4 هزار  بازدید میدانی   در 8 ماه

 مدیر شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه میاندوآب گفت: در هشت ماه امسال 4هزار بازدید میدانی از مصرف کنندگان عمده و مجاری عرضه سوخت این حوزه عملیاتی انجام شده است.

داود فعال پور با تاکید بر استانداردهای صنعتی، جلوگیری از هرگونه آلودگی فرآورده های نفتی، سوخت رسانی مطلوب به مجاری عرضه، همچنین جلوگیری از عرضه خارج از شبکه فرآورده های نفتی و پایش سهمیه تخصیصی مصرف کنندگان عمده افزود: به این منظور بیش از 4 هزار بازدید از مبادی توزیع و مصرف فرآورده های نفتی این حوزه عملیاتی (جنوب استان آذربایجان غربی) انجام شده است.

وی گفت: دربازه زمانی یاد شده، با تلاش شبانه روزی واحد مهندسی فرآورده های نفتی، 70 جایگاه سوخت و 523 مصرف کننده عمده با تست های کیفیت فرآورده پایش شده است. به گفته وی، با انجام پایش های کنترلی در مصرف بیش از 2 میلیون لیتر نفت گاز، 300 هزار لیتر نفت کوره و 12 هزار کیلوگرم گاز مایع ال پی جی) صرفه جویی شده است. مدیر شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه میاندوآب  بر کنترل مستمر کیفیت و کمیت فرآورده های نفتی تحویلی به مجاری عرضه، مصرف کنندگان عمده، سوخت تاکید و تصریح کرد: این نظارت ها نقش تعیین کننده و بارزی در تحقق سوخت رسانی مطلوب و جلب رضایتمندی مردم دارد.

 

بررسی اقدام های امیدآفرین  در   اتاق فکر

چهارمین نشست اتاق فکر «اقدامات اثربخش و امیدآفرین» با حضور رؤسای روابط عمومی شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران و شرکت های تابع به میزبانی صنعت انتقال نفت ایران برگزار شد. در این نشست، زیبا اسماعیلی، رئیس روابط عمومی شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران با بیان اینکه نشست های متعددی در زمینه اقدام های امیدآفرین و اثربخش تشکیل شده است، افزود: تلاش ها و اقدام های صورت گرفته در این حوزه به صورت هفتگی پایش می شود و به نتایج خوبی نیز دست یافته ایم. وی تصریح کرد: در حوزه مسئولیت اجتماعی که بخش اصلی آن در مجموعه پالایش و پخش و بخش عمده آن در شرکت خطوط لوله و مخابرات  نفت ایران است، تصمیم های خوبی گرفته شده و اقدام هایی در حال انجام است. محسن مؤمنی، مشاور مدیرعامل و رئیس روابط عمومی شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران نیز با بیان اینکه صنعت انتقال نفت ایران به دلیل ماهیتی که دارد، مجموعه گمنامی است، افزود: تلاشگران این مجموعه در عملیات های مختلف حضور دارند تا انتقال مواد نفتی بدون وقفه  و به گونه ای انجام گیرد. در ادامه این نشست، سیدسعید مدنی پور، محمدمهدی علی اکبری و سید وحید موسوی، رؤسای روابط عمومی مناطق اصفهان، فارس وشمال شرق، همچنین لیلا وحدتی مسئول اخبار و اطلاع رسانی و خدیجه ططری مسئول انتشارات و تبلیغات، مطالبی در حوزه روابط عمومی ارائه کردند.

 

نصب سامانه یکپارچه سازی سیستم های مانیتورینگ مخابراتی

تکنیسین مخابرات شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه فارس از نصب و راه اندازی سامانه یکپارچه سازی سیستم های مانیتورینگ مخابراتی با اتکا به توان داخلی کارکنان این منطقه عملیاتی خبر داد.

علی مرد خشنود با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری مبنی بر اتکا به توان داخلی درجهت تحقق اقتصاد مقاومتی افزود: با انجام این عملیات چند سیستم جداگانه سوپروایزری مخابراتی در یک سیستم واحد تجمیع شد.

