شرکت نفت و گاز گچساران

توان داخلي و فناوري‎هاي نو، رکن اصلي بهره‎‎وري

مديرعامل شرکت بهره‎برداري نفت و گاز گچساران گفت: استفاده از توان داخلي و دستيابي به فناوري‎هاي نو، رکن اصلي بهره‎‎وري در صنعت نفت است. هوشنگ صيدالي در نشست با مجموعه مديريت امور فني اين شرکت، براستفاده از فناوري‎هاي نو در زمينه توليد نفت و گاز و استفاده از توانمندي‎هاي داخلي تاکيد کرد و اين دو عامل مهم را در پيشبرد اهداف کليدي ضروري برشمرد. وي افزود: شرکت بهره‎برداري نفت وگاز گچساران به عنوان گلوگاه حياتي و اقتصادي کشور با دارا بودن منابع انساني متخصص، متعهد و مجرب قادر خواهد بود با برنامه ريزي منسجم به اهداف توليدي و صيانت از مخازن خود دست يابد. مديرعامل شرکت نفت و گاز گچساران با ابراز خرسندي از عملکرد مناسب اين شرکت در زمان بحران  گفت: با توجه به روند بهره دهي چاه ها در طول مدت عمرشان، بايد با توليد صيانتي، براي نگهداشت وافزايش توليد، برنامه ريزي دقيق و روزآمدي تدوين و اجرا کرد.

صيدالي، مديريت فني را مغز متفکر شرکت نفت و گاز گچساران خواند و تصريح کرد: مديريت فني با تمرکز بر موضوع برنامه ريزي مدون و جامع فني، همچنين ارائه نقشه راه با وجود کمبود منابع مالي، توانسته است روند توليد را شتاب بخشد، به گونه‎اي که مجموعه اين مديريت به عنوان يکي از قوي‎ترين بخش‎هاي مديريتي در مناطق نفت‎خيز جنوب شناخته شده است. 

انجام 75 مورد اصلاحيه عملياتي

رئيس اداره بهره‎برداري شرکت نفت و گاز گچساران نيز اعلام کرد: به ‎منظور بهبود شرايط توليد، فرآورش، ايمن‎سازي و صيانت از محيط زيست، 75اصلاحيه اساسي عملياتي در اين شرکت انجام شده است.

علي وفايي گفت: در نيمه نخست امسال 47 دستگاه مخزن تحت فشار درون واحدي و سرچاهي، تعمير کلي 134 دستگاه تجهيزات فرآيندي مانند 39 دستگاه ذخيره، خشک کننده و مولد هوا، 52 دستگاه الکتروموتور، ترانسفورمر و رله‎هاي حفاظتي، 36 دستگاه تلمبه‎هاي نفت، آب صنعتي و آب زائد تزريقي، سه دستگاه ديزل آتش‎نشاني و چهار دستگاه توربين گازي تعمير اساسي شده اند. وي از تعمير، ايمن‎سازي و توپکراني 232 مورد خطوط لوله نفت و گاز چاه‎ها و تفکيک گرها در بازه زماني ياد شده  خبر داد و افزود: در مدت ياد شده 284 مورد تعمير، تعويض، تنظيم و نصب شيرآلات فرآيندي نيز انجام شده است. رئيس اداره بهره‎برداري شرکت نفت و گاز گچساران با اشاره به 191مورد نصب يا تعويض صفحه کاهنده خطوط لوله نفت و گاز و 294 مورد رفع نشتي، گفت: انجام اين عمليات‎ها در گستره جغرافيايي چهار استان، از روحيه جهادي و تلاش کارکنان اداره بهره‎برداري نفت و گاز گچساران و همکاري ديگر مديريت‎ها در اين شرکت حکايت دارد. وي ادامه داد: اداره بهره‎برداري شرکت نفت و گاز گچساران به عنوان زيرمجموعه مديريت عمليات، وظايفي از جمله هدايت، سرپرستي، کنترل و هماهنگي عمليات واحدهاي بهره‎برداري چاه‎هاي نفت و گاز، تفکيک ‎کننده‎هاي سرچاهي، همچنين تقويت‎کننده‎ها، دستگاه‎هاي نمک‎زدايي، آبرساني، اندازه‎گيري ذخاير نفتي و خدمات شيميايي را به عهده دارد. 

