ثبت نام بیش از یک میلیون نفر  برای کارت سوخت المثنی

سخنگوی شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران از ثبت نام حدود یک میلیون و ۱۰۰ هزار نفر برای دریافت کارت هوشمند سوخت المثنی خبر داد. زیبا اسماعیلی اعلام کرد: از این میان نزدیک به ۱۷۰ هزار مورد از ثبت نام ها از طریق مراجعه حضوری به دفاتر پلیس ۱۰+ است. وی افزود: چنانچه مالکان خودرو و موتورسیکلت کارت سوخت ندارند، در فرصت باقی مانده نسبت به ثبت نام اقدام کنند. اسماعیلی تاکید کرد: در صورت الزامی شدن استفاده از کارت سوخت، سوختگیری بدون کارت سوخت شخصی امکان پذیر نخواهد بود که زمان الزامی شدن آن به زودی از طریق اطلاعیه های این شرکت اطلاع رسانی خواهد شد.

 

  پتروشيمي کاوه امسال وارد مدار توليد مي شود

مدیرکنترل تولید شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به این که مجتمع پتروشیمی کاوه در مرحله راه اندازی است، گفت: این مجتمع تا ۲ ماه آینده وارد مدار تولید می شود.

قدرت الله فرج پور اظهار کرد: مجتمع پتروشیمی کاوه با ظرفیت تولید روزانه ۷ هزار تن متانول در مرحله راه اندازی قرار دارد و امید است در یکی دو ماه آینده وارد مدار تولید شود.

وی با اشاره به این که امسال با به تولید رسیدن پتروشیمی مرجان (متانول هفتم) با ظرفیت تولید روزانه ۵ هزار تن محصول، شاهد افزایش تولید هستیم، اظهار کرد: این مجتمع جدید که با مشارکت ۷۵ درصدی شرکت های داخلی در زمینه های طراحی، ساخت، ساختمان، نصب و همچنین تامین کالا ساخته شده، اکنون با حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد ظرفیت در حال فعالیت است.فرج پور ادامه داد: امسال روند تولید محصولات پتروشیمی با وجود برخی مشکلات و همچنین تعمیرات اساسی چند مجتمع پتروشیمی قابل قبول است، به طوری که از ابتدای سال تا پایان آبان ماه شاهد رشد ۳ درصدی تولید محصولات پتروشیمی نسبت به مدت مشابه سال گذشته بوده ایم. وی عمده ترین تعمیرات اساسی شرکت ها را در مجتمع های پتروشیمی آریاساسول، زاگرس۲، کاویان، مارون، فن آوران، خارک، فاز سوم شیراز،MTBE بندر امام و واحد استحصال اتان پارس عنوان کرد و گفت: اکنون نیز چند مجتمع بزرگ دیگر در حال انجام تعمیرات اساسی هستند.

 

تامین سوخت  زابل با سی ان جی

مردم زابل این روزها شاهد پایان مراحل ساخت و نصب ایستگاه سی ان جی دختر در شهرشان هستند تا در زمان باقیمانده از ساخت خط انتقال گاز زاهدان - زابل، از نعمت گاز طبیعی بهره مند شوند. سعید مومنی، مدیر گازرسانی شرکت ملی گاز ایران درباره گازرسانی به شهر زابل در استان سیستان و بلوچستان گفت: پروژه عظیم انتقال گاز از عسلویه به سیستان و بلوچستان به طول ۹۰۷ کیلومتر و قطر ۵۶ اینچ با عنوان خط هفتم سراسری راه اندازی شد و پس از گازدار شدن این خط، با انشعابی از خط هفتم، ایرانشهر و زاهدان از نعمت گاز برخوردار شدند و پس از این دو شهر، زابل نیز در صف دریافت گاز طبیعی قرار گرفت. این شهر به ۷۵۰ کیلومتر شبکه تغذیه و توزیع نیاز دارد که تاکنون ۵۰ کیلومتر آن اجرا شده است.

وی با بیان این که ادامه و تکمیل گازرسانی به شهرهای زاهدان و زابل، کارخانه های سیمان زابل و سیمان خاش از اولویت های گازرسانی در استان سیستان و بلوچستان است که شرکت ملی گاز ایران همواره آن را پیگیری می کند، ادامه داد: پیمانکار احداث ایستگاه سی ان جی گازرسانی به شهر زابل، در حال اجرای مراحل نهایی نصب ایستگاه دریافت سی ان جی در این شهر است تا بخشی از زابل از این طریق گازرسانی شود؛ البته این روند فقط برای مدت زمان محدودی که خط انتقال گاز ۲۴ اینچ این شهر از زاهدان آماده می شود، در نظر گرفته شده است. به گفته مدیر گازرسانی شرکت ملی گاز ایران، متولی اجرای طرح خط ۲۴ اینچ و انتخاب سرمایه گذار و پیمانکار اجرایی آن، شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران است که مطابق برنامه ریزی این شرکت، ساخت خط انتقال گاز زاهدان - زابل به حدود ۲ تا ۲ سال و نیم زمان نیاز دارد؛ به همین سبب روش گازرسانی سی ان جی برای مدت زمان یاد شده در شهر زابل از سوی رئیس جمهوری وعده داده شده است. مومنی محل تامین اعتبار این طرح را بهره مندی از بند «ق» تبصره ۲ قانون بودجه سال ۱۳۹۳ و ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید عنوان کرد و افزود: تاکنون هزاران میلیارد تومان از محل منابع جدید ناشی از صرفه‎جویی در مصرف سوخت‎های مایع برای گازرسانی استان سیستان و بلوچستان هزینه شده و در این عملیات بزرگ از بودجه عمومی دولت استفاده نشده است.

