سخنگوي وزارت امور خارجه:

انصراف چيني‎ها از سرمايه گذاري در صنعت نفت ايران رسميت ندارد

سخنگوي وزارت امور خارجه در واکنش به انصراف شرکت چيني براي سرمايه گذاري در صنعت نفت ايران گفت: تا زماني که نامه انصراف شرکت چيني را به طور رسمي دريافت نکنيم، آن را نوعي جنگ رواني عليه ايران مي دانيم. بهرام قاسمي، روز دوشنبه (26 آذرماه) در نشست هفتگي با خبرنگاران تصريح کرد: برخي خبرها درباره انصراف شرکت چيني از سرمايه گذاري در صنعت نفت ايران از کانال ها و کانون هاي مشخص عليه ايران پخش مي شود.

وي با تاکيد بر اين که فشار آمريکا روي شرکت هاي بزرگ براي همکاري با ايران وجود دارد، اما قضاوت نهايي در اين باره بايد با تامل انجام شود، اظهار کرد: آخرين اخبار را در اين خصوص بدون شک وزارت نفت بيان خواهد کرد، اما وزارت خارجه نيز به طور جدي در شرايط فعلي در کنار ديگر دستگاه ها و به عنوان تسهيل کننده نقش اساسي خود را ايفا مي کند. قاسمي در ادامه به موضوع سازوکار مالي ايران و اروپا اشاره کرد و در پاسخ به اين پرسش که آيا قرار است در اين سازوکار ايران در قبال پول نفت نيازهاي غذايي و دارويي خود را تامين کند، گفت: سازوکار مالي، سازوکاري است براي تسهيل مبادلات ايران با اروپا که اقلام بسياري را شامل مي شود و مي تواند دارو و مواد غذايي نيز باشد. وي عنوان کرد: ما مي توانيم با اين سازوکار حتي با ديگر کشورهاي جهان نيز مبادلاتي داشته باشيم يا مجموع مبادلات و همکاري ها و حتي سرمايه گذاري ها را نيز شامل شود.

 

  قدرداني مجلسي ها از ديپلماسي وزارت نفت در نشست اوپک

نمايندگان مجلس شوراي اسلامي نتيجه نشست 175 اوپک را اقتدار ديپلماتيک نفتي ايران دانستند و اعلام کردند: بدون شک اين موفقيت با درايت شخص وزير نفت رقم خورده است. رحيم زارع، رئيس کميته اقتصاد مقاومتي مجلس شوراي اسلامي و عضو کميسيون اقتصادي گفت: نشست اين دوره سازمان کشورهاي صادرکننده نفت (اوپک) با دوره هاي ديگر متفاوت بود، زيرا تلاش برخي کشورهاي توليدکننده نفت به اين موضوع معطوف شده بود که سهم ايران در اوپک کاهش يابد و رئيس جمهوري آمريکا موضوعي با اين مضمون توئيت کرده بود که اعضاي اوپک توليد نفت خود را کاهش ندهند. وي افزود: صدو هفتاد و پنجمين نشست عادي وزيران نفت و انرژي اوپک نشان داد که تصميم هاي اعضاي اين سازمان همچنان مي تواند بر قيمت هاي جهاني نفت خام و معادلات اين بازار اثرگذار باشد، همچنين صنعت نفت ايران را نمي توان با حربه هايي نظير تحريم يا فشارهاي سياسي از حرکت باز داشت.

در همين حال، غلامعلي جعفرزاده ايمن آبادي به نشست اخير کشورهاي عضو و غير عضو اوپک اشاره کرد و گفت: امارات و عربستان تحت فشار آمريکا قصد داشتند سهم ايران را در اوپک کاهش دهند که موفقيتي کسب نکردند. به اعتقاد من، همين استثنا شدن ايران در کاهش سهميه توليد، يک پيروزي نفتي براي ايران بود.

وي افزود: نتيجه اين نشست را اقتدار ديپلماتيک نفتي ايران مي دانم که با درايت وزير نفت رقم خورد. اين عضو کميسيون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شوراي اسلامي تصريح کرد: در اين نشست، مطالبات ايران به نتيجه رسيد و سرانجام اعضاي اوپک ناگزير شدند دلايل منطقي ايران را بپذيرند و به خواسته ايران تمکين کنند. جعفرزاده ايمن آبادي عنوان کرد: در حالي که آمريکايي ها قصد دخالت در امور اوپک را داشتند و اميدوار بودند بتوانند تعادل در عرضه نفت را برهم بزنند، خوشبختانه با مقاومت کشورهاي عضو و اهتمام جمهوري اسلامي ايران و شخص وزير نفت، برنامه آنها خنثي شد و شکستي ديگر را براي سياست هاي مداخله‎گرانه آمريکا رقم زد. احمد مرادي، عضو کميسيون انرژي مجلس شوراي اسلامي نيز به نشست اخير کشورهاي عضو و غير عضو اوپک اشاره و نتيجه آن را پيروزي نفتي براي ايران قلمداد کرد و گفت: برخي کشورها سعي داشتند با همراهي و دخالت هاي آمريکا، سهميه ايران را در اوپک کاهش دهند، اما نه تنها تير آنها به خطا رفت، بلکه متوجه شدند حذف نفت ايران از بازارهاي جهاني ممکن نيست.

