رئیس جمهوری:
نمی توانید جریان صادرات نفت ایران را قطع کنید

رئیس جمهوری با بیان این که آمریکا خیال می کرد با فشار چندماهه، ملت ایران تسلیم می شود، گفت: شما نمی توانید صادرات نفت ایران را قطع کنید، ما در برابر فشار، هرگز دست ها را بالا نخواهیم برد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، دکتر حسن روحانی که روز دوشنبه (۲۸ آبان ماه) به استان آذربایجان غربی سفر کرده بود، در جمع مردم شهرستان خوی گفت: از ایستادگی مردم ایران در برابر توطئه های اخیر دشمنان تشکر می کنم. می خواستند ۱۳ آبان ماه، روز اندوه مردم باشد، اما این روز، روز قدرت ملت ایران شد. ملت پاسخ اصلی آمریکا را ۲۲ بهمن ماه خواهد داد.

وی با بیان این که با فشار اقتصادی قادر نیستند ملت ایران را از مسیر استقلال و آزادی برگردانند، افزود: کاخ سفید بداند ملت بزرگ ایران پیرو فرهنگ عاشوراست و فقط در برابر خداوند رکوع می کند. فکر می کنند با فشار اقتصادی، حرف ناحق و جنگ روانی، ایران تسلیم می شود.

رئیس جمهوری با تاکید بر این که مردم بدانند به تعهدات خود طبق فرهنگ اسلام وفادار بوده ایم، تصریح کرد: می خواهند انتقام شکست های پیاپی در منطقه را از ملت ایران بگیرند. شکست آنها در منطقه، ناشی از ایستادگی کل ملت های منطقه است. آمریکا خیال می کرد با فشار چندماهه ملت ایران تسلیم می شود.

روحانی خطاب به دشمنان ملت ایران عنوان کرد: می دانیم عصبانی هستید، از اشتباهات خود برگردید. شما نمی توانید صادرات نفت ایران را قطع کنید، ما در برابر فشار، هرگز دست ها را بالا نخواهیم برد. بی شک با ایستادگی در کنار هم و هدایت رهبری، آمریکا را شکست می دهیم.

وی با اشاره به این که از قیمت صعودی اجناس مطلعم، گفت: تلاش دولت کنترل تورم و ارتقای اشتغال است، تولید سخت تر شده، اما صادرات بخش کشاورزی و صنعت فرصت های بیشتری یافته است.

 

 

بررسی استفاده از سرمایه های مردمی برای توسعه پالایشگاه ها 

نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی از بررسی طرح استفاده از سرمایه های مردمی برای توسعه پالایشگاه ها در کمیسیون متبوع خود خبر داد. حسین امیری خامکانی در این باره گفت: در نشست عصر روز یکشنبه (۲۷ آبان ماه) کمیسیون انرژی مجلس، طرح استفاده از سرمایه های مردمی برای توسعه پالایشگاه ها در ظرفیت های پایین بررسی شد. این طرح به وزارت نفت کمک می کند تا با سهولت بیشتری فرآیند اداری برای مشارکت ها را عملیاتی کند. وی با اشاره به این که مجری چنین طرحی، ۱۰ تا ۵۱ درصد سرمایه را خودش تامین می کند، افزود: در یکی از بندها آمده است که این طرح ها پتروپالایشی است و نفت و میعانات گازی را برای تولید فرآورده های نفتی در نظر می گیرند. نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در بند دیگر آمده است که وزارت نفت به مدت یک تا ۲ سال پس از زمان بهره برداری این پالایشگاه ها، پول نفت و میعانات گازی را که به عنوان خوراک به آنها تحویل داده دریافت نکند. امیری خامکانی تصریح کرد: در این طرح آمده است که رقمی از صندوق توسعه ملی برداشت و در یک فرآیند زمانی ۱۲ سال ازسوی مجریان طرح بازگشت داده شود. وی در ادامه با اشاره به این که نشست بعدی کمیسیون انرژی مجلس روز سه شنبه (۲۹ آبان ماه) با حضور بیژن زنگنه، وزیر نفت، فرهاد دژپسند، وزیر امور اقتصادی و دارایی و همچنین محمدباقر نوبخت، رئیس سازمان برنامه و بودجه برگزار می شود، گفت: تصمیم گیری درباره قیمت سوخت از موضوع های مربوط به این نشست است. نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس افزود: نخستین نشست کارگروه مدیریت مصرف سوخت برگزار شده است و نتیجه بررسی های کارگروه به شورای عالی هماهنگی اقتصادی قوای سه گانه ارائه می شود.

