اپلیکیشن های کاربردی ایرانی

قیمت آنلاین خودرو

اپلیکیشن فوق العاده کاربردی «قیمت گذار»، یکی از اپلیکیشن های موفق ایرانی است که تلاش کرده تخمین نسبتا دقیقی از قیمت خودروی کار کرده ارائه کند و با استناد به قیمت روز خودرو، قطعات و هزینه های تعمیر، تخمین نسبتا دقیقی از قیمت خودروهای نو یا کارکرده در اختیار شما قرار دهد. این اپلیکیشن را می توانید از مجموعه «بازار» دانلود و امتحان کنید.

خودتان وکیل شوید

در میان اپلیکیشن های ایرانی، چند اپلیکیشن هستند که می توانند روی بیشتر تلفن های همراه نصب شوند و هر از گاهی به کمک شما بیایند. اپلیکیشن «عریضه» به شما کمک می کند تا به جای آنکه کتاب های زیادی در باره مباحث حقوقی خوانده یا به دفاتر مختلف بروید، خیلی از مشکلات حقوقی تان را حل و فصل کنید. در این اپلیکیشن، با وجود تعدد مباحث، به واسطه رابطه کاربری ساده؛ اما خوب و البته آموزش های کافی، اصلا سردرگرم نمی شوید. این اپلیکیشن پس از دریافت از مجموعه «بازار»، براحتی نصب و قابل ثبت درخواست است.

کرایه تاکسی آنلاین

مجموعه تاکسیرانی شهر تهران از سال ها قبل در تلاش برای سهولت در پرداخت کرایه تاکسی ها بوده و چندی است یک نرم افزار توانسته تا حدی این جای خالی را پر کند. «فون پی» در حال حاضر در تاکسی های تهران قابل استفاده است و راننده ها برای پرداخت آنلاین کرایه با مسافر همکاری می کنند. با نصب این اپلیکیشن روی گوشی هوشمند، خود این موقعیت را در اختیار خواهید داشت تا کرایه تاکسی خود را بی نیاز از وجه نقد و به صورت آنلاین پرداخت کنید. در تاکسی، شناسه ای وجود دارد که با ثبت آن در این اپلیکیشن، مشخصات خوانده شده و شما به درگاه پرداخت الکترونیک بانک مرتبط می شوید و می توانید مبلغ کرایه را پرداخت کنید.

 

   شوراي پنجم شهر تهران در اولين اقدام خود، خيابان نفت در شهر تهران را به نام دکتر محمد مصدق تغيير نام داد و اين تغيير نام از چند ماه قبل در اين خيابان و نقشه هاي شهر اعمال شد؛ اما چند روز پيش افرادي ناشناس روي تابلوي معرفي اين خيابان را با اسپري سياه کرده بودند. اين اقدام، با واکنش هاي زيادي در شبکه هاي اجتماعي مواجه شد و اعضاي شورا اين موضوع را دنبال کردند و قرار شد بلافاصله اين تابلو اصلاح و پيگيري ها در مورد عاملان اين تخريب انجام شود.

عکس: روزنامه ايران

 

نوستالژی کارتون های دهه 60

مشعل- براي زندگي امروز که در بيشتر روزها پر دغدغه و گاه خسته کننده مي شود، نياز داريم تا لحظاتي را به شادي و برگشتن به خاطرات خوش بگذرانيم؛ خاطراتي که شايد ديگر از ما بسيار دور و گذشته باشند؛ اما تصور و يادآوري آنها حتي براي لحظه اي لبخندي را به لب مي نشاند. خاطراتي همچون کارتون هاي دوران کودکي که اگرچه با ملاک ها و معيارهاي امروزي بسيار ابتدايي و ساده به نظر مي آيند و در آن دوران که انتخاب و پيچيدگي زيادي وجود نداشت و البته برنامه هاي تلويزيون نيز اين اندازه گسترده و متنوع نبود، براي دهه 50 و 60 بهترين سرگرمي و حتي الگو بودند.  علاقه به کارتون هاي آن دوران و پيگيري روزانه اي که کودکان آن دوران داشتند، تقريبا رفتار بيشتر کودکان آن گروه هاي سني بود، يعني بسياري از کودکان و دانش آموزان در فاصله مشق هاي بسيار و زود خوابيدن، فرصت کوتاهي براي برنامه کودک داشتند و سعي مي کردند اين فرصت را از دست ندهند. در روزهايي که بسياري از خانواده ها تلويزيوني در خانه نداشتند، ديدن کارتون هاي آن دوران، يک اتفاق خوب بود و شايد به دليل مجموع شرايط آن روزها، کارتون هاي آن دوران هم بيشتر در خاطرمان مانده اند. کودکان دهه 50 و 60 و جوانان امروز هنوز هم پس ذهنشان سوال هايي دارند که مادر هاچ زنبور عسل پيدا شد؟ نبرد چوبين با برونکا چه سرانجامي داشت؟ و يا چرا توپ فوتباليست ها ساعت ها  در هوا مي ماند؟