وي ادامه داد: اين توافق و همچنين معافيت ايران از کاهش توليد نفت نشان داد تحريم نفت ايران امکان پذير نيست و بازار جهاني به نفت ما نياز دارد.

عضو کميسيون انرژي مجلس شوراي اسلامي تصريح کرد: اگر کاهش توليد نفت را قبول مي کرديم، اين موضوع به نفع عربستان، امارات و روسيه و به ضرر ايران تمام مي شد و در عين حال مشخص نبود که با اين اقدام قيمت نفت افزايش يابد.

 

آموزش و پيشگيري

 اساس کار مديريت بحران

رئيس سازمان مديريت بحران کشور، از آموزش استانداران براي مديريت بحران خبر داد و گفت: ما از هيچ اقدامي براي ارتقاي آموزش مردم در زمينه مديريت بحران، کوتاهي نمي کنيم.

اسماعيل نجار در نشست مديريت بحران و هماهنگي با استان هاي معين که روز دوشنبه (26 آذرماه) با حضور سعيد مومني، مدير گازرساني شرکت ملي گاز و محمدرضا يوسفي پور، رئيس اچ اس اي شرکت ملي گاز ايران برگزار شد، اظهار کرد: پيشگيري، اساس کار ماست تا با مشکلات و معضلات کمتري هنگام کار روبه رو شويم. وي با بيان اين که آموزش در مديريت بحران، بسيار مهم است و ما از هيچ اقدامي براي ارتقاي آموزش مردم در زمينه بحران کوتاهي نمي کنيم، اظهار کرد: همه مديران استاني و استانداران آموزش هاي لازم را براي مديريت بحران دريافت کرده اند. رئيس سازمان مديريت بحران کشور، بحران را يک حادثه آني توصيف کرد که جامعه را تحت تاثير قرار مي دهد و روند عادي حرکت جامعه را مختل مي سازد، به همين سبب، آموزش و پيشگيري اساس کار مديريت بحران است و هرگز نبايد نسبت به اين موضوع، غفلت کرد.

 

تشکيل کارگروه  ويژه  قاچاق  فرآورده هاي نفتي  تا  پايان  سال

دبير ستاد مبارزه با قاچاق سوخت از تشکيل کارگروه ويژه اي براي تعيين تکليف پرونده هاي مرتبط با قاچاق فرآورده هاي نفتي تا پايان سال خبر داد و گفت: احياي کارت هاي سوخت در کاهش قاچاق تاثيري بسزا دارد.

به گزارش ايرنا، علي مويدي خرم آبادي در پايان نشست ويژه بررسي وضع قاچاق سوخت گفت: وزارت نفت و سازمان ملي استاندارد موظف بودند تکليف فرآورده هاي نفتي را که به قاچاق سوخت منجر مي شود، تعيين کنند و بررسي بعضي از آنها نيز در دستور کار قرار گيرد و مقرر شد با همکاري اين 2 نهاد، تا پايان سال کارگروه ويژه اي با نظارت اين ستاد تشکيل و اين پرونده ها تعيين تکليف شود.

وي همچنين درباره قاچاق سوخت در خودروهاي ترانزيتي خارجي عنوان کرد: قرار شد وزارت نفت در مبادي ورودي تجهيزات، امکانات و زيرساخت هاي لازم را فراهم کند تا از خروج غيرقانوني سوخت توسط خودروهاي تزانزيتي جلوگيري شود.

دبير ستاد مبارزه با قاچاق سوخت افزود: در اين نشست تاکيد شد همه ناوگان حمل ونقل سوخت بايد به طرح پيمايش تجهيز شوند و به وظايف خود عمل کنند، دستگاه هاي متولي بايد با جديت اين موضوع را پيگيري کنند و حوزه هاي نظارتي براي تکميل اين طرح نظارت کافي داشته باشند.

مويدي خرم آبادي عنوان کرد: مقرر شده است از اين پس نيروي انتظامي هر خودروي جديدي را که پلاک گذاري مي کند، کارت سوخت به همراه داشته باشد، درباره خودروهاي اسقاطي مراتب از طريق نيروي انتظامي به مبادي مربوط اعلام مي شود که کارت هاي سوخت آنها مورد سوءاستفاده ديگران قرار نگيرد.

