در این همایش و نمایشگاه جانبی، فرآیند حذف کارت RTA و اینترفیس توربین های گاز در قالب طرح پژوهشی با همکاری دانشگاه صنعتی اصفهان پیاده سازی و به نمایش گذاشته شد. این سیستم به صورت موفقیت آمیز روی یکی از توربین های منطقه نصب و در این پروسه، علاوه بر بی نیازی از واردات و وابستگی به خارج، 500 میلیون ریال (برای یک توربین) صرفه جویی عاید منطقه شده است. افزون بر این، تصفیه خانه آب پتاوه 2 نیز به بهره برداری رسید.در قالب این همایش و نمایشگاه، اقلام بسیار زیادی از قطعات اندازه گیری، ارتعاشی و سنسورهای دما که تقریبا از جمله فناوری های پیشرفته توربوکمپرسورها به شمار می آیند، رونمایی شد.

 همکاری نزدیک گاز با تصمیم سازان استانی

وی در ادامه با اشاره به دستیابی شرکت انتقال گاز ایران به جایگاه واقعی خود می گوید: شرکت های گاز استانی محدود و محصور به یک استان هستند و همه فعالیت های آنها بر همان استان متمرکز است. نیاز ما به ارتباط و تعامل با استانداری ها و فرمانداری ها قابل مقایسه با گازهای استانی نیست. فشار عملیاتی ما نیز چهار تا پنج هزار برابر فشار گاز خانگی است و این فشار خطوط، درجه ریسک را افزایش می دهد.به نظر می رسد شرکت انتقال گاز ایران باید سازوکاری داشته باشد که در کنار وظیفه مهم عملیاتی، در مسیر روشنگری مسئولان استان، فرمانداری ها، شهرداری ها بیش از پیش تلاش و پیامدهای توجه نکردن به مسائل اچ اس ای در خطوط انتقال را گوشزد کند. در این زمینه از ابتدای سال گذشته تاکنون جلساتی با مسئولان استانی داشته ایم. پس از برگزاری چند جلسه با مدیر کل بحران استان اصفهان، همه مسئولان بحران فرمانداری های تحت پوشش استان به منطقه دعوت شدند و پس از برگزاری جلسه و توضیحات کارشناسی، این مدیران بحران به بازوی فکری و عملیاتی منطقه در حفظ و صیانت از حریم تبدیل شدند.به گفته مدیر منطقه 2 عملیات انتقال گاز، انتقال پایدار، ایمن و بهره ور گاز، مهمترین راهبرد شرکت انتقال گاز ایران است، براین اساس، هر روشی که برای این راهبرد لازم باشد، به کار می گیریم و با اینکه برنامه های تعمیراتی پیشگیرانه و کنترل حریم، اچ اس ای بازرسی و رعایت استانداردها را مد نظر داریم، برای انتقال حداکثری در آمادگی کامل به سر می بریم.امسال تابستان، آرایش کار ما زمستانه بود و با توجه به الزام برای تامین گاز نیروگاه ها، با حداکثر ظرفیت فعالیت کردیم و دیگر فعالیت در تابستان و زمستان تفاوتی با یکدیگر ندارد. منطقه 2 عملیات انتقال گاز، در زمینه انتقال گاز، در تابستان آرایش زمستانی و در زمستانی وظیفه زمستانی دارد.

 تهیه شناسنامه فنی قطعات راهبردی صنعت گاز

در ادامه، معاون مهندسی منطقه 2 می گوید: این معاونت، مجموعه خدمات پیمان ها، برنامه ریزی و تعمیرات، تحلیل سیستم ها و خدمات فنی و پژوهش را شامل می شود.

مرتضی رضایی با اشاره به فعالیت های این معاونت در حوزه حوزه اقتصاد مقاومتی و خودکفایی تاکید می کند: شناسنامه دار کردن قطعات بومی سازی شده و تعمیم آن به دیگر مناطق، از جمله برنامه های راهبردی این منطقه به شمار می آید. تاکنون بیش از 400 قطعه راهبردی صنعت گاز را بومی سازی کرده ایم.

وی با اشاره به بهره گیری  از سیستم های و نرم افزارهای کاربردی در جهت کاهش زمان تعمیرات می گوید: در حوزه بهره گیری  از نرم افزار CMMS و IPCMS پیشتاز بوده ایم؛ پیمانکاری نیز در حوزه وایبریشن ارتعاشات به خدمت گرفته ایم.

 توربین ملی مثل ساعت کار می کند

در ادامه، معاون عملیات ایستگاه های منطقه 2 می گوید: گستره معاونت عملیات ایستگاه های تقویت فشار گاز منطقه 2 به لحاظ تعداد توربین و ظرفیت از بسیاری کشورهای اروپایی بیشتر است.