 

جایگزینی برای گاز وارداتی ایران به عراق وجود ندارد 

سخنگوی وزارت نفت عراق گفت: تولید داخلی عراق پاسخگوی تامین نیاز ایستگاه های تولید برق نیست و به خاطر همین جایگزینی برای گاز ایران نداریم.

به گزارش ایرنا، عاصم جهاد در یک برنامه تلویزیونی در گفت وگو با شبکه های محلی کردی در کردستان عراق با اعلام این مطلب گفت: هم اکنون هیچ جایگزینی برای گاز طبیعی ایران نداریم، زیرا ایران نزدیکترین نقطه به عراق است تا از آن بتوانیم گاز وارد کنیم.

وی تاکید کرد: عراق نمی تواند از هیچ کشور همسایه ای این مقدار گاز را تامین کرده و جایگزین گاز وارداتی از ایران کند.

جهاد تصریح کرد: این وزارتخانه در تلاش برای افزایش تولیدات داخلی است، اما برای رسیدن به این سطح عراق دست کم به سه سال زمان نیاز دارد.

دکتر حسن روحانی، روز شنبه (۲۶ آبان ماه) در نشست خبری با برهم صالح، رئیس جمهوری عراق از همکاری دو کشور در زمینه نفت و گاز خبر داد و گفت: ما در زمینه روابط و تبادل برق، گاز، فرآورده های نفتی و همچنین فعالیت های دو کشور در زمینه های کشف و استخراج نفت و اتصال راه آهن دو کشور از سمت غرب و جنوب گفت وگو کردیم.

 

با هدف مدیریت مصرف سوخت برگزار می شود
نشست مشترک کمیسیون انرژی و برنامه و بودجه مجلس 

نشست مشترک کمیسیون انرژی و برنامه و بودجه مجلس به منظور مدیریت مصرف سوخت، برگزار می شود.

اسدالله قره خانی با بیان این که نشست مشترک کمیسیون انرژی و برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با موضوع سوخت، روز دوشنبه (۲۸ آبان ماه) برگزار شد، گفت: از وزرای نفت، امور اقتصادی و دارایی و رئیس سازمان برنامه و بودجه در این نشست دعوت شده تا درباره مدیریت مصرف سوخت تصمیم گیری شود.

سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس با اشاره به این که مقرر شده پیش از ارائه لایحه بودجه سال ۹۸ کل کشور درباره مدیریت مصرف سوخت بررسی های جامع انجام شود، افزود: در این نشست همچنین قرار است راهکارهایی اتخاذ شود تا از قاچاق بی رویه سوخت جلوگیری کنیم.

۲۹ مهرماه نیز نشست کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با موضوع کارت هوشمند سوخت و راهکارهای مقابله با قاچاق سوخت با حضور برخی اعضای مرکز پژوهش های مجلس و انجمن نفت برگزار شد. در این نشست گزارشی درباره مصرف سوخت و کنترل آن و اقدام های گذشته همچون استفاده از کارت هوشمند سوخت ارائه و پیشنهادها درباره راهکارهای مهار مصرف سوخت مطرح شد.

 

 

بورس انرژی میزبان عرضه   ۱۰ هزار تن میعانات گازی 

بیش از ۱۰ هزار تن میعانات گازی در رینگ داخلی بازار فیزیکی بورس انرژی عرضه می شود.

