شيوه‎نامه نحوه تعميرات اساسي ماشين‎هاي دوار ابلاغ شد

شيوه‎نامه نحوه انجام تعميرات اساسي ماشين‎هاي دوار با هدف کاهش تصدي در شرکت‎هاي تابعه، بهبود بهره برداري از تاسيسات، پرهيز از داشتن انبارهاي قطعات يدکي و صرفه‎جويي در وقت و هزينه در ارتباط با اين تعميرات، از سوي وزير نفت به چهار شرکت اصلي و معاونت مهندسي، پژوهش و فناوري وزارت نفت ابلاغ شد. بخش نخست متن اين شيوه‎نامه که از سوي بيژن زنگنه ابلاغ شده، به شرح زير است:

«با توجه به ضرورت کاهش تصدي در شرکت‎هاي تابعه، بهبود بهره‎برداري از تاسيسات، پرهيز از داشتن انبارهاي قطعات يدکي و در نهايت صرفه‎جويي در وقت و هزينه در ارتباط با تعميرات ماشين‎هاي دوار، موارد زير جهت اجرا ابلاغ و جايگزين دستورعمل شماره 2955-28/1 تاريخ 26/ 11/ 82 مي‎شود. اين شيوه‎نامه از تاريخ ابلاغ لازم‎الاجراست.

در صورتي که در زمان ابلاغ، معاملاتي براي خريد قطعات يدکي يا واگذاري تعميرات خارج از چارچوب اين شيوه‎نامه، در دست اقدام باشد، بايد متوقف شده و کار براساس اين شيوه‎نامه به انجام برسد.

منظور از ماشين دوار در اين شيوه‎نامه، انواع توربين، کمپرسور، ژنراتور، پمپ، الکتروموتور و موتورهاي ديزلي و گازسوز است.

 

تداوم عرضه بنزين يورو 4

مدير شرکت ملي پخش فرآورده هاي نفتي منطقه قم از تداوم توزيع بنزين يورو 4 در همه جايگاه هاي استان از ابتداي مهر ماه امسال خبر داد. محسن وزارتي گفت: توزيع و مصرف بنزين يورو 4در منطقه قم از ابتداي سال 1393 به منظور کاهش آلودگي هوا، همگام با ديگر مناطق شرکت ملي پخش فرآورده هاي نفتي ايران انجام شد. وي با اشاره به اهميت و تاثير کيفيت فرآورده هاي نفتي در کاهش آلايندگي کلانشهرهاي کشور به ويژه قم گفت: سلامت مردم، صيانت و حفظ محيط زيست، تامين مطمئن، توزيع هوشمند و خدمت مطلوب، ماموريت اصلي شرکت ملي پخش فرآورده هاي نفتي ايران است. وزارتي تصريح کرد: در نيمه ماه نخست امسال به صورت ميانگين در بيش از نيمي از مجاري عرضه استان، بنزين يورو 4 توزيع شد و هم اکنون با تلاش هاي انجام شده و همکاري ها، اين فرآورده در بيشتر مجاري عرضه شهر قم در حال توزيع است.

 

آزادسازي بخشي از حريم خطوط لوله ري-ساري

مديرشرکت خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه شمال از آزادسازي 11 هزارمتر مربع از حريم خط لوله 12 اينچ ري - ساري پس از 10 سال پيگيري اين منطقه خبر داد. ارسلان رحيمي با اشاره به اهميت ساماندهي مسير خطوط لوله در مناطق سخت گذر براي دسترسي آسان در زمان بروز حوادث يا انجام تعميرات، گفت: حريم آزاد شده، حدفاصل فشارشکن ورسک تا مرکز انتقال نفت مرگاو واقع شده است. وي با بيان اين که منطقه مزبور ازنظر جغرافيايي بکر، مملو از فنس‎ و کشت محصولات کشاورزي توسط مجاوران بوده است، تصريح کرد: همه اين ويژگي ها اهميت آزادسازي مسير فوق را بيشتر نشان مي‎دهد. رحيمي همچنين با اشاره به ضريب بالاي احتمال وقوع حوادث در اين محدوده به دليل شيب بالاي زمين، همچنين مسکوني و گردشگري بودن روستا اظهارکرد: با آزادسازي حريم يادشده، عمليات اسکن و عمق‏ بخشي لوله، ساماندهي آب‎رودها، ترميم گرده‎ماهي و رفع يک مورد بيرون افتادگي لوله نيز انجام و حريم خط لوله 12 اينچ فرآورده ورسک – مرگاو براي کارکنان شرکت قابل تردد شد.