به گفته وی ، این تجمیع موجب شده است تا حد زیادی در مصرف انرژی و استفاده از قطعات سخت افزاری تا صرفه جویی شود.

خشنود تصریح کرد: در این روش علاوه بر بهینه سازی مصرف انرژی و افزایش پایداری سیستم، کاربرد آن نیز بسیار ساده تر شده است.

وی ادامه داد: سیستم های مانیتورینگ مخابراتی در یک مکان به صورت تصويري، نمای کلی از صحت و سلامت عملکرد سیستم های مخابراتی را نمایش می دهد.

خشنود با بیان اینکه نصب و راه اندازی این سامانه در سال 96 طرح برگزیده اعلام شده است، تصریح کرد: پیاده سازی این سامانه برای نخستین بار در این حوزه عملیاتی در مدت زمان 6 ماه انجام شده است.

 

همکاری شرکت گاز با دیگر نهادها برای اصلاح  الگوی مصرف

سخنگوی شرکت ملی گاز ایران گفت: این شرکت همسو با اصلاح الگوی مصرف انرژی در کشور، همکاری چندجانبه ای را با سازمان های مختلف در دستور کار قرار داده است. مجید بوجارزاده در نشستی با حضور مدیرکل روابط عمومی شرکت توانیر، مدیرکل روابط عمومی آب و فاضلاب کشور و نمایندگانی از حوزه معاونت مهندسی انرژی کل سپاه افزود: یکی از مولفه های توسعه و پیشرفت در کشور، هدایت انرژی به سوی بخش های اقتصادی و سرمایه ای و جلوگیری از هدررفت آن است.

بوجارزاده با بیان اینکه نیروهای مسلح شامل مراکزنظامی، آموزشی، منازل سازمانی، پادگان ها، شرکت ها و رده های تابعه آنها  یکی از مراکز اصلی مصرف کننده گاز در کشور محسوب می شوند، اظهار کرد: این مراکز در صورت اصلاح سیستم های گرمایشی، می توانند الگوی مناسبی برای دیگر بخش ها باشند. نماینده حوزه معاونت مهندسی انرژی کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نیز گفت: این معاونت به دنبال آن است که مدیریت انرژی را به شکل جامع و با مشارکت همه بخش هایی که در مجموعه های سپاه حضور دارند، از طریق نهادینه کردن مدیریت مصرف انرژی عملی کند.

 

همکاری مشترک انتقال گاز  و موسسه مطالعات بین المللی انرژی

شرکت انتقال گاز و موسسه مطالعات بین المللی انرژی همکاری مشترک در حوزه انرژی را آغاز کردند. در نشستی با حضور مبینی دهکردی، مشاور وزیر نفت و رئیس موسسه مطالعات بین المللی انرژی و سعید توکلی، مدیرعامل شرکت انتقال گاز ایران، فصل تازه ای با هدف توسعه همکاری های مشترک آموزشی و پژوهشی در حوزه انرژی گشوده شد. مدیرعامل شرکت انتقال گاز ایران، موسسه مطالعات بین المللی انرژی را یکی از مراکز معتبر برای آغاز همکاری های فیمابین در زمینه آموزش های تخصصی به ویژه مدیریت انرژی و پایداری خواند و افزود: شرکت انتقال گاز ایران نیز فعالیت ها و اقدام هایی در زمینه های برنامه ریزی راهبردی و مدیریت انرژی انجام داده است. توکلی با اشاره به همکاری های آموزشی شرکت انتقال گاز ایران با موسسه مطالعات بین المللی انرژی، بر تعامل میان کمیته های فنی انرژی ستاد، مناطق عملیاتی و معاونت آموزشی موسسه، به منظور تحقق اهداف مورد نظر تأکید کرد. مبینی دهکردی مشاور وزیر نفت نیز گفت: موسسه مطالعات بین المللی انرژی در زمینه های آموزشی، پژوهشی و تبادل دانش در جهت برنامه ریزی، مدیریت و مدل سازی سیستم های انرژی، از توان بالایی برخوردار است. موسسه مطالعات بین المللی انرژی، وابسته به وزارت نفت و از مؤسسات آموزش عالی و پژوهشی تابع ضوابط وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است.

