رئيس جمهوري:

مي توان سوخت ارزان تري در اختيار رانندگان منظم قرار داد

رئيس جمهوري گفت: براي تشويق رانندگان منظم مي توان سوخت ارزان تري در اختيار آنها گذاشت و چه اشکالي دارد که در اين خصوص سوخت دو نرخي اعمال شود.

به گزارش پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري، دکتر حسن روحاني، روز دوشنبه (19 آذرماه) در ديدار وزير، معاونان و مديران وزارت راه و شهرسازي، توجه ويژه به بخش حمل ونقل هوايي، ريلي و جاده اي را مورد تاکيد قرار داد و گفت: در پنج سال گذشته در بخش حمل ونقل کارهاي بسيار بزرگي انجام شده و راه آهن از اهداف و اولويت هاي مهم دولت بوده و امروز نيز توسعه آن ضروري است، زيرا وسيله اي مطمئن، امن، راحت و با رفاه بيشتر براي جابه جايي مسافر و انتقال بار به‎شمار مي رود.

وي به افزايش ايمني در حمل ونقل جاده اي اشاره کرد و افزود: در اين حوزه بايد با وزارت ارتباطات همکاري بيشتري داشت تا از طريق سيستم هاي هوشمند، کنترل ها به گونه اي انجام شود که افزايش ايمني را به دنبال داشته باشيم. بايد از طريق سيستم هاي هوشمند، جاده ها را امن تر کرده و مي توان از اين طريق، راننده هاي منظم و دقيق را تشويق و کساني که قوانين را رعايت نمي کنند، به نحوي مورد تذکر قرار داد و براي تشويق راننده هاي منظم مي توان سوخت ارزان تري در اختيار آنها گذاشت و چه اشکالي دارد که در اين خصوص سوخت دو نرخي اعمال شود.

رئيس جمهوري تصريح کرد: سوخت در کشور ما تک نرخي است، در حالي که در دنيا در ايام مختلف نرخ هاي متفاوتي دارد.روحاني عنوان کرد: امروز نيازمند نوسازي در جاده ها، وسايل حمل ونقل، راه آهن و ... هستيم و اين کار سبب رفاه بيشتر مردم، حفظ محيط زيست و امنيت بالاتر مي شود، همچنين بايد گام هاي خود را در اين زمينه با سرعت بيشتر برداريم.

وي با اشاره به اقدام هاي خوبي که در زمينه بنادر در سال هاي اخير انجام شده است، گفت: در اين زمينه ظرفيت بندر چابهار از 2,5 ميليون تن به 8.5 ميليون تن افزايش يافته است که مي تواند تحرک بسيار ارزشمندي را در حوزه حمل ونقل ايجاد کند. بندر چابهار بخشي از قاره را به آسياي مرکزي، قفقاز، روسيه و اروپا متصل مي کند و مي تواند در حوزه حمل ونقل و جابه جايي کالا نقش بسزايي ايفا کند، از اين رو بايد توسعه بنادر را با جديت بيشتر پيگيري کنيم.

مقاومت اوپک؛ شکستي ديگر براي آمريکايي ها

رئيس جمهوري عصر روز (يکشنبه، 18 آذرماه) در جلسه هيئت دولت تاکيد کرد: مقاومت کشورهاي عضو اوپک، شکست ديگري را براي آمريکايي ها رقم زد.

دکتر حسن روحاني در جلسه هيئت دولت و پس از استماع گزارش بيژن زنگنه، وزير نفت از پنجمين نشست مشترک کشورهاي عضو و غيرعضو اوپک گفت: باوجود تلاش آمريکايي ها براي دخالت در امور اوپک و سعي در ممانعت در ايجاد تعادل در عرضه نفت، خوشبختانه با مقاومت کشورهاي عضو و اهتمام جمهوري اسلامي ايران و آقاي زنگنه، برنامه آنها خنثي شد و شکستي ديگر را براي سياست هاي مداخله‎گرانه آمريکا رقم زد.

 

پيروزي ديپلماتيک نفتي ايران در اوپک

عضو کميسيون انرژي مجلس شوراي اسلامي، پنجمين نشست مشترک کشورهاي عضو و غيرعضو اوپک را پيروزي ديپلماتيک نفتي براي ايران توصيف کرد.

سلام اميني با اشاره به توافق کاهش توليد نفت بين کشورهاي عضو و غيرعضو اوپک و معافيت ايران از مشارکت در اين توافق گفت: در اين نشست حضور داشتم و مشاهده کردم که هيئت مذاکره کننده ايران به رياست وزير بادرايت نفت با اقتدار ديپلماتيک از حقوق ملت ايران به شايستگي دفاع کرد.