کوروش صابری با بیان اینکه این معاونت، واحد نخستین ها در کشور است، اعلام می کند: نخستین توربین ملی کشور در تاسیسات دهق نصب و راه اندازی شده و بیش از یکسال در سرویس قرار دارد. در همین ارتباط، موفق به دریافت لوح از سوی مهندس عراقی معاون وزیر شده ام.

وی با اشاره این تجهیز راهبردی می گوید: بدون اغراق، توربین، راهبردی ترین تجهیزی است که تاکنون اختراع شده است. تنها چهار کشور در دنیا علم طراحی و 9 کشور علم ساخت آن را دارند و معتقدم باید سالروز ساخت و دستیابی به فناوری طراحی و ساخت توربین گاز را جشن بگیریم. این توربین رتبه یک جشنواره خوارزمی را کسب کرد.

معاون عملیات ایستگاه های منطقه 2 یادآور می شود: تیمی از تحصیل کرده ترین افراد عملیات ایستگاه های این منطقه به صورت شبانه روزی این توربین را پایش کردند. این افراد با ترکیب های خاص اطلاعات را به یادداشت کرده و ارتباط بسیار نزدیکی با مدیریت پژوهش و فناوری شرکت ملی گاز ایران و مدیر پژوهشگاه دانشگاه علم و صنعت داشتند.

به گفته صابری، توربین های زیمنس هر 10 هزار ساعت پایش می شود و این در حالی است که توربین ملی پس از سه هزار ساعت پایش شد و همه گزارش ها مثبت بود. این توربین پس از 6 هزار ساعت کارکرد، بار دیگر پایش و به شرکت توربورکمپرسور نفت برای بررسی قسمت های داغ ارسال شد این گزارش ها نیز مطلوب بود و توربین ملی بیش از 10 هزار ساعت در سرویس قرار دارد.

وی با اشاره به حضور نیروهای توانمند در این معاونت یادآور می شود: این معاونت در حال حاضر 10 نیروی دانشجوی دکتری دارد. با پشتوانه مالی وزارت نفت و شرکت ملی گاز ایران، پشتوانه علمی خبرگان علم تجهیزات دوار در پژوهشگاه توربین دانشگاه علم و صنعت، پشتوانه تجربی شرکت توربوکمپرسور نفت و با همکاری کارکنان منطقه 2، توربین ملی مثل ساعت کار می کند.

ما در این واحد کار کردن را وظیفه نمی دانیم بلکه افتخار می دانیم و برای کسب افتخار از یکدیگر پیشی می گیریم. به عنوان واحدی پروژه محور، پروژه تعریف می کنیم و سیستم ها را ارتقا می دهیم.

 3 روز عملیات شبانه روزی بدون لحظه ای استراحت

در ادامه، معاون عملیات خطوط لوله منطقه 2 می گوید: این منطقه، با در اختیار داشتن یک هفتم از مجموع خطوط انتقال گاز، بزرگ ترین منطقه عملیاتی کشور به شمار می آید.

اسدالله مهری با اشاره به تعمیرات خطوط سراسری تاکید می کند: خوشبختانه با توجه به نتایج پیگ هوشمند، در سال های گذشته عملیات لازم روی یکی از خطوط سراسری از جمله تعویض70 کیلومتر خط لوله به صورت یکپارچه انجام شده است.

معاون عملیات خطوط لوله منطقه 2 با اشاره به گذر خطوط لوله این منطقه از مناطق سخت گذر اعلام می کند: خطوط لوله از مناطق باتلاقی، کویری، دشت و رشته کوه عبور می کند. عبور خط لوله از مناطق کشاورزی و بستر سد، مستلزم پایش های مستمر است که همکاران ما در بازرسی فنی این وظیفه را به عهده دارند و گزارش های آن را برای معاونت عملیات خطوط لوله ارسال می کنند.

مهری در پایان تاکید می کند: در یکی از فعالیت های عملیاتی که سه شبانه روز طول کشید، همکاران ما به دلیل اضطرار، این پروژه را بدون استراحت عملیاتی کردند.

همکاران ما سربازان گمنام هستند و امیدواریم ملت شریف ایران نیز با صرفه جویی در مصرف گاز زحمات این همکاران را قدر بدانند.

 کمک به تصمیم سازان سازمان

در ادامه، سرپرست روابط عمومی منطقه دو عملیات انتقال گاز می گوید: از آنجا که روابط عمومی به عنوان یک علم، همیشه در حال تغییر و دگرگونی است، آموزش کارکنان این حرفه یک امر بسیار ضروری به حساب آمده و باعث افزایش توان علمی و تخصصی آنان خواهد شد، بنابراین باید با کاربرد شیوه های مختلف کوشید تا کارکنان روابط عمومی پیوسته با آخرین مطالب علمی روز آشنا شوند.

