از پشم تا کرک چگونه نگهداری کنیم؟

 با آمدن فصل پاییز، بسیاری از خانم ها لباس های نخی و تابستانی را از كمد اعضای خانواده جمع آوری و لباس های زمستانی و پشمی را برای روزهای سرد آماده می كنند. نكات طلایی و كاربردی برای مراقبت از لباس های تابستانی و آماده سازی لباس های زمستانی را با هم مرور می كنیم.مراقبت و نگهداری از لباس های زمستانی بخصوص لباس های بافتنی، بسیار مهم است. اگر از لباس های زمستانی مانند پلیور و ژاکت بخوبی نگهداری نشود، ممکن است بسرعت از هم باز شده و گشاد و خراب شود، درحالی که براحتی می توانید از بدشکل شدن و کهنگی بلوزهای بافتنی خود جلوگیری کنید.

 چطور از لباس های زمستانی  مراقبت کنیم

1) پلیورها و ژاکت های سنگین خود را به جای آویزان کردن از چوب رختی، تا کنید تا مرتب و تمیز بماند؛ ولی در مورد پلیوورها و بلوزهای سبک، حتما از چوبرختی و جالباسی های ابری و لایه دار استفاده کنید. از نگهداری بلوز و ژاکت در کشوهای چوب سدر خودداری کنید؛ چون این چوب به پشم و سایر پارچه های کشباف صدمه می زند.

2) همیشه قبل از شستن لباس، به برچسب آن دقت کنید. لباس هایی که روی آن نوشته شده « فقط با مواد شیمیایی و خشکشویی شسته شوند» را باید تنها با همین روش آنها را بشویید؛ اما اگر چنین چیزی ذکر نشده، می توانید لباس را با دست و به آرامی بشویید. یادتان باشد، همیشه قبل از شستن لباس بافتنی، آن را کاملا برگردانید سپس اقدام به شست وشوی آن کنید.

3) از خشک کن و اتو برای خشک کردن لباس های بافتنی مانند پلیور خودداری کنید. در عوض بلوز را به مدت ۵ دقیقه در یک حوله سنگین بپیچید تا آب اضافی آن گرفته بشود. سپس پلیور را روی صفحه توری یا مشبک پهن کنید تا خشک بشود.

4) برای خوشبو نگه داشتن لباس و جلوگیری از صدمه دیدن آن، می توانید بسته های کوچک اسطوخودوس و سنبل را در قفسه لباس و کشوهای خود بگذارید یا به چوبرختی آویزان کنید.

 نکات ویژه برای لباس های پشمی

1)  برای از بین بردن چروك لباس های پشمی، بهترین كار این است كه اتو را روی درجه بخار قرار دهید و با كمك بخار، از راه دور، چروك لباس تان را برطرف كنید.

2)  درصورتی كه یكی از لباس های پشمی شما خیلی چروك بود برای اتو كشیدن آن بهتر است از یك پارچه سفید كتان كه با آب مرطوب شده، استفاده كنید. این پارچه را روی لباس پشمی قرار دهید و با درجه كم آن را اتو بزنید.

3)  برای نگهداری از لباس پشمی در كمد لباس ها، حتما جیب لباس را خالی كرده و سعی كنید لباس تان را در محیط خنك نگهداری كنید.

4)  هرگز لباس های پشمی یا شال های پشمی را تا نزنید، بهترین راهكار آن است كه آنها را دور یك لوله مقوایی یا استوانه پلاستیكی بپیچید.

5)   اگر برای نگهداری لباس های پشمی و كركی خود از نفتالین استفاده كردید، بهتر است پیش از استفاده از لباس ها، آنها را بشویید و به طور غیرمستقیم زیر تابش نور خورشید خشك كنید. این كار موجب از بین رفتن بوی نفتالین لباس می شود.

 

توصیه هایی برای نگهداری از آبمیوه گیری

بعد از یک روز سخت کاری یا برای پذیرایی از مهمان ها، درست کردن آب میوه، کاری دلچسب است. این کار را آبمیوه گیری هایمان انجام می دهند؛  وسیله ای که  این روزها در خانه هر ایرانی دیده می شود. با اوضاعی که از قیمت ها سراغ داریم، بهتر است که مراقبت بیشتری از وسایل برقی منزلمان داشته باشیم؛ مراقبت هایی که زحمتی ندارد و با کمی دقت می توانیم عمر وسیله منزل مان را به چند برابر افزایش دهیم. مطلب پیش رو، بخشی از توصیه ها و نکات کاربردی است که می توان با به کار بستن آنها، ضمن لذت بردن از نوشیدن آبمیوه ها، نیم نگاهی هم به جیب و اقتصاد خانواده مان داشته باشیم.

  از دستگاه آبمیوه گیری نباید برای گرفتن آب میوه های نرم مثل زردآلو، موز، کیوی، هلو و حتی گوجه فرنگی استفاده کرد، به این دلیل که تفاله های آنها به تدریج منافذ صافی را مسدود کرده و این روند پس از مدتی کوتاه، به موتور دستگاه آسیب می زند.

