تعمير توربين با اتکا به توان داخلي

مديرعمليات شرکت بهره‎برداري نفت وگازآغاجاري گفت: توربين و رکسپور WS 583 کارخانه گاز و گاز مايع 200 با تکيه بر توانمندي نيروهاي داخلي با هدف حمايت از کالاي ايراني در شرکت نفت و گاز آغاجاري تعمير و راه‎اندازي شد.

محمدرضا گودرزي با بيان اين که اين توربين با قدمتي 50 ساله به دليل لرزش بالا متوقف شده بود، افزود:با توجه به بررسي کارشناسان تعميرات اين شرکت، مشخص شد تيغه‎هاي ثابت و روتور مرحله اول کمپرسور توربين (CT) آسيب ديده است.وي در ادامه به عملکرد اين توربين و همچنين لزوم نگهداري و صيانت از تجهيزات فرايندي اشاره و تصريح کرد: با توجه به اهميت و لزوم وجود گرداننده کمپرسورهاي پروپان و گاز در واحدهاي گاز و گاز مايع، تعميرات اساسي اين توربين با فوريت و خارج از برنامه در دستور کار قرار گرفت.گودرزي گفت: اين توربين با تلاش‎هاي همکاران ستادي و تعميرات اساسي آغاجاري، نگهداري، تعميرات و عمليات گاز و گاز مايع، با بالاترين کيفيت و براساس اصول استاندارد و مهندسي، راه‎اندازي و وارد مدار توليد شده است. وي ضمن قدرداني از تلاش کارشناسان دراجراي اين عمليات، افزود: شرکت نفت و گاز آغاجاري با رويکرد صرفه‎ جويي و حمايت از توليد داخلي، حجم گسترده‎اي ازکالاهاي فني وعملياتي مورد نيازخود را از طريق سازندگان داخلي تامين مي‎کند.

 

ضرورت توجه به مديريت بودجه و کنترل فرايندهاي مالي

مديرعامل شرکت بهره برداري نفت و گاز زاگرس جنوبي، مديريت بودجه و کنترل دقيق فرايندهاي مالي را در شرايط کنوني کشور بيش از پيش ضروري خواند. حميد ايزدي با اشاره به شرايط اقتصادي کشور درمقطع کنوني، گفت: با توجه به ضرورت توليد حداکثري، درکنار انضباط کاري، اين انتظار از مديريت مالي وجود دارد که با مديريت بودجه، اين مسير را هموار کند تا کوچک ترين خللي در توليد نفت و گاز که ماموريت اصلي زاگرس جنوبي است، وارد نشود.وي بر ضرورت استفاده حداکثري ازظرفيت‎هاي قانوني براي پيشبرد اهداف مالي در شرکت بهره برداري نفت و گاز زاگرس جنوبي تأکيد و تصريح کرد: باوجود فشارهاي سياسي و تنگناهاي مالي که از سوي دشمنان خارجي بر ما تحميل شده است، ظرفيت‎هاي مالي، فني، عملياتي، منابع انساني، ذخاير و موقعيت راهبردي جغرافيايي کشورمان، کمک مي‎کند از اين برهه با موفقيت بگذريم.ايزدي درادامه، توجه به حسابرسي و تبادلات مالي بهينه را از ملزومات همه سازمان‎ها برشمرد و بر دقت زياد در کنترل فرآيندهاي مالي تاکيد کرد.