عارف احمدی با اشاره به فعالیت های روابط عمومی در حوزه فرهنگ سازی «حریم» تاکید می کند: واحد روابط عمومی منطقه با همکاری و مشارکت واحد کنترل حریم، به منظور پیشگیری یا کاهش صدمات احتمالی از نقاط مجاور به خطوط لوله فشار قوی انتقال گاز در زمینه فرهنگ سازی هرچه بهتر و آشنایی و آگاهی مجاورین خطوط لوله و تاسیسات تقویت فشار گاز در محدوده هفت استان کشور فعالیت های قابل توجهی داشته است.

تهیه بروشور و توزیع آن در میان سازمانها، ادارات، مدارس، برگزاری جلسه و نشست با مسئولان سازمان ها، نهادها و ادارات دولتی در راستای معرفی شرکت انتقال گاز ایران و حرایم مربوطه و تمایز شرکت های گاز استانی از مناطق عملیاتی انتقال گاز، مشارکت و همکاری در برپایی دوره های آموزشی متناسب با ماهیت شغلی نیروهای گشت حریم و ساخت کلیپ و فیلم مستند با موضوع حریم و نمایش آن در جلسات و گردهمایی های مربوطه درخصوص انفجارات خطوط لوله، تنها بخشی از فعالیت های این واحد در حوزه حریم بوده است.

وی درباره برگزاری نظرسنجی از سوی روابط عمومی می گوید: روابط عمومی منطقه 2، بنابر ضرورت ها و نیازهای پیش آمده، به ویژه در برگزاری مراسم ها، جشن ها، همایش ها و... به صورت کاملا علمی، اقدام به این مهم کرده و پس از تحلیل و بررسی، در خصوص رفع موانع و مشکلات احتمالی، همچنین بهبود شرایط، اقدام های لازم را به انجام رسانده است.

سرپرست روابط عمومی منطقه دو عملیات انتقال گاز با اشاره به شاخص ترین فعالیت های این واحد می گوید: روابط عمومی در جامعه اطلاعاتی امروز باید، حضوری موثر و قدرتمند داشته باشد تا از این طریق بتواند مدیریت مجموعه را در تصمیم گیری ها و راهبردهای سازمان در قبال محیط و مخاطبان یاری رسانده و وی را از اهمیت ارتباط دو سویه با محیط، ارزیابی سازمان از نظر مخاطبان، ضرورت مخاطب محوری در سازمان، تطبیق برنامه ها و سیاست های سازمان با گرایش و خواسته ها و نیازهای مخاطبان آگاه کند.

روابط عمومی منطقه نیز با راه اندازی سامانه در شبکه مجازی، مسئولیت پیام رسانی مستمر را به عهده دارد و با به برگزاری مسابقات فرهنگی و درج مطالب گوناگون خبری، علمی، فرهنگی، سلامتی، ورزشی، مذهبی نسبت به مقوله مهم اطلاع رسانی و ارتباطات اقدام می کند.

از جمله فعالیت های شاخص انجام شده در سال جاری، برگزاری نخستین همایش علمی کاربردی بود که با شعار انسان، تجهیز و محیط سالم و در راستای ماموریت انتقال پاک پایدار، ایمن و بهره ور گاز به میزبانی منطقه دو عملیات انتقال گاز برگزار شد.

با هدف پویایی و چابک سازی روابط عمومی، فعالیت هایی همچون برگزاری جلسات تعامل میان منطقه و سایر ذی نفعان مختلف درون سازمانی و برون سازمانی، مشارکت در طرح های فرهنگی و ارتباطی ملی، استانی و منطقه ای همگام با مسئولیت های اجتماعی و ارتقای سطح نام و نشان منطقه، توسعه فعالیتهای فرهنگی، اجتماعی در سطح منطقه و... انجام شده است.

احمدی در پایان می گوید: متولیان روابط عمومی با توجه به وظیفه «امتناع و ترغیب» که هر دو در سایه اطلاع رسانی صحیح انجام می گیرد، باید بتوانند مدیریت صحیحی برکارکنان خود به عنوان پایه های انتقال دهنده وظایف واحد روابط عمومی سازمان به عهده گیرند. این متولیان و کارگزاران باید بدانند که به طور مستقیم «مدیریت منابع انسانی» را به عهده گرفته اند، بنابراین باید توجه خاصی به این دو مقوله داشته باشد و اصول و پایه های آن را بشناسند، همچنین می باید مدیریتی بر پایه و اصول علم به شکل «مدیریت علمی» بنا کنند.