انتصاب مدیرکل بازرسی وزارت نفت

 مدیرکل بازرسی و رسیدگی به شکایات وزارت نفت منصوب شد. وزیر نفت در حکمی، اشکان میرمحمدی را به عنوان مدیرکل بازرسی و رسیدگی به شکایات وزارت نفت منصوب کرد. متن حکم بیژن زنگنه خطاب به میرمحمدی به شرح زیر است:

«با عنایت به تعهد و تخصص جنابعالی، با استعانت از خداوند دانای توانا، به موجب این حکم به عنوان مدیرکل بازرسی و رسیدگی به شکایات وزارت نفت منصوب می شوید.

انتظار دارد با تحولی که ایجاد می کنید، بازرسی نقشی فعال تر ایفا نموده و با انجام صحیح وظایف ذاتی خود و ارائه گزارش های مناسب به اینجانب، در صیانت از اعتبار صنعت نفت و دارایی های مادی و معنوی آن بیش از پیش مؤثر باشد. از خداوند قادر متعال برای جنابعالی در این مسئولیت خطیر، با همکاری دیگر همکارانتان، توفیق خدمت به مردم مسئلت می کنم.»

زنگنه در حکمی جداگانه‎، از زحمات سیدمحمد احمدی که پیش از این عهده‎دار سرپرستی اداره کل بازرسی و رسیدگی به شکایات وزارت نفت بود نیز، قدردانی کرد.

 

برگزاری سومین المپیاد مهندسی نفت

سومین المپیاد علمی- پژوهشی مهندسی نفت در دو بخش علمی و پژوهشی و با هدف توسعه فرهنگ کارآفرینی، 16اسفندماه امسال برگزار می شود. دانشگاه صنعتی شریف با حمایت و همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، وزارت نفت، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت نفت عراق، مرکز همکاری‎های تحول و پیشرفت ریاست جمهوری، همچنین شرکت ملی نفت ایران و ستاد توسعه فناوری حوزه انرژی، در نظر دارد سومین المپیاد مهندسی نفت را در دو بخش علمی و پژوهشی و با هدف توسعه فرهنگ کارآفرینی برگزار کند. به این منظور و با هدف همفکری و همسوسازی دستگاه‎های اجرایی، موسسات، دانشگاه‎ها، پژوهشگاه‎ها، همچنین شرکت‎های خصوصی و دولتی فعال در صنعت نفت، نخستین جلسه کمیته راهبری این رویداد 12 آذرماه به میزبانی دانشگاه صنعتی شریف برگزار می‎شود. بخش پژوهشی سومین المپیاد علمی پژوهشی مهندسی نفت، با الهام از رقابت‎های ایده‎ محور مورد حمایت شرکت‎های بین‎المللی، به صورت جمع‎ سپاری چالش‎ها و دریافت ایده به صورت طرح پیشنهادی اجرا می‎شود.  علاقه‎مندان برای کسب اطلاعات بیشتر می‎توانند به وب‎سایت دبیرخانه المپیاد مهندسی نفت به نشانی www.Oilympic.com مراجعه کنند.

 

 رعایت الزام های اچ اس ای در بخش های توسعه ای و عملیاتی

مدیرکل اچ اس ای و پدافند غیرعامل وزارت نفت در بازدید از تاسیسات فاز 13 پارس جنوبی، بر اجرای کامل دوره های آموزش ایمنی و رعایت الزام های اچ اس ای در بخش ها توسعه ای و عملیاتی تاکید کرد.  سیدباقر مرتضوی در این بازدید که به همراه برخی مدیران صنعت نفت و سازمان پدافند غیرعامل کشور انجام شد، اظهار کرد: توجه به دوره های آموزشی و رعایت آنها برای همه بازدیدکنندگان فازهای پارس جنوبی، مهم و ضروری است. وی با تاکید بر مهم برشمردن بهره مند از اچ اس ای هوشمند در صنعت نفت گفت: دستیابی به این مهم، نیازمند رعایت و اجرای کامل همه الزام های اچ اس ای ابلاغ شده به وزارت نفت و شرکت ملی نفت (در قالب دستورعمل و راهنما) است.

مرتضوی از ابلاغ دستورعمل برنامه مقابله با شرایط اضطراری در آینده نزدیک خبر داد افزود: در این دستورعمل، شرایط اضطراری در سه سطح تعریف شده است. مدیرکل اچ اس ای وزارت نفت همچنین ساماندهی فرودگاه های ملکی وزارت نفت را برای حفظ ایمنی وامنیت سرمایه انسانی مهم برشمرد و افزود: توانمندسازی غواصان صنعت نفت نیز از برنامه های امسال وزارت نفت است که کارگروه آن تشکیل شده است.