 

   پتروشيمي هنگام

افزايش توليد آمونياک با جلوگيري از هدررفت هيدروژن

با اجراي عمليات بازيابي هيدروژن درشرکت پتروشيمي هنگام، علاوه بر جلوگيري از هدر رفت هيدروژن، با وارد شدن آن به چرخه سنتزآمونياك، ميزان توليد اين محصول (آمونياک) نيز افزايش مي يابد. ابوالفضل فتح الهي، مديرعمليات شرکت پتروشيمي هنگام گفت: طرح بازيابي هيدروژن(HRU) ازجريان گازهاي ارسالي به مشعل و تبديل آن به محصول آمونياک صورت مي گيرد و هدف آن جلوگيري از سوختن و هدر رفتن هيدروژن است. به گفته وي، در اين بخش حدود 90 درصد هيدروژن موجود در جريان گازهاي پرج (گازي که جهت سوختن به ريفورمر اوليه و يا مشعل ارسال مي شود) به وسيله غشاهاي پليمري جداسازي و به منظور توليد آمونياک به بخش سنتز آمونياک (Synthesis Loop) ارسال مي شود. فتح الهي بااشاره به ارزشمند بودن گازهيدروژن تصريح کرد: با انجام اين عمليات، علاوه برجلوگيري ازهدررفتن آن، اين گازباارزش به محصول آمونياک نيز تبديل مي شود.

 

  شرکت ملي گاز

دو انتصاب در شرکت ملي گاز

وزير نفت در احکامي جداگانه، سيد محمدحسين حسيني را به عنوان عضو اصلي هيئت مديره شرکت ملي گاز ايران و مهدي جمشيدي دانا را به عنوان عضو علي البدل هيئت مديره اين شرکت منصوب کرد. درحکمي بيژن زنگنه، وزير نفت خطاب به سيد محمدحسين حسيني آمده است:

«باعنايت به تجربه و تخصص جنابعالي، به استناد ماده 5 قانون وظايف و اختيارات وزارت نفت مصوب 19 ارديبهشت ماه 1391مجلس شوراي اسلامي و مواد 17 و 18 اساسنامه شرکت ملي گاز ايران، حسب اختيار تفويضي به اينجانب درجلسه مورخ 19 آبان ماه 1397 مجمع عمومي اين شرکت، به موجب اين حکم به سمت عضو اصلي هيئت مديره براي مدت چهار سال منصوب مي شويد.» همچنين درحکم وزيرنفت خطاب به مهدي جمشيدي دانا آمده است:  باعنايت به تجربه و تخصص جنابعالي، به استناد ماده 5 قانون وظايف و اختيارات وزارت نفت مصوب 19 ارديبهشت ماه 1391مجلس شوراي اسلامي و مواد 17 و 18 اساسنامه شرکت ملي گاز ايران، حسب اختيار تفويضي به اينجانب در جلسه مورخ 19 آبان‎ماه 1397مجمع عمومي اين شرکت، به موجب اين حکم به سمت عضو علي البدل هيئت مديره براي مدت چهار سال منصوب مي شويد. در ادامه اين احکام آمده است: اميد است با اتکال به ايزد متعال و تعامل با ساير اعضاي هيئت مديره و کارکنان صديق و وظيفه شناس آن شرکت در انجام امور و اهداف عاليه شرکت موفق و مؤيد باشيد.

 

   شرکت نفت مناطق مرکزي

بهره برداري از پل شهداي صنعت نفت استان لرستان

پل شهداي صنعت نفت استان لرستان با تخصيص 60ميليارد ريال اعتبار از سوي شرکت نفت مناطق مرکزي ايران، احداث و بهره‎برداري شد. رامين حاتمي، مديرعامل شرکت نفت مناطق مرکزي ايران، در آيين افتتاح و بهره‎برداري از پل شهداي صنعت نفت استان لرستان، با تاکيد بر نقش صنعت نفت در توسعه فعاليت‎هاي اجتماعي گفت: پل ارتباطي شهداي صنعت نفت، يکي از ايمن‎ترين پل‎ها با استانداردهاي مهندسي است و در گام نخست سبب تسهيل در تردد اهالي منطقه و سهولت دسترسي همکاران شرکت به ميدان نفتي سرکان مي شود. وي درباره مشخصات و هزينه انجام شده براي ساخت پل شهداي صنعت نفت گفت: اين پل با 120 متر طول و شش دهانه 20 متري احداث شده است که 180 تن مصالح فولادي، سه هزار و 357 مترمکعب بتن و 36هزار مترمکعب حجم خاک در آن به کار رفته است.  حاتمي اظهارکرد: هزينه ساخت و تکميل اين پل ارتباطي ازمحل اعتبارات شرکت نفت مناطق مرکزي تامين شده است. مديرعامل شرکت نفت مناطق مرکزي ايران بر نقش و کارکرد مسئوليت اجتماعي صنعت نفت تاکيد کرد و افزود: صنعت نفت جايگاه ويژه‎اي در توسعه پايدار دارد و عامل پيشرفت کشور است که بخشي از اين فعاليت‎ها در کارکردهاي اجتماعي و پروژه‎هاي عام‎المنفعه نمود عيني مي‎يابد.