 موضوع دیگری که اشاره به آن ضرورت دارد، این است که پس از استفاده از دستگاه آبمیوه گیری، باید توری و شیر کوچک محل خروج آبمیوه را با فرچه های کوچک و مخصوصی که غالبا در لوازم و ملزومات جانبی این وسیله موجود است، تمیز کنید و سپس آن را با دقت بشویید؛ زیرا به این ترتیب همه تفاله ها و تکه های باقیمانده بخوبی شسته می شوند.

 از شستن توری و شیر که بگذریم، به طور حتم دیده اید که پس از مدتی استفاده از این وسیله، محفظه داخل آن تغییر رنگ می دهد که علت آن، گرفتن آب میوه های مختلف است که هر کدام رنگ خاصی دارد و این میوه های مختلف به مرور باعث تغییر محفظه پلاستیکی دستگاه می شوند، بنابراین باید هر چند وقت یک بار، آن را با محلول آب و وایتکس بشویید تا مانند روز اول سفید و جرم هایش برطرف شود.

 برای گرفتن آب میوه های گوشتی، ابتدا آنها را تا حد امکان به صورت کاملا ریز خرد کنید تا بدون نیاز به گوشت کوب، به راحتی از مجراهای آبمیوه گیری پایین بروند؛ زیرا فشار دادن تکه های بزرگ نه فقط شما را خسته می کند؛ بلکه می تواند به موتور دستگاه نیز آسیب برساند و حتی در ثابت ماندن آن روی سطح در نظر گرفته شده نیز اخلال ایجاد کند.

  به طور حتم برای شما پیش آمده است که هنگام گرفتن آب میوه دستگاه شروع به لرزیدن و تکان خوردن می کند. برای رفع این مشکل بهتر است نگاهی به لاستیک های خنثی کننده لرزش که در قسمت پایه های آبمیوه گیری تعبیه شده است، بیندازید، البته پر بودن محفظه ها نیز دلیل دیگری است که می تواند موجب بروز چنین مشکلی برای شما شود، البته توجه داشته باشید همانطور که اشاره شد سطحی که دستگاه را روی آن قرار داده اید هم باید مناسب باشد.

  یادتان باشد، هیچگاه برای تمیز کردن آبمیوه گیری، به طور کامل آن را درون آب فرو نبرید؛ زیرا این کار می تواند به دستگاه آسیب جدی وارد کند و حتی به طور کامل آن را از کار بیندازد. بنابراین اگر می خواهید دستگاه آبمیوه گیری تمیزی داشته باشید، با دستمال نمدار آن را بخوبی پاک و لکه های روی آن را تمیز کنید.

 دلیلی برای به کار بردن مواد پاک کننده وجود ندارد؛ زیرا میوه ها چرب نیستند، بنابراین قطعات دستگاه، تنها با استفاده از آب براحتی تمیز خواهند شد و استفاده از این مواد فقط موجب آسیب رساندن به قطعات دستگاه شما می شود و عمر آن را کوتاه و کوتاه تر می کند.

 تمیز کردن فیلتر آبمیوه گیری هم نکته مهمی است که باید به آن توجه کرد، از این رو پس از گرفتن حدود نیم لیتر آب از میوه های گوشتی که معادل 2 لیوان است، ابتدا تفاله ها را از دستگاه خارج کرده و سپس فیلتر آن را با آب سرد بخوبی بشویید؛ البته پس از شستن منتظر بمانید تا بخوبی خشک شود و سپس آن را داخل دستگاه قرار دهید؛ زیرا در صورتی که فیلتر نمدار را درون آبمیوه گیری قرار دهید، بتدریج شبکه های آن آسیب خواهد دید، ضمن اینکه این کار می تواند به سایر قسمت های این وسیله نیز آسیب برساند.

 توجه داشته باشید که هنگام استفاده از آبمیوه گیری، آن را روی سطح صاف و تراز شده ای قرار دهید. در غیر این صورت، آبمیوه گیری هنگام کار کردن، به اطراف حرکت خواهد کرد.

 تمیز کردن به موقع و درست دستگاه آبمیوه گیری از مهم ترین نکاتی است که حتما باید مورد توجه قرار گیرد؛ زیرا موجب افزایش طول عمر دستگاه شما می شود. یکی از این نکات شستن محفظه و وسایل داخلی آبمیوه گیری با آب سرد است.

 