پیام معتمد، مجری فاز 13پارس جنوبی نیز با ارائه گزارشی از اقدام های انجام شده و در حال انجام حوزه اچ اس ای اظهار کرد: سیستم مجوز کار براساس راهنمای وزارت نفت و شرکت ملی نفت ایران در حال اجراست.

وی با اشاره به اهمیت توجه به آموزش در پیشبرد اقدام ها و فعالیت ها مطابق برنامه گفت: این موضوع در فاز13 به خوبی رعایت می شود؛ به طوری که بیشتر مسئولان و کارشناسان آن، مدرک بین المللی مدیریت پروژه دریافت کرده اند. مانی عبدالله زاده، مدیر بهداشت، ایمنی و محیط زیست و پدافند غیرعامل شرکت ملی نفت ایران نیز با بیان اینکه اجرای فازهای در حال توسعه از سوی پیمانکاران داخلی کاری ارزشمند است، اقدام های انجام شده در زمینه اچ اس ای را مطلوب خواند و بر تداوم  و الزام اجرای کامل آن تاکید کرد.

حسین حاج حسینی، رئیس سازمان حراست صنعت نفت نیز تلاش این سازمان را همسو با پیشگیری دانست و گفت: رعایت الزام ها و عمل نکردن به برخی کارها به منظور پیشگیری است.

مظاهر انصاری، رئیس بهداشت، ایمنی و محیط زیست شرکت نفت و گاز پارس، نیز استفاده از تجربه های فازهای گذشته در فاز 13پارس جنوبی و بهره برداری واحدهای مرتبط با محیط زیست دیگر واحدها را از مزیت های اجرای این فاز برشمرد.

 

همكاري با دستگاه هاي اجرايي در پی بارندگی های اخیر

مديرعامل شركت ملي مناطق نفت خيز جنوب از همكاري اين شركت با مديريت بحران و دستگاه هاي اجرايي خوزستان در جهت عمل به مسئوليت هاي اجتماعي و خدمت رساني به مردم اهواز در پي مشكلات ناشی از بارندگي هاي اخير خبر داد.

احمد محمدي با اشاره به بارندگي هاي اخير در كشور، نزول رحمت الهي، لبخند طبيعت و شكرگزاري بر اين بركت عظيم را واجب خواند و افزود: در پی این بارش ها و آب گرفتکی معابر و بروز مشکل برای شهروندان، شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب با استفاده از پمپ های سبک و سنگین، همچنین ماشین آلات مرتبط، توانست در جهت خدمت رسانی به مردم گام بردارد. وی با بیان اینکه آب گرفتگی معابر می توانست مشکلات دیگری مانند حوادث انسانی و سلامت بهداشت کلانشهر اهواز را در پی داشته باشد، افزود: این مهم با تلاش همه بخش ها ودستگاه های اجرایی شهر مرتفع شد. محمدی مشارکت مقاوم سازی سدخاکی بهبهان را با تامین خودروهای سنگین، بخشی دیگر از همکاری های شرکت مناطق نفت خیز جنوب با دستگاه های اجرایی استان خوزستان برشمرد. مديرعامل شركت ملي مناطق نفت خيز جنوب تاكيد كرد: اموال و دارايي هاي اين شركت متعلق به مردم است و در كنار حصول اطمينان از تداوم توليد و ايمني تاسيسات، هر آنچه به تسهيل روند زندگي و رفع نيازهاي معيشتي، فرهنگي و اجتماعي كمك كند، در اختيار مردم قرار مي دهد.

 

ضرورت نگاه سیستمی به مدیریت مصرف

رئیس اداره بهینه‎سازی مصرف انرژی شرکت نفت مناطق مرکزی، نبود دیدگاه سیستمی در زمینه مدیریت مصرف انرژی را از مهم ترین عوامل افزایش مصرف انرژی در سازمان‎ها، ادارات و صنایع مختلف دانست.

حشمت‎الله رضایی درباره افزایش بهره‎وری انرژی به‎منظور کاهش هزینه‎های تولید گفت: امروزه به موضوع افزایش بهره وری انرژی با هدف کاهش هزینه های تولید وافزایش سود به ویژه با افزایش قیمت حامل های انرژی، توجه بیشتری می شود.

وی افزود: وجودفرصت های فراوان در صنایع نفت و گاز برای بهینه‎سازی مصرف انرژی، موجب شده است ظرفیت مناسبی برای طراحی و اجرای پروژه های بهینه‎سازی، همچنین بهره مندی ازمنافع آنها در اختیار ادارات بهینه‎سازی مصرف انرژی قرار گیرد.

رضایی همچنین درباره اولویت‎های اداره بهینه سازی مصرف انرژی شرکت نفت مناطق مرکزی گفت: این مجموعه به عنوان یک اداره نوپا، ممیزی فنی انرژی، استقرار و دریافت گواهینامه نظام مدیریت انرژی مبتنی بر استاندارد ایزو2011 و5000 در ساختمان های ستاد را در اولویت کاری قرار داده است.

