شرکت گاز فراتر از مسئولیت اجتماعی عمل می کند

کمپین  پنهانی در پستوی مهربانی

جواد آریانی   این روزها، سخن گفتن از اقدام ها و فعالیت های مطلوب صنعت نفت و گاز در رسانه های مکتوب و مجازی داخلی و خارجی، کاری، مدام و روزمره است. چراکه بدون اغراق خدمات انجام شده در این صنعت، پیشتاز و سرتیتر ارائه گزارش های روزانه کشور است. در طول 4 دهه انقلاب با برکت اسلامی و به صورت عینی طی چند سال گذشته کارکنان صنعت گاز با تلاش و کوششی مثال زدنی موفق شدند با ثبت رکوردهای گسترده، برگ زرینی در تاریخ کشور عزیزمان به ثبت برسانند. مهرتایید این ادعا، توسعه شبکه های گازرسانی در اقصی نقاط روستاها و شهرهای واجد شرایط کشور است. همین تلاش ها و زحمات باعث شده تا امروزه نام بردن از روستاهای فاقد گاز با خاطره هیزم و ورق زدن دفتر خاطرات قدیمی های روستا همراه شود، اما این بار برخلاف همه دفعات، دلیل مطرح شدن نام شرکت گاز بر سر زبان ها حوزه فنی و عمرانی نیست. سخن از مهربانی و یک قانون نانوشته در بین کارکنان این صنعت است....

 آغاز ماجرا تنها با یک پیام

چند روز قبل یکی از دوستان تماس گرفت و گفت: رئیس اداره گاز گناباد در زمستان گاز مردم مستضعف را قطع نمی کند و حتی پول قبض افراد مستضعف را پرداخت می کند؛ اما از همه این موضوع را پنهان کرده و رسید قبض ها را نیز در کشوی میزش می گذارد. به شخصه دو سه بار بیشتر آقای نجاتی را حتی از نزدیک ندیده بودم، به اتاق کارش رفتم و از او خواستم کشوی میزش را باز کند و داستان رسید قبض های کشو را بگوید. اصرار می کرد جایی درج نشود، اما نمی توان این نجابت و وجدان یک مدیر در نظام جمهوری اسلامی را نشان نداد که خود رئیس اداره قبض مردم مستضعف شهرش را پرداخت کند. انتشار همین پیام ساده در یکی از کانال های مجازی شهرستان گناباد به نقل از یکی از خبرنگاران کافی بود تا در ظرف زمانی کوتاهی بمب خبری در کشور شروع به انفجار کند.

 کمک به مستمندان عادت دیرینه کارکنان گاز

اکبرنجاتی، رئیس اداره گاز ناحیه گناباد درباره این ماجرا می گوید: اصل انتشار این مطلب کار اشتباهی بود، زیرا اگر فردی کار خوبی انجام می دهد صرفا با خدای خودش معامله می کند و پاداش آن را جز از درگاه احدیت از شخص دیگری مطالبه نمی کند.

وی می افزاید: فرهنگ کمک به فقرا و مستمندان واقعی از قدیم در بین همه کارکنان شرکت ملی گاز ایران وجود داشته و حتی صندوق هایی نیز برای جمع آوری صدقات همکاران برای این موضوع فراهم است. علاقه ای به رسانه ای شدن موضوع نداشتم. چراکه کار من در مقابل تلاش ها و خدماتی که همکاران بنده در طول سال برای تامین انرژی گرمایشی مردم در اقصی نقاط کشور انجام می دهند، بسیار ناچیز است. همه ما انسان هستیم و اگر واقعا نسبت به فقر شخصی اطمینان حاصل کنیم، بدون شک با روحیه مسلمانی برای کمک اقدام می کنیم. این افرادی که قبض آنها پرداخت شده، با اولین اخطار به اداره گاز مراجعه می کنند، همین مراجعه خودش ثابت می کند که فرد مسئولیت پذیر است.

