افزود: بر همين اساس چندي پيش و در يک روز 761 ميليون و 200 هزار متر مکعب گاز در خطوط سراسري انتقال گاز کشور جريان يافته است.

مديرعامل شرکت انتقال گاز ايران افزود: بيشترين آمار حجم انتقال گاز سال گذشته 757 ميليون مترمکعب بوده است.

مديرعامل شرکت انتقال گاز ايران اظهارکرد: مناطق 10 گانه عمليات انتقال گاز با به کارگيري ايستگاه هاي تقويت فشار و بهره مندي از توان نيروهاي متخصص و جوان، براي گذراندن زمستاني ايمن بدون افت يا قطع فشار گاز آماده هستند.

وي تاکيد کرد: به مردم اطمينان خاطر مي دهيم هيچ مشکلي براي دريافت گاز در فصل زمستان وجود ندارد.

شرکت انتقال گاز ايران با دارا بودن بيش از 37 هزار کيلومتر خط انتقال فشارقوي گاز در سراسر کشور داراي جايگاهي بي رقيب در خاورميانه است و با بهره مندي از دانش و توان متخصصان ايراني، وظيفه انتقال گاز از پالايشگاه ها به مبادي مصرف و شرکت هاي گاز استاني را به عهده دارد.

 

تکميل لوله گذاري دريايي دومين خط لوله اصلي
 فازهاي 22 تا 24

مجري طرح توسعه فازهاي 22تا 24 پارس جنوبي از پايان عمليات لوله گذاري دريايي دومين خط لوله اصلي اين طرح خبر داد.

فرهاد ايزدجو اعلام کرد: عمليات لوله گذاري دريايي خط اتصال سکوي فاز 23 طرح توسعه فازهاي 22 تا 24 پارس جنوبي به پالايشگاه خشکي و خط لوله 4 اينچ انتقال گلايکول پالايشگاهي به سکوي اين طرح تکميل شد.

وي با اشاره به لوله گذاري اين خط دريايي به طول 100 کيلومتر گفت: اين خط لوله 32 اينچي، منابع گازي سکوي 23 را به پالايشگاه فازهاي 22 تا 24 پارس جنوبي منتقل خواهد کرد. مجري طرح توسعه فازهاي 22 تا 24 پارس جنوبي با بيان اين که عمليات لوله گذاري سکوي فاز 23 پارس جنوبي با توجه به تغييرات فصلي و در شرايط نامناسب آب و هوايي دريا تکميل شده است، گفت: اين عمليات به همت گروه هايي از متخصصان بخش کارفرما وپيمانکار طرح در وضع ايمني کامل و بدون هيچ حادثه اي به پايان رسيد.

وي اتصال سکوي اصلي 23 و سکوي اقماريB 24 به يکديگر را از ديگر برنامه هاي بخش خط لوله فازهاي 22 تا 24 پارس جنوبي برشمرد و گفت: به زودي عمليات لوله گذاري خط 20 اينچ ميان اين دو موقعيت به طول 7.5 کيلومتر آغاز مي شود.

خط لوله نخست اين طرح شامل سکوي 22 و خط لوله مياني اين سکو و سکوي اقماري 24A پيش از اين تکميل شده بود.

به گفته ايزدجو، قراراست خط لوله نخست فازهاي 22 تا 24 پارس جنوبي با بهره برداري از سکوي فاز 22 عملياتي شود.

 

امضاي تفاهم نامه همکاري

حفاري شمال و دانشگاه صنعتي شريف

شرکت حفاري شمال و دانشگاه صنعتي شريف به‎منظور گسترش زمينه‎هاي همکاري علمي، آموزشي و پژوهشي تفاهم‎نامه همکاري امضا کردند. مسعود عيدي، مديرعامل شرکت حفاري شمال، درباره محورهاي اين همکاري گفت: راه موفقيت صنعت حفاري از فضاهاي علمي و پژوهشي مانند دانشگاه و پژوهشگاه مي‎گذرد که به اين منظور در شرايط تحريم ارتباط صنعت و دانشگاه اولويت نخست پيشرفت، موفقيت و دستيابي به فناوري هاي روزآمد دنيا در عرصه صنعت حفاري است و همه کشورهاي در حال توسعه با ارتباط عميق و مستمر اين امکان را فراهم مي‎سازند. وي هدف از امضاي تفاهم‎نامه را بررسي راه‎هاي همکاري تخصصي و حرفه‎اي در زمينه ارتقاي سطح آموزشي حفارمردان و کارکنان عملياتي شاغل در دستگاه‎هاي حفاري دانست و افزود: در نظر داريم با استفاده از ظرفيت‎هاي بالقوه و موجود در مراکز معتبر علمي و آموزشي مانند دانشکده مهندسي شيمي و نفت دانشگاه صنعتي شريف به اين مهم دست يابيم. مديرعامل شرکت حفاري شمال بر ضرورت تقويت زيرساخت‎هاي آموزشي و دانشگاهي تاکيد و تصريح کرد: تلفيق فضاي آموزش آکادميک صنعت حفاري در دانشگاه‎ها و حضور دانشجويان و کارآموزان در دستگاه‎هاي حفاري براي کسب مهارت و تجربه ميداني و مشاهده عيني و ملموس، مي‎تواند در مقاطع مختلف دانشگاهي، به عنوان بازوي محرک، سبب پيشرفت و بالندگي روزافزون سطح علمي، آموزشي و پژوهشي در صنعت حفاري شود.