 رحيمي با اشاره به پيگيري 10 ساله اين عمليات گفت: پس از انجام توافق نهايي واحد حقوقي با 24 نفر از مجاوران خط، عمليات آزادسازي و ساماندهي حريم خط لوله به عرض 11 متر و طول بيش از يک‎هزار متر در روزهاي گذشته انجام شد. وي با اشاره به تلاش‎هاي حراست و تعميرات خط در سال‎هاي گذشته افزود: پروژه آزادسازي اين محدوده با پشتيباني خدمات ترابري در مدت 15 روز انجام شد.

 

ضرورت حضور مردم در مانورهاي مديريت بحران

رئيس اچ اس اي شرکت ملي گاز ايران بر ضرورت حضور مردم درمانورهاي مقابله با بحران و شرايط اضطراري با هدف مديريت بحران در کشور، تاکيد کرد.

محمدرضا يوسفي پور در نشست مديريت بحران و هماهنگي با استان هاي معين که با حضور اسماعيل نجار، معاون وزير کشور و رئيس سازمان مديريت بحران کشور، سعيد مؤمني، مدير گازرساني شرکت ملي گاز ايران و مديران عامل شرکت هاي گاز استاني معين برگزارشد، گفت: ايران، داراي حدود 80 تا 90درصد حوادث غيرمترقبه است، امادر چنين کشور حادثه خيزي، از100 درصد مردم، تنها 9.3درصد، آمادگي مقابله با حوادث را دارند.

وي با تاکيد بر اين که مردم بايد در مانورهاي مقابله با بحران حضور داشته باشند تا مسئولان نيز بتوانند بحران ها را به روش صحيح و مناسب مديريت کنند، اظهار کرد: براي مديريت بحران بايد دو هدف را دنبال کنيم. نخست، اقدام هاي ميان مدت که به لحاظ زماني و به جهت تقويت شرکت ملي گاز ايران در رويارويي با بحران ها و ارتقا و اصلاح سامانه هاي مديريت بحران اين شرکت، بسيارمهم است؛ دوم اقدام هاي کوتاه مدت و فوري که وحدت رويه و پاسخگويي منطقي به سازمان هاي بيروني محسوب مي شود.

رئيس اچ اس اي شرکت ملي گاز ايران با اشاره به مسائل پنج گانه وکلان در شرکت هاي گاز استاني، گفت: علمک ها به عنوان آخرين بخش انشعابي به دليل تأثيرپذيري از ضعف ابنيه مشترکان، در مقايسه با ديگر بخش هاي تجهيزات گازرساني استحکام چنداني ندارند و آمار آسيب هاي علمک ها درجريان زلزله حکايت از همين نکته دارد.

 

آغازعمليات گازرساني به فاز 2 شهر بندر خمير

عمليات گازرساني به فاز 2 شهر بندر خمير با هدف گازرساني به بيش از سه هزار خانوار با حضور رئيس مجلس شوراي اسلامي آغاز شد.

عمليات گازرساني به فاز 2 شهر بندر خمير، 28 آذر ماه امسال، با حضور علي لاريجاني، رئيس مجلس شوراي اسلامي، فريدون همتي، استاندار هرمزگان و مديران شرکت گاز استان هرمزگان کلنگ زني شد. فواد حمزوي، مديرعامل شرکت گاز استان هرمزگان گفت: با اجراي اين پروژه سه هزار و 461 خانوار از نعمت گاز طبيعي بهره مند خواهند شد و اين شهر به صورت کامل زير پوشش گازرساني قرار خواهد گرفت.

حمزوي با بيان اين که اين پروژه درمدت يک سال اجرا مي شود، اظهار کرد: گازرساني شبکه داخلي فاز نخست شهر بندرخمير به طول13 کيلو متر با بهره مندي 700 خانوار، درسال 95 به بهره برداري رسيده است.