به گفته وی، انجام پروژه های پژوهشی، تحقیقاتی، مطالعاتی در زمینه انرژی های نو و تجدیدپذیر، همچنین آموزش کارکنان در زمینه سامانه مدیریت انرژی و انجام ممیزی از دیگر اولویت های اداره بهینه سازی مصرف انرژی شرکت نفت مناطق مرکزی است.

 

نقش آفرینی در صدور خدمات فنی و مهندسی

مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران گفت: این شرکت در زمینه صدور خدمات در بخش‎های عملیات حفاری، خدمات یکپارچه فنی و مهندسی، نقش برجسته‎ای در حوزه کشورهای خلیج‎فارس دارد. سیدعبدالله موسوی در بازدید ازدستگاه حفاری 94 فتح در جمع کارکنان عملیاتی با اشاره با بهره مندی شرکت ملی حفاری ایران از دانش فنی و برخورداری از 73 دکل خشکی تصریح کرد: تلاشگران عرصه صنعت حفاری، عزم و اراده ای غالب برای ایجاد تحول در روند فعالیت‎های عملیاتی، فنی، تخصصی و پشتیبانی برای پیشبرد اهداف کوتاه‎مدت، میان‎مدت و بلندمدت شرکت دارند. وی افزایش بازدهی، رشد فزاینده متراژ، تعمیرات اساسی دستگاه‎ها و تجهیزات حفاری را مهم‎ ترین رویکرد شرکت ملی حفاری ایران عنوان کرد. موسوی با بیان اینکه مهندسی، رعایت استانداردها، کنترل و نظارت، شاخص‎های اصلی راهبری هستند، افزود: فعالیت های اجرایی باید بر مبنای اصول مهندسی و بر اساس پروتکل الزام‎های کار با تایید (اچ اس ای) و بازرسی انجام شود تا برآیند آن در روند افزایش بازدهی در بخش‎های مختلف تاثیرگذار و ملموس باشد. مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران با اشاره به اینکه بروز حوادث با توجه به ریسک بالای کار در صنعت حفاری اجتناب ‎ناپذیر است، رعایت دستورعمل‎ها، دقت و به کارگیری قوانین تعریف شده در بخش‎های عملیاتی، اجرایی، فنی، درون‎چاهی و جابه جایی تجهیزات را در به صفر رساندن حوادث یا کاهش ضریب آن و پیشگیری از وقوع حادثه، مهم برشمرد..

موسوی به عمر دستگاه‎ها و تجهیزات و کار مستمر دکل‎ها اشاره و تاکید کرد: برای جلوگیری از وقفه‎های احتمالی ناشی از اشکالات و معایب فنی و عملیاتی، توجه به تعمیرات اساسی و دوره‎ای (اورهال) دستگاه‎های حفاری و تجهیزات خدمات فنی باید در ردیف مهم ترین سرفصل های کار قرار گیرد تا بتوان سهم خود در بازار کار داخلی را ارتقا بخشید. وی تصریح کرد: برای ورود به بازارهای خارجی نیز باید استاندارد های لازم را در اختیار داشت. موسوی همچنین توجه به نیروی انسانی، تامین نیازها، رضایتمندی کارکنان و تلاش برای ارائه خدمات بهتر رفاهی، فرهنگی و ورزشی را همسو با ایجاد زمینه‎های انگیزشی برای افزایش بهره‎وری و شتاب‎بخشی در فرآیند کارها مهم برشمرد.

 تاکید بر ارتباط با مراکز هواشناسی

مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران همچنین در سومین نشست کمیته پدافند غیرعامل و مدیریت بحران این شرکت با توجه به شرایط متغیر آب و هوایی، بر ارتباط نزدیک شرکت ملی حفاری ایران با مراکز استانی سازمان هواشناسی در پاییز و زمستان امسال تاکید کرد.

وی افزود: باتوجه به پراکندگی دستگاه‎های حفاری در استان‎های مختلف، مدیریت های اچ اس ای، پدافند غیرعامل، بحران و فوریت های پزشکی مکلفند به منظور اطلاع از وضعیت جوی و اطلاع‎ رسانی به دکل‎ها، همچنین آگاهی و انجام اقدام‎های پیشگیرانه در مواقع وقوع حوادث طبیعی، با ادارات کل و مراکز هواشناسی ارتباط نزدیک داشته باشند.

موسوی با بیان اینکه سلامت کارکنان در اولویت است، افزود: مسئولان و نیروهای عملیاتی باید به طور منظم در جریان گزارش‎های هواشناسی باشند تا در شرایط وقوع حوادث و شرایط نامناسب جوی تمهیدات لازم اندیشیده شود.