وی با یادآوری اینکه گاهی با دادن مهلت به این مشترکان می توانند بدهی خود را پرداخت کنند، می افزاید: به هرحال تا جایی که امکان داشته باشد، از قطع گاز منازل این افراد جلوگیری می شود، البته افرادی نیز هستند که وضع مالی مناسبی دارند، اما در برابر بدهی خود به دستگاه های خدمت رسان سهل انگاری می کنند که حساب آنها با افراد نیازمند متفاوت است.

رئیس اداره گاز گناباد بابیان اینکه به موقع پرداخت کردن قبض گاز می تواند بسیاری از مشکلات گازرسانی را برطرف کند، یادآور می شود: مردم باید هرچه بیشتر نسبت به پرداخت بدهی خود به دستگاه های دولتی حساس شوند و آن را به تأخیر نیندازند.

 ضریب نفوذ 93 درصدی گاز در شهر تاریخی گناباد

 نجاتی درباره موقعیت جغرافیایی شهرستان گناباد می گوید: گناباد به عنوان مرکز شهرستان در جنوب استان خراسان رضوی واقع است. این شهر از کهن ترین شهرهای ایران محسوب می شود. عمیق ترین و قدیمی ترین قنات جهان (قنات قصبه) در این شهر قرار دارد. این قنات از دوره هخامنشیان تاکنون، عامل تولید و حیات در این شهر بوده است. قنات قصبه به شماره ۵۲۰۷ در یونسکو در سال ۱۳۹۵ ثبت شد.

وی اضافه می کند: مسجد جامع، مدرسه نجومیه، موزه مردم شناسی، خانه شریعت، آب انبار، روستای تاریخی زیبد، سرو کهن و مسجد جامع عبدالله نوقاب و از همه مهمتر مرقد علامه بهلول گنابادی، از مهمترین آثار تاریخی، باستانی و گردشگری این شهر محسوب می شود. در بحث بهره مندی از نعمت گاز نیز هم اکنون از تعداد 49 روستای واجدد شرایط، 43 روستا با جمعیت 10 هزار و 781 خانوار از نعمت الهی گاز بهره مند هستند. همچنین تعداد یک روستا با جمعیت 456 خانوار نیز در مرحله پیمان سپاری قرار دارد. در بخش شهری نیز شهرهای بجستان، کاخک، گناباد و بیدخت گازدار هستند.

وی ادامه می دهد: برای گازرسانی به این تعداد روستا و شهر 862 کیلومتر شبکه گازرسانی با 25 هزار و 671 مورد انشعاب اجرایی شده است.

  پیام مهربانی صنعت گاز برای مردم

سید احمد علوی، رئیس روابط عمومی شرکت گاز خراسان رضوی نیز با اشاره به انتشار گسترده این پیام در رسانه ها اظهار می کند: این خبر حاوی پیام مهربانی کارکنان صنعت گاز برای همه اقشار مردم علی الخصوص نیازمندان و مستمندان بود. کارکنان شرکت گاز با تلاش و کوششی مثال زدنی موفق شده اند تا پرچم سازندگی را در اقصی نقاط کشور به اهتزاز درآورند. همه کارشناسان و صاحب نظران با سختی های کار صنعت گاز آشنا هستند. مراحلی همانند استخراج، پالایش و انتقال و توزیع که همه و همه مستلزم زمان و تلاش مثال زدنی است. در این بین انتشار خبر «کمک به مستمندان توسط کارکنان شرکت گاز» که حتی جزء وظایف سازمانی محسوب نمی شود، نشان دهنده حقیقت فطری کارکنان این صنعت است. البته تاکید می کنم این خبر برای کارکنان شرکت گاز تازگی نداشت. چراکه هر کسی که در این صنعت مشغول به فعالیت است حتما تاکنون به طور مخفیانه اقدام به پرداخت گازبهای یکی از مشترکان واجد شرایط کرده است. به قول ما روابط عمومی ها این یک «کمپین پنهان» در بین کارکنان شرکت گاز است.