 

اجراي 9 پروژه به ارزش 8.5ميليارد دلار

مديرعامل شرکت صنايع پتروشيمي خليج فارس(هلدينگ خليج فارس)از اجراي 9 طرح به ارزش 8.5 ميليارد دلار در اين شرکت خبر داد. جعفرربيعي در بازديد بهزاد محمدي، معاون وزير نفت و مديرعامل شرکت ملي صنايع پتروشيمي در تشريح فعاليت هاي پتروشيمي خليج فارس، افزود: پالايشگاه بيد بلند، ان جي ال 3200، هنگام، آپادانا، همچنين گچساران، صدف، لردگان و ايلام، مجموعه طرح هاي پتروشيمي دردست اجراي اين شرکت است. وي گفت: اين شرکت بزرگ ترين شرکت هلدينگي کشور است که از نظر شاخص فروش، در سطح کشور در رتبه دوم قرار دارد و ازنظر صادرات نيزنخستين صادرکننده بزرگ محصولات غيرنفتي است. ربيعي درباره يکي از پروژه هاي مهم درحال اجراي هلدينگ خليج فارس اظهارکرد: بر پايه همکاري و مشارکت ميان پتروشيمي و نفت، به تازگي عمليات اجرايي پروژه جمع آوري گازهاي مشعل در مناطق نفتخيز جنوب آغاز شده است. به گفته وي، هم اکنون مطالعات اوليه اجراي اين پروژه تکميل شده است و انتظار مي رود با پايان اين پروژه طبق تعهدهايمان در دو تا سه سال آينده، بخش زيادي از مشعل هاي مناطق نفتي جنوب خاموش شود.

مديرعامل شرکت صنايع پتروشيمي خليج فارس با تاکيد بر رتبه هاي جهاني اين شرکت، موفقيت شرکت هلدينگ خليج فارس را نشان دهنده نقش و تاثيرگذاري آن در منطقه و جهان خواند و افزود: صادرات محصولات اين شرکت به صورت اختصاصي و متمرکز از سوي شرکت تجارت صنعت پتروشيمي انجام مي شود.  وي تاکيد کرد: اين شرکت و شرکت هاي تابع در زمينه صادرات نيز به صورت هماهنگ و متمرکز عمل مي کنند.

ربيعي گفت: اين شرکت و چهار شرکت زيرمجموعه آن(پترول، مبين، فجر و پارس) در بازار بورس کالا فعال هستند و تقريبا 13 درصد بازار بورس کالا در اختيار دارند وبه دليل شاخص سازي در بازار، تاثيرگذارند.

 

دريافت گواهينامه ايزو50001 

گواهينامه استقرار سيستم مديريت انرژي مبتني بر استاندارد ايزو 50001 ازسوي مميزين شرکت DQS آلمان به شرکت پتروشيمي زاگرس اعطا شد. محمدرضا ميراحمدي، مديرعامل شرکت پتروشيمي زاگرس گفت: اعطاي اين گواهينامه معتبر بين المللي ازسوي مميزان شرکت مزبور در پي مميزي انجام شده از واحدهاي مختلف و تاييد انطباق پياده سازي سيستم مديريت انرژي مبتني بر استاندارد ايزو50001 (ورژن 2011) به شرکت پتروشيمي زاگرس اعطا شده است. محمدرضا ميراحمدي در جلسه اختتاميه اين مميزي افزود: در نظام پيشنهادها بايد به پيشنهادهاي ارائه شده کارکنان در حوزه مديريت انرژي، اهميت بيشتري داده شود و مسائل مربوط به اين حوزه در اولويت پيگيري قرار گيرد. وي افزود: با همکاري بيش ازپيش کارکنان در سال آتي، پتروشيمي زاگرس به سوي دريافت ويرايش سال 2018 اين استاندارد (ايوز 50001)پيش خواهد رفت. شرکت پتروشيمي زاگرس پيش از اين گواهينامه استانداردهاي: اوسس18001، ايزو14001، ايزو 9001، همچنين ايزو 10002، ايزو 10004 و اچ اس اي. ام اس را دريافت کرده است.

 

تداوم عمليات گازرساني به زاهدان

سرپرست شرکت گاز استان سيستان وبلوچستان گفت: عمليات گازرساني به زاهدان با جديت ادامه دارد وظرف دوسال و نيم آينده نقاط باقي مانده در اين شهر گازرساني خواهد شد.

