ویرایش عکسPicsArt Photo Studio

برنامه هاي کاربردي براي ويرايش عکس زياد است؛ اما در ميان آنها PicsArt Photo Studio با 450 ميليون نصب، نه تنها رتبه اول را در ميان دسته بندي اديت عکس داراست؛ بلکه به طور کلي نيز يکي از پرطرفدارترين اپليکيشن هاي اندرويد است که نحوه استفاده از آن هم سختي زيادي ندارد. در تمام ليست هاي اپليکيشن برتر اندرويد، حداقل يکي از برنامه هاي PicsArt وجود دارد. امکانات زياد، محيط کاربري زيبا و سادگي، اين برنامه را به يک اپليکيشن برتر اندرويد بي رقيب تبديل کرده است. با استفاده از PicsArt Photo Studio مي توانيد عکس ها را کراپ (Crop) يا کپي کنيد، روي عکس ها متن (Text) اضافه کرده و از افکت هاي (Effect) زيادي که در برنامه وجود دارد، استفاده کنيد يا سايز عکس هايتان را تغيير دهيد. همچنين اين برنامه داراي استيکر هاي زياد و محيط کاربري کاربرپسند و ساده است. به طور خلاصه، PicsArt Photo Studio با بيش از 1000 قابليت (آفلاين و آنلاين)، يکي از برنامه هاي برتر اندرويد به شمار مي رود که از طريق آن مي توانيد عکس هاي خود را به طور حرفه اي اديت کنيد.

بهبود دهنده فضای حافظهClean Master- Space Cleaner

شايد بتوان ادعا کرد که بهترين اپليکيشن براي آزاد کردن فضا و اجراي روان برنامه ها همين Clean Master- Space Cleaner است. برنامه Clean Master به شما کمک مي کند تا با پاک کرن فايل هاي مرده، فايل هاي کش (Cach) و فايل ها و فولدرهاي موقتي (Temp Files) و بي مصرف، برنامه هاي تان را با سرعت بالاتري اجرا کنيد. از مهمترين امکانات Clean Master، ايجاد فضاي خصوصي (Private) براي مخفي کردن عکس ها (Hide Photo)، خنک کردن سي پي يو (CPU Cooler) با بستن برنامه هاي در حال اجرا و بهبود حافظه رم تلفن (Phone Boost) براي اجراي سريع تر و روان تر برنامه هاست. به علاوه Clean Master قابليت هاي ديگري نيز همچون آناليز و بهبود عمر باتري دستگاه اندرويدي دارد. اين اپليکيشن به منظور سازگاري با سخت افزارهاي مختلف و نيز تمرکز روي قابليت هاي خاص در ورژن هاي متفاوت ارائه شده که اپ اصلي آن به تنهايي بيش از 500 ميليون بار دانلود و نصب شده است.

واقعيت اين است که علاوه بر زباله هاي خشک و تري که هر روز در شهرهاي مختلف توليد مي شود و هنوز اهتمامي سراسري براي تفکيک آنها از مبدا وجود ندارد، بسياري از مراکز بهداشتي و پزشکي در شهرهاي مختلف، زباله هاي عفوني خود را مانند زباله هاي عادي دفع مي کنند. در اراک بخش زيادي از کلينيک ها و مراکز تخصصي براي دفع بهداشتي زباله ها با شهرداري همکاري ندارند و زباله را بي خطر نمي کنند. در اين ميان، افراد زيادي، از جمله زباله جمع کن هايي که بدون هيچ محافظي از اين زباله ها روزي کسب مي کنند، در معرض خطر هستند

عکس: محمد اسدي- ايسنا

نوستالژی دوگانه مشعل های

روشن

مشعل    از زماني که نفت و گاز در ايران کشف شد تا همين امروز ، همه ما نفت را با مشعل هايي روشن در کنار يا نزديکي چاه آن مي شناسيم. مشعل هايي فروزان و پر حرارت که همزمان هم چشم مان را خيره مي کند و نور آن را در روز و شب دوست داريم و هم از اينکه نعمتي با اين ارزش، روز و شب در حال سوختن است و براي همسايگانش آلودگي ايجاد مي کند، دلخور و ناراحت هستيم.

