در آستانه نشست ۱۷۵ اوپک

زنگنه: بررسی دلایل  خروج قطر از اوپک ضروری است

وزیر نفت بررسی دلایل خروج قطر از سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) را ضروری عنوان کرد. به گزارش خانه ملت، بیژن زنگنه در آستانه یکصدوهفتادوپنجمین نشست اوپک این را مطلب را درباره اعلام خروج قطر از اوپک اعلام کرد.

زنگنه درباره صادرات نفت ایران هم گفت: با تلاش شبانه روزی و وحدت نظر در کل اجزا و ارکان نظام، وزارت نفت شبانه روزی برای صادرات نفت تلاش می کند تا بتواند مشکلات مردم را تا حد ممکن با افزایش درآمدهای ارزی کاهش دهد. زنگنه درباره جلسه با کمیسیون انرژی مجلس هم توضیح داد: پیشنهادهای مربوط به موضوع طرح جامع انرژی به هیئت دولت ارائه شده است.

وی درباره طرح برندینگ جایگاه های عرضه سوخت اظهار کرد: پس از ماه ها بررسی، پیش نویس طرحی درباره برندینگ در کمیسیون انرژی مطرح شد و در آینده نزدیک به صحن مجلس ارائه می شود که در آن ضوابط دقیق و روشنی برای ارتقای رفاه و افزایش کسب وکار جایگاه داران طراحی شده است. وزیر نفت ادامه داد: ۹۰ درصد جمعیت روستایی در ایران و همچنین ۹۹ درصد جمعیت شهری به جز استان سیستان و بلوچستان از نعمت گاز طبیعی بهره مند شدند که در جهان نادر است. زنگنه تاکید کرد: وظیفه گازرسانی به روستاها با توجه به هزینه سرانه اقتصادی آن همچنان در دستور کار وزارت نفت است و با اجرای این طرح ها تا پایان سال کل جمعیت روستایی تحت پوشش گازرسانی به ۹۶ درصد می رسد.

 

نخستین سکوی فاز ۱۳ پارس جنوبی نصب شد

نخستین عرشه دریایی فاز ۱۳ پارس جنوبی با وزنی حدود ۲ هزار و ۲۰۰ تن، در موقعیت مخزنی سکوی ۱۳B نصب شد.

پیام معتمد، مجری طرح توسعه فاز ۱۳ پارس جنوبی با اعلام این خبر گفت: از ابتدای ماه گذشته دو عرشه ۱۳B و ۱۳D به‎طور همزمان در یارد صنعتی صدرا در بوشهر بارگیری و مهاربندی شدند و آمادگی کامل برای نصب در موقعیت های دریایی داشتند، اما به دلیل شرایط ناپایدار جوی و اهمیت رعایت الزامات ایمنی، نصب سکوی ۱۳B در نخستین بازه هوایی مناسب انجام شد.

وی با اشاره به پیشرفت فیزیکی بیش از ۹۸ درصدی ساخت سکوی اصلی ۱۳B گفت: پس از دریافت گزارش شرایط مساعد آب و هوایی، عملیات نصب این سکو با پهلوگیری در کنار جرثقیل دریایی اچ.ال ۵۰۰۰ آغاز شد و پس از انجام مراحل جداسازی از شناور ۱۲۴FLB با تلاش شبانه روزی مهندسان، نیروهای فنی کارفرما و شرکت صدرا روی چهارپایه از پیش نصب شده در این موقعیت قرار گرفت. معتمد، ظرفیت برداشت روزانه از سکوی اصلی فاز ۱۳ پارس جنوبی را ۵۰۰ میلیون فوت مکعب (معادل ۱۴,۲ میلیون مترمکعب) عنوان و پیش بینی کرد پس از انجام عملیات هوک آپ و فعالیت های مربوط به اتصالات سکو، این عرشه در دی ماه امسال به بهره برداری برسد.