 

افزايش استحصال نفت با دستگاه‎هاي فرآورش نفت خام

مديرعامل شرکت بهره‎برداري نفت و گاز گچساران از افزايش استحصال نفت با بهره‎مندي از دستگاه‎هاي فرآورش نفت خام دراين شرکت خبر داد.هوشنگ صيدالي  از استحصال 210 هزاربشکه نفت با استفاده از دستگاه‎هاي (MOS & MOT) دراين شرکت خبر داد و افزود: دستگاه هاي فرآورش نفت خام سالانه از سوزاندن هزاران بشکه نفت در گودال هاي سوخت در محل چاه جلوگيري مي‎کند. وي  گفت: باتوجه به سياست هاي کلي شرکت ملي نفت و لزوم توجه به موضوع توسعه پايدار، شرکت نفت و گاز گچساران سه دستگاه تفکيک گر سيار نفت MOS و يک دستگاه فرآورش MOT را در مدار استفاده قرار داده است.مديرعامل شرکت بهره‎برداري نفت و گازگچساران افزود: کاهش حجم نفت سوزانده شده، جلوگيري از آلودگي محيط زيست، جلوگيري از هدررفت سرمايه ملي، افزايش توليد و اعمال دقت بيشتر در تصميم هاي مقتضي براي توسعه ميادين و انجام عمليات به‎منظور بهره برداري به موقع از چاه، از مزاياي استفاده از دستگاه‎هاي فرآورش نفت خام است. MOT دستگاهي است که به منظور فرآورش نفت و گاز روي چاه‎هايي که مشکل افت فشار پيدا کرده است و نياز به تعمير دارند، قرار مي‎گيرد، ضمن آن که از نفت ريزي جلوگيري مي کند.تفکيک گرسيار نفت (MOS) نيزدستگاهي است که راه‎اندازي چاه‎هايي را که به دلايلي با افت فشار روبه رو مي شوند، امکان پذير مي سازد.

 

مانور مشترک مقابله با نشت نفت درمحيط تالاب هورالعظيم

مانورمشترک مقابله با نشت نفت در محيط تالاب هورالعظيم با همکاري طرح هاي توسعه ميدان هاي نفتي غرب کارون درمحل طرح توسعه ميدان نفتي آزادگان شمالي برگزار شد.

ماني عبدالله‎زاده، رئيس بهداشت ، ايمني، محيط زيست و  پدافند غيرعامل شرکت ملي نفت ايران با تاکيد بر ضرورت اجراي منظم ودقيق مانورهاي مقابله با آلودگي زيست‎محيطي از سوي شرکت مهندسي و توسعه نفت (متن)، افزود: اجراي چنين مانورهايي موجب مي شود تادرصورت بروزهرگونه مشکل در زمان بحران، رسيدگي به موانع در سريع ترين زمان و بهترين کيفيت، قابل اجرا باشد.

وي افزود: درمانورهايي از اين قبيل، کيفيت ارتباط، پشتيباني واحد هاي اچ‎اس‎اي طرح‎ها، رسيدن گروه هاي واکنش درشرايط اضطراري طرح‎هاي مجاور به محل مانور، همچنين لزوم هماهنگي سريع تيم اچ‎اس‎ اي و حراست طرح هاي غرب کارون درکنترل موقعيت و محيط اطراف اهميت فراواني دارد.

کوروش رضازاده، رئيس اچ‎اس‎اي شرکت مهندسي و توسعه نفت نيز با بيان اين‎که برگزاري مانورهايي مشابه طبق برنامه‎اي منظم و سازماندهي شده براي افزايش سطح کيفي نيروها ي مرتبط و فني در طرح هاي توسعه غرب کارون ضروري است، گفت: همه تلاش شرکت متن برخورداري از تجهيزات فني مورد نياز براي مقابله با آلودگي نفتي در زمان بحران است.

 وي تصريح کرد: دراين زمينه برنامه ريزي دقيق به‎منظور دست يافتن به طرحي جامع براي مقابله با آلودگي هاي زيست محيطي برنامه ريزي شده و رويه اي براي اجراي آن برپايه OPRC (کنوانسيون بين المللي آمادگي، مقابله و همکاري در برابر آلودگي نفتي) در دست تهيه وتدوين است.

