رئیس جمهوری:

آمریکا قادر نیست صادرات نفت ایران را متوقف کند

  رئیس جمهوری گفت: آمریکا بداند نفت خود را می فروشیم و خواهیم فروخت. آنها قادر نیستند جلوی صادرات نفت ایران را بگیرند. اگر روزی بخواهند صادرات نفت ما را متوقف کنند، نفتی از خلیج فارس صادر نخواهد شد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، دکتر حسن روحانی، روز سه شنبه (۱۳ آذرماه) در سفر به استان سمنان و در جمع مردم شاهرود گفت: آمریکا به دنبال کودتا در کشور ما ناموفق بود. آنها در پی تجزیه و جدا کردن خوزستان، تحریم ایران و شکستن قدرت کشورمان بودند اما موفق نشدند و باید بررسی شود چرا آمریکا این همه از ملت ایران و ایرانی ها عصبانی است.

وی افزود: آمریکا اعلام کرد که ایران را از صادرات نفت محروم می کند، ایران را از تبادل تجاری با دنیا باز می دارد و ایران را در منطقه و جهان منزوی می کند و اعلام کرد در منطقه اهدافی دارد تا به آنها دست یابد؛ اما ملت بزرگ ما در تمام این صحنه ها ثابت کرد پیروز نهایی این نبرد خواهد بود. رئیس جمهوری تصریح کرد: آمریکا قادر نیست روابط تجاری ما را با منطقه و جهان قطع کند و باید بداند در سراسر این سرزمین مردم ما با کشورهای منطقه و جهان روابط فرهنگی و اقتصادی و سیاسی خود را حفظ خواهند کرد و ارتباطات خود را با همسایگان و کشورهای اسلامی و جهان توسعه خواهیم داد. روحانی با بیان این که بودجه متعادل و سالمی را در ۲۵ آذر ماه تقدیم مجلس می کنیم، اعلام کرد: ۴۳۳ هزار میلیارد تومان برای بودجه عمومی سال ۹۸ پیش بینی کرده ایم. وی با تاکید بر این که ۹۷ درصد جمعیت استان سمنان از نعمت گاز برخوردارند، گفت: گازرسانی به روستاهای استان سمنان تا پایان این دولت تقریبا تمام می شود.

 

از سوی معاون اول رئیس‎جمهوری

بخشنامه مصرف بهینه گاز ابلاغ شد

معاون اول رئیس جمهوری همزمان با کاهش دما در سراسر کشور و افزایش مصرف گاز، بخشنامه مصرف بهینه و ایمن گاز طبیعی را ابلاغ کرد. اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهوری در بخشنامه ای خطاب به وزارتخانه ها، سازمان ها، موسسه ها و شرکت های دولتی، نهادهای انقلاب اسلامی، نیروهای مسلح و استانداری ها، بر لزوم مصرف بهینه و ایمن گاز طبیعی تاکید کرد و به این منظور نکاتی را یادآور شد.

 

رئیس مجلس شورای اسلامی:

قیمت حامل های انرژی  تا پایان سال تغییر نمی‎کند

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: بحث بالا رفتن نرخ حامل های انرژی برای امسال وجود ندارد؛ موضوع کارت سوخت نیز نباید ابهام ایجاد کند چرا که هدف از احیای مجدد کارت هوشمند سوخت، جلوگیری از قاچاق است. علی لاریجانی، روز دوشنبه (۱۲ آذرماه) در نشست خبری که به مناسبت روز مجلس برگزار شد، با بیان اینکه از اواسط کار مجلس شورای اسلامی این موضوع مشخص بود که ایران با چالش های اقتصادی مواجه است، اظهار کرد: نمایندگان مجلس درصدد حل این چالش ها هستند. یکی از علل وجود چالش ها در کشور دولت پهن پیکری است که هزینه زیادی برای کشور به بار می آورد و این حجم از گستردگی، منابع کشور را کاهش می دهد. وی درباره برخی قوانین مهم که در مجلس مصوب شده است، گفت: قانون مدیریت مصرف سوخت، احکام دائمی توسعه کشور، قانون استاندارد، قانون برنامه ششم، قانون صدور چک، قانون حمایت از حقوق کودکان، قانون حمایت از حقوق معلولان، قانون کاهش اعدام، قانون ثبت اختراع ها، قانون هوای پاک و خاک و قانون منع به‎کارگیری بازنشستگان از قوانین مهم تصویب شده در مجلس است. رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این پرسش که مجلس چه اهدافی را برای بودجه سال آینده در نظر گرفته است، تصریح کرد: مسائلی درباره تنگناهای صادرات و واردات، همچنین نوسان های فروش نفت وجود دارد. در چند روز گذشته شاهد بودیم که قیمت نفت به بشکه ای ۷۰ دلار رسید و اکنون قیمت آن کاهش یافته که این نوسان ها بدون شک در بودجه تاثیرگذار است.