رضا پنجابي با اشاره به اين که هم اکنون در شهر زاهدان 460 کيلومتر شبکه گازرساني اجرا و 290 کيلومتر آن گازدار شده است، افزود: با اجراي اين ميزان شبکه دراين شهر، هم اکنون 15هزارمصرف کننده زيرپوشش گاز قرار گرفته اند.

وي تصريح کرد: پس از رسيدن گازبه شهر زاهدان درپايان سال 95، پروژه هاي گازرساني تکميلي تعريف شده در آن با شتاب ادامه دارد.

پنجابي با تاکيد براين که ورود گازبه استان سيستان و بلوچستان، يکي از افتخارهاي کشور ودولت تدبير واميد است، گفت: بررسي ها نشان مي دهد که همه شهرها در روند چندساله، گام به گام و منطقه به منطقه گازرساني شده اند و زاهدان نيز ازاين قاعده مستثنا نيست و حتي مي توان گفت سرعت گازرساني به اين شهر با توجه به اهميتي که براي دولت دارد، بسيار خوب بوده است.

سرپرست شرکت گاز استان سيستان و بلوچستان همچنين با اشاره به اين که گازرساني به بقيه شهرهاي اين استان طبق برنامه در حال انجام است، افزود: تاکنون ايرانشهر طبق برنامه گازدارشده وگازرساني به شهر زاهدان نيز در حال تکميل است.

وي يادآورشد: گازرساني بقيه شهر زاهدان ظرف دو تا دو سال و نيم آينده انجام خواهد شد.

سرپرست شرکت گازاستان سيستان وبلوچستان با اشاره به اين که گازرساني يک فرآيند است و يک شبه اتفاق نمي افتد و تابع زمان بندي خاص است، افزود: در مورد شهر زابل نيز تا زماني که خط انتقالش مطابق با برنامه زمان بندي به انجام برسد، به روش سي ان جي، به زودي و فاز به فاز گازدار خواهد شد.

پنجابي با اشاره به اين که بودجه در نظرگرفته شده کافي است و خوشبختانه مشکل بودجه وجود ندارد، گفت: اين پروژه حائز اهميت است و مسئولان کشور نيز در اين باره تأکيد کرده اند.

وي تصريح کرد: نگاه دولت اين است که هرچه زودتر آخرين استان کشور نيز به آمار استان هاي گازدارکشور بپيوندد، بنابراين در بخش تأمين منابع مالي، مشکل وجود ندارد.

پنجابي همچنين با بيان اين که شرکت ملي گاز ايران متولي شبکه گذاري و انتقال گاز به داخل لوله ها براي رسيدن به منازل، درسطح شهر است، افزود: اين شرکت همسو با اهداف مسئوليت اجتماعي خود، اقدام هاي مؤثر بسياري در زمينه بهداشت، ايمني و محيط زيست، همچنين استفاده بهينه و ايمن از گازطبيعي انجام مي دهد.

وي گفت: هم اکنون دو پروژه، يکي دربخش مرکزي زاهدان يعني زون هاي دي 3 و دي 7 و ديگري در بخش شمال شرقي و شرق زاهدان به وسعت تقريباً 400 کيلومتر تعريف شده است.

 به گفته سرپرست شرکت گاز استان سيستان و بلوچستان، با اجراي اين پروژه ها، شبکه گازرساني توسعه مي يابد و ساکنان اين مناطق مي توانند از نعمت گازبهره مند شوند.

 وي تاکيد کرد: متناسب با اجراي پروژه ها، آموزش هاي لازم و نحوه بهره برداري ايمن و بهينه از گاز طبيعي نيز در دستور کار قرار دارد.

پنجابي گفت: مدارس وديگرمصرف کننده هاي گاز براي ما مهم هستند و براي تک تک شهروندان زاهداني برنامه ريزي انجام شده است تا به مرور ازاين نعمت الهي برخوردار شوند.

 وي افزود: تلاش مي کنيم با وجود محدوديت ها، شرايط را مديريت کنيم و پروژه ها را مطابق با برنامه زمان بندي پيش ببريم.