به گزارش بورس انرژی، رینگ داخلی این بورس، روز دوشنبه (۲۸ آبان ماه) شاهد عرضه کالاهای سی او پالایش نفت آبادان، اکسترکت نفت سپاهان، نیتروژن مایع پتروشیمی مبین و حلال ۴۰۴ پالایش نفت شیراز بود و نفتای سنگین پالایش نفت لاوان نیز در رینگ بین الملل بازار فیزیکی عرضه شد.

در این روز همچنین بازار فیزیکی بورس انرژی ایران شاهد معامله ۳۱،۲۱۲ تن انواع فرآورده هیدروکربوری به ارزش بیش از ۱,۶۵۰ میلیارد و ۸۳۱ میلیون ریال بود. روز سه شنبه (۲۹ آبان ماه) کالاهای حلال ۵۰۳ پالایش نفت اصفهان، نفتای سبک پالایش نفت بندرعباس، متانول پتروشیمی شیراز، زاگرس و فن آوران، میعانات گازی پالایش گاز ایلام، نیتروژن، برش سنگین و سوخت کوره سبک پتروشیمی تبریز و برش سنگین پتروشیمی امیرکبیر در رینگ داخلی عرضه شد.

 

کارت سوخت؛  راهکار مدیریت مصرف بنزین

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: فرآورده های نفتی و به ویژه بنزین در ایران بدون ابزارهای کنترلی مصرف می شود و برخی افراد نیز صرفه جویی را سرلوحه کار قرار نمی دهند، از این رو استفاده از کارت هوشمند سوخت روشی مناسبی برای مهار مصرف افسارگسیخته این فرآورده است. جلال میرزایی افزود: با استفاده از کارت های هوشمند سوخت، مقدار مصرف با در نظر گرفتن جزئیاتی همانند مصرف سوخت در انواع خودروها یا پراکندگی مناطق کم مصرف و پرمصرف بررسی می شود که این نوع اطلاعات برای مدیریت مصرف سوخت کشور بسیار مهم است. وی اظهار کرد: با توجه به تفاوت قابل توجه قیمت بنزین در داخل کشور و کشورهای همسایه، استفاده دوباره از کارت سوخت از رواج قاچاق به ویژه قاچاق سازمان یافته این فرآورده نفتی جلوگیری می کند.

این عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: بی شک استفاده از سامانه های کنترلی همانند کارت سوخت می تواند راهکاری برای مقابله با قاچاق فرآورده باشد. میرزایی عنوان کرد: وضع کنونی اقتصاد کشور و تحریم ها اقتضا می کند که استفاده از کارت سوخت در جایگاه ها الزامی شود.

شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران روز دوشنبه (۲۸ آبان ماه) در اطلاعیه ای اعلام کرد: به منظور جلوگیری از قاچاق بنزین به ویژه با تشدید قاچاق از مرزها، تصمیم بر این شده که تحویل بنزین به خودروها و موتورسیکلت ها، از تاریخی که متعاقباً اعلام خواهد شد، تنها با استفاده از کارت سوخت انجام شود.

 