 

   شرکت نفت ‎خزر

اقدام‎هاي پيشگيرانه براي کاهش فساد اداري

مديرعامل شرکت نفت‎ خزر برگزاري هدفمند و مؤثر کارگروه سلامت نظام اداري را ضروري دانست و بر انجام اقدام‎هاي پيشگيرانه و کاهش هرگونه فساد اداري در شرکت‎هاي نفتي تاکيد کرد. علي اصولي در دهمين نشست کارگروه سلامت نظام اداري و مقابله با فساد اين شرکت ضمن بررسي چالش‎هاي مربوط به حوزه برگزاري مناقصه ها گفت: از طريق آموزش، آگاهي بخشي، ارائه راهکارهاي مطلوب و ايجاد فضاي مناسب، مي‎توان زمينه بروز هرگونه فساد را در بخش‎هاي مختلف شناسايي کرد و اقدام‎هاي پيشگيرانه را براي کاهش و حذف آن به کار گرفت. وي ادامه داد: همچنين از طريق ارزيابي دوره‎اي منابع معتبر تأمين‎کننده کالا و خدمات، مي‎توان صلاحيت آنها را بررسي و روزآمد کرد. رضا لشکري، دبير کارگروه سلامت نظام اداري شرکت نفت خزر نيز هدف از برگزاري اين نشست‎ها را دستيابي به روش‎هاي مؤثر براي پيشگيري و مبارزه با مفاسد احتمالي مرتبط با فرآيند برگزاري مناقصه ها در اداره ها به ويژه مقابله با موقعيت‎هاي آسيب‎پذير برشمرد. وي گفت: يکي از اهداف برگزاري اين نشست، بررسي چالش‎هاي مربوط به فرآيند برگزاري مناقصه ها و شناسايي زمينه‎هاي شکل‎گيري فساد، همچنين يادآوري، آموزش و آشنايي هر چه بيشتر دست‎ درکاران با مقررات مربوط به برگزاري مناقصه ها بوده که با حضور اعضاي کارگروه سلامت اداري، کميسيون مناقصه ها، کميته فني بازرگاني و مديران و رؤساي اداره هاي ذي ربط در سه بخش انجام شده است.

 

    سازمان مديريت صنعتي

برگزاري چهارمين دوره جايزه ملي مديريت انرژي

سازمان مديريت صنعتي اعلام کرد: همايش چهارمين دوره جايزه ملي مديريت انرژي، 18دي ماه با حضور مقام ها، مديران ارشد و متخصصان حوزه انرژي برگزار مي شود. اين جايزه با هدف ايجاد راهي براي کمک به شرکت ‏هايي که قصد دارند مسير خود را بر مبناي عمل به مسئوليت‎هاي اجتماعي در سطحي بالاتر از حداقل ها ادامه دهند، شکل گرفته است. بر همين اساس، سازمان مديريت صنعتي با جلب همکاري اصلي ترين نهادهاي قانون‎گذار و ناظر در زمينه انرژي، يعني ستاد توسعه فناوري حوزه انرژي معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري، شرکت بهينه سازي مصرف سوخت، سازمان انرژي هاي تجديد پذير و بهر ه وري انرژي برق و سازمان ملي استاندارد ايران، نظام جايزه ملي مديريت انرژي را پايه‎گذاري کرد که در گذر زمان به عنوان اصلي ترين مرجع براي ارزيابي عملکرد سيستم مديريت انرژي در کشور شناخته مي شود. مطابق الگوي تدوين شده براي ارزيابي در اين جايزه، مسائل سيستمي و مديريتي در کنار نتايج حاصل از فرآيندها و به صورتي موزون بررسي مي شود. بررسي ها و ارزيابي‎هاي اين جايزه افزون بر فعاليت‎‏هايي که دراين باره از سوي کميته علمي و کميته راهبري صورت مي گيرد، از سوي بيش از 50 نفر از ارزيابان آموزش‎ديده که بنابر تخصص و تجربه از مجموعه حدود 80 نفري همکاران دبيرخانه جايزه ملي مديريت انرژي گزينش شده‎اند، با مراجعه به سايت اجرايي هر شرکت متقاضي در قالب گروه هاي چهار نفره، در بازه زماني دو ماهه انجام شده است.