علوی یادآوری می کند: وقتی سخن از مشترک واجدشرایط به میان می آوریم منظورمان افراد مستمندی است که در عین مدیریت مصرف، به پرداخت هزینه های گاز مصرفی خود مسئولیت پذیر و حساس هستند. به هرحال میل رسانه ها به انتشار اخبار عاطفی و البته پذیرش آن از سمت جامعه موجب شد تا در مدت زمان کمتر از چند ساعت این خبر یا بهتر بگوییم این فرهنگ کارکنان شرکت گاز به بمب خبری رسانه های کشور تبدیل شود.

 شرکت گاز فراتر از مسئولیت اجتماعی

در ادامه این گزارش، به سراغ سیدحمیدفانی، رئیس هیات مدیره و مدیرعامل شرکت گاز خراسان رضوی می رویم. وی که تجربه ای 31 ساله در صنعت گاز دارد، می گوید: به خاطر دارم از زمان قدیم برخی همکاران به عنوان بانی این کار خیر در سازمان شناخته شده بودند. هر کدام از همکاران که صدقه یا نذری داشت، برای پرداخت قبوض مستمندان واقعی، تاکید می کنم مستمندان و نیازمندان واقعی، در اختیار او می گذاشت تا اگر فردی به اداره مراجعه کرد، بدون اینکه به کرامت شخصی فرد خللی وارد شود مشکل گازبهای مصرفی او را حل کنند. صنعت گاز در این اقدام خداپسندانه یدطولایی دارد. اطمینان دارم در بیشتر شهرها این فرهنگ و سنت پسندیده به صورت مخفی در حال انجام است.

وی می افزاید: البته مسئولیت پذیری شرکت گاز و حتی در برخی موارد فراتر از مسئولیت پذیری در قبال جامعه به همین جا ختم نمی شود و اجرای طرح هایی همانند تقسیط گازبهای برخی مشترکان اعم از صنعتی و خانگی، فعالیت در حوزه فرهنگ سازی مصرف صحیح و ایمن گاز طبیعی، توجه به محیط زیست پیرامونی شهرها، تلاش برای ایجاد رونق اقتصادی با گازرسانی به صنایع، عقد قراردادهای آموزشی با سازمان هایی همچون فنی و حرفه ای، آموزش و پرورش و دانشگاه ها و هزاران مورد دیگر، بخشی از فعالیت های گوناگون صنعت گاز در حوزه مسئولیت اجتماعی محسوب می شود.

فانی اضافه می کند: به عقیده بنده صنعت گاز بدون اغراق یکی از برندها و برترین سازمان های کشور در حوزه خدمت رسانی و مسئولیت پذیری است که کارکنان آن با روحیه ای جهادی به دور از هرگونه شانتاژ خبری و رسانه ای فقط و فقط به آینده کشور و توسعه و آبادانی این مرز و بوم مشغولند و در این مسیر از هیچ کوششی فروگذار نیستند. به عنوان عضو کوچکی از خانواده بزرگ صنعت گاز کشور با سی و یک سال سابقه به احترام همه همکارانم تمام قد بلند می شوم و بر دستان ایران ساز همه آنان در جای جای صنعت گاز بوسه می زنم.

بازخورد مثبت مردم و خبرنگاران

انتشار این مطلب با واکنش های گسترده و سیگنال های مثبتی از سوی مردم و صاحبان قلم در دنیای مجازی همراه شد. یک کاربر در اینستاگرام درباره این مطلب نوشت: در این دوره خبرهای تلخ تو خبر خوب شدی، مدیر شرکت گازی که قبض مستضعفان شهر را پرداخت می کند. خبرنگاری در توییتر گفت: رئیس اداره گاز گناباد و کارمندانش به جای قطع گاز نیازمندان در هوای سرد زمستان، بدون اطلاع آنها قبضشان را از جیب شخصی خود پرداخت می کنند. اول تحقیق کرده مسئولیت پذیری فرد و احتیاجش را ارزیابی می کنند و بعد اقدام می کنند. واقعا دمتون گرم. کاربری دیگر در سروش نوشت: در کنار تمام اتفاقات بد این روزهای جهان، مدیری در ایران وجود دارد که با دلسوزی با مردم همراه می شوند. اقدامی عجیب از رئیس و کارمندان اداره گاز، یکی از شهرستان های خراسان رضوی که موجب آرامش قلب مردم شد.