پول توجیبی با چه عددی ؟

در شرایط اقتصادی حاضر به نظر می رسد که در 3 سالگی کودک، دادن 150 تومان پول توجیبی به صورت روزانه کافی باشد؛ چرا که با این پول کودک شما اگر بخواهد خوراکی مختصری بخرد، می تواند این کار را انجام دهد و در عین حال در صورتی که بخواهد اسباب بازی یا وسایل کوچکی بخرد، با پس انداز دو هفته ای از عهده آن برمی آید. در هر سالروز تولد می توان به این میزان درصدی را اضافه کرد. ممکن است فرزند شما عددی را بگوید؛ ولی شما عدد دیگری مدنظرتان باشد. این زمان خوبی برای بازی برنده - برنده است. برای مثال فرض کنید بگویید من می توانم ماهی 5000تومان پول توجیبی بدهم و فرزند شما بگوید من ماهی 30000 تومان می خواهم. اگر وضع مالی خانواده خوب باشد، ممکن است عددی که در نهایت انتخاب می شود، به 30000 نزدیک تر باشد و اگر وضع مالی خانواده خوب نباشد، ممکن است به 5000 نزدیک تر باشد؛ اما انتخاب هر عددی بین این دو عدد، از 5000 تا 30000 بهتر است. برای مثال اگر 30000 را انتخاب کنید، معنای آن برنده بودن فرزند شماست و اگر انتخاب تان 5000 باشد، به معنای برنده بودن خود شماست. عدد بین این دو نشان می دهد که ما در زندگی می توانیم درباره موضوع های مختلف صحبت کنیم و به توافقی برسیم که مورد قبول هر دو طرف باشد. این به تنهایی به رشد رابطه دوطرف کمک می کند، یعنی هم فرزند متوجه می شود حرف های او شنیده شده و روی عددی که او خواسته فکر کرده اند و هم والدین درمی یابند که فرزند، شرایط آنها را درک کرده است. بعضی فرزندان فکر می کنند اگر از والدین شان بخواهند به آن ها 30000 تومان بدهند، مطمئناً والدین مخالفت می کنند و این باعث می شود آنها تقاضای 50000 تومان بکنند تا والدین به همان 30000 تومان راضی شوند و این مقدار پول را بدهند. (مقدار این پول باید کاملاً توافقی باشد) اغلب والدینی که خیلی سختگیری می کنند، عاقبت کارشان این گونه است. بنابراین باید از این مشکلات جلوگیری کرد. پول توجیبی، فرصت بسیار خوبی برای آشنایی والدین و فرزندان با سیستم های ارزشی و نیازهای یکدیگر است. اگر روابط والدین و فرزندان در همه سطوح همراه با صداقت، احترام و بر اساس تبادل نظر باشد، با مسائلی از این قبیل رو به رو نخواهند شد. هدف از دادن پول توجیبی این است که کودک یا نوجوان به علایق شخصی خود بپردازد، ضمن اینکه این پول توجیبی، فقط محدوده ای امن را برای یادگیری بسیاری از مهارت ها فراهم می کند.

 پول توجیبی تا چه سنی باید پرداخت شود؟

واقعیت این است، زمان خاصی برای این که حمایت ما از فرزندان مان تمام شود، وجود ندارد. یکی از دلایل آن، این است که سال های تحصیل خیلی طولانی شده و در عمل امکان کار کردن برای بسیاری از جوان ها فراهم نیست. یعنی آنها تحت حمایت خانواده زندگی می کنند که دریافت پول توجیبی هم بخشی از این حمایت محسوب می شود. در صورتی که ببینیم فرزند ما واقعاً می تواند کار کند؛ ولی به خاطر حمایت های بیش از اندازه ما و توقعات بیش از اندازه خودش تن به کار نمی دهد، می توانیم طور دیگری رفتار کنیم. به عنوان مثال، یک پسر 24 ساله ای که دانشجوی فوق لیسانس است و امکان کار هم تا اندازه ای برای او فراهم است، (تدریس خصوصی و...) باز هم باید از پدر و مادر خود پول توجیبی بگیرد؟ در این شرایط بیشتر موضوع توافق و حل مسئله وجود دارد، یعنی خیلی از خانواده ها ترجیح می دهند فرزندشان فوق لیسانس بگیرد و چون وضع مالی نسبتاً خوبی دارند، از او حمایت مالی می کنند تا وقت فرزندشان برای کار کردن هدر نرود. یا برعکس بعضی خانواده ها که از نظر مالی مشکل دارند، به فرزندشان می گویند که من تا این جا تو را تأمین کردم و از این جا به بعد خودت هم باید کمک کنی. در مجموع نظر ما این است که وقتی فرزند ما دانشجو شد، اگر بتواند محیط کاری امنی برای خودش در نظر بگیرد که درآمدهایی- ولو بسیار ناچیز-داشته باشد، خیلی راحت تر می تواند قوانین زندگی را بفهمد. فرد جوان با دانستن این که پول درآوردن چقدر سختی دارد و در چه شرایطی پول به دست می آید، رشد بیشتری پیدا می کند. به عبارت دیگر اگر محیط امنی برای کار کردن بچه های مان پیدا شد، ولو این که درآمد خیلی کمی هم داشتند، بهتر است آنها را تشویق کنیم که شغلی برای خود پیدا کنند. ولی ممکن است فرزندی به دنبال کار نرود و همچنان به پول پدر و مادر امیدوار باشد و بگوید که همین پول توجیبی برای من کافی است، در خیلی مواقع حمایت های بیش از اندازه خانواده ها موجب ایجاد این وضعیت می شود. اینجاست که خانواده باید فرزندش را به سمت کسب استقلال مالی هدایت کند؛ البته نکته اینجاست، فرزندی که تا 35 سالگی به دنبال پیدا کردن کار نمی رود و خانواده ای که فرزند خود را تا این سن حمایت مالی مطلق می کند، آدم های طبیعی نیستند.

ادامه دارد...