دراين مانور، 140 نفر ازنيروهاي عملياتي مناطق نفتي غرب کارون با نظارت نمايندگان اچ‎اس‎اي شرکت ملي نفت ايران و ديگرشرکت‎هاي تابعه وزارت نفت حضور داشتند.

نفرات برتراين دوره تحت عنوان گروه هاي واکنش در شرايط اضطراري طرح هاي غرب کارون انتخاب شدند.

 

بهره برداري از خط انتقال گاز کهنوج-  جيرفت پيش از زمستان

مجري طرح خطوط انتقال گاز شرکت مهندسي و توسعه گاز از بهره برداري از خط انتقال گاز کهنوج – جيرفت، پيش از زمستان امسال خبر داد.

فرهاد حسني افزود:اين خط انتقال گازخط لوله 72 کيلومتري، آخرين مراحل ساخت خود راپشت سرمي گذارد تا مردم جيرفت در فصل زمستان از نعمت گاز طبيعي ايمن و ارزان بهره مند شوند.

وي تصريح کرد:با پايان يافتن جوشکاري خط لوله کهنوج- جيرفت، اين پروژه اکنون درمرحله تست قراردارد.

 حسني درباره مزيت هاي گازرساني به جيرفت اظهار کرد: استان کرمان از استان هاي مهم براي توسعه صنايع است و با گازرساني به جيرفت، زمينه شکوفايي صنايع و اشتغال زايي براي جنوب اين استان فراهم مي شود.

مجري طرح خطوط انتقال گاز شرکت مهندسي و توسعه گاز، هدف از اجراي اين طرح را رفع محدوديت مصرف گاز استان کرمان عنوان کرد و گفت: با بهره برداري از اين خط انتقال گاز، از محدوديت هاي مصارف خانگي، صنعتي، خدماتي و نيروگاهي در استان کرمان کاسته مي شود.

حسني ارزش اين پروژه را بيش از صد ميليارد تومان اعلام و اظهار کرد: در مسير خط لوله کهنوج - جيرفت، دو شهرک صنعتي فارياب وجيرفت قرار دارند که باگازدار شدن منطقه، از مصرف بي رويه سوخت فسيلي مايع دراين شهرها جلوگيري مي شود وگامي به سوي رونق اقتصادي و آباداني منطقه برداشته خواهد شد.

 

همکاري با شهرداري اهواز براي ايمن سازي مناطق آسيب پذير

رئيس امور مهندسي و طراحي راه و ساختمان شرکت ملي حفاري ايران، از همکاري اين شرکت با شهرداري در ايمن‎سازي مناطق آسيب‎پذير اهواز در جريان باران‎هاي سيل‎آسا خبر داد.

احمد باورساد باره گفت:اين همکاري درمسيرايفاي مسئوليت‎هاي اجتماعي شرکت انجام شده است.

وي گفت:با توجه به بارندگي‎هاي اخير، مقررشد شرکت ملي حفاري ايران درباره ايمن‎سازي منطقه مسکوني منبع آب که درمعرض ريزش کوه قرار دارد، همياري کند.

رئيس امورمهندسي و طراحي راه و ساختمان شرکت ملي حفاري ايران، موقعيت منازل مسکوني، ريزش سنگ‎هاي صخره‎اي واحتمال آسيب رساني به واحدهاي مسکوني وساکنان آنها را از دلايل اين عمليات برشمرد.  وي گفت: عمليات ايمن‎سازي و تسطيح دامنه کوه ازسنگ‎هايي که احتمال ريزش دارد، با نظارت کارشناسان در دست اجراست واين عمليات تا پاکسازي کامل، ادامه دارد.

 

نيروهاي بومي عسلويه اولويت اصلي اشتغال

مديرعامل سازمان منطقه ويژه اقتصادي انرژي پارس، اشتغال نيروهاي بومي عسلويه را ازاولويت‎هاي اصلي اين سازمان خواند وبر لزوم تمرکز بر بخش خدمات به عنوان حلقه گمشده اشتغال تاکيد کرد.