 

بهره‎برداری از سومین ردیف شیرین سازی  پالایشگاه فازهای ٢٤-٢٢ پارس جنوبی

سومين رديف شيرين سازي پالايشگاه فازهاي 24-22 پارس جنوبي پس از پايان مراحل پيش راه اندازي و راه اندازي، در مدار بهره برداري قرار گرفت.

فرهاد ايزدجو، مجري طرح توسعه فازهاي 24-22 پارس جنوبي با اعلام اين خبر گفت: اين رديف شيرين سازي که هم اکنون با توليد 8 ميليون مترمکعب گاز شيرين از فازهاي 6، 7 و 8 در مدار بهره برداري قرار دارد، با رسيدن به ظرفيت کامل توليد، روزانه 500 ميليون فوت مکعب (معادل 14.2 ميليون مترمکعب) گاز ترش را فراورش و پس از شيرين سازي به شبکه سراسري انتقال گاز تزريق خواهد کرد.

هم اکنون رديف هاي اول و دوم شيرين سازي گاز پالايشگاه فازهاي 24-22 با دريافت گاز ترش فازهاي 6، 7 و 8 در مدار توليد قرار دارند که پس از راه اندازي 2 سکوي 22 وA 24، دريافت گاز ترش از 2 سکوي اصلي و اقماري اين طرح، تا بهمن امسال آغاز خواهد شد.

ايزدجو افزود: با بهره برداري کامل از اين واحد پالايشي، امکان شيرين سازي روزانه 1.5 ميليارد فوت مکعب گاز ترش از سه رديف شيرين سازي پالايشگاه فازهاي 24-22 پارس جنوبي فراهم مي شود.

وي پيش بيني کرد، آخرين رديف شيرين سازي اين پالايشگاه نيز تا بهمن امسال به بهره برداري برسد.

 

استفاده حداکثري از سازندگان داخلي در شرکت متن

مديرعامل شرکت مهندسي و توسعه نفت، بر لزوم استفاده حداکثري از توان پمپ‎سازان داخلي تاکيد کرد و گفت: توليد کالاهاي مورد نياز صنعت نفت، با تلاش، سياست‎گذاري و هدف گذاري دقيق، در داخل کشور امکان پذير است.

تورج دهقاني در نشست هم افزايي و هم انديشي استفاده از ظرفيت ها و توان ساخت پمپ‎سازان داخل کشور با بيان اين مطلب افزود: حمايت از پمپ‎سازان داخلي با توجه به موقعيت طرح هاي شرکت متن، از مهم‎ترين برنامه هاي اين شرکت است.

وي گفت: با رعايت زمان بندي تعيين شده و استانداردهاي مورد نياز شرکت متن، بنا به شرايط خاص و درخواست هر پروژه، اولويت با سفارش‎دهي به پمپ سازان داخلي است. دهقاني صداقت کاري را از مهم‎ترين ارکان حفظ ارزش هاي اقتصاد مقاومتي در شرايط کنوني کشور دانست و افزود: با توجه به شرايط خاص کشور، حمايت از افزايش سهم توليد داخل، حياتي است.

مديرعامل شرکت مهندسي و توسعه نفت گفت: در شرايط کنوني همه ما در برابر آينده کشور مسئوليم و قطعا مي‎توانيم ميزان وابستگي به شرکت‎هاي خارجي را کاهش دهيم و فشار تحريم ها را مهار کنيم.

وي روزآمدشدن پمپ هاي درون‎چاهي و ديگر اقلام موردنياز پروژه‎هاي شرکت متن را موضوعي مهم و ضروري برشمرد و گفت: به‎منظور حمايت از ساخت داخل، بايد با همراهي يکديگر، تلاش و ارزيابي هر چه دقيق‎تر و رعايت سياست‎گذاري ها و استانداردهاي لازم، نقاط قوت، ضعف و روند اجراي کار ارزيابي شود.

 

با حکم مسعود کرباسيان معاون امور توسعه و مهندسي شرکت ملي نفت ايران منصوب شد

مديرعامل شرکت ملي نفت ايران در حکمي، رضا دهقان را به عنوان معاون امور توسعه و مهندسي اين شرکت منصوب کرد.

در حکم مسعود کرباسيان خطاب به دهقان آمده است:

«با توجه به تجربيات ارزشمند و توانمندي‎هاي جنابعالي و حسب هماهنگي به عمل آمده با وزير محترم نفت، به موجب اين حکم به عنوان «معاون مديرعامل در توسعه و مهندسي» منصوب مي‎شويد.

سياست گذاري، هماهنگي، نظارت، پيگيري وظايف و ماموريت‎هاي محوله به شرکت‎ها و واحدهاي فعال در حوزه توسعه و مهندسي در شرکت ملي نفت ايران شامل شرکت نفت و گاز پارس، شرکت مهندسي و توسعه نفت، شرکت نفت خزر، مديريت اکتشاف، مديريت فني و مهندسي، طرح جامع توسعه پايدار پارس جنوبي، ساماندهي و نظارت بر حسن اجراي قراردادهاي بالادستي نفت و گاز مصوب دولت محترم از وظايف معاونت مديرعامل در توسعه و مهندسي خواهد بود. توفيقات جنابعالي را در انجام وظايف محوله از خداوند منان خواستارم.»