 

   شرکت بهره‎برداري نفت و گاز غرب

 پايان   تعميرات   واحد بهره برداري چشمه خوش 

مديرعامل شرکت بهره‎برداري نفت و گاز غرب از پايان تعميرات اساسي واحد بهره‎برداري چشمه خوش خبر داد و گفت: بنا بر نياز عملياتي و برنامه‎هاي پنج ساله، تعميرات اساسي واحد بهره‎برداري و نمک زدايي چشمه خوش با موفقيت پايان يافت. سعيد ناصري‎پور افزود: اين پروژه با برنامه‎ريزي و نظارت دقيق مديريت عمليات، برنامه‎ريزي تعميرات اساسي ستاد و همچنين مهندسان شرکت در منطقه عملياتي چشمه خوش با کمترين ميزان کاهش توليد و در کمترين زمان ممکن (سه ماه) انجام شد. وي گفت: تعميرات اساسي منطقه عملياتي چشمه خوش با هماهنگي و همکاري واحدهاي مديريت عمليات، برنامه‎ريزي و نظارت بر تعميرات اساسي، بهداشت، ايمني و محيط زيست (اچ اس اي)، بازرسي فني، اداره کالا و گروه‎هاي کاري منطقه در ادارات تعميرات، مکانيک، برق، خطوط لوله ابزار دقيق، بهره‎برداري، ادارات ستاد و منطقه عملياتي چشمه خوش به انجام رسيد. مديرعامل شرکت بهره‎برداري نفت و گاز غرب افزود: براي انجام اين عمليات، پس از جداسازي و ايزوله‎کردن ظروف مانند مراحل بخارزني، تميزکاري و چربي‎زدايي تجهيزات، واحد بازرسي فني اقدام به عيب يابي   کرد و سپس عمليات سندبلاست و لکه‎گيري آغاز شد و بنا به عيوب شناسايي شده مراحل چسب کاري، جوشکاري و نصب ورق Patch انجام شد و در ادامه عمليات رنگ آميزي لايه‎هاي اول، دوم و سوم تفکيک‎گرها و مخازن بهره‎برداري منطقه انجام شد.

 

  شرکت ملي پخش فرآورده هاي نفتي ايران

آمادگي توزيع سوخت در  مناطق زلزله زده

مديرعامل شرکت ملي پخش فرآورده هاي نفتي ايران با تاکيد بر آمادگي اين شرکت براي تامين و توزيع سوخت درشرايط بحران، از مطلوب بودن شرايط تامين و توزيع فرآورده هاي نفتي درمناطق زلزله زده کرمانشاه مطلوب خبر داد. محمدرضا موسوي خواه ضمن ابزار تاسف از وقوع زمين لرزه در منطقه گيلانغرب استان کرمانشاه، افزود: پس از اطلاع از وقوع اين حادثه، کميته بحران در شرکت ملي پخش فرآورده هاي نفتي ايران تشکيل شده است. وي برآمادگي کامل شرکت ملي پخش فرآورده هاي نفتي ايران مبني بر تامين سوخت همه وسايل امدادي، اعم ازخودروها و بالگردهاي ارگان هاي امدادرسان تاکيد کرد. روز يکشنبه (16دي ماه 97 )زلزله اي به قدرت 5.9 ريشتر در منطقه گيلانغرب رخ داد که در چند استان غرب کشور احساس شد.

آرامش در جايگاه هاي سوخت گيلانغرب

مديرشرکت ملي پخش فرآورده هاي نفتي منطقه کرمانشاه نيز از توزيع 120 هزار ليتر بنزين در جايگاه هاي شهرستان هاي زلزله زده قصر شيرين، سرپل ذهاب و گيلانغرب خبر داد. مراد حاصل مرادي با اشاره به ازدحام جايگاه ها درساعات اوليه وقوع زلزله تاکيد کرد: با اطمينان مردم از سوخت کافي، بتدريج از ازدحام در جايگاه ها کاسته شد و شرايط به حال عادي بازگشت.