وي با بيان اين که کشورهاي امارات و عربستان تحت فشار آمريکا قصد داشتند سهم ايران را در اوپک کاهش دهند که موفقيتي کسب نکردند، افزود: اين کشورها با واکنش قاطع وزير نفت ايران مواجه شدند و به اهداف خود دست نيافتند.اين عضو کميسيون انرژي مجلس شوراي اسلامي که همراه وزير نفت در پنجمين نشست مشترک کشورهاي عضو و غيرعضو اوپک حضور داشت، گفت: نتيجه اين اجلاس را اقتدار ديپلماتيک نفتي ايران مي دانم که با درايت وزير نفت رقم خورد.اميني تصريح کرد: در اين اجلاس، مطالبات ايران به نتيجه رسيد و سرانجام اعضاي اوپک ناگزير شدند دلايل منطقي ايران را بپذيرند و به خواسته ايران تمکين کنند.

 

عضو کميسيون مجلس اعلام کرد:

تأثيرگذاري اوپک بر قيمت جهاني نفت

عضو کميسيون انرژي مجلس شوراي اسلامي گفت: نشست اوپک نشان داد که اعضاي اين سازمان مي توانند در قيمت جهاني نفت اثرگذار باشند و تحت تاثير قدرت هاي ديگر همچون آمريکا قرار نگيرند.

عبدالحميد خدري به توافق کاهش توليد نفت بين کشورهاي عضو و غيرعضو اوپک و معافيت ايران از مشارکت در اين توافق اشاره کرد و گفت: نشست اين دوره سازمان کشورهاي صادرکننده نفت (اوپک) با نشست هاي ديگر متفاوت بود، زيرا تلاش برخي کشورهاي توليدکننده نفت به اين موضوع معطوف شده بود که سهم ايران در اوپک کاهش يابد و رئيس جمهوري آمريکا موضوعي با اين مضمون توييت کرده بود که اعضاي اوپک توليد نفت خود را کاهش ندهند.

اين عضو کميسيون انرژي مجلس شوراي اسلامي ادامه داد: اگر کاهش توليد نفت خود را قبول مي کرديم، اين موضوع به نفع عربستان، امارات و روسيه و به ضرر ايران تمام مي شد و در عين حال مشخص نبود که با اين اقدام قيمت نفت افزايش يابد، اما رايزني ها و درايت شخص وزير نفت جواب داد و سرانجام اعضاي اوپک ناگزير شدند دلايل منطقي ايران را بپذيرند و از خواسته ايران تمکين کنند. بر اين اساس، کشورهاي عضو اوپک براي کاهش 800 هزار بشکه و غيراوپک براي کاهش 400 هزار بشکه از توليد توافق کردند و ايران نيز از اين موضوع مستثنا شد و براساس سهميه قبلي به توليد ادامه مي دهد.

خدري با تاکيد بر اين که اعضاي اوپک مي توانند مستقل تصميم بگيرند و استقلال رأي خود را حفظ کنند، تصريح کرد: اين نشست نشان داد که اعضاي اوپک مي توانند در قيمت جهاني نفت اثرگذار باشند، همانگونه که پس از اين نشست قيمت نفت افزايش يافت.

 

مجاب شدن اعضاي اوپک با   استدلال هاي منطقي وزير نفت

عضو کميسيون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شوراي اسلامي معتقد است، وزير نفت با استفاده از تجربه، نفوذ و ارائه استدلال‎هاي منطقي توانست اعضاي پنجمين اجلاس کشورهاي اوپک و غير اوپک را قانع کند که ايران بايد از کاهش سهميه توليد نفت استثنا شود.

غلامعلي جعفرزاده ايمن آبادي در توئيتر خود نوشت: ‏«شهادت مي دهم آقاي مهندس زنگنه، اين شيرمرد مخلص مومن وطن‎پرست کهنه‎کار با استفاده از تجربه و نفوذ و ارائه استدلال‎هاي منطقي توانست يک‎تنه اعضاي پنجمين اجلاس اوپک و غير اوپک را طي دو روز (6 و 7 دسامبر) جلسات فشرده در وين قانع کند که ايران بايد در خصوص کاهش سهميه استثنا شود و اين‎چنين شد.»

 

عرضه فراورده هاي پالايش و پتروشيمي در بورس انرژي

بورس انرژي ايران، ميزبان عرضه متنوع فرآورده هاي پالايشگاهي و پتروشيمي است.

به گزارش بورس انرژي، رينگ داخلي اين بورس، روز دوشنبه (19 آذرماه) شاهد عرضه کالاهاي آيزوريسايکل پالايش نفت تهران، آيزوريسايکل پالايش نفت شيراز، نفتاي شرکت پالايش نفت آبادان، سي اس او پالايش نفت شازند و بنزين پيروليز پتروشيمي اميرکبير بود. در اين روز، 2،235 تن فرآورده هيدروکربوري به ارزش بيش از 109 ميليارد و 568 ميليون ريال در بازار فيزيکي بورس انرژي ايران معامله شد.همچنين روز سه شنبه (20 آذرماه) کالاهاي حلال 402 پالايش نفت کرمانشاه، آيزوريسايکل، حلال 404 و نفتاي سنگين تصفيه نشده پالايش نفت شيراز، ميعانات گازي پالايش گاز ايلام، پروپيلن پالايش نفت شازند، متانول پتروشيمي شيراز، متانول پتروشيمي فن آوران، متانول پتروشيمي زاگرس، نيتروژن، برش سنگين و سوخت کوره سبک پتروشيمي تبريز در رينگ داخلي عرضه مي شود.