 در سال هاي دهه 50 و 60 و حتي دهه 70، کودکان، همانند امروز به انواع تجهيزات هوشمند همچون کامپيوتر، لپ تاپ، تلفن همراه و ... دسترسي نداشتند و تلويزيون هم بجز چند شبکه رسمي که در ساعاتي مشخص، تعدادي برنامه کودک پخش مي کرد، برنامه هيجان انگيز و سرگرم کننده ديگري نداشت . از سوي ديگر فضاي مجازي وجود نداشت تا کودکان بيشتر ساعات روزشان را با آن پرکنند و همه دنياي واقعي کودکان با کتاب هاي درسي و غير درسي، بازي هاي گروهي در کوچه ها و حياط ها و البته ديدن همين کارتون هاي محدود بود. صنعت انيميشن، دوبله و تبليغات آن دوران هم توسعه زيادي نداشت و بسياري از کارتون ها در شکلي ابتدايي تهيه مي شدند و درتلويزيون هاي سياه و سفيد به نمايش در مي آمدند.  اما برخي از اين کارتون ها، علاقه مندان و ماندگاري بيشتر و شايد تا حدي طرفداران بيشتري هم داشتند. کارتون هايي که گاه داستان يک دختر يا پسربچه را روايت مي کردند؛ اما در واقع جنسيت خاصي نداشتند و مخاطب خود را همراه مي کردند. کارتون هايي مثل واتو واتو که شخصيت اصلي آن موجودي ناشناخته يا يک بچه سگ آبي مثل پسر شجاع بود و در بسياري از موارد، عملکرد آنها به شيوه اي رفتاري براي کودکان تبديل مي شد. شايد با آوردن نام کارتون هايي که در ادامه مي آيد، براي شما هم خاطراتي تازه شود. کارتون هايي مثل «واتو واتو، پرنده اعجاب انگيز»، « بارباپاپا عوض مي شه»، «مسافر کوچولو و گل سرخ »، « بينوايان»، « اليور تويست»،« بامزي»، «خانواده دکتر ارنست»، « هايکلبري فين»،«آنشرلي»،«اي کي يو سان؛ مردکوچک» ،« هايدي، دختري از کوه آلپ»،« ممول و دختر مهربون »، «بل و سباستين»،« جيمبو»،«خاله ريزه و قاشق سحر آميز»، « گوريل انگوري و بيگلي بيگلي»،« پينوکيو »، «زبل خان »، « گاليور »، «لوک خوش شانس»، «حنا، دختري در مزرعه» و بالاخره کارتون معروفي که هنوز هم طرفدار دارد يعني « تام و جري». در عين حال برخي از همين کارتون ها، خاصيت چند نسلي داشتند؛ يعني نه تنها براي کودکان دهه 50 و 60 پخش شدند؛ بلکه پخش آنها از تلويزيون در دهه هاي 70 و 80 و حتي حالا هم ادامه دارد. کارتون هايي مثل «تام و جري»، « پلنگ صورتي»، «پينوکيو»، «گوريل انگوري»، «ماجراهاي سندباد» و «هاچ زنبور عسل» از انيميشن هاي خارجي که کودکان نسل جديد هم آنها را مي شناسند و گويا عمر آنها بيشتر از عمر کودکي چند نسل است.  اما علاوه بر کارتون هاي دهه 60، موسيقي اين کارتون ها هم هنوز براي جوانان امروز نوستالژي خاص خودش را دارد. آهنگ پلنگ صورتي، حنا دختري در مزرعه، بچه هاي مدرسه آلپ و يا سريال هاي ايراني مثل خونه مادر بزرگه، مدرسه موش ها و ... که با شنيدن موسيقي هر کدام از اين کارتون ها، به سال هاي قبل و دوران کودکي پرتاب مي شويم.