سيدپيروز موسوي ديروز در نشست با شوراي روحانيت اهل سنت شهرستان عسلويه بابيان اين‎که به کارگيري نيروهاي بومي در شرکت‎هاي مستقر درمنطقه راستي‎آزمايي مي‎شود، گفت:توسعه اشتغال درعسلويه، نخل تقي، بيدخون، همچنين ديگرمناطق و روستاهاي اين شهرستان، موضوعي است که بر آن متمرکز شده ايم.

وي افزود:امنيت تاسيسات صنعت نفت ازسوي جوانان منطقه و خانواده‎هاي آنان تامين مي‎شود بنابراين، جوانان اين منطقه نبايد دغدغه‎ اشتغال را داشته باشند.

موسوي تمرکز بربخش خدمات را حلقه گمشده اشتغال در منطقه عنوان و اظهار کرد: برنامه‎هايي در آموزش‎هاي فني و مهارت ‎آموزي در دست تدوين است که بر اشتغال و کارآفريني در خدمات تاکيد دارد.

وي تصريح کرد:بخش خدمات، افزون برگردش مالي چشمگير، ازظرفيت بالايي در توسعه اشتغال برخوردار است.

مديرعامل سازمان منطقه ويژه پارس بااشاره به به کارگيري 60 نفراز جوانان عسلويه درشرکت پتروشيمي بوشهر، پالايشگاه‎هاي مجتمع گاز پارس جنوبي (فازهاي 17، 18، 20 و 21)وشرکت اويکو گفت: تلاش بر اين است که درموضوع استفاده از نيروهاي بومي عسلويه، تحول ايجاد کنيم.

موسوي با بيان اين که شهرستان عسلويه دراولويت معرفي نيروهاي کار به شرکت‎ها قرار دارد، تاکيد کرد: امنيت و توسعه اين منطقه، در توجه و همراهي مردم آن با صنعت نفت است.

شيخ ابراهيم محمدي، امام جمعه اهل سنت عسلويه وعضو شوراي روحانيت اين شهرستان نيزبابيان اين که اين منطقه ازنظرامنيت، موقعيت ممتازي دارد، تصريح کرد:اين مهم جزبا همراهي مردم ميسر نشده است و اميدواريم دغدغه‎ آنها درموضوع اشتغال نيزبيش ازپيش مورد توجه مسئولان صنعت نفت باشد.

وي تاکيد کرد: ديدگاه‎ها ودغدغه‎هاي مسئولان صنعت نفت بامردم عسلويه بسيارنزديک است واميدواريم با اطلاع‎رساني به موقع دراين زمينه، پاسخ گوي مطالبات مردم باشيم.

 

جان تازه در کالبد پمپ توربين سولزر باتعمير دوباره  

يک دستگاه پمپ دو مرحله اي اصلي توربين سولزرمسيرخط مارون-  اصفهان تعمير شد و به عنوان پمپ يدک در اختيار شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه اصفهان قرار گرفت.

عليرضا مرادپور رئيس واحد مکانيک اين منطقه عملياتي گفت: پمپ مزبور در دوران جنگ تحميلي درمرکز انتقال نفت شماره 2 مارون ـ اصفهان به دليل بمباران آسيب ديده و از رده خارج بود، در همان زمان به اين منطقه انتقال داده شده است.

وي با بيان اين که اين پمپ با همکاري شرکت هاي داخلي بازسازي شده است، تصريح کرد: کيسينگ ويرينگ، روتور، ژورنال بيرينگ، گسکت و مکانيکال سيل از جمله قطعات ساخته شده با اتکا به توان مهندسان ايراني است. مرادپور با اشاره به اين که ظرفيت کارکرد پمپ مزبور1819 مترمکعب درساعت فلو و 900 متر ارتفاع است، گفت: پس از تست نهايي در کارخانه، اين پمپ به عنوان يدک و آماده به کار در اختيار خطوط لوله و مخابرات منطقه اصفهان قرار گرفت.  وي تصريح کرد: اين عمليات با توجه به مشکلات تأمين و قيمت بالاي پمپ، صرفه جويي ارزي قابل توجهي داشته است.