وی درباره نصب دومین سکوی طرح توسعه فاز ۱۳ پارس جنوبی افزود: در صورت مساعد بودن شرایط جوی، سکوی ۱۳D که همزمان با سکوی۱۳B بارگیری و راهی خلیج فارس شده است نیز اوایل هفته آینده در موقعیت مخزنی خود نصب خواهد شد.

به گفته مجری فاز ۱۳ پارس جنوبی، با اتمام عملیات نصب و راه اندازی دو سکوی اصلی ۱۳B و اقماری ۱۳D، برداشت گاز از طرح توسعه این فاز با ظرفیت استاندارد یک میلیارد فوت مکعب در روز (۲۸,۴ میلیون مترمکعب) انجام خواهد شد.

 

معامله ۱۲ هزار تن فرآورده هیدروکربوری در بورس انرژی 

بازار فیزیکی بورس انرژی ایران، روز سه شنبه (۱۳ آذرماه) شاهد عرضه و معامله بیش از ۱۲ هزار تن انواع فرآورده هیدروکربوری بود.

به گزارش بورس انرژی، رینگ داخلی این بورس، روز سه شنبه (۱۳ آذرماه) شاهد عرضه کالاهای متانول پتروشیمی شیراز، زاگرس و فن آوران، بوتان پالایش نفت کرمانشاه، برش سنگین پتروشیمی شازند، تبریز و امیرکبیر، نفتای سنگین تصفیه نشده پالایش نفت شیراز، نیتروژن و سوخت کوره سبک پتروشیمی تبریز، میعانات گازی خانگیران و پارس جنوبی و پنتان پلاس پتروشیمی پارس بود. در این روز، ۱۲،۶۱۴ تن انواع فرآورده هیدروکربوری به ارزش بیش از ۴۱۳ میلیارد و ۲۰۸ میلیون ریال در بازار فیزیکی بورس انرژی ایران معامله شد. همچنین روز چهارشنبه (۱۴ آذرماه) کالاهای ریفورمیت پتروشیمی بوعلی، آیزوریسایکل و نفتای سنگین تصفیه نشده پالایش نفت شیراز در رینگ داخلی عرضه می شود.

 

گازرسانی به زاهدان تــــــا اواسط سال ۹۹ به پایان می رسد

مدیر گازرسانی شرکت ملی گاز ایران گفت: بر اساس شبکه گذاری انجام شده در زاهدان، گازرسانی به این شهر تا اواسط سال ۹۹ به پایان می رسد.

سعید مومنی، روز سه شنبه (۱۳ آذرماه) در جمع خبرنگاران به تشریح وضع گازرسانی در استان سیستان و بلوچستان و به ویژه شهر زاهدان پرداخت و گفت: سال ۹۵ مشعل گاز در زاهدان روشن شد و تاکنون روند گازرسانی به این شهر مطابق برنامه پیش رفته است.

وی افزود: اکنون مردم زاهدان با مشکل گاز طبیعی روبه رو نیستند و مشکل گاز مایع ال پی جی نیز به عهده شرکت ملی گاز نیست.

وی با بیان اینکه اکنون ۸۰۰ ظرفیت خالی اشتراک گاز در شهر زاهدان وجود دارد، ادامه داد: پس از این که طرح گازرسانی به شهر زاهدان با حضور رئیس جمهوری به بهره برداری رسید، عملیات طراحی و گازرسانی به صورت همزمان آغاز و پنج فاز برای گازرسانی به سراسر شهر زاهدان در نظر گرفته شد.

مومنی طول شبکه مورد نیاز شهر زاهدان را یک هزار و ۳۵۰ کیلومتر عنوان کرد که از این میزان با توجه به ظرفیت شهر، اکنون ۴۵۰ کیلومتر شبکه گذاری انجام شده است.