لاریجانی در ادامه به روابط ایران و چین اشاره و آن را راهبردی اعلام کرد و گفت: ایران با چین روابط بلندمدتی دارد. چین کشور تاثیرگذاری است و برای تامین انرژی و سرمایه گذاری می تواند با ایران در تعامل باشد و در بخش انرژی کشورمان نیز سرمایه گذاری کند. وی درباره افزایش قیمت بنزین گفت: بحث بالا رفتن نرخ حامل های انرژی وجود ندارد و موضوع کارت سوخت نیز نباید ابهام ایجاد کند، زیرا با انجام این مهم تنها قصد جلوگیری از قاچاق سوخت را داریم.

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: باید جلوی قاچاق سوخت گرفته شود. راه حل هایی در این زمینه وجود دارد و از ظرفیت برخی اقتصاددان ها و رسانه ها استفاده شده و مرکز پژوهش های مجلس نیز در رابطه با این موضوع کار کرده است تا افزون بر جلوگیری از قاچاق، همچنین فراهم شدن زمینه کاهش مصرف، به مردم فشار نیاید. لاریجانی تصریح کرد: در هر صورت این موضوع سه وجهی (جلوگیری از قاچاق، کنترل مصرف سوخت و جلوگیری از تورم و فشار اقتصادی) باید بر اساس یک مدل باشد تا به تورم منجر نشود، از این رو بعید می دانم که تا پایان امسال قیمت حامل های انرژی تغییر کند.

 

سخنگوی وزارت امور خارجه:

توافق نفت در برابر غذا بین ایران و کره جنوبی صحت ندارد

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: در برخی رسانه ها مطالبی درباره امضای قرارداد نفت در برابر غذا بین ایران با کره جنوبی مطرح شده است که این موضوع را تکذیب می کنم. به گزارش ایرنا، بهرام قاسمی روز دوشنبه (۱۲ آذرماه) در نشست خبری و در پاسخ به این پرسش که ابهام هایی درباره کانال مالی بین ایران و اروپا از قبیل نفت در برابر غذا و تعیین میزبانی وجود دارد، گفت: درباره موضوع میزبانی هنوز زود است قضاوت کنیم. وی افزود: مباحثی در میان کشورهای اروپایی وجود داشته است و برخی کشورها این امکان را نداشتند که میزبانی را عهده دار شوند و برخی دیگر نیز اعلام آمادگی و این موضوع را با ما مطرح کرده اند، منتظر می مانیم تا روند تکمیل و قطعی شود. سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح کرد: فشار آمریکا به کشورها جدی است و این موضوع پیچیدگی هایی دارد، اما اراده دیده شده در کشورهای اروپایی مثبت است و تصور می کنم در حال یافتن راهکارهایی برای استقرار سازوکارهای مناسب هستند. قاسمی گفت: نگاه ما خوشبینانه است و امیدواریم این روند به خوبی پیش برود، همچنین شایعه پراکنی و گفتارهای غلط از قبیل نفت در برابر غذا که از کانون های مشخصی بیان می شود، زیربنایی ندارد.

 

بررسی آخرین وضع تولید نفت ایران  در کمیسیون  انرژی    

سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: آخرین وضع سرمایه گذاری ها، میدان های مشترک و بازیافت نفت و همچنین تولید نفت ایران طی امسال و سال گذشته با حضور مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در کمیسیون انرژی مجلس بررسی شد. اسدالله قره خانی درباره جلسه عصر روز یکشنبه (۱۱ آذرماه) کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی که با حضور مسعود کرباسیان، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران برگزار شد، گفت: مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران و معاونان وی در جلسه عصر دیروز این کمیسیون حضور یافتند و درباره برنامه های آینده این شرکت و وضع تولید نفت طی امسال و سال گذشته توضیحاتی ارائه کردند. وی افزود: در این نشست مباحثی درباره روند سرمایه گذاری ها، میدان های مشترک و بازیافت نفت مطرح، همچنین چالشی که از سوی اعضای کمیسیون عنوان شد، بحث تامین بودجه بود، زیرا هر میزان فروش نفت کاهش یابد سهم و بودجه شرکت ملی نفت نیز کاهش می یابد، اما هزینه های نفت افزایشی است. سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با بیان این که توان تولید بالایی در شرکت ملی نفت ایران وجود دارد، تصریح کرد: هر میزان که مشتری وجود داشته باشد، در بخش تولید مشکلی وجود ندارد، البته در بحث فروش مشکلاتی ایجاد شده که بر اساس روش های جدید، روند فروش ادامه دارد.