 

ثبت نام 156 هزار خانوار در سامانه کالابرگ نفت سفيد

بيش از 156هزارخانوار در طرح ثبت نام کالابرگ نفت سفيد الکترونيک در استان سيستان و بلوچستان ثبت نام کردند.

کوروش بالادست، مديرشرکت ملي پخش فرآورده هاي نفتي منطقه زاهدان دراين باره گفت:به منظورحذف کالابرگ هاي کاغذي و جايگزيني کارت بانکي به منظور توزيع نفت سفيد، ثبت نام خانوارهاي مصرف کننده نفت سفيد در سطح استان سيستان و بلوچستان در حال انجام است.

وي با بيان اين که 750هزار خانوار مصرف کننده نفت سفيد دراين استان وجود دارد، افزود: کار ثبت نام اين خانوارها در151 دفتر خدمات پستي در حال انجام است.

بالادست با اشاره به استقبال مردم از اين طرح که کمتر از دو ماه از شروع فرآيند آن مي گذرد، تصريح کرد: براساس برنامه زمانبندي، تا اوايل سال 98 همه خانوارها ثبت نام خواهند شد و از نيمه دوم سال آينده توزيع نفت سفيد در کل استان به اين روش انجام خواهد شد. وي با اشاره به اين که ثبت نام به صورت مرحله اي انجام مي شود، اظهار کرد: هر گروه از خانوارها بايد در موعد تعيين شده نسبت به ثبت نام اقدام کنند. مديرشرکت ملي پخش فرآورده هاي نفتي منطقه زاهدان افزود: از16 مهرماه امسال تاکنون خانوارهاي 3 و 4 نفره و 5 و 6نفره در دو مرحله ثبت نام کرده اند وتاکنون اطلاعات موردنياز از جمله کارت بانکي، کدپستي و هويتي بيش از 156هزار خانوار ثبت شده است.

وي جايگزيني کارت بانکي سرپرست خانوار و استفاده از دستگاه هاي کارت خوان با کالابرگ هاي کاغذي را از اهداف شرکت وهمسو با توسعه خدمات الکترونيکي، کاهش مراجعه حضوري، صرفه جويي در هزينه هاي جانبي و مديريت مصرف سوخت عنوان کرد.

افزايش سهميه گاز مايع در سيستان و بلوچستان

مديرشرکت ملي پخش فرآورده هاي نفتي منطقه همچنين از افزايش سهميه و تشديد نظارت بر عرضه گاز مايع در استان سيستان و بلوچستان خبرداد.

بالا دست افزود:باتوجه به افزايش مصرف گازمايع دراستان، سهميه شرکت هاي توزيع کننده افزايش مي يابد وبا توجه به قدرت جذب شرکت ها در برخي موارد، اين افزايش تا 100 درصد است.  وي با اشاره به اين که امسال 15 درصد بيشتر از مدت مشابه سال قبل گازمايع دراستان توزيع شده است، افزود: با پيگيري هاي انجام شده، تأمين و انتقال گاز از مبادي بندرعباس و اصفهان در حال انجام است و ظرفيت ايستگاه هاي ذخيره سازي استان تکميل شده و مشکلي در اين زمينه وجود ندارد.

بالادست استفاده غيرمجاز از گاز مايع به عنوان سوخت خودرو، توزيع خارج از شبکه و شکل گرفتن بازار سياه خريد و فروش سيلندر گاز و نفت سفيد و مطلوبيت بازار قاچاق سوخت را از مهم ترين عوامل افزايش مصرف گاز مايع در اين منطقه عنوان کرد.