به گفته مومنی، اکنون هفت هزار و ۶۰۰ انشعاب در زاهدان نصب شده و بیش از ۱۴ هزار مشترک، مصرف کننده گاز طبیعی هستند.

مومنی از افتتاح طرح گازرسانی به شهر زابل در آذر ماه خبر داد و گفت: عملیات نصب ایستگاه های سی ان جی در زابل به پایان رسیده و مراحل نهایی را سپری می کند، بنابراین به زودی تزریق گاز در این شهر نیز انجام خواهد شد.

وی افزود: شهر زابل به ۴۵۰ کیلومتر طراحی شبکه نیاز دارد که اکنون ۵۰ کیلومتر آن اجرایی شده و به زودی تزریق گاز آغاز خواهد شد. تا پیش از آن که خط انتقال گاز به زابل برسد، از طریق سی ان جی به این شهر گازرسانی می‎شود.

مومنی ادامه داد: بعد از اتمام پروژه خط انتقال گاز زابل، این شهر نیز از خط سراسری گاز استفاده خواهد کرد.

وی افزود: اکنون ۲ پروژه خط انتقال گاز در استان سیستان و بلوچستان اجرایی می شود؛ نخست خط انتقال گاز از زاهدان به سه راهی زابل با قطر ۳۶ اینچ است که پیمانکار در حال اجرای کار است. پیمان دیگری نیز از سه راهی زابل تا شهر زابل انجام می شود که اکنون در آستانه انتخاب سرمایه گذار است و مراحل نهایی را طی می کند. این پیمان برای اجرایی شدن حدود یک سال و نیم تا دو سال زمان نیاز دارد. مومنی با بیان این که گازرسانی به همه شهر زاهدان انجام نشده، ادامه داد: ۲ پیمان برای فاز جدید گازرسانی زاهدان در نظر گرفته شده که برای پیمان نخست، پیمانکار کار خود را آغاز کرده است و پیمان بزرگ دیگری نیز برای انتخاب سرمایه گذار در دست اقدام است که فراخوان آن نوزدهم آذرماه در روزنامه ها منتشر خواهد شد تا باقی مانده حجم کار گازرسانی زاهدان با حضور سرمایه گذار اجرایی شود. وی تأکید کرد: در صورتی که همه کارها مطابق برنامه و بدون مشکل پیش برود پیش بینی می کنیم تا اواسط سال ۹۹ همه امور مربوط به گازرسانی به زاهدان اجرا و تکمیل شود. به گفته مومنی، اکنون در ایرانشهر حدود ۱۵ هزار مشترک و در زاهدان نیز نزدیک ۱۵ هزار مشترک گاز طبیعی از این نعمت خدادادی استفاده می کنند که با توجه به شبکه گذاری انجام شده پیش بینی می شود حجم مشترکان زاهدان تا پایان امسال به بیش از ۲۶ هزار مشترک برسد. مدیر گازرسانی شرکت ملی گاز ادامه داد: در صورتی که زابل نیز به جمع مشترکان گاز طبیعی استان سیستان و بلوچستان اضافه شود، احتمال می دهیم تا پایان امسال تعداد مشترکان گاز این استان به ۵۰ هزار مشترک افزایش یابد.

وی تأکید کرد: ما از برنامه گازرسانی استان سیستان و بلوچستان عقب نیستیم، اما گاهی اوقات در زمان اجرا مشکلاتی پیش می آید که قابل پیش بینی نیستند و برای رفع این مشکلات به هماهنگی با سایر سازمان های خدماتی مثل شهرداری ها و راهنمایی و رانندگی نیاز داریم؛ زیرا گاهی از منظر ترافیکی ایرادهایی به روند احداث پروژه های گازرسانی گرفته می شود و حفاری می‎تواند در روند ترافیکی شهر اختلال ایجاد کند، بنابراین گازرسانی به زاهدان را فاز به فاز پیش می بریم و تأکید می کنیم که از برنامه عقب نیستیم.