 با دستور وزیر نفت انجام شد  
از سرگیری صادرات نفت کرکوک  به جیهان 

انتقال روزانه ۵۰ تا ۶۰ هزار بشکه نفت خام میدان های نفتی کرکوک به پایانه جیهان با خط لوله کرکوک-جیهان از سرگرفته شد. به گزارش خبرگزاری رویترز، عراق روز جمعه (۲۵ آبان ماه) صادرات نفت کرکوک را که از یک سال پیش به دلیل بلاتکلیفی میان دولت مرکزی و اقلیم کردستان عراق متوقف شده بود، به دنبال روی کار آمدن دولت جدید در بغداد و حصول توافقی آزمایشی با اربیل، از سر گرفت. منابع صنعتی می گویند: ازسرگیری صادرات نفت کرکوک با رقم پایین ۵۰ تا ۶۰ هزار بشکه در روز آغاز شده است که با رقم روزانه ۳۰۰ هزار بشکه سال گذشته، فاصله ای چشمگیر دارد، همچنین مشخص نیست چه موقع و تا چه مقدار این رقم افزایش می یابد. نفت خام کرکوک به وسیله خطوط لوله ای که از اقلیم کردستان عراق عبور می کند؛ به بندر مدیترانه ای جیهان ترکیه انتقال داده می شود و پس از ذخیره سازی در مخازن نفتی این پایانه، از آنجا روانه بازارهای جهانی می شود. عاصم جهاد، سخنگوی وزارت نفت عراق تایید کرد که صادرات از سر گرفته شده است و دو طرف به توافقی برای از سرگیری عرضه ۵۰ تا ۱۰۰ هزار بشکه  نفت در روز دست یافته اند. قیمت های نفت خام در نتیجه صادرات کمتر از سطح انتظار اقلیم کردستان عراق  با افزایش روبه رو شد.

توافق اخیر حاکی از آمادگی عادل عبدالمهدی، نخست وزیر عراق، و ثامر غضبان، وزیر نفت این کشور، برای همکاری با اربیل باوجود تنش های ناشی از همه پرسی استقلال ناموفق سپتامبر سال ۲۰۱۷ میلادی است. قطع صادرات نفت کرکوک در اکتبر سال ۲۰۱۷، عرضه ۳۰۰ هزار بشکه در روز را از عراق به سوی ترکیه متوقف کرد؛ موضوعی که زیان درآمد خالصی (net revenue loss) معادل ۸ میلیارد دلار را ظرف سال گذشته میلادی در پی داشت. بیشتر صادرات نفت عراق از میدان های جنوبی عرضه می شود، اما کرکوک، یکی از بزرگ ترین و قدیمی ترین میدان های نفت در خاورمیانه به شمار می آید که مقدار ذخایر قابل برداشت آن ۹ میلیارد بشکه نفت برآورد شده است. مسیر عبور خط لوله کرکوک - جیهان پیش از این در سال ۲۰۱۴ میلادی به دست نیروهای داعش اشغال شده بود و بعدها با عملیات موفق دولت و مردم عراق آزاد شد.

 

 

افزایش دکل های حفاری نفت آمریکا

شرکت های نفتی آمریکا هفته گذشته برای پنجمین بار ظرف ۶ هفته گذشته شمار دکل های حفاری را افزایش دادند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، شرکت های انرژی ایالات متحده برای پنجمین بار پیاپی در ۶ هفته گذشته بر شمار دکل های حفاری خود افزودند که به این ترتیب شمار دکل ها به بالاترین رقم ظرف سه سال گذشته رسید و نفت خام تولیدی از حوضه های شیل رکورد جدیدی را ثبت کرد. بیکر هیوز، شرکت ارائه دهنده خدمات انرژی و زیرمجموعه شرکت جنرال الکتریک، روز جمعه (۲۵ آبان ماه) در تازه ترین گزارش هفتگی خود اعلام کرد: مجموع شمار دکل های حفاری نفت شرکت های آمریکایی در هفته منتهی به جمعه ۲۵ آبان ماه به ۸۸۸ دستگاه رسید. پس از آن که رقم دکل های اضافه شده در سه ماه سوم امسال از پنج دستگاه فراتر نرفت، شرکت های حفاری تا کنون ۲۵ دکل را در سه ماهه جاری میلادی اضافه کردند. شمار دکل های حفاری ایالات متحده، که شاخصی اولیه از تولید آینده به شمار می آید، امسال بیش از ۷۳۸دستگاه در سال گذشته میلادی است، زیرا شرکت های انرژی آمریکا امسال تصمیم گرفتند با صرف هزینه بیشتر، تولید را افزایش دهند تا سطح قیمت های نفت را پایین بیاروند.