 

پایان تعمیرات اساسی كمپرسور هواي ابزار دقيق

مدیرعامل شركت پالايش گاز سرخون و قشم از پایان تعمیرات اساسی كمپرسور هواي ابزار دقيق BROOM WADE این پالایشگاه به همت متخصصان توانمند آن خبر داد.

محمدحسین نوروزی افزود: دستيابي به اين توانمندي حاصل دانش، مهارت و تجربه متخصصان واحد تعميرات مكانيك اين شركت است.  وي با اشاره به رهنمودهای مقام معظم رهبری مبنی برتکیه  بر توان داخلی و کمک به گسترش اشتغال تصريح كرد: این عملیات با بهره گیری از ظرفیت ارائه دهندگان خدمات فني در این حوزه عملیاتی و همكاري واحدهای تعميرات و اموركالای پالایشگاه گاز سرخون و قشم انجام شده است. نوروزی اظهار کرد: تعميرات دوره اي اين تجهيز(کمپرسور هوای ابزار دقیق) با تکیه بر توان فني، علمي و بهره گيري از تجارب ارزنده کارکنان پالایشگاه سرخون و قشم، در كوتاه ترين زمان ممكن انجام شده است.

 

مصرف بيش از 3 میلیارد مترمكعب گاز در 8 ماه

مديرعامل شركت گاز استان قزوين از مصرف بيش از 3 میلیارد مترمكعب گاز در بخش های خانگی، تجاری، صنعتی و نیروگاهی استان در 8 ماه امسال خبر داد.

اسماعیل مفردبوشهری گفت: از ابتدای امسال تا پایان آبان ماه 3 میلیارد و 483 میلیون مترمکعب گاز در این استان مصرف شده که یک میلیارد و 340میلیون مترمکعب آن در بخش های خانگی، تجاری و واحدهای صنعتی عمده و جزء مصرف شده است.

وی تصریح کرد: دربازه زمانی یاد شده، 2 میلیارد و143میلیون مترمکعب گاز نیز برای مصرف در نیروگاه شهید رجایی(بزرگترین مصرف کننده گاز استان قزوین) به بخش نیروگاهی تحویل شده است.

بوشهری با بیان اینکه تحویل حداکثری گاز به نیروگاه شهید رجایی از اولویت های شرکت گاز استان است، افزود: 62 درصد گاز مصرف شده استان در هشت ماه امسال مربوط به گاز تحویلی به این نیروگاه است. به گفته بوشهری، این میزان تحویل گاز به نیروگاه شهید رجایی نسبت به مدت مشابه سال گذشته، 10 درصد افزایش داشته است.

مديرعامل شركت گاز استان قزوين با اشاره به سرد شدن هوا و افزایش مصرف گاز در بخش خانگی، میزان مصرف انرژی به ویژه گاز طبیعی ازسوی مشترکان خانگی را بالاتر از میانگین جهانی عنوان و اظهار کرد: با مصرف بهینه و منطقی گاز، این سوخت پاک باید به سوی صنایع سوق یابد تا زمینه ای برای رشد  صنعتی و اقتصادی کشور باشد.

وی همچنین بر رعایت توصیه های ایمنی از مشترکان گاز خواست تا با مصرف بهینه گازاین شرکت را در استمرار تحویل گاز به همه بخش ها اعم از خانگی، تجاری و صنعتی یاری کنند.

 

راه اندازی سامانه هزینه یابی بر مبنای فعالیت

مدیرعامل شرکت گاز استان گیلان از راه اندازی سامانه هزینه یابی بر مبنای فعالیت (ABC) در اين شرکت خبرداد.