وقتي در خط مقدم استخراج و روي دکل هاي نفتي و گازي خليج فارس يا مشغول گشت و گذار در حوالي هفتکل، مسجد سليمان و اهواز هستيم، مشعل هايي بلند و کوتاه با شعله هايي هميشه سرزنده مي بينيم؛ شعله هايي که معرفي کننده و بيانگر هويت يک منطقه يا محدوده شهري شده اند و ساکنان آن مناطق چه بخواهند و چه نخواهند، زندگي شان با اين مشعل ها يکي شده است.

حرارت، صدا و آلودگي مشعل ها در مناطقي که توليد و بهره برداري به تعادل و يکنواختي رسيده، کمتر است و در برخي ديگر از مناطق همچون عسلويه، هنوز مشعل ها نقش دوگانه خودشان را دارند.

  اگر در شب از شرق يا غرب عسلويه به اين محدوده کوچک، اما جهاني نزديک شويد، انبوهي از چراغ هاي زرد، سفيد و نارنجي مجتمع هاي صنعتي و پالايشگاه ها که تاسيسات را روشن نگه داشته اند، نگاه تان را خيره مي کند، در حالي که همه اينها در نور نارنجي و گرم مشعل ها آرام گرفته اند و همين شرايط، به عادتي هميشگي براي کارکنان و مردم اين منطقه تبديل شده است؛ مشعل هايي که از دل کوه هاي نه چندان بلند عسلويه تا مسافتي در ساحل را روشن مي کنند.

مشعل هايي بلند و درخشان که از کيلومترها دورتر در خشکي و دريا، هويت اين منطقه را نشان مي دهند و روشن بودن شان چه بخواهيم و چه نخواهيم، گوياي فعال بودن مجتمع هاي بزرگ نفت، گاز، پتروشيمي و در نتيجه وجود شغل و ادامه زندگي است. در بسياري از مناطق استان خوزستان همانند هفتکل، مشعل هاي نفت و گاز در کنار خانه هاي مردم قرار گرفته و به منبع انرژي گرمايشي و نور براي خانه هايي تبديل شده که به مرور زمان در کنار خطوط لوله شکل گرفته اند و امروز از زيرساخت هاي روستايي و شهري محروم هستند. در برخي موارد شعله ها، اختصاصي يک روستا يا يک خانه شده اند و نورشان، خانه اي و روستايي را روشن نگه مي دارد.

در سال هاي اخير، مجموعه وزارت نفت براي جمع آوري مشعل هاي روشن و جلوگيري از هدرروي اين گازهاي همراه، تلاشي را آغاز کرده و به نتايجي نيز دست يافته است.

 شروع طرح جمع آوري گازهاي همراه نفت(آماک) و برنامه هاي نوفلرينگ در بخش هاي مختلف نفت و گاز که با پيمانکاران داخلي در حال اجرا و پيگيري است و يا خاموش شدن مشعل واحد بهره برداري اهواز 3 در نتيجه اهتمام همه بوده که همچنان ادامه دارد.

 اين وظيفه مهم و اساسي در شرايطي به طور مشخص در استان خوزستان و حوالي شهر اهواز دنبال مي شود که اين استان در معرض آلودگي هواست و خاموشي اين مشعل ها به سلامت مردم اين منطقه کمک قابل توجهي خواهد کرد.

شايد در آينده نزديک، به روزي برسيم که مشعل ها کاملا خاموش شوند يا به حداقل ممکن برسند و يا تنها در روزهايي محدود روشن بمانند و قطعا در آن روز صنعت نفت، گاز و پتروشيمي ما به رشدي بيش از امروز رسيده است؛ رشدي که خاموش شدن مشعل ها مي تواند نشانه اي بيروني از آن باشد و اين تلقي قديمي را که مشعل روشن مساوي با وجود زندگي است، دگرگون کند.