 

رئيس سازمان برنامه و بودجه:

افزايش يارانه ها منوط به بالا رفتن نرخ حامل هاي انرژي است

رئيس سازمان برنامه و بودجه گفت: اگر کسي مي خواهد بگويد که براي نمونه يارانه از 45 هزار و 500 تومان به 450 هزار تومان برسد، اشکالي نيست، اما راهش اين است که قيمت حامل هايي که از محل آنها مي توان يارانه داد، گران شود.

 هر مقدار که اين موارد گران شود، به همان ميزان مي توان يارانه را بيشتر کرد. به گزارش ايرنا، محمدباقر نوبخت، روز سه شنبه (20 آذرماه) در حاشيه امضاي تفاهم نامه ايجاد اشتغال و توليد در جمع خبرنگاران درباره افزايش يارانه ها گفت: اين يارانه مابه التفاوت قيمت هايي است که روي سوخت، حامل هاي انرژي، آب و برق اعمال مي شود و طبق قانون هدفمند کردن يارانه ها، هر مقدار که اين قيمت ها افزايش يابد، بايد 50 درصد به مردم بازگردد، 30 درصد به توليد کمک شود و 20 درصد را دولت به خزانه واريز کند. وي افزود: مجلس شوراي اسلامي تغييراتي در تبصره 14 قانون بودجه امسال انجام داده است، به طوري که اگر بهاي برق و آب افزايش يابد، منابع آن به خود شرکت ها باز مي گردد تا بتوانند با توجه به نيازها سرمايه گذاري کنند، ضمن اين که قيمت تمام شده آب و برق به مراتب بيشتر از رقمي است که از خانوارها دريافت مي شود، بنابراين اين طور نيست که اگر حاملي افزايش يابد، به يارانه نقدي اضافه شود. رئيس سازمان برنامه و بودجه ادامه داد: آنچه باقي مي ماند حامل هاي انرژي است که همچنان قيمت هر ليتر بنزين هزار تومان است و قيمت گازوئيل نيز تغييري نکرده که منابع جديدي حاصل شود. وي تصريح کرد: طبق قانون، حتي يک ريال ناشي از افزايش قيمت سوخت را شرکت ملي نفت، شرکت پالايش و پخش و نظاير آن نمي توانند استفاده کنند و به طور حتم بايد به خزانه واريز شود تا در حساب خاصي مربوط به سازمان هدفمندي يارانه ها نگهداري کند.

 

پايان روند افت هفتگي قيمت سبد نفتي اوپک

ميانگين قيمت سبد نفتي اوپک پس از هشت هفته افت پياپي، هفته گذشته حدود يک دلار افزايش يافت.

به گزارش دبيرخانه سازمان کشورهاي صادرکننده نفت (اوپک)، ميانگين قيمت سبد نفتي اين سازمان هفته گذشته به 59 دلار و 95 سنت براي هر بشکه رسيد، در حالي که قيمت اين شاخص هفته پيش از آن 58 دلار و 80 دلار براي هر بشکه بود.

قيمت سبد نفتي اوپک در روز جمعه (16 آذر ماه) به 59 دلار و 20 سنت رسيد.سبد نفتي اوپک شامل انواع نفت خام توليدي در 15 کشور عضو اين سازمان است.

 

 

پيش‎بيني نفت 60 تا 70 دلاري در سال 2019

يک کارشناس نفتي اعلام کرد تقاضاي نفت سال آينده ميلادي افزايش مي يابد، اما روند رشد آن از سال 2018 ميلادي آهسته تر خواهد بود.

به گزارش خبرگزاري ترند، رابين ميلز، مديرعامل شرکت اماراتي قمر انرژي اعلام کرد با توجه به رشد قيمت نفت در سال 2018 ميلادي و کند شدن رشد اقتصاد جهاني، رشد تقاضاي نفت در سال آينده ميلادي آهسته تر خواهد شد.وي اين را هم گفت که قيمت نفت تا حدودي نسبت به سطح کنوني افزايش مي يابد و قيمت شاخص برنت در بازه 60 تا 70 دلار قرار خواهد داشت.اين مدير نفتي اعلام کرد فرايند اجراي تحريم هاي آمريکا ضد ايران، واکنش ايران به اين تحريم ها و رشد اقتصاد جهاني به ويژه در چين، از جمله عوامل کليدي مؤثر بر بازار نفت در سال آينده ميلادي هستند.ميلز همچنين اعلام کرد اوپک بايد قيمت نفت متعادل در بازه 50 تا 60 دلار را مورد هدف قرار دهد؛ با رشد نسبي توليد نفت‎شيل در آمريکا کنار بيايد و تلاش کند رشد تقاضاي نفت را تشويق کند.

وي افزود: همزمان بايد اصلاحات اقتصادي و بودجه اي اعمال شود تا به توليدکنندگان نفت امکان دهد با قيمت پايين نفت براي دوره اي طولاني تر کنار بيايند.