 

12 درصد افزایش مصرف بنزین  در فصل برداشت زعفران

مصرف بنزین منطقه تربت حیدریه در فصل برداشت زعفران 12 درصد افزایش یافت.

جواد بلندی گفت: این منطقه عملیاتی تامین سوخت مورد نیاز 400 هزار نفر فعال در زمینه کشت زعفران را در مراحل مختلف آن (کاشت، داشت و برداشت) به عهده دارد.

وی افزود: زعفران یکی از شاخص ترین محصولات کشاورزی حوزه منطقه تربت حیدریه (جنوب خراسان رضوی) است؛ به طوری که رتبه نخست تولید آن در کشور به این منطقه اختصاص دارد.

تولید زعفران، یکی از مهم ترین منابع اشتغال و درآمد منطقه تربت حیدریه است و شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی این منطقه وظیفه تامین سوخت مورد نیاز بخش حمل ونقل و کشاورزی زعفران کاران و بهره برداران این بخش از کشاورزی را به عهده دارد.

 

54 میلیون لیتر صرفه جویی در مصرف بنزین

مدیر شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه چهارمحال و بختیاری گفت: مصرف سی ان جی و استقبال از این سوخت پاک در 8 ماه امسال  54 میلیون لیتر صرفه جویی بنزین را در پی داشته است.

جعفر سالاری نسب افزود: دربازه زمانی یاد شده 54 میلیون و 256 هزار مترمکعب گاز طبیعی فشرده (سی ان جی) به جایگاه های سوخت عرضه شده است.

وی گفت: با استقبال از مصرف سی ان جی دربازه زمانی یاد شده، در مصرف همین میزان بنزین نیز صرفه جویی شده است.

سالاری نسب با اشاره به بازدیدهای ادواری کارشناسان شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی از جایگاه های عرضه سی ان جی اظهار کرد: در این بازدیدها عملکرد جایگاه های عرضه سی ان جی با هدف ارائه خدمات ایمن به شهروندان، مطابق با چک لیست های سازمان استاندارد پیگیری می شود.

 

رشد ایمن‎سازی خطوط لوله و تاسیسات

مدیر امور فنی شرکت نفت و گاز آغاجاری با بیان اینکه در نیمه نخست امسال 332 هزار و 935 دسی مترمربع از خطوط لوله و تاسیسات فرآیندی این شرکت ایمن سازی شده است، از رشد 115 درصدی این فعالیت ها در مقایسه با مدت مشابه پارسال خبرداد.

 کوروش محمدی افزود: در این عملیات که با هدف رفع معایب و جلوگیری از کاهش تولید و آسیب به تاسیسات و خطوط لوله انجام شده است، پوشش خطوط لوله زیرزمینی با دستگاه سی اسکن بررسی شد.

وی سنجش کاهش ضخامت احتمالی، همچنین بررسی عیوب ساختاری در خطوط لوله به روش آلتراسونیک را بخش دیگری از فعالیت های انجام شده در 6 ماه نخست امسال  برشمرد.

محمدی تصریح کرد: مجموعه این عملیات با تلاش کارشناسان اداره بازرسی فنی و خوردگی فلزات به منظور بهینه‎سازی تولید و صیانت از خطوط لوله و تاسیسات فرآیندی، انجام شده است.

فریدون سروی، رئیس اداره بازرسی فنی و خوردگی فلزات شرکت نفت و گاز آغاجاری نیز گفت: با توجه به اینکه  شناسایی عیوب خطرناک و ادوات آسیب دیده و متعاقب آن تعمیر یا تعویض آنها پیش از وقوع حوادث، سبب کاهش قابل ملاحظه هزینه های اقتصادی و انسانی ناشی از حوادث غیرقابل پیش بینی است، در 6 ماه نخست امسال 255 محل عیب شناسایی شد.

وی افزود: با بررسی پوشش خطوط لوله زیرزمینی، حدود 5 هزار و 200 مترخطوط لوله قدیمی که فشار عملیاتی بالاتری داشتند و محل عبورآنها نزدیک مکان های راهبردی و تجمع نیروی انسانی بود، در اولویت قرار گرفت.

سروی گفت: این خطوط نیز از سوی همکاران بخش مهندسی خوردگی فلزات بهروش سی اسکن ارزیابی و با شناسایی نقاط معیوب دستورعمل تعمیراتی آنها صادر شد.

به گفته وی استفاده از این روش ارزش اقتصادی فراوانی را برای شرکت به همراه داشته است، زیرا در گذشته برای بررسی و اجرای 150 متر ایمن‎سازی خطوط لوله زیرزمینی هزینه‎های زیادی صرف می‎شد، اما با اجرای این روش، نیازی به هزینه اضافی نیست و فقط نقاط معیوب ترمیم می شود.