 

تصویب لایحه بودجه سال ۱۳۹۸ کل کشور در هیئت دولت

جلسه فوق العاده هیئت وزیران صبح و بعدازظهر یکشنبه (۱۱ آذرماه) با موضوع بررسی لایحه بودجه سال ۱۳۹۸ کل کشور تشکیل شد که در پایان، لایحه بودجه سال آینده به تصویب هیئت وزیران رسید.

 به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت، در این جلسات، تبصره های پیشنهادی ارقام کلان و ویژگی های بودجه مورد بحث و تبادل نظر اعضا قرار گرفت و لایحه بودجه سال ۱۳۹۸ کل کشور به تصویب رسید.  بر اساس این گزارش، یکی از مباحث کلیدی لایحه بودجه سال آینده، تعیین قیمت حامل های انرژی و همچنین میزان فروش نفت است. بهروز نعمتی، سخنگوی هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی چندی پیش گفت: صادرات نفت خام ایران در بودجه سال آینده بیش از یک میلیون بشکه در روز پیش بینی می شود.

 

توافق اولیه  مسکو و ریاض درباره کاهش تولید نفت

رئیس جمهوری روسیه اعلام کرد که هنوز هیچ رقم قطعی درباره کاهش احتمالی تولید نفت این کشور در هماهنگی با سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) وجود ندارد.

به گزارش خبرگزاری رویترز از بوینوس آیرس، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، روز شنبه (۱۰ آذرماه) پس از دیدار با محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی در حاشیه نشست سران گروه ۲۰ (جی ۲۰) اعلام کرد که هیچ رقم قطعی درباره کاهش احتمالی تولید نفت در اختیار ندارد، اما روسیه به همکاری در زمینه کاهش تولید جهانی نفت ادامه خواهد داد.

وی گفت: ما درباره تمدید معاهداتمان توافق داریم، هنوز هیچ توافق نهایی درباره حجم معاملات نیست، اما به همراه عربستان این کار را انجام خواهیم داد. رئیس جمهوری روسیه افزود: درباره اینکه رقم نهایی چیست، ما توافق کردیم که وضع بازار را بررسی کنیم و به سرعت به آن واکنش نشان دهیم.

 

 

وزیر نفت و گاز عمان:

برای کاهش  تولید نفت اجماع وجود دارد

وزیر نفت و گاز عمان اعلام کرد که باور دارد میان تولیدکنندگان نفت عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک)، برای کاهش دوباره تولید نفت اجماع وجود دارد. به گزارش خبرگزاری رویترز از وین، محمد بن حمد الرمحی، روز یکشنبه (۱۱ آذرماه) در پاسخ به پرسشی درباره وجود اجماع درباره کاهش تولید نفت گفت: بله، این طور فکر می کنم؛ ما از مزیت های کاهش تولید بهره بردیم. وی همچنین از آمادگی عمان برای همکاری با تصمیم اوپک و متحدانش برای کاهش تولید نفت خبر داد و گفت: البته، ما همواره قهرمان کاهش تولید بوده ایم. قرار است این هفته نشست اوپک و غیراوپک برای بررسی شرایط بازار، در وین پایتخت اتریش برگزار شود.

 

 

ادامه سقوط قیمت سبد نفتی اوپک

 میانگین قیمت سبد نفتی سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در هفته گذشته بیش از ۴ دلار نسبت به هفته پیش از آن کاهش یافت و به کمتر از ۶۰ دلار رسید. به گزارش دبیرخانه اوپک، میانگین قیمت سبد نفتی اوپک در هفته گذشته به ۵۸ دلار و ۸۰ سنت رسید، در حالی که قیمت این شاخص در هفته پیش از آن ۶۲ دلار و ۸۳ سنت بود.

همچنین قیمت سبد نفتی اوپک در روز جمعه (۹ آذر ماه) به ۵۸ دلار و ۳۳ سنت رسید. سبد نفتی اوپک شامل انواع نفت خام تولیدی در ۱۵ کشور عضو این سازمان است.