وي گفت: با اقدام هاي به عمل آمده و فروش سوخت در جدار مرز به صورت تعادلي و موانع پيشگيرانه وزارت نفت، اين رقم به مقدار 3 ميليون ليتر در روز رو به کاهش است.دبير ستاد مبارزه با قاچاق سوخت، رقم تعادلي فروش سوخت براي مرزهاي شمال شرق، شمال غرب، جنوب شرق و جنوب غرب را متفاوت عنوان کرد و افزود: سوخت و به طور عمده گازوئيل به قيمت مناسبي که با آن سوي مرز تفاوت محسوسي داشته باشد، فروخته و درآمد اين فروش براي مرزنشينان به کار گرفته مي شود.

 

بورس انرژي؛ ميزبان عرضه فرآورده هاي پالايشي و پتروشيمي

بورس انرژي ايران، امروز ميزبان عرضه متنوع فرآورده هاي پالايشگاهي و پتروشيمي خواهد بود.

به گزارش بورس انرژي، رينگ داخلي اين بورس، روز يکشنبه (25 آذرماه) شاهد عرضه کالاهاي حلال 400، 402، 502، 503 و آيزوريسايکل پالايش نفت اصفهان، نفتاي سنگين پالايش نفت تهران، آيزوفيد،  آيزوريسايکل،  نفتاي سنگين تصفيه نشده،  بلندينگ نفتا حلال 410 و حلال 404 پالايش نفت شيراز، سي او پالايش نفت آبادان و پروپيلن پالايش نفت شازند بود.

در اين روز، 6,676 تن فرآورده هيدروکربوري به ارزش بيش از 322 ميليارد و 188 ميليون ريال در بازار فيزيکي بورس انرژي ايران معامله شد. روز دوشنبه (26 آذرماه) کالاهاي آيزوريسايکل پالايش نفت اصفهان و تهران در رينگ داخلي بورس انرژي عرضه مي شود.

 

ثبات بازار با کاهش توليد نفت

تحليلگران باور دارند توافق جهاني کاهش توليد نفت مي تواند به تثبيت بازار نفت کمک کند، اما خطرها در اين بازار پابرجاست.

به گزارش روزنامه گالف تايمز، تحليلگران اعلام کرده اند که اجراي کامل توافق جهاني کاهش توليد نفت که به تازگي بين سازمان کشورهاي صادرکننده نفت (اوپک) و متحدانش به دست آمد، مي تواند بازار نفت را در سال آينده ميلادي تثبيت کند و از خطر کاهش قيمت نفت در کوتاه مدت بکاهد.

با اين همه، تحليلگران همچنين درباره ادامه جنگ تجاري ميان آمريکا و چين و تأثير منفي آن بر تقاضاي نفت در سال آينده ميلادي هشدار دادند.

کاربيس آيريدين، اقتصاددان ارشد مؤسسه اينترنشنال فايننس گفت: توافق اخير کاهش توليد نفت، اگر به طور کامل اجرا شود، بازار نفت را در سال آينده ميلادي تثبيت مي کند و از خطر کاهش جديد قيمت نفت در کوتاه مدت مي کاهد.

با اين همه، وي انتظار دارد رشد تقاضاي جهاني نفت در سال 2019 ميلادي کمتر از سال 2018 ميلادي باشد که دليل اصلي آن کند شدن رشد واقعي توليد ناخالص داخلي در چين، هند و ديگر کشورهاي آسيايي است.

اين کارشناس گفت: اين کند شدن، به طور عمده ناشي از تنش هاي تجاري و سياست هاي انقباضي تر پولي در جهان است. ما انتظار داريم با فرض پايبندي قوي عربستان، امارات و کويت (به کاهش توليد) و پايبندي ضعيف تر عراق و کشورهاي غير عضو اوپک، ميانگين قيمت شاخص هاي برنت و دبليوتي آي در سال 2019 ميلادي به ترتيب 67 و 59 دلار باشد.

اوله هانسن، از مديران ساکسو بانک نيز پيش بيني کرد که قيمت نفت افزايش يابد و احتمال مي رود دوباره به بازه 60 تا 70 دلار براي هر بشکه بازگردد، اما اعلام کرد که در کوتاه مدت داده هاي مربوط به اقتصاد کلان و بازارهاي سهام جهت حرکت قيمت نفت را تعيين خواهد کرد.

وي گفت: احتمال مي رود کاهش 30 درصدي (قيمت نفت) از ماه اکتبر سبب افزايش تقاضا شود و افزايش توليد در آمريکا را در ماه هاي آينده مهار مي کند. اين تحولات در کنار استمرار کاهش عرضه ايران بايد سرانجام سبب افزايش قيمت نفت شوند.

با اين همه، آيريدين با اعلام اين که احتمال سقوط قيمت نفت به کمتر از 50 دلار نيز وجود دارد، گفت: اگر توليد نفت آمريکا بتواند بر محدوديت زيرساخت هاي حمل ونقل چيره شود، يا اگر پايبندي (به توافق جهاني کاهش توليد نفت) بسيار ضعيف باشد، در آن صورت قيمت ها مي توانند به کمتر از 50 دلار برسند.