 

   شرکت ملي حفاري ايران

اجراي زودهنگام طرح هاي جديد حفاري

مديرعامل شرکت ملي حفاري ايران با اشاره به اين‎که به زودي پروژه‎هاي جديد اين شرکت وارد مراحل اجرايي مي‎شود، گفت: با توسعه فعاليت‎ها و برنامه‎ريزي‎هاي مهندسي، افق روشني پيش روي اين شرکت است. سيدعبدالله موسوي در بازديد از شعبه اين شرکت در کيش و تاسيسات و امکانات لجستيک در اين جزيره افزود: با پيگيري‎هاي مستمر بخش‎هاي مرتبط درحوزه ستادي و اداره بازاريابي و همکاري‎هاي خارجي، اجراي چندپروژه حفاري از طريق مناقصه به شرکت ملي حفاري ايران واگذار مي‎شود. وي اظهار کرد: نقشه راه شرکت براي حضور فعال در مناقصه‎هاي داخلي به ويژه توسعه ميدان‎هاي نفتي و همچنين پروژه‎هاي مربوط به ميدان هاي مشترک در بخش خشکي و دريايي، از جمله ميدان‎هاي نفتي غرب کارون ترسيم شده است. 

ساخت 600 قلم قطعات صنعت حفاري در داخل

رئيس اداره مهندسي و فناوري ساخت شرکت ملي حفاري ايران نيز از هم‎افزايي و همکاري بين اين شرکت و سازندگان داخلي در زمينه طراحي و ساخت 600 قلم انواع قطعات پرمصرف صنعت حفاري در سال 97 خبر داد. بهنود منصورنژاد در تشريح فعاليت‎هاي شرکت ملي حفاري ايران در عرصه بومي‎سازي قطعات و تجهيزات اين صنعت گفت: برحسب نياز و الزام‎هاي ابلاغي وزارت نفت، بومي‎سازي قطعات و تجهيزات دراين شرکت از حدود دو دهه پيش در دستور کار قرار گرفته است و اکنون بخش قابل توجهي از نيازهاي دستگاه‎ها و تجهيزات حفاري در داخل کشور توليد مي‎شود. وي با اشاره به همکاري و همياري مستمر با سازندگان داخلي افزود: از زمان ورود به عرصه طراحي وساخت، حدود 21 هزار قطعه بومي‎سازي و نياز به خريد آنها از خارج متوقف شده است. وي گفت: اين شرکت براساس نياز، بومي‎سازي قطعات را به چهار گروه کلي شامل قطعات فلزي، لاستيکي و کامپوزيت و قطعات برقي و الکترونيکي تقسيم و سازندگان توانمند را شناسايي، ارزيابي و سطح بندي کرده است. به گفته منصورنژاد:  تاکنون 360 سازنده داخلي تاييد شده اند که75درصد ازخوزستان و بقيه نيز از ديگر استان‎هاي کشور(تهران، اصفهان، آذربايجان شرقي و غربي، خراسان رضوي، گيلان و فارس) هستند. منصورنژاد افزود: از هزاران قطعه و تجهيز استفاده شده در صنعت حفاري مي‎توان به قطعات پمپ‎هاي سيال حفاري، شيرهاي فوران‎گير (BOP)، تراکشن موتور، دراورکس، سامانه پسماند سيال حفاري، ميشن پمپ، همچنين گرداننده فوقاني (تاپ درايو)، سازه دکل حفاري و سامانه کنترل برق دستگاه (SCR) اشاره کرد.

رئيس اداره مهندسي و فناوري ساخت شرکت ملي حفاري ايران با بيان اين‎که فعاليت‎هاي اين شرکت در عرصه ساخت در چارچوب سياست‎ها و برنامه‎هاي اقتصاد مقاومتي و خودکفايي صنعتي کشور است، اظهار کرد: اهتمام به ساخت داخل افزون بر بي نياز کردن صنعت به تامين قطعات از خارج، سبب جلوگيري ازخروج ارز وامکان دريافت خدمات پس از فروش خواهد شد. وي تصريح کرد: بومي سازي کالاهاي مورد نياز صنعت حفاري 5 هزار فرصت شغلي در کارگاه‎ها و شهرک‎هاي صنعتي ايجاد خواهد کرد.

وي گفت: قطعات توليد داخل بر اساس استانداردهاي صنعت نفت کشور و فناوري‎هاي روزآمد است و درمواردي با تکيه بر تجربيات به دست آمده، تغييراتي درحين کار روي آنهاايجاد شده است که سبب بهبود درکارايي خواهد شد.