حسین اکبر افزود: سامانه مزبور در جهت بهبود مستمر فعالیت های شرکت گاز استان گیلان و باهدف بهینه سازی سیستم مالی آن راه اندازی شده است. وی با بیان اینکه سامانه هزینه یابی بر مبنای فعالیت از جمله طرح های از کیفی امور مالی شرکت گاز استان گیلان است، افزود: این سامانه با همکاری امور مالی شرکت گاز استان هرمزگان راه اندازی شده است. اکبر با استقبال از راه اندازی این سیستم اظهار کرد: دستیابی به اطلاعات و گزارش های صحیح از وضعیت هزینه های انجام شده جهت دستیابی به اهداف شرکت، یکی از نتایج مهم اجرای این پروژه است.

وی گفت: در این مدل هزینه یابی، برخلاف روش مرسوم، تمرکز بر شناسایی فعالیت های سازمان، تخصیص هزینه ها به فعالیت ها و محصول، همچنین خدمات نهایی سازمان  است.

مدیرعامل شرکت گاز استان گیلان تصریح کرد: این ردیابی عوامل تشکیل دهنده هزینه ها، امکان بهینه سازی یا تغییر روش انجام فعالیت ها در جهت کاهش قیمت تمام شده محصول یا خدمات را برای مدیریت سازمان فراهم می کند.

 

تلاش حداکثری برای فرآورش گاز  در فصل زمستان

مديرعامل شركت پالايش گاز فجرجم با اشاره به اهميت توليد گاز به ویژه در نيمه دوم سال گفت: با توجه به ورود به دوره سرما، کارکنان این مجموعه نیز همه تلاش خود را برای تولید حداکثری و گرم نگه داشتن منازل مردم به کار خواهند گرفت. عبدالصمد نجفي در جمع كاركنان و روساي واحد تعميرات شرکت پالایش فجرجم، با بیان اینکه این پالايشگاه پويا و فعال در سبد انرژي كشور نقش تعيين كننده اي دارد، افزود: اين شركت، موازي با توليد براي افزايش خوراك نیز برنامه دارد و براي رسیدن به نتیجه مطلوب، راهکارهایی در نظر گرفته است. وي با بیان اینکه حجم تولید کنونی پالایشگاه فجرجم برابر با تولید اسمی آن است، نقش کارکنان این پالایشگاه را در بخش های مختلف به ویژه تعمیرات مهم خواند.

 

تعمیر كارخانه دانه بندی گوگرد  با توان داخلی

رییس بازرسی فنی شرکت پالایش گاز ایلام از پایان جوشکاری تعمیری استیل بلت های کارخانه دانه بندی گوگرد این پالایشگاه با تکیه بر توان شرکت های داخلی خبر داد. بهزاد پرچم پورگفت: استیل بلت، تسمه ای از جنس فولاد زنگ نزن با ضخامت بسیار کم (یک میلی متر) وعرض بیش ازیک متر است که برای خنک کاری گوگرد مذاب دانه ای استفاده می شود. به گفته وی، استیل بلت ها از جمله تجهیزات حساس کارخانه دانه بندی گوگرد هستند که وجود آنها برای تولید مستمر، حیاتی است.

پرچم پور با اشاره به از رده خارج شدن این تجهیزات(استیل بلت) به دلیل ترک خوردگی و پارگی احتمالی آنها گفت: برشکاری و جوشکاری این تجهیز به دلیل ضخامت کمی که دارد، نیازمند فناوری خاصی است. وی با بیان اینکه سخت ترین مرحله جوشکاری استیل بلت ها، مهار محل جوشکاری و ناحیه اطراف آن است، تصریح کرد: در این عملیات از جوشکاری به روش آرگون اتوماتیک به روش فلر استفاده شده است.  پرچم پور تصریح کرد: از آنجا که جوشکاری موجب سوختن و تغییر شکل محل و ناحیه اطراف جوش می شود، این عملیات با استفاده از فیکسچرهای خاصی که به این منظور طراحی و ساخته شده بود، انجام شد. رییس بازرسی فنی شرکت پالایش گاز ایلام تاکید کرد: عملیات مزبور با تکیه بر توان شرکت های ایرانی زیر نظر کارشناسان بازرسی فنی و تعمیرات پالایشگاه در